Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6896 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

יש לי פיג'ו 306 שנת 98 ...

השאלה שלי האם באמת צריך לעשות את האיטום ברכב בבאגאג' או מסביב לרמקולים ?

עד כמה זה קריטי ?

זה משפר רק את הצליל או שזה גם מגן על הרכב ?

ועל איזה חומר איטום הייתם ממליצים ( בהתחשב בתקציב מוגבל )

תודה

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה משפר את הסאונד משמעותית.

אם תעשה איטומים כמו שצריך לפחות בדלתות, לרמקול שלך יהיה מעין תיבה אקוסטית ולכן גם ישמע יותר טוב.

אני ממליץ להשתמש ב Dynamat Xtreme.

בקרוב זה מגיע....ה THESIS!!!!!!! פרטים בהמשך...

פורסם

איטום משפר פלאים את איכות הצליל. אם אתה רוצה יש חומר לאיטום בנין(פזקר) שהוא לדעתי די טוב לאיטום.

אני אטמתי איתו 3 פעמים והוא מחזיק טוב מאוד ומשפר ממש את הצליל. החומר מאוד זול 25 שקל למטר מרובע.

עכשיו יתחילו לחלוק עלי ולהגיד שזה לא טוב ולא זה ולא שם....לדעתי זה אחלה חומר .

שחרון.

חרדון מקבוצת החרדוניה :roll:

פורסם
שלום

זה משפר רק את הצליל או שזה גם מגן על הרכב ?

כן זה מגן על הרכב מהתקפת אב"כ וזה מעלה לך 2 כוכבים בדירוג EuroNCAP...

פורסם

שאתה עובר פניית S אתה מגיע לקורת T ואז יש לך Uטרן, אחרי שתעבור את זה תסמן לך V.

לגבי התגובה של שראגמן, אני חולק עליה בעליל !!

בחיפוש מופיעים עד 10 עמודים שבכל אחד 25 תוצאות ככה שמקבלים 250 תוצאות ולא 500 עמודים שזו הגזמה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

תיקח פטיש ותנסה לעקם את הפח ברכב של אלי (סאונדמן) חחחחח

אל תתפלא אם תישאר רק עם הידית ביד.

אם אתה בונה תיבות אטומות לכל הרמקולים ברכב שלך האיטום יכול להיות פחות קריטי - עדיין - תמיד מוסיף.

וסליחה "בידוד" לא "איטום".

זה גם בידוד טרמי וזה גם בידוד אקוסטי וזה גם מגן מחלודה, משתיק רעשי דרך בנוסף לכך ומקשיח את האזור שהוא בא במגע איתו.

אם יש לך רכב ספורט וחשוב לך כל קמצוץ של משקל - אל תתקין מערכת וגם אל תעשה בידוד.

אבל זה לא המקרה ובאותה המידה גם נדיר שמישהו עושה תיבות אטומות לרמקולים שלו - אז כן, זה קריטי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
זה משפר את הסאונד משמעותית

מישהו יכול בבקשה לפרט או לחדד, איזה פן בדיוק האיטום משפר. כלומר, לאחר איטום, מה בדיוק משתנה.

לי למשל, באופן אישי, אין שום בעיה עם רעשי הדרך וגם הדלתות שלי קשות מספיק. מה אני ארוויח מביצוע איטום (בדלת: דוטק אוביישן 6)

תודה

יואב

יואב :arrow:

פורסם

אני ממליץ להשתמש ב Dynamat Xtreme.

סליחה שאני נדחף אבל מאיפה אפשר לקנות חומר כזה וכמה זה עולה ?! (אני מעוניין לאטום רק את הבאג' נכון לעכשיו)

HU: DXZ785USB. FRONT: MW: A.A HAVOC. MR: HAT L3. TW: HAT L1PRO. SUB:DC AUDIO LEVEL 3F X2. FRONT AMPS:XETEC P-2+S.A SAX-50.4. SUB AMP:DC AUDIO 5K. POWERED BY 2 XS POWER 3100+3400

:twisted: DO YOU THINK YOU HAVE BASS? THINK AGAIN

פורסם

לגבי החומרים והמחירים שלהם - חיפוש!

איתמר בעצמו פרסם כאן ת'רד שפחות או יותר מכסה כל שאלה אפשרית בנידון. - תריצו בידוד או איטום לפי שם משתמש "איתמר" אתם כבר תמצאו את משאלת לבכם בוא נגדיר את זה ככה.

לגבי התרומה של החומר - בפירוש, לאחר בידוד של הדלתות ניתן להרגיש שהצליל של הרמקולים נקי יותר, פתאום מבינים שיש צליל נוסף ש"מזהם" את הסאונד לאחר ביצוע בידוד, אפילו בידוד בסיסי של שכבה אחת של חומר דק יחסית.

הצליל המזהם הזה הוא הפח של הרכב למי שלא הבין - יש לו רזוננס ובמקרים מסויימים אפילו אפשר להגדיר את זה כ"הד" של ממש.

בפעם הראשונה - אחרי שבידדתי את הדלתות עוד בדייהו לאנוס שלי הבנתי שמקודם הייתי שומע כמעט כפול חלק מהצלילים, והבנתי עד כמה היה לי פיזור של צלילים שהיו אמורים להיות אחידים מלכתחילה.

התרומות הנוספות של החומרים האלו כמו שכבר רשמתי - בידוד טרמי טוב יותר, הפחתת רעשי דרך במידת מה, הגנה מפני חלודה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

עם כל הכבוד לכולם, ויש המון כבוד , וכן, באמת, רואה אני לנכון לציין את העובדה, ששמעתי ונתקלתי במערכות (ברכבים כמובן) רבות מידי ללא בידוד/איטום, שנשמעו טוב יותר והרבה, מאלה שהיו עם איטום/בידוד.

לכן, המלצתי, קודם כל השקעה במערכת טובה, ורק אחר כך בידוד/איטום.

אם הרכב מקרקש, אז גם בידוד/איטום טוב לא יפתור את הבעיה, אלא יפחית מחומרתה אם בכלל, ולכן יש לשקול את החלפת הרכב. סתם. (או אולי לא ככ סתם.)

סתם. (או אולי לא ככ סתם..)
זה בעניין החלפת הרכב בלבד)

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני - זה גם מאוד תלוי ברכב עצמו.

בלאנוס שהיה לי ובטויוטה 96 - אין מצב שלא הייתי עושה בידוד, הפח שלהן הוא פשוט נייר וההבדל מאוד מורגש.

בטויוטה החדשה יותר לעומת זאת - ה 2007 - יש אקוסטיקה נהדרת כבר עם הרמקולים המקוריים (ממש נותנים הרגשה שיש סאב קטן בתוך הרכב - בלי להגזים) - אני לא הייתי רץ להשקיע בבידוד לפני שהייתי רוכש את האלמנטים של המערכת עצמה קודם.

אבל זה תמיד מוסיף, אני לא יודע עד כמה את מכיר אותי דני אבל אני דוגל בBVM - best value for money

אני בד"כ כלל לא אלך ואמליץ ללכת להוציא כסף על משהו אלא אם כן אני בטוח שהוא נותן תמורה הוגנת למחיר שלו.

לעשות בידוד בסיסי לדלתות - בייחוד באזורים של הרמקולים עצמם נראה בעיניי כחובה בהתחשב בתועלת שזה מוסיף למערכת.

Pioneer TS-X150

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6896 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...