Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר במוד שלא ראיתי אותו בארץ (טרם).

מן המינוס של המצבר מחווטים כבל מתח עבה וטוב לנקודות קבועות מראש על המנוע ובקירות תא המנוע (במקרה של האמפרזה מדובר בכ4 נקודות).

אני לא נוהג לקנות, אני נוהג לבנות.

כרגע נתקלתי בבעיה למצוא מקום שמוכר כבל מתח באיזור השרון לפי מטר.

הרעיון הוא לרכוש חיווט מתאים (גם באורך) + נעלי כבל ולבצע.

ניסוי שעשיתי היום עם כבלים המשמשים להתנעת הרכב(שמורים אצלי מתקופת האלפא) העלה ככה:

1. הרכב פשוט נוסע טוב יותר.

2. המנורה של הצ'ק אנג'ין שלפעמים היתה מעצבנת אותי לא מציקה בכלל !

והיא היתה מציקה מדי פעם ונעלמת לה.

ידוע כי המוד הזה עוזר לעבודת חיישנים ומכאן כנראה התוצאה החיובית.

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

• ספונסר פורום
פורסם

לא הבנתי מה בדיוק אתה רוצה לעשות?

להרכיב כבל מינוס מהמצבר אל המנוע בנוסף\במקום הכבל המקורי?

בעקרון,ברוב המכוניות החדשות עברו לתצורת מצבר-מנוע-גוף הרכב,ומחשב הרכב מוארק ישירות מהמנוע. זה כדי למנוע הפרשי אדמות

ולא כמו במכוניות הישנות יותר שמהמצבר היו יוצאים 2 כבלים,אחד לגוף הרכב ואחד למנוע

אם אין בעיה ברכב הספציפי שלך,זה לא יתן שום דבר.

בכל מקרה,אתה יכול לקנות כבל לפי מטר רץ בכל מקום שמוכר ציוד לרתכות.

אורן

פורסם

ניסיתי לעשות משהו דומה (לחזק ולעבות את ה"מינוס" לגוף הרכב וגוף המנוע) ב-2 הסובארו האחרונות שהיו לי - ולמען האמת לא הרגשתי בשום הבדל מיוחד (מה גם שנורת צ'ק אנג'ין מעולם לא היתה נדלקת לי סתם כך).

אם אתה רוצה להיות רגוע ושקט, תעשה (תבנה) כבל מינוס חדש עבה מהמצבר לגוף המנוע - ומגוף המנוע לגוף הרכב.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

טוענים שיש שיפור בסרק ובהתנהגות הכללית של המנוע.

באחד מהפורומים של סובארו אף נכתבה חוו"ד על מקרה של מנורה סרבנית שנכבתה לתמיד אחרי המוד הזה.

אני כבר ביצעתי כבל מהמצבר לבודי ואעלה לכאן תמונה.

מהמנוע לבודי יש הטוענים כי זה מיותר - בכ"ז אעשה זאת.

להזיק זה לא יזיק, רק יועיל.

ירון

פורסם

יש דבר שניקרא כוסות רוח

זה עוזר למת.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

תחשוב מה שתחפוץ.

זו זכותך ואני גם אלחם כדי שדעתך תשמע.

מה שכן, פרט הסבר ונמק מדוע.

אגב אני הסברתי שכבר ביצעתי את השינוי וזה רצוני וכידוע - רצונו של אדם כבודו.

חבל עבורך ועבור הסובבים אותך שכך אתה מגיב.

ירון

פורסם

אני כבר ביצעתי כבל מהמצבר לבודי ואעלה לכאן תמונה.

בגדול, ספק הכח שלך לאחר התנעת הרכב הוא האלטרנטור, לכן לא פחות חשוב שהמינוס העיקרי (גוף המנוע) יהיה מחובר היטב לגוף הרכב.

בדיוק מפאת הדברים הללו המחשב ניהול מנוע מחובר בעצמו למינוס בגוף המנוע (שים לב, מדובר בנקודת מינוס על סעפת היניקה של המנוע, בצד הנוסע).

אני ביצעתי את ה MOD הזה בלגאסי 96 שהיתה לי וגם באימפרזה שהיתה לי - ללא שינוי שאני יכול להצביע עליו מבחינת ביצועים או כל דבר אחר. הדבר היחידי שכן מעט הרגשתי היה שלצרכנים שהיו מחוברים לגוף הרכב היה מעט יותר עוצמה, בעיקר לנורות בתוך הרכב - אבל שוב, לא משהו שמישהו ישים לב לזה אי פעם (חוץ מאנשים שמטורפים לדברים מהסוג הזה ויכולים להצביע על שינויים מינוריים).

אם כבר נגעת בנושא הארקות לסובארו (ולשאר המכוניות בכלל), דע לך שאם תפתח, תקנה ותחזק את נקודות ההארקה בתא המנוע תרגיש בהבדל וודאי (שתוכל גם לאמת אותו באמצעות וולט-מטר) בעוצמת נורות החזית ובפעולה של כל צרכן (אחר) כבד של זרם.

אם אתה רוצה לראות תוצאות בעיניים, בשעות הערב תעמיד את האוטו מול קיר, תניע ותדליק אורות. קח חוט (גם דק יחסית) ותחבר אותו בין המינוס למצבר למינוס של התקע של הנורות בפנסים הראשיים ותראה איך עוצמת הנורות מתחזקת פלאים.

קוראים לזה מפלי מתח וזה קיים בכל מערכת כזו (מרובת חיבורים) שחשופה לאויר (ובכלל).

בהצלחה

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
מדובר במוד שלא ראיתי אותו בארץ (טרם).

מן המינוס של המצבר מחווטים כבל מתח עבה וטוב לנקודות קבועות מראש על המנוע ובקירות תא המנוע (במקרה של האמפרזה מדובר בכ4 נקודות).

אתה מסתובב במקומוצ הלא נכונים :lol: - הינה חבר עשה את זה לנפי 10 חודשים.

http://www.roadster.co.il/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=990

הוא גם מספר על השיפורים שקרו בעקבות זה.

הוא השתמש בכבל חשמל ממתקיני מע' סטריאו לרכב.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

תודה איציק, ערכתי כבר בירור מקיף ואני יודע היכן הנקודות העיקריות של הארקת המינוס.

למען הסר ספק, אדאג לחווט מינוס נוסף מנקודת המינוס על האלטרנטור אל הבודי.

ירון

פורסם

http://www.nissanforums.com/b14-95-99-chassis/85237-grounding-kit-bushings-56k-warning.html

הנה על רכב זהה לשלי, הבחור מדווח על מנוע נעים יותר בסרק.

השאלה מה עושים כשמעבירים את המצבר לאחור ?

כדאי למשוך הארקה קדימה לגוף המנוע או להסתפק ברצפת הבגאג' ?

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

ברכב שלי העברתי חוטים חדשים ועבים משמעותית, כחלק משידרוג,למעשה הכי עבים שהשגתי, בשני צבעים - שחור ואדום,הוספתי הארכות חדשות,עיבתי כבלי + ו - קיימים,והוספתי כמה לכמה צרכנים בתור גיבוי.

שיפור יש , מניעת תקלות עתידיות, גם כן, ישנם כבלים שפשוט מתבלים עם הזמן,בעיקר רצוי לעבות ולהוסיף על הסטארטר פלוס ומינוס,אלטרנטור חזק, יש לי גם מייצב מתח אז גם זה חשוב, מערכת הצתה MSD , כוייל מחוזק,עם מגבר הצתה- גם כבלים עבים,מערכת תאורה, צופרים (4)...ויש עוד....

בקיצור , מומלץ בחום.

פורסם

השאלה מה עושים כשמעבירים את המצבר לאחור ?

כדאי למשוך הארקה קדימה לגוף המנוע או להסתפק ברצפת הבגאג' ?

גרשון שלום,

מאחר ואתה בלית ברירה מריץ כבל + מהבגאז' לתא המנוע, הוספת כבל נוסף (-) אינה כרוחה בעבודה נוספת ועלותה נמדדת בשקלים בודדים ולכן מאוד מומלצת.

אני פתרתי בעזרת התקנה כזאת בעיית התנעה (בחם) כרונית של פורד אסקורט.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...