Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6873 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אחרי החלפה של אלטרנטור מ60 אמפר למשהו סביב ה110-120 אמפר על הרכב ויש לי תחושה (אין לי דרך לקבוע את זה מדעית) שישנה השפעה כלשהיא על הכח שמוציא המנוע בסופו של דבר לגלגלים בעיקר בסל"ד נמוך כרגע

 

אם זה אפשרי אני יודע שזה אפשרי שאלטרנטור מוגדל עלול ליצור עומס מוגדל על הרצועה שידרוש כוח רב יותר לסיבובו השאלה היא איך זה בא לביטוי ומה הם המספרים בהערכה גסה מאוד?

 

אבי.

פורסם

כול עוד הוא מפיק אותו זרם כמו האלטרנטור המקורי לא יהיה שינוי בנתוני יצרן,

 

בגלל שהוא מוגדל הוא מסוגל להפיק יותר זרם, שתפיק את מלוא הזרם הוא יכביד על המנוע יותר מאשר האלטרנטור המקורי.

 

תמיר

פורסם

ולכן ציינתי שברור לי מעליו שישנה השפעה על המנוע השאלה היא איך זה מתבטה, סל"ד ביניים סל"ד גבוהה מה המספרים בערך שהוא משפיע וכד'

 

אבי.

פורסם

אלטרנטור מחוזק כבד יותר, יותר נכון הרוטור כבד והוא הופך להיות משקולת יותר גדולה על המנוע בדיוק כמו גלגל תנופה גדול יותר. זה עלול להשפיע על עליית הסל"ד דל המנוע ללא תלות ברמת הטעינה.

פורסם

ברוב המקרים - לא הרוטור כבד יותר, הסליל החיצוני גדול יותר.

 

צריכה יום יומית של זרם, נניח כ20A בלילה, עם הרדיו דיסק והאורות רכב,

 

תהווה אותה השפעה על המנוע עם אלטרנטור מקורי או מחוזק.

 

למרות זאת, האלטרנטור המקורי מסוגל להפיק נניח כ60A שזה יגזול X כוח מהמנוע, אז פוטנציאל האלטרנטור המחוזק להפיק כ110A, אז במידה ויש לך צרכן זרם גבוה שמנצל את כול ה110A, האלטרנטור המחוזק יגזול 1.83X כוח מהמנוע, כמעט פי 2, לפי הדוגמאות שהצבתי.

 

מרק ברור יותר ?

 

תמיר

פורסם

תודה רבה זה מה שרציתי לשמוע, אז למעשה האלטרנטור צורך כוח שמתבטא פיזית מהמנוע כאשר מופעל עליו עומס מסויים ולא עפ"י הפוטנציאל שלו להוציא מתח מסויים עם הסתייגות שבמידה ויווצר יותר מתח מאשר המתח שיכל להקים הקודם אז הוא יעמיס על המנוע יותר מהאלטרנטור הקודם.

 

תודה רבה,

אבי.

פורסם

לא הייתי לוקח את התשובה הזו כמדע מדוייק. ייתכן מאד שאלטרנטור בעל יכולת לספק אנרגיה גדולה יותר יעמיס את המנוע יותר גם כאשר אין הוא מועמס. זאת מסיבות שונות, למשל סיבות מכאניות וסיבות של נצילות חשמלית. ללא נתונים מדוייקים לא ניתן להעריך.

 

חשוב לזכור שהשדות המגנטיים נעים גם ברוטור ומעוררים בו זרמים. ככל שהזרמים גבוהים יותר ישנו צורך ברוטור מאסיבי יותר. יכול להיות שבטווח זרמים מסויים אין צורך ברוטור מאסיבי יותר כיוון שהרוטור יוצר מראש בעל יכולת להעביר זרמים גבוהים יותר מהדרוש (למשל לצורך שימוש בו לכמה אלטרנטורים שונים) אך אין זה נכון באופן כללי.

 

לדעתי בהחלט סביר שאתה מפסיק הספק עקב החלפת האלטרנטור.

×
×
  • תוכן חדש...