Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6891 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
התעלקות ברשותכם ...

בעוד מספר שעות ... ימים לא יגיד בדיוק יש לי טסט (555 בלי עין הרע).

יש איזה טיפים להרגעות, או סתם בכלליות מה כדאי לעשות ומה לא ...

ד"א הטסט יהיה בראשל"צ ונס-ציונה אז אם יש מקומות שבדר"כ נכשלים בהם? זה גם מאד יעזור. [=

תודה מראש.

לפי דעתי העצה הכי נכונה היא פשוט לנהוג נכון כפי שלמדת בשיעורים.

אם תהיה עסוק בכל הטסט במחשבות באיזה רחוב אתה נמצא או מה אמרו לך על הפניה הזאת או אחרת כנראה שלא תהיה מרוכז במבחן וכנראה תעשה טעות.

אם אתה חושב שאתה מוכן לטסט כי אתה באמת יודע לנהוג אז אין לך סיבה להיות לחוץ בכלל.תנהג נכון וזהו,אבל אם אתה מגיע לטסט שאתה לא מוכן פיזית לנהיגה לבד בגלל חוסר שליטה מספיקה\חוסר ידע בחוקים או ביטחון עצמי נמוך ואתה ממהר לגשת לטסט רק בשביל להשוויץ מול החברים בכרטיס הפלסטיק עם התמונה שלך(רשיון למי שלא הבין) לפי דעתי חבל על האגרה של הטסט,תלמד טוב,תהיה מוכן ורק אז תיגש למבחן.

בכל מקרה שיהיה בהצלחה.

פורסם

השעה 1 בלילה והמצפון החל להציק לי. :roll:

בתור מי שקיבל רשיון לפני פחות מחודש, אולי מן הראוי היה שאקדיש יותר תשומת לב לשרשור הזה,

ולא אתפתה ללכת בדרך הקלה, משמע לרדת על כל מיני בני תשחורת שלא יודעים להתנסח היטב.

אז הפעם אני רציני. מתנצל על הירידות, מקווה שהכל הובן כהלכה (Devil, גם אני וגם אייזיק דיברנו

על רחובות שונים בעיר רעננה, שם הוא מלמד. כנראה שנסחפתי קצת עם הבדיחה הפרטית הזאת).

לענייננו:

שלום לכולם!

אתמול התחלתי את השיעור הראשון שלי, שיעור כפול של 80 דקות, וגם היום היה לי שיעור של 80 דקות.

ביום ראשון זה כבר יהיה 60 דקות שיעור רגיל אבל כפול.

שלום, יניב, וברוך הבא לפורום.

לא לגמרי הבנתי את המתמטיקה שלך, אבל זה בהחלט רעיון טוב לקחת שיעורים כפולים בתור התחלה.

אני קצת מסתבך עם ההילוכים ועם הגז, איך אני לומד להתשתלט על זה כמו שצריך?

קח את כל הזמן שאתה צריך כדי ללמוד. אל תמהר ואל תילחץ. תבין שעקומת למידה היא עניין אינדיבידואלי,

ואצל כל אחד זה עובד בקצב שונה. אם אתה רואה שתוך 5-6 שיעורים אין שיפור - כדאי לשקול החלפת מורה.

אני יודע איך להעביר הילוכים עם הקלט'ץ אבל אני מסתבך.

אתה לא היחידי שנתקל בבעיה הזאת, ואתה לא מסתבך. זה פשוט לוקח זמן.

תירגע. תנשום. ואז תנסה עוד פעם.

אולי יש טיפים ועצות טובות ללימוד יותר טוב ונכון?

יש כמה, אבל את רובן ניתן למצוא דרך החיפוש.

באופן אישי, העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך היא להסתכל רחוק.

אין לך מושג כמה תאונות קורות עקב כך שהנהג לא צופה את מסלול הנסיעה.

ככל שתתמקצע יותר בעניין הנהיגה, תראה שמבט למרחק ימנע ממך הרבה צרות.

תמיד תזכור לראות את התמונה הגדולה, ולא רק את ה-10 מטר הקרובים לרכב שלך.

עד כאן בנושא זה. ונעבור לנושא הבא...

התעלקות ברשותכם

שלום, אילי, וברוך הבא לפורום. פעם הבאה נסה להציג את עצמך ולא סתם "להתעלק",

כפי שעשית. תתפלא עד כמה אנשים יהיו יותר ידידותיים אליך אם תציג את עצמך כראוי.

בעוד מספר שעות ... ימים לא יגיד בדיוקיש לי טסט (555 בלי עין הרע).

חוץ מ"יש לי טסט", היית יכול לוותר על שאר המשפט. אח"כ אתה מתפלא שאנשים מתעצבנים

ומתחילים להסתלבט עליך.

כואב לי לראות אותך עושה את זה, כי מהודעותיך הקודמות אתה נשמע בחור די רציני.

עזוב את הפוזה ואת המילים המיותרות. גש לעניין, ואנחנו נשמח לעזור לך.

יש איזה טיפים להרגעות, או סתם בכלליות מה כדאי לעשות ומה לא ...

כן, יש. ושוב, בדומה ליניב, אני נאלץ להפנות אותך לחיפוש.

הפורום מציין בימים אלה 5 שנות קיום. אתה באמת חושב שאיש לא שאל את השאלה הזאת קודם?

בכל מקרה, קיבלת כבר כמה תשובות לעניין הזה פה. אני יכול לחזק את מה שנאמר לפני, תשתדל

לנהוג בקור רוח. אל תתיחס לבוחן שיושב לידך. תחשוב שאתה על הכביש עם אמא שלך או מישהו

מחבריך - כיצד היית נוהג במקרה כזה? נהג רגוע וזהיר, ולא תהיה בעיה לעבור את הטסט.

גם אם לא תעבור הפעם - לא נורא, תעבור בפעם הבאה. הלחץ לעבור הוא הדבר האחרון שאתה

צריך לחשוב עליו.

ד"א הטסט יהיה בראשל"צ ונס-ציונה אז אם יש מקומות שבדר"כ נכשלים בהם? זה גם מאד יעזור.

זה לא יעזור. גם ככה תיסע לאן שהטסטר יכוון אותך, וגם ככה הוא יכוון אותך לאזור עויין ועמוס.

זה חלק מהעניין - לראות כיצד אתה מסתדר במקרים קיצוניים. הבוחן בטסט הראשון שלי הדליק

איזשהי תוכנית דיבורים ברדיו על ווליום מקסימלי בשביל לראות אם זה מסיח את דעתי. תהיה מוכן

גם לקטעים כאלה.

תודה מראש.

בבקשה, בשביל זה אנחנו פה. 8)

פורסם

הגישה הכי נכונה היא לנהוג כמו בשיעור,

לחשוב שמי שיושב לידך הוא המורה נהיגה,

את כל הפניות כיכרות ושאר הירקות לעשות בהילוך שני ולא הטסטר יזמבר אותך על אי העברת הילוכים.

רצוי בחום, להיות השני בטסט, הטסט שלי היה בפתח תקווה וביציאה מהאזור של הטסטים לכיוון שמאל יש סיכוי טוב להיתקע במדרכה/לא לתת זכות קדימה/דבר אחר מרוב לחץ, מה גם, כשהנהג שהיה לפניך מקבל ברקס, תחושת הביטחון עולה.

כשמכבים את האוטו, לכבות בהילוך, לאחר מכן להרים המברקס ולאחר מכן ניתן להעביר לניוטרל.

הכביש ריק? סע 50/90, הרבה חברים שלי נכשלו על זה[קיבלו גז.],

יש הרבה כבישים בפתח תקווה[למרות שהטסט שלך לא בפתח תקווה], בתוך העיר, שנוסעים בהם מעל 50[4 נתיבים וגדר הפרדה], החוק היבש מורה לנסוע על 50 ושם נוסעים 80, נהג צעיר שמרוב לחץ לא שם לב לזה שאין שלט לבן עם פס שחור עליו ונוסע 80 חוטף ברקס. [לחבר שלי קרה דבר הפוך, הוא נסע 50 בכביש של 90 והטסטר העיר לו על כך, ועדיין הוא עבר את הטסט.]

אם הטסט שלך בבוקר[10 היא שעה מעולה לטסט, הכבישים ריקים], הדבר היחיד שאתה צריך לשים לב אליו, הוא משאיות שחונות[כמובן על הנתיב שלך] אתה יכול להירדם מול אחת כזו ואז הטסטר יעיר לך, הרמזור ירוק, המשאית שלפניך לא מראה סימני תזוזה[ולא מאותת] לעקוף, בזהירות כמובן.

באזור לא מוכר לנסוע לאט יותר, להתסכל 50 מטר קדימה, לחפש שלט ירוק כדי לראות באיזה נתיב ממשיך ישר[ובפתח תקווה יש המון נתיבים מוזרים], לשמור מרחק ממכוניות חונות, שבטעות לא תוריד מראה/תוריד את הלב של הסטטר לתחתונים.

לפני הטסט הייתה לי בעייה קשה של שהתחלתי נסיעה בהילוך שני[סקודה אוטו מעולה] ושכחתי לפעמים לכבות את האיתות,

יומיים לפני הטסט ועד הטסט שיננתי לעצמי את האמירה: "הילוך, וינקר" וכל שנייה בטסט בדקתי שאני בהילוך נכון ושהאיתות לא פועל,

בטסט עצמו לא היו לי בעיות, חוץ מפעם אחת שהאוטו התחיל לגרגר בהילוך שלישי, אם אתה מרגיש שהמנוע מתחיל להיחנק,

תוריד את הקלאצ' לנקודת חיבור ותוסיף גז.

ברחובות צרים/צפופים/דו סיטרי על נתיב וחצי[מכוניות חונות], לשמור 10 מטר מרחק, לעצור לפני מכונית שחוצה אותך[אם הנתיב שלך חסום] כדי שתוכל לתזז את עצמך ואת המכונית הלאה.

בהצטלבות דרכים[הנתיב שלך ממשיך ישר ומימינך מצטרפים מכוניות], תחשוב שהנהג שמעוניין להצטרף ממהר להגיע לעבודה/אישתו עם צירים/נהג בלי רישיון/אחד שעושה פוזות ותיזהר ממנו, כנ"ל מאוטובוסים הם נוהגים לפנות ורק לאחר מכן להסתכל, לפני שבוע בגהה, נהג אוטובוס החליט שהנתיב שלו לא מספיק רחב אז הוא נכנס לנתיב שלי תוך כדי שאני מוריד 4 הילוכים ולוחץ חזק מאוד על הברקס.

כמובן חשוב לעצור לפני קו עצירה, בהילוך שני[ולא בשלישי, המטרה בטסט היא להרשים את הטסטר], ברמזורים להאט לפני הרמזור ורק ב-10 מטר האחרונים כשאתה רואה שאתה עובר אותו חלק להאיץ[כמובן במסגרת החוק].

ואיך לא, כמובן, להסתכל על כל המראות, במעבר בין נתיבים, סתם ליופי, לראות מי מאחוריך לפני שאתה בולם, גם אם אתה רואה הכל בלי להסיט את הראש, תסיט את הראש, הטסטר לא רואה את העיינים שלך.

----

פורסם

ליניב, שליטה על הגז והקלץ' באה עם הזמן- אתה תראה שבלי לשים לב אתה תתרגל לרכב. לפי דעתי,בעוד כמה שיעורים מה שאתה צריך לעשות (רוב הסיכוים שהמורה יקדים אותך) זה לבקש מהמורה שיקח אותך לרחוב קטן ריק, עם עליה רצינית ופשוט להתאמן שם על זינוק בעליה ועל שמירה של המכונית במקום עם גז/קלץ'.

לDEVIL,

אני עברתי טסט שני בראשון.

בטסט הראשון נכשלתי בגלל שכשהטסטר העיר לי - אני התחלתי להתנצל ולהצטדק. סע רגוע כמו תמיד, תסתכל הרבה במראות - עם כל הראש ולא רק העינים כדי שהוא ישים לב, ואל תתרגש אם יכבה המנוע. חוץ מזה, לפעמים מרוב התרגשות אנשים נהיים לא מרוכזים - אז תוכל איזה ממתק לפני.

הבנתי שאתה יוצא ממתחם גן נחום, אז אם אתה פונה שמאלה לנס-ציונה תשים לב שמיד אחרי ה"קניותר" יש פניה ימינה להרבה כיכרות ומשם לרחובות צרים וחלקם דו סיטריים עם פניות בלי שדה ראיה. בנוסף יש בנס ציונה רחוב שיש בו שני עצורים! - אחד לפני מעבר חציה ומיד אח"כ שני לפני הצומת.

גם אם לא עוברים טסט ראשון לא יקרה כלום - טסט בכלל לא מראה על יכולת הנהיגה שלך. ככה רק תצבור יותר נסיון לקראת השני בכל הקשור לאיך להתנהג ליד הטסטר.

ודבר אחרון, כשתעבור טסט אתה תראה כמה עוד יש לך ללמוד, כי כשאתה נוהג עם "ל" מתיחסים אליך אחרת.

בהצלחה :-)

פורסם

תירגע חבוב. כולה 2 שיעורים מאחוריך.

טיפה הרגל של קואורדינציה והכל יהיה בסדר.

תשתחרר. (לא תשחרר, תשתחרר! לא נעים המורה לידך) ותסדר לעצמך את הדברים בראש לפי הסדר. עם ההילוכים אתה צריך לפעול כמו שעון, לפי הסדר המתאים.

GS300.

פורסם

תודה רבה על כל הטיפים וההמלצות למיניהם לקחתי לצומת ליבי.:-)

אחרי הטסט אני יודיע לכם אם עברתי או לא.

תודה שוב, ושבוע טוב ומבורך לכולם.

• תוכן חדש...