Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פרוייקט- VW type2 קמפר Riviera 1978

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5188 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 439
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

צודק, מקצועי זה לא.

כי בעל מקצוע אמיתי (ולא חובב כמוני) לא היה מעז להשאיר את הקיפולים. זה הכיף שבלעבוד על הרכב של עצמי - אני מוכן לחיות עם הקיפוליים - יותר מזה - מתאים לי שיישארו רמזים לגיל המופלג של הרכב. בעיני האותנטיות חשובה יותר מרמת הליקוק.

קיפולים ברמה כזו מאוד קשה להחליק, כמעט בלתי אפשרי - כי גם המזוניט מאחור מעוות. הייתי יכול להתאמץ עוד הרבה ולקבל תוצאה מעט יותר טובה.

בגלל המצב הלא טוב של הדלת הזו (השניה היתה במצב הרבה יותר טוב והיה מאוד קל להביא אותה למצב מעולה בלי שום סימנים) לקח לי הרבה זמן להחליט אם להשמיש את הקיים או לקנות חדש - ובסוף החלטתי על השמשת הישן, כמובן שאם לא היה יוצא אטום או לא היה מתחבר למקום מרוב עיוותים - זה היה הולך לפח.

אסף.

פורסם

היי

התאמצת לפרק להתאים . מה כל כך קשה . אני בטוח שרציתה תוצאה יותר טובה אל תחרטט שזה אוטנטי כי אחרת לא הייתה מפרק בכלל. הכל ברוח טובה אמת הכי טוב.

לילה טוב

פורסם

אני לא אומר שלא רציתי תוצאה יותר טובה, רק שבלי להחליף הכל אני לא יודע באמצעים שלי לקבל תוצאה יותר טובה ("מה כל כך קשה"...? המזוניט העקום, הויניל הקשה כמו אבן ומעוות ומשוך... ), ומבחינתי עדיף לא מושלם ומקורי ושעשיתי לבד על פני מושלם וחדש... עניין של גישה.

אסף.

פורסם
אשריי המאמין

בהצלחה

אסף,

אל תיגרר לדיון עם הבחור...לא שווה...

אני אהבתי את הבחירה להישאר עם הכיסוי המקורי, אם כי סביר להניח שאני במקומך הייתי מחליף את המזונייט המקורי באחד חדש וישר מייצור עצמי - כך ניתן היה אולי לטשטש חלק מהקמטים.

אני משתמש בספריי דבק של 3M, מוצר מעולה!

יניב

השירוקו נמכרה...עצוב, אבל נכון...

הגיע הזמן לעבוד על החיפושית!

פורסם

זה הכי מקורי שיש. מה לא מקורי פה?

אסף, מה שעשית יחזיק עוד שנים ולדעתי עשית יופי של תיחזוק לדיפון. והקימוטים הם לא מפריעים בכלל בייחוד שאתה יוצא לטיולים ומסעות ולא שם את האוטו באיזו תצוגה. המשך לשפץ ולעדכן.

sound connecting people

פורסם

אסף, זה מכוער רצח, אני לא יודע איך אתה יכול להרשות לעצמך לנסוע ברכב אספנות שלא נראה מושלם.

לדעתי תצבע בירוק ותזרוק לירקון, רק תזרוק לקטע יבש, תגיד לי איפה זרקת ותן לי ליום יומיים את הת.ז. שלך.

אה,רגע הוא כבר ירוק....

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שמעו סיפור... עם מוסר השכל.

אתמול אחרי הצהריים רציתי לקחת את כל הילדים לסיבוב ב"אוטוקומבי". כרגיל הוצאתי אותו מהחבוא, ואז שטיפה קלה וסיבוב כדי לנקות את החלונות ולתת מבט כללי מסביב.

תוך כדי שאני מנקה את החלון האחורי, נדמה לי שאני מריח דלק.

הופה.

לפני כמה זמן שושני כתב על זה שכל החושים משתתפים בחוויה שסביב כלי הרכב שלנו, במיוחד מקוררי האוויר.. אז חוש הריח גם חשוב. מרחרח, ואכן - ריח של דלק עולה מה"אוזן" (שזה פתח יניקת האוויר לתא המנוע - כלומר הריח מגיע מתא המנוע)

פתחתי את מכסה המנוע - ואכן - כל תא המנוע מסריח מבנזין.

עכשיו עוצרים הכל, לא נוסעים לשום מקום היום. הנבלות מקוררות האוויר ידועות בזה שהן נדלקות באופן ספונטני, בגלל תחזוקה לקויה של צנרת הדלק בדרך כלל, ובשילוב של צלעות קירור לוהטות או ניצוצות תועים מחוטי הצתה עתיקים.

פתחתי גם את המכסה העליון, וגיליתי שלולית קטנה של דלק במקום שלא קשור בכלל למערכת הדלק - בחלק הקדמי של המנוע, צד שמאל, מתחת לפלנום. מקום מוזר. יש גם סימני שפריצים על קיר האש.

בהתחלה לא הצלחתי למצוא מאיפה הנזילה, אבל בסוף ראיתי שיש נזילה דווקא בצד השני של המנוע, מצינור כניסה למזרק בראש ימין.

לא משנה, לקחתי מברג ארוך והתחלתי לעבור על כל הבנדים של הצנרת.

כולם עד אחד - היו לא מהודקים.

גרמניים, אמריקאיים, כולם. לא מהודקים.

איזה פחד.

חוץ מזה שהמזרק החמישי שמחובר לאחורה של הפלנום נראה קצת נקי מדי. הקודם נזל והחלפתי. הם ידועים בזה שהגוף שלהם נסדק, בגלל המיקום.

עכשיו אני מבין למה אומרים לעבור פעם בשנתיים על כל הצנרת גם כשמדובר בצינורות חדשים. תא המנוע חם, אפילו מאוד, והצינורות מאבדים נפח, והבנדים מתרופפים, וצריך לקוות שהראשון שישתחרר ממנו דלק יהיה בחניה, ליד הבית, ולא באמצע נסיעה כשלא שמים לב.

הבטחתי מוסר השכל -

אל תשכחו לנקות את החלונות לפני כל נסיעה. זה עשוי להציל את הרכב שלכם משריפה...

אסף.

פורסם

שמעו סיפור... עם מוסר השכל.

אתמול אחרי הצהריים רציתי לקחת את כל הילדים לסיבוב ב"אוטוקומבי". כרגיל הוצאתי אותו מהחבוא, ואז שטיפה קלה וסיבוב כדי לנקות את החלונות ולתת מבט כללי מסביב.

תוך כדי שאני מנקה את החלון האחורי, נדמה לי שאני מריח דלק.

הופה.

לפני כמה זמן שושני כתב על זה שכל החושים משתתפים בחוויה שסביב כלי הרכב שלנו, במיוחד מקוררי האוויר.. אז חוש הריח גם חשוב. מרחרח, ואכן - ריח של דלק עולה מה"אוזן" (שזה פתח יניקת האוויר לתא המנוע - כלומר הריח מגיע מתא המנוע)

פתחתי את מכסה המנוע - ואכן - כל תא המנוע מסריח מבנזין.

עכשיו עוצרים הכל, לא נוסעים לשום מקום היום. הנבלות מקוררות האוויר ידועות בזה שהן נדלקות באופן ספונטני, בגלל תחזוקה לקויה של צנרת הדלק בדרך כלל, ובשילוב של צלעות קירור לוהטות או ניצוצות תועים מחוטי הצתה עתיקים.

פתחתי גם את המכסה העליון, וגיליתי שלולית קטנה של דלק במקום שלא קשור בכלל למערכת הדלק - בחלק הקדמי של המנוע, צד שמאל, מתחת לפלנום. מקום מוזר. יש גם סימני שפריצים על קיר האש.

בהתחלה לא הצלחתי למצוא מאיפה הנזילה, אבל בסוף ראיתי שיש נזילה דווקא בצד השני של המנוע, מצינור כניסה למזרק בראש ימין.

לא משנה, לקחתי מברג ארוך והתחלתי לעבור על כל הבנדים של הצנרת.

כולם עד אחד - היו לא מהודקים.

גרמניים, אמריקאיים, כולם. לא מהודקים.

איזה פחד.

חוץ מזה שהמזרק החמישי שמחובר לאחורה של הפלנום נראה קצת נקי מדי. הקודם נזל והחלפתי. הם ידועים בזה שהגוף שלהם נסדק, בגלל המיקום.

עכשיו אני מבין למה אומרים לעבור פעם בשנתיים על כל הצנרת גם כשמדובר בצינורות חדשים. תא המנוע חם, אפילו מאוד, והצינורות מאבדים נפח, והבנדים מתרופפים, וצריך לקוות שהראשון שישתחרר ממנו דלק יהיה בחניה, ליד הבית, ולא באמצע נסיעה כשלא שמים לב.

הבטחתי מוסר השכל -

אל תשכחו לנקות את החלונות לפני כל נסיעה. זה עשוי להציל את הרכב שלכם משריפה...

אסף.

מקשיב ומטמיע הלקחים...:idea: הולך לחזק בנדים אצלי

נוסע עם הרכב לצפון הרחוק בשבועות.

בברכה ושבת שלום,

ניר

"אלה שרוקדים נראים משוגעים בעיני אלה שלא שומעים את המוזיקה" :turn-l: תבקרו..הסיפור של רכב האספנות הראשון שלי... VW BUS 1978 [url]http://www.wix.com/omergart/nirvw/page-1#!__page-1/my-car[/url]

פורסם
מקשיב ומטמיע הלקחים...:idea: הולך לחזק בנדים אצלי

נוסע עם הרכב לצפון הרחוק בשבועות.

בברכה ושבת שלום,

ניר

גרצמן, אני מקווה שלפני אתה עובר אצלנו בהשקה?!

אסף...

לי קרה אותו דבר רק שזה היה בשישי בערב ליד הפאב ועם החברים של זוגתי. אז בזמן שהם שותים בירה, מצאתי עצמי נדחק לתוך תא המנוע מהחלון העליון כי אחד מהצינורות במפצל לקרבורטורים איכזב... אני לא רוצה לתאר לכם את הפרצוף שלהם כשנכנסתי לפאב , מסריח מדלק כאילו שחיתי בתוך הטנק עצמו, עם כתמים שחורים על הידיים והפרצוף.

צרך לעבור ולבדוק את צינורות הדלק כל הזמן. 

• תוכן חדש...