Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן 5W40 - זקוק להמלצות.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6859 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לוקחים ג'ריקן של LM, מוזגים לשם שמן של "אמריקן" איגל"(שאין להם ממש מה לעשות איתו), סוגרים ומוכרים ב- 100 ש''ח וכולם מרוצים :-D

[עריכה: אם יש אמת בטענות, נא להביא סימוכין. אחרת, נניח שהכתוב כאן נאמר בהומור. תודה.]

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה יודע שמה שאתה עושה עכשיו זה הוצאת דיבה חמורה מאוד ואתה יכול לחטוף על זה תביעה שלא תבין מאיפה היא באה לך, ועוד כל זה עלגבי מדיה ציבורית - נכון ?

יש לך איזה סימוכין לעיניין הזה ? כי אם זה נכון אני פשוט רוצה לדעת להפסיק לקנות ליקוויד מולי ולהתחיל לקנות אמריקן איגל (לעשות את העבודה הליקוויד עושה, אז אם זה אמריקן איגל ואני יכול לקנות אותו ב35 שקל לגאלון למה לא?)

בקיצור חסל סדר בלבולי מוח והשמצות חסרי שחר, דיי להיות "ישראלי ממוצע" זה שהיבואן של LM מרוויח עליך פחות מהיבואן של M1 לא הופך אותו לשמן פחות טוב.....אבל אין מה לעשות בישראל כמו בישראל אנשים נהנים רק אם מ**ים אותם בת**, הרי אם היו מוכרים פה את הLM ב320 שקל לגאלון כל הפורומים היו מלאים "אני נוסע על זהב מזוקק מתוצרת גרמנית ואני מרגיש שהאוטו לפחות חזק יותר ב70 כ"ס" אבל בגלל שהמחיר הוא מעולה אז זה הופך לשמן לא טוב,

צאו מהבועה על שמנים יש רווחים אדירים שאתה לא מתאר לעצמך אותם, שמן של פז 15\40 למנועי דיזל מוסכים קונים ב15 שקל למיכל 4 ליטר בכמויות גדולות, וב22 שקל ל4 ליטר בכמויות קטנות יותר, את השמן הזה מוכרים לך בחנויות ב60 שקל ואנשים אומרים "זה סביר, זה לא כמו אמריקן איגל", כי אמריקן איגל נמכר ב45 שקל,....ואני לא אומר לך סתם, אני הייתי חותם על התעודות משלוח שהיו פורקים במוסך מסחרית...

פורסם

עתיד,

אתה חושב שאני קונה את ה-Mobil1 רק בגלל שאני נהנה לשלם יותר או בגלל מה שאתה טוען - שישראלי ממוצע חושב?

אני קונה את השמן רק בגלל ההמלצות החמות שהוא מקבל בפורומים שונים בעולם (שקצת יותר מבינים ברכבי VW). תתפלא בפורומים מכובדים בעולם כלל וכלל לא נכנס Liqui Moly לרשימת השמנים המומלצים.

בדקתי גם את הנושא במוסכים בארץ, ראיתי כמה עולה למוסך מיכל של 4 ליטר Mobil1 מהמחסן המרכזי, אני לא יזכיר את מחיר העלות אבל הוא יקר יותר ממיכל של LM שניתן להשיג בחנויות בארץ - כך שהמחיר לא משחק פה תפקיד.

אם צ'מפיון והמוסכים בחרו ב-Mobil1 ולא ב-LM הזול (בהרבה:idea: והבחירה הטבעית ע"פ דבריך) בתור שמן לשימוש במוסכים בכלל המנועים שבהם הם מטפלים, האמת זה רק מוסיף להחלטה הסופית.

ושלא תבין אותי לא נכון, אני לא טוען ש-LM אינו איכותי, אני סה"כ טוען ש-Mobil1 מומלץ יותר.

בברכה,

איבי.

פורסם

helix ultra חד משמעית , אם זה טוב לכל הפרארי זה טוב לך לסקודה.

אם היבואן לא מביא אז גם רוטלה מ-ע-ו-ל-ה.

אבל לדעתי זה אוברקיל רציני , הmobil1 מספיק בהחלט

פורסם
לוקחים ג'ריקן של LM, מוזגים לשם שמן של "אמריקן" איגל"(שאין להם ממש מה לעשות איתו), סוגרים ומוכרים ב- 100 ש''ח וכולם מרוצים :-D

היבואנים של LM בעיניי לא כל כך אמינים...... נראה לי שהם עושים איזה קומבינה עם LM, פרסטון ואמריקן איגל......

תשמע, כל הכבוד. הרבה זמן לא ראיתי מישהו שעשה עבודת מחקר רצינית כמו שלך על הנושא והגיע לכאלו מסקנות חותכות.

טוב שאמרת לנו. מזל שיש אנשים כמוך בפורום.

פורסם

אני מניח שלו היה הדבר כך באמת , ושמן מתוצרת ליקווי מולי היה שווה באיכותו לשמן מתוצרת אמריקן איגל , מביני דבר ומכונאי הפורום היו יודעים זאת על פי בדיקת מנועים , ועל סמך נסיון העבר .

יש שמנים טובים יותר , גם מליקווי מולי , וגם ממובייל 1 , הכול שאלה של מה אתה מחפש ובאיזה מחיר .

אני לא חושב שניתן לקבוע ששמן של ליקווי מולי הוא דומה באיכותו , או קשור בדרך זו או אחרת לשמן של אמריקן איגל .

זו קביעה מיותרת .

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

יש הרבה שמנים שבארץ לא מוכרים אבל הם מעולים ואפשר למצוא לזה סימוכין באתרים מחו"ל + בדיקות מעבדה שמפורסמות ברשת.

בLM אני לא אשתמש מהסיבה שהשם שלהם רץ חזק בארץ ובחו"ל כמעט ולא נתקלתי בהם, האמת היא שאני התחלתי להשתמש ברויאל פרפל בעיקר בגלל קריאה בפורומים של בעלי פורדים מכל הסוגים בעולם שממליצים על השמן הזה, חוץ מזה שהמחיר שלו סביר, קצת יותר מ LM אצל הפרסי אבל עדיין לא יקר מידי ויש לי גם אופציה לקבל את השמן במשלוח עד הבית במקום לנסוע ליבואן ולבזבז זמן וכסף על דלק. (סידור נוח בשבילי)

שכל אחד יעשה את החשבון שלו, בסופו של דבר כדי לעשות השוואה הוגנת נצטרך לערוך בדיקות מעבדה על כמה מנועים זהים באותו מצב, ולא נראה לי שאפילו היבואן יקח על עצמו לעשות כזה דבר בארץ.

עד אז, אני אמשיך לקנות 'מותג' ולשלם קצת יותר אבל בסופו של דבר אני יוצא בהרגשה טובה יותר שלא קניתי אשליות בבקבוק, אלא שמן של חברה מוכרת ואיכותית שידועה בכל העולם וזאת למרות שאני יכול להסתפק בחצי סינטטי זול. ככה זה עובד אצלי.

פורסם

בקיצור חסל סדר בלבולי מוח והשמצות חסרי שחר, דיי להיות "ישראלי ממוצע" זה שהיבואן של LM מרוויח עליך פחות מהיבואן של M1 לא הופך אותו לשמן פחות טוב.....אבל אין מה לעשות בישראל כמו בישראל אנשים נהנים רק אם מ**ים אותם בת**, הרי אם היו מוכרים פה את הLM ב320 שקל לגאלון כל הפורומים היו מלאים "אני נוסע על זהב מזוקק מתוצרת גרמנית ואני מרגיש שהאוטו לפחות חזק יותר ב70 כ"ס" אבל בגלל שהמחיר הוא מעולה אז זה הופך לשמן לא טוב

אני על הרצפה... :roflmao:

כמה שזה נכון

LM זו חברה מצויינת שלזרוק יותר כסף על "מותג יוקרתי שמשתמשים בפורמולה אחד" זה בזבוז

עדיף לתת את ההפרש לצדקה ולברך את האוטו :mm_wink:

ד"א השמן מתוסף במוליקוט - תוסף (אולי היחיד) שמומלץ באמת

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

עתיד, כל מילה זהב.

כל אחד בסופו של דבר יעשה את הבחירה שלו.

אני בכל אופן ימשיך להמליץ על ה-LM.

שמן מצויין במחיר מצויין.

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם

מציע לך לבקש בצ'מפיון מוטורס את הרשימה שלהם של השמות המסחריים של הספקים ודגמי השמנים המאושרים על ידם. אלו נבדקים על ידי צ'מפיון אחת לשלושה חודשים באמצעות דגימות שנשלחות למעבדה. כל דגם שתן שמופיע ברשימה ותרכוש מהספק שגם הוא מופיע ברשימה יעמוד בדרישות של תקן VW הרלוונטי.

הרשימה גם מתעדכנת בעת הצורך.

ברגע שהשמן הנדון עומד בתקן המבוקש, אין משמעות לעובדה האם הוא סינטתי מלא או חלקי. אני באופן אישי משתמש ברפסול 5W40 בתקן 505.01 כבר שנים רבות בכל מנועי הסאאבים של הלקוחות שלי עם תוצאות נפלאות. מה שכן, אני בהחלט ממליץ לבצע החלפת שמן מנוע ומסנן כל 10,000 ק"מ..

גילוי נאות: עבדתי בעבר במחלקה הטכנית של צ'מפיון בתקופה בה החלו להשתמש בתקן 505.01, וכמובן בבדיקה שנעשתה טרם הכנסת השמן לשימוש.

בברכה,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

• תוכן חדש...