Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פסולת מסוכנת על הכביש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6842 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי. אני רוצה לציין שזו לא פעם ראשונה שנתקלתי בתופעה, עם ההבדל הקל שהפעם כמעט ונפגעתי ממנה בעצמי.

נסעתי אתמול בכביש גהה לכיוון צפון, נכנסתי מבית דגן... בכל מקרה, ממש רגעים אחרי שהתחלתי בנסיעה, בנתיב השני מימין, ראיתי בצד הדרך טנדר ועליו מועמסות שאריות של מתכות, כשנוסעיו עומדים לידו ומנסים "לדוג" מן הכביש חתיכות פח שכנראה, עפו להןם מהארגז תוך כדי נסיעה.

מיד אחר כך, הבחנתי ברצועת פח מקומטת שהיתה בדיוק בנתיב הנסיעה שלי, במרחק שלא איפשר בלימת חרום וגם לא סטיה מהנתיב (היו מכוניות מכל צדדיי וממש לא רציתי לסכן מישהו בסטיה פתאומית מהנתיב).. בלמתי כמיטב יכולתי, "אספתי" את הפסולת שגלשה מתחת לרכב ונתפסה קצת אחרי הציר הקדמי, והצלחתי למנוע מהרכב לאבד שליטה ולהגיע לשוליים (הגלגלים הקדמיים כמט ואיבדו כל אחיזה, כי המכונית פחות או יותר "גלשה" על פיסת הפח...)

אני ידוע שאולי לא פעלתי הכי נכון במצב הזה אבל כן הצלחתי להגיע לשוליים מבלי לסכן את הסובבים אותי ובעצמי נשארתי שלם ובריא... נאלצתי להרים את הרכב על ג'ק כדי להוציא את רצועת הפח, וככל הנראה הייתי בר מזל ולא נפגעו מכלולים חשובים.. כמו צינורות הבלמים (בדקתי כמובן) וכו'. בכל מקרה עד ששחררתי את פיסת הפח מהרכב, הטנדר על נוסעיו (שלפי מבט חטוף נראו כמשתייכים ל"אחינו", שמתעסקים לרוב ב"עסקי" המתכות) כבר הספיק לברוח וכמובן לא רשמתי את המספר.

זו לא פעם ראשונה שאני נתקל בתופעה, ראיתי כמה וכמה פעמים נהגי רכבים מסחריים שמובילים סחורה כזו או אחרת ולא טרחו לאבטח אותה כראוי ובכך מסכנים את עצמם ונהגים אחרים בכביש ואני מדבר על סכנת נפשות אמיתית !

למשל, מקרה נוסף, מתחת לגשר נחלת יהודה בכניסה לראשון לציון, משאית שהובילה חלב, הנהג לא נעל כדרוש את דלתות הקונטיינר האחוריות ובעת האצה הן מפתחו לרווחה, וגלש אחורה במהירות של כ60 קמ"ש ג'ק (מהענקיים שמיועדים להרים ארגזים) ועליו רפסודות עם עשרות ארגזי חלב. במזל, באותו הנתיב הרכב הקרוב ביותר היה במרחק מספיק לבצע בלימה והוא לא נפגע. אם הג'ק על כל משקלו היה נופל עליו הוא היה נהרג במקום ללא ספק.

והיו עוד מקרים רבים... אז נכון שלא נפגע אף אחד, ולמזלי גם אני לא והצלחתי לצאת מהמצב שלם... אבל לא תמיד יתמזל המזל ככה, ומתחיל להפחיד אותי שבשל הרשלנות של נהגים אלו אני או כל אחד מקרוביי יכולים להפגע, כשמדובר במשהו שניתן למנוע במאמץ מינימאלי וללא כל עלות נוספת (מה, קשה למתוח רשת על הארגז, או לנעול כמ ושצריך את הדלת ?)

אני באמת לא יודע מה אפשר לעשות בנידון, אם יש לכם רעיונות או מחשבות בנושא אני אשמח לשמוע אבל מעבר לזה, הפוסט הזה הוא בעיקרו אזהרה מהדברים האלה, סכנת נפשות ולא פחות מכך.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

חבל שלא תופסים ומענישים נהגים רשלניים שלא מאבטחים היטב את מטענם.

כל נהג הרואה מפגע בכבישים יכול ורצוי לטלפן למוקד החברה הלאמית לדרכים (מע"צ החדשה) 2120* ולהודיע על המפגע ומיקומו. הם מפעילים במשך 24 שעות ניידות שרות הנמצאות בכוננות תמידית לתיקון ופינוי מפגעים מסוכנים.

יוצאי הדופן הם הכבישים העצמאיים שלהם יש מוקד שרות משלהם ואלו נתיבי איילון וכביש 6.

בברכת חג שמח - רפי לין :-)

פורסם

רפי, תודה על המידע.

לי בעצמי יצא להיתקל בפגוש(...) שפשוט נח לו על הכביש בקטע דיי חשוך באיזה לילה חורפי.

אלמלא הלוחית רישוי שעוד הייתה עליו לא הייתי רואה אותו עד שהייתי עולה עליו.

נאלצתי להיצמד למשאית שהייתה בנתיב לידי כי ראיתי אותו מאוחר מדיי בשביל לבלום.כמובן שהאטתי עד כמה שיכולתי...

טוב לדעת שיש למי להתקשר.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

רפי, תודה על הטיפ.

בכל מקרה זה עניין אחד כשיש מפגע יחסית ארוך טווח, למשל קרשים שמתפזרים או זכוכיות שבורות או משהו בסגנון על הכביש.

במקרה הנ"ל ובמקרים אחרים שיצא לי להתקל בהם, נופלים פריטים בודדים, משמע, בר המזל הראשון שיעלה עליהם (כמוני..) כבר יפנה אותם מהכביש, ולמע"צ אין הרבה מה לעשות בנידון - עד שיגיעו למקום הכל יפונה.

במידה וכן יצא לי לרשום מספר רישוי של רכב כזה בפעם הבאה, יס כיוי לפעולה כלשהיא נגדו או שזה אבוד ? אני מתכוון להגיש תלונה במשטרה, למשל. אני מבטוח שמדובר בעבירה על החוק ומעבר לכך זה יכול להגמר רע מאוד, אני בטוח שמי שמתייחס להובלת מטען מסוכן בצורה רשלנית לא עושה את זה באופן חד פעמי.

וזה מעבר לכך שלא פעם המטענים האלה לא בדיוק חוקיים (להזכירכם, מכת גניבות הברזל....)

פורסם

יש מספר תקנות שניתן לקנוס נהגים אשר מפרים אותן.

הקנסות מלווים בניקוד הנע בין 6-8 נקודות.

הכל עיניין של אכיפה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
...הכל עיניין של אכיפה...

האכיפה בארצנו הקטנה מתרכזת בעבירות מהירות מחמירות של 112 קמ"ש בכבישים מהירים, ובזוטות אחרות.

את העובדה שצריך לקחת את האחריות לידי הנהגים, מבלית ברירה, ברורה לכולנו כבר מזמן, השאלה היא האם במידה ולקחתי על עצמי את נטל ה"תפיסה" ואכן רשמתי מספר רישוי, של רכב שעשה עבירה, ותיעדתי את זירת הפשע או לחלופין יש לי עדים נוספים - האם פניה לרשויות שאמורות לאכוף את החוקים ולהגן עליי כאזרח (להלן, המשטרה) תוביל לתפיסת העבריין וענישה, או תענה בבוז ? ... האם יש טעם להיות "אזרח למופת" ולדווח על המפגעים האלה ?

(או שאולי הגיע הזמן לשאת נשק נטול אבש"ר ברכב, ולקחת את החוק לידיים... :evil:)

פורסם

התהליך ארוך מסובך ומייגע.

אני בטוחה שהזמן שלך ושל נוספים אחרים יקר, והיית מעדיף להעביר אותו בעשיית דברים אחרים מאשר ליפול בין הכיסאות ובין משרדי ממשלה שונים.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

קודם כל, משרדי ממשלה ?

אני רק מחפש להגיש תלונה במשטרה, במידה ואתקל בתופעה פעם נוספת, ומעוניין שתלונתי תטופל, ויענש העבריין.

בעצם, מה שאת אומרת, שכמובן - לא מפתיע בהתחשב במצבנו - לאכול את הח** עם כפית ולהמשיך על דבר היום, עד הפעם שבה אני, או מישהו המיקרים לליבי יפגע ?

אני יכול להבין מאיפה באה הגישה הזו, ואת האמת - אין לי כח להתעסק בבירוקרטיה. הביעה היא שלכולנו אין, ואז אנחנו חיים בהימור מתמיד, כשהסיכוי שלנו לחזור הביתה בריאים ושלמים תלוי במצב רוחם של עברינים סדרתיים. אני אישית מעדיף לקבל את האדרנלין שלי על מסלול, ולא בנסיעה בכביש. נמאס חבל על הזמן..

אבל ככל הנראה אין מה לעשות...

פורסם

לפני איזה חודשיים נסעתי בכביש 5 הבייתה לפ"ת, (עם הסונומה כמובן) קצת אחרי צומת מורשה אני רוצה לעבור מהשמאלי לאמצעי, והרכב שנסע לפני מחליט בו זמנית לעשות את ההפך. (הכביש באוטו הקטע מתעקל שמאלה) הרכב שעבר לפני לנתיב השמאלי פתאום דופק בריקס, וחיתוך חזרה לאמצעי (הוא היה 20-30 מטר ממני ונסעתי 100~) ואז אני רואה את בבירור את הסיבה להתנהגות המוזרה של הנ"ל:

כיור נירוסטה,

כפול,

עם משטח עבודה או משהו, אבל לדעתי היה על הכיור איזה מטר,

שוכב בזווית המראה מושלמת,

בדיוק בין הנתיב השמאלי לאמצעי, בנתיב הנסיעה שלי, ומתקרב במהירות.

אם היתי עולה עליו, זאת הייתה סצנת התהפכות ששפילברג היה מת לשים עליה את ידיו.

בגלל שהנתיב האמצעי היה פנוי, וכבר היה מאחורי רכב בשמאלי שעמד לעקוף אותי, חתכתי לימין, קצת זריקות זנב, התיישרתי, ובפעם הראשונה בחיים שלי, חייגתי 100 שיפנו את החרא הזה משם.

זה ממש פלא שאיש לא נהרג שם.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם

בניגוד לשאר השרשור, אני מוצא את התמונה של זריקות זנב עם סונומה משעשעת... (בעיקר כי הסונומה שאני נהגתי עליה, היתה כנראה הרכב הגרוע ביותר שישבני התיישב בו אי פעם....)

בכל מקרה, זה לא מפתיע שלרוב האנשים כאן בוודאי יהיה סיפור דומה לספר, זה קורה כל הזמן. אם אני בשנתיים האחרונות הצלחתי לראות לפחות 4 מקרים כאלה... (למשל, מסחרית בינונית, נראה לי היונדאי H100, שלגג שלה היו קשורים פסי מתכת כלשהם והם פשוט עפו אחורה ואיימו לשפד אותי ורכבים אחרים בסביבה, או לפני כמה ימים טנדר מיצובישי בצומת הטייסים שהפיל המון ארגזים של ענבים, ואז עצר מספר מטרים מהצומת, באמצע הנתיב וללא כל סימון והתחיל לאסוף רגלית א תהענבים כשהוא מסכן את עצמו בדריסה, ויוצר פקק עצום מכל הכיוונים....)

צריך לטפל בזה איכשהו.

• תוכן חדש...