Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן 5W40 - זקוק להמלצות.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6866 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בצ"מפיון משתמשים ב LIQUI MOLY ....

שמן גרמני סינטטי לחלוטין = SYNTHOIL HIGH TECH

אם תרצה תפנה אליי בפרטי יש לי גלון חדש של 5 ליטר (אולי טיפה השתמשתי) בשבוע שעבר אחרי הטיפול בגולף רכשתי אחד

מצ"מפיון ..

:roll:

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בצ"מפיון משתמשים ב LIQUI MOLY ....

אפשר לקבל פרוט באיזה מוסך זה?

בשני המוסכים האחרונים שטיפלתי (אחד נסגר) בירושלים, משתמשים ב- Mobil1.

מדובר בלפחות בשנתיים האחרונות. לפני כן לא התעניינתי בסוג, אלא רק כשהאוטו (גולף 2.0 2001) התחיל לאכול קצת שמן ורציתי לקנות את אותו הסוג כדי להוסיף.

פורסם
אפשר לקבל פרוט באיזה מוסך זה?

בשני המוסכים האחרונים שטיפלתי (אחד נסגר) בירושלים, משתמשים ב- Mobil1.

מדובר בלפחות בשנתיים האחרונות. לפני כן לא התעניינתי בסוג, אלא רק כשהאוטו (גולף 2.0 2001) התחיל לאכול קצת שמן ורציתי לקנות את אותו הסוג כדי להוסיף.

למה לך פירוט איזה מוסך משתמש ב - LM? ה-MOBIL יותר איכותי ממנו, והמוסכים של צ'מפיון בירושלים קונים אותו מ"אליאסי" בדרך בית לחם.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
למה לך פירוט איזה מוסך משתמש ב - LM

כי לא נשמע לי הגיוני שאין אחידות בשמנים בין המוסכים המורשים של צ'מפיון, למרות שאם הם עומדים במפרט אז לא אמורה להיות בעיה.

ומאחר וציינת ש LM פחות איכותי, זה עוד יותר מוזר לי, ואולי כדאי לדעת איזה מוסך חורג מהאיכות המצופה.

אליאסי מוכר גם ללקוח פרטי או רק בסיטונאות?

האם מקובל להגיע למוסך מורשה ולהביא שמן איתך (כמו להגיע למסעדה עם סנדוויץ)?

פורסם
כי לא נשמע לי הגיוני שאין אחידות בשמנים בין המוסכים המורשים של צ'מפיון, למרות שאם הם עומדים במפרט אז לא אמורה להיות בעיה.

ומאחר וציינת ש LM פחות איכותי, זה עוד יותר מוזר לי, ואולי כדאי לדעת איזה מוסך חורג מהאיכות המצופה.

אליאסי מוכר גם ללקוח פרטי או רק בסיטונאות?

האם מקובל להגיע למוסך מורשה ולהביא שמן איתך (כמו להגיע למסעדה עם סנדוויץ)?

תשמע, אתה חייב להבין שכל המוסכים המורשים הם מוסכים פרטיים לכל דבר, כל מוסך והפוזה שלו. הם מקבלים הוראות מהיצרן באיזה תקני שמן להשתמש ורוכשים שמן על דעת עצמם ומספקים שונים. הרבה פעמים גם השמנים הם לא בדיוק במפרט שהיצרן דורש. אז קח בחשבון שכאשר אתה מגיע למוסך מורשה יש לו בעל הבית שהוא קובע את החוקים במוסך שלו ואת השמנים ונוזלים הוא רוכש ממקורות שונים, כך שהגיוני שמוסך "א" ישתמש בשמן X ומוסך "ב" ישתמש בשמן Y, העיקר שהם על פי המפרט. בדרך כלל מוסכים מנסים לרכוש בזול ולמכור יקר, זה עסק. לדוגמה: שמן סינטטי מלא 4 ליטר עולה כ- 120 ש''ח, במוסך תשלם עליו כ-50 ש''ח לליטר 1 ועוד יוסיפו לך על זה מע''מ.

אליאסי ימכור גם ללקוח פרטי (אני קניתי ממנו מספר פעמים), אבל רק בארגזים (4 ג'ריקנים X 4 ליטר כ''א), תקבל חשבונית מסודרת והכל.

לגבי הגעה למוסך עם שמן שלך: עוד פעם, כל מוסך קובע כללים משלו. אני תמיד מגיע לכל הטיפולים (רכב פרטי שלי + 11 מכוניות צי של החברה) עם שמן שלי שרכשתי לפני כן, אבל הגעתי להבנה והסכמה עם המוסך המורשה שלי. אני קונה שמנים מראש במרוכז, בדרך כלל VALVOLINE. יוצא גם יותר זול (הרבה יותר זול) וגם יותר איכותי ובדיוק את מה שאני צריך, ולא "בערך" / "לא כל כך מתאים" וכד'. השאלה היא האם תוכל להגיע להבנה עם מנהל העבודה/מנהל המוסך לגבי הגעה לטיפול עם שמן שלך. בדרך כלל התשובה תהיה "לא", כי הם גם מוותרים מראש על מכירת "מוצר" יקר נוסף, וגם מסתכנים בזה שתבוא אליהם או אל היבואן בטענות או דרישות, אם חס וחלילה תהיה בעיה השורה לטיב השמן.

תחשוב על זה, ואם תצטרך עיצה נוספת אתה מוזמן לבקש.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

• תוכן חדש...