Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6836 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכון צביקה אתה צודק, יש שם באמת איזה חוט שמשתרבב שלא קשור לכלום, אבל הקונקטור של היוניט אצלי אדום ונראה ככה.

קום, כשתפתח את היוניט, תראה את הנוזל שנוגע בו.

תנסה לעקוב אחרי החוט השחור ולראות לאן חיברו אותו.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

האמת חברים , נהיה בלאגן ..(וגם אני לא בדיוק יודע...)

אצלי ברכב , יש ככה :

1- קונקטור אדום , חוט אחד , יושב מעל בית הטרמוסטט , כמו בצילום של KOM

2- קונקטור ירוק - מוקף באדום , כמו בצילום שלי , זהו יוניט חום , 2 חוטים , שחור ולבן .

נמצא מתחת למודול הצתה (עמית , זה לא קשור לאור הרוורס , הוא לא על הגיר )

3- ליד הקונקטור הירוק , המוזכר בסעיף 2 , יש עוד קונקטור , חוט אחד , בצבע חום , אין לי מושג מה זה .

אני מחר אעלה תמונה של כול השלוש .

יש לי היינס ממחושב , ועברתי על הפרק של חיישני מערכת הקירור , אם מישהו רוצה לראות גם , חופשי .

ציטוט מהיינס :

Coolant temperature sensor

Removal

The coolant temperature sensor may be

located in the left-hand end of the cylinder

head, on or beneath the thermostat housing,

or below the distributor, according to engine

type (see illustration). On some engines, two

sensors may be fitted, one for the temperature

gauge and another for the engine

management system. Testing should be

carried out by an auto-electrician or by

substitution with a known good unit.

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

החוט השחור הולך לחיישן שעון חום...

בקיצור אחליף את היוניט מחר (מישהו יודע על מדידה שניתן לעשות עם מכשיר מדידה לבדוק האם היוניט חום עובדת ?)

בלי קשר כבר לא הבנתי מה זה החוט עם הקונקטור האדום, אני מניח שאם הוא מנותק אז הוא צריך להיות מנותק.

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

פורסם

שלום.

אופן חיבור חוטים לשעון חום.

על גב העשון יש שתיי חיבורים + 'S ' ארקה.

1 כתוב S מיתחבר ליוניד במנוע.

2 + מיתחבר למתח אחרי סוויץ .

3 מגוף השעון חוט - לתאורת רקע.

היוניד המורכבת במנוע לא מקורית מישהוא בעבר כבר התקין שעון אתה חייב להוציע את היוניד ולהרכיב את היוניד החדשה שקיבלתה אם השעון כי הם מותאמים אחד לשני מבחינת התנגדות.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

היוניד המורכבת במנוע לא מקורית מישהוא בעבר כבר התקין שעון אתה חייב להוציע את היוניד ולהרכיב את היוניד החדשה שקיבלתה אם השעון כי הם מותאמים אחד לשני מבחינת התנגדות.

תודה על התשובה בנושא, אחליף את היוניט (שגם ככה בינתיים לא עושה רושם "פעיל" כל כך).

אשמח בכל זאת לדעת בהקשר לכבל האדום.

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

פורסם

טוב ,

צילמתי 3 חיישנים שקשורים בחום המנוע .

הראשון יושב על בית הטרמוסטט - קונקטור אדום

השני ליד בית הטרמוסטט , נכנס ישירות לראש המנוע- קונקטור ירוק

השלישי - גם נכנס אל הראש - קונקטור שחור .

אם מישהו יוכל לעשות סדר , ולהבהיר בדיוק מה תפקידו של כול אחד , הוא יעזור לכולנו .

תודה

DSCN4097.JPG

אוהבים אותך פולי.

פורסם

האדום מדליק את נורת החום מנוע

הירוק זה חיישן חום מנוע שמוסר מידע למחשב

לגבי השחור לידו אני לא יודע האם זה חוט 1 או 2 כי אולי זה חיישן גל ארכובה לפי AUTODATA הוא אמור לשבת מתחת לקויל הצתה.

פורסם

רק להוסיף משהו לדעתי לך לחנות קנה יוניט מקורית תרכיב אותה ואליה תחבר את הנורה ואת השעון חום.

כי ממה ששמעתי השעונים הזולים לא אמינים במיוחד לכן חשוב להשאיר את הנורה למקרה חרום ואם תרכיב את היוניט שבא אם השעון אתה מבטל את הנורה.

פורסם

אם בני אישר את מה שחשבתי ואכן היוניט לא מקורי, הייתי פועל בעצתו של דני, וקונה יוניט מקורי ומרכיב לשעון.

זה יתן לך 2 דברים, גם הנורה תהיה אמורה לעבוד כשתחבר את הקונקטור האדום ליוניט, וגם היוניט יתברג לך בדיוק למקום בלי מתאמים.

מוזר שבמוסך לא עלו על זה שהקונקטור של הנורה בכלל לא מחובר.

פורסם

אבל היכן מתקינים את היוניט שהוא יקנה ? היוניט שהוא יקנה , צריכה לבוא במגע עם מים , איך זה יעשה ?

אני יודע שניתן לרכוש מתאם כזה , חותכים את צינור המים , מרכיבים את המתאם בין הקצוות החתוכים , ומבריגים פנימה את החיישן .

כך החיישן נוגע בקביעות במים .

מה דעתכם ? (גם אני מתכנן להרכיב שעון , ורוצה ללמוד על העניין)

cd_1.jpg

63_1.jpg

אוהבים אותך פולי.

פורסם

לוקי , בתמונה שצירפת, הקונקטור האדום מחובר ליוניט חום, הוא טבול במים, וקורא את טמפ' המים של המנוע מכיוון שהוא נמצא לפני אטימת הטרמוסטט.

מה שאני ממליץ לך לעשות זה את מה שאני עשיתי, לקנות שעון חשמלי ולא מכאני, ופשוט לחבר את יציאת S אל היוניט המקורי, וגם את הקונקטור האדום שכבר מחובר אצלך.

את ה+של השעון תחבר לקופסת פיוזים בתא הנהג, לפיוז של הרדיו כדי שהשעון יפעל רק עם הדלקת סוויץ' ולא קבוע.

אם אתה רוצה להרכיב את היוניט שתקבל עם השעון,וההברגה של היוניט לא בדיוק כמו של היוניט המקורי(סביר להניח שלא), אתה אמור לקנות מתאם שתפקידו להתברג לבית הטרמוסטט, ומצידו השני להתברג להברגה של היוניט החדש שתקבל עם השעון.

לדעתי זה מיותר אבל זה תלוי בשעון שתקנה, אצלי למשל יש סטיה של 5 מעלות לכיוון למטה, בגלל שחיברתי ליוניט המקורי של הרכב, אבל השעון מאד רגיש ואני ממש יכול להבחין מתי הטרמוסטט נפתח\נסגר, ויודע מה הטמפ' של הפעלת הונטה.

פורסם

עמית ,

הבנתי נכון ?

היוניט האדומה הזו , נמצא ביו הטרמוסטט למנוע ?

או שהיא אחרי הטרמוסטט ?

אוהבים אותך פולי.

פורסם

בדיוק ,היוניט בין הטרמוסטט למנוע,

אם היא הייתה אחרי הטרמוסטט לכיוון הרדיאטור, כלומר על צינור הגומי הגדול שמתחבר לרדיאטור, הקריאה של החום הייתה לא נכונה, כי מה שהיית רואה על השעון זו טמפ' נמוכה מאד, עד לרגע פתיחת הטרמוסטט, ברגע זה המחוג היה עולה מהר מאד למעלה.

בעקרון זו טמפ' של המים ברדיאטור- לא מעניין כ"כ כמו הטמפ' של המנוע, ולכן גם לא כדאי שתבצע את מה שרשמת עם חיתוך הצינור והלבשת המתאם משתי קצוות הצינור, כי זה יוצא אחרי הטרמוסטט.

פורסם

ונניח שאני אקנה את המתאם שבתמונה , וארכיב על צינור המים התחתון ?

הרי ששם אין טרמוסטט , המים כל הזמן בטמפרטורה של המים במנוע .. מה דעתך ?

איך אתה יודע שהסטיה היא של 5 מעלות ?

כי לכול שעון התנגדות שונה ומערכת פנימית שונה , אולי בשעון שאני אקנה , הסטיה תהיה של 10 מעלות ?

כל עוד אני לא משתמש ביוניט המקורי של השעון , לעולם לא אוכל להיות בטוח שהטמפ' מדוייקת .

אוהבים אותך פולי.

פורסם

למה לעשות מעכבר פיל פרויקט כזה אמור לקחת שעתיים גג כולל פירוק החופה (המאוד עדינה) ומציאת חיבורי חשמל נכונים.

את השעון לא צריך לחבר לפיוזים ולא לרדיו.

לדעתי צריך להתקינו בלוח מכוונים עצמו, כך זה נראה הכי נורמאלי וגם הכי נוח לעין.

יש שם מלא קונקטורים שמתחברים ללוח מכוונים בדוק איזה מהם מקבלים זרם לאחר הסויץ וחבר את ה + (סיכוי טוב שאותו אחד מפעיל גם את המד דלק, הוצא את השעון (המסריח) חתוך לוח פלסטיק שחור בגודל השעון (המקורי) ובתוכו חור עגול לשעון החום, בדוק בחוטים איזה מקבל זרם לאחר הדלקת אורות וחבר את התאורה,לפני כל זה רכוש יוניט מקורית הוצא את הישנה והרכב את החדשה (לא משנה לפני אחרי טמוסטט כי אתה מתקין יוניט מקורית במקום המקורי ).

חבר אליו את החוט של הנורה ואת החוט שתעביר דרך הקיר אש מהשעון עצמו S.

התנע רכב ובדוק שהשעון עובדת תשאיר את הרכב עובד ובדוק מתי יש צניחה קטנה בטמפ כך תראה באיזה תווך בשעון שלך נפתח הטרמוסטט, כנ"ל לגבי פעולת המאוורר, בדוק בספרות (או בפורום) מתי צריך להפתח הטמוסטט ומתי מופעל המאוורר תשווה את זה למה שהשעון מראה וכך תדע את תווך הסטייה של השעון.

מאוד פשוט וחבל על כל ההסתבכות.

לוקי היוניט מודד את טמפ המים באזור ראש מנוע בזמן אמת כלומר יש שם מים חמים כל הזמן ורק אחריו יש טרמוסטת ואז הצינור מים שמוביל לרדיאטור לכן לא צריך לקדוח שום חורים ויש להשתמש במה שיצרן כבר נתן.

בהצלחה.

• תוכן חדש...