Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהג חדש מעל 21

Mike_d
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6880 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, חיפשתי בפורום תשובה נומרלית לגבי רשיון לנהג צעיר ונהג חדש ולא מצאתי תשובה ממוקדת לשאלתי:

אני בן 22 ולפני שבוע רק נגשתי לטסט (ראשון) ועברתי.

האם ה- "נהג צעיר" של הסעת 2 נוסעים בלבד תקף לשנתיים של הנהג חדש למרות שעברתי את גיל 21?

לפי דבריו של מורה הנהיגה שלי הנהג צעיר תקף גם אחרי גיל 22, אבל משהו נראה לי פה מוזר

פורסם

לא. החוק תקף אך ורק לגבי נהג חדש שגילו מתחת ל21. אבל חובת המלווה כן תקפה לגביך. זה צריך להיות מישהו מעל גיל 30 עם 3 שנים וותק או מעל גיל 24 עם 5 שנים וותק.

אגב, אתה נחשב נהג חדש עד שנתיים אחרי קבלת הרישיון וצעיר עד גיל 24, כך שלמעשה, חוץ מהחוק של ה2 נוסעים, בינך לבין כל נער בן 17 שהוציא רישיון- אין שום הבדל.

מזל טוב.

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם

אגב, אתה נחשב נהג חדש עד שנתיים אחרי קבלת הרישיון וצעיר עד גיל 24

במילים אחרות - עד 24 אני עד 2 נוסעים? (סורי רוצה להיות בטוח)

וכן. אני יודע שיש מלווה לשלושה חודשים (עם זה אני שלם בקשר לוודאות הדבר)

ותודה!

פורסם

לא. הסברתי כבר. החוק של ה2 נוסעים לא תקף לגביך. הוא תקף רק לנהגים חדשים מתחת לגיל 21. כל שאר החוקים של נהג חדש ונהג צעיר (עוד שנתיים אתה כבר לא נהג חדש ובגיל 24 אתה גם לא נהג צעיר) חלים עליך (מלווה וביטוח יקר יותר)

בשביל שתהיה בטוח: תמלא את האוטו וסע!

:)

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם

אחלה, תודה רבה.

בכל אופן אני עדיין לא הכי סגור על זה - אחרי הכל המורה אמור לדעת.. לא? (לא סתם עוד איזה כלבויניק)

יש דרך בטוחה לדעת? (לא אישי..)

פורסם

אני רואה שאולי את הטסט עברת אבל בתאוריה נכשלת. מה שבטוח זה שבהבנת הנקרא גם כן נכשלת. :evil:

מה לא מובן במשפט הבא: "לא. החוק תקף אך ורק לגבי נהג חדש שגילו מתחת ל21. אבל חובת המלווה כן תקפה לגביך" ?

החוק של ה-2 נוסעים לא תקף עבורך, רק חוק המלווה תקף לגביך. משמע אתה נוסע למשך 3 החודשים הבאים עם מלווה, ולאחר מכן אתה יכול להסיע אפילו 8 איש בשברולט סוואנה צבאית עם מושבי אספיר מאחור או לחילופין 8 איש בפורד טרנזיט ישנה, מובן?

אין כזה מונח נהג צעיר, זהו מונח שחברות הביטוח המציאו, והוא מונפק אוטומטית מבחינתם לכל מי שגילו מתחת לגיל 24. אין לכך שום משמעות מעבר למחירי ביטוח יותר גבוהים מכל אדם אחר בגיל 54 או 67 או 87 או 31 או 47.

ומורה שמדבר שטויות זה לא חדש לצערי, אני מציע לך להסתמך כמה שפחות על ה"ידע" שהוא מוציא מפיו.

ROOONEEYY

פורסם

אוקיי אוקיי! לא צריך לצעוק עלי.. אני לא איזה חאפר בן 17 שמחפש לקרוע תכביש עכשיו.

אני פשוט לא רוצה לחבל לעצמי ברשיון ש(תאמינו לי.. אני בן 22) כ"כ רציתי.

(וסתם לרקורד, אף אחד לא באמת מכיר את כל תורת התאוריה..)

רוב תודות !! :oops:

פורסם

הדיאלוג כאן הזכיר לי את הקטע הזה (לצפות החל מ1:00):

http://www.youtube.com/watch?v=eVWH01E2weA דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

פליקס, רשיון B (לפי השיטה האירופאית), לא מוגבל ל7 נוסעים + נהג ? :)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
שלום, חיפשתי בפורום תשובה נומרלית לגבי רשיון לנהג צעיר ונהג חדש ולא מצאתי תשובה ממוקדת לשאלתי:

אני בן 22 ולפני שבוע רק נגשתי לטסט (ראשון) ועברתי.

האם ה- "נהג צעיר" של הסעת 2 נוסעים בלבד תקף לשנתיים של הנהג חדש למרות שעברתי את גיל 21?

לפי דבריו של מורה הנהיגה שלי הנהג צעיר תקף גם אחרי גיל 22, אבל משהו נראה לי פה מוזר

1. לחפש בפורום זה טוב, זה יפה, אבל זה לא במקום החוק היבש והכתוב.

אומנם קיבלת כאן תשובות שגם אני חושב שהן נכונות, אבל קח בחשבון שאנשים יכולים גם להטעות אותך מחוסר ידע, מחוסר הבנתם את פרשנות החוק, או מחוסר הבנה של השאלה.

2. אם היית משתמש בלשונית "חיפוש" שנמצאת בסרגל למעלה, היית מוצא יותר משרשור אחד בענין הזה.

3. לדעתי, הנכון יותר הוא לחפש את התשובה באתר משרד התחבורה. התשובה נמצאת שם באופן ברור ביותר.

4. התשובות שאתה מקבל מחברי הפורום מבוססות בעיקר על ידע וניסיון אישיים כמו גם על קריאה והבנה של מקורות רישמיים אחרים. בכל מה שקשור לתשובה המבוססת על הבנה של חומר כתוב אחר (כמו נוסח החוק), אין יותר טוב מקריאת החוק ככתבו וכלשונו ולהבינו ישירות מהמקור.

בהצלחה.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...