Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6953 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתוך סקרנות הייתי מעוניין לדעת איך נמדדת טמפ' חיצונית ע"י מחשב הדרך , ואם מדובר בחיישן , איפה הוא ממוקם ? ואם הוא מושפע מחום המנוע ו \ או מעצם הנסיעה ( רוח )

אם משנה דגם הרכב אז מדובר במונדאו GIHA 2004

תודה

• ספונסר פורום
פורסם

ברוב המכוניות שאני מכיר החיישן יושב בתחתית המראה הימנית או בחלקו הקדמי של הדש בורד.

בעקרון זה חיישן טמפרטורה רגיל,משמע נגד שמשנה את התנגדתו בהתאם לטמפרטורה.

אורן

פורסם

תודה למגיבים אבל .... משהו כאן לא ברור לי כל כך .

כששאלתי על טמפ' חיצונית היה ברור לי (:roll: ? ) שהחישן הנ"ל צריך להיות ממוקם מחוץ לרכב ( למשל כמו שאורן כתב - בתחתית המראה הימנית ) , ולפי ההסברים של חלק מהמגיבים ישנו חיישן והוא ממוקם בחלל הקדמי הפנימי של הרכב .

ואכן ישנו אצלי ברכב - איזה כפתור אדום על הדש .

וכאן נשאלת השאלה , אם כך הדבר והוא ממוקם בחלל הפנימי , איך זה שהחיישן הזה לא מושפע מפעילות המזגן בימי הקיץ החמים , הרי

המזגן ( כאשר הוא יעיל ) מוריד את טמפ' פנים הרכב בצורה ניכרת עד כדי ' קיפאון ' , והדבר לא בא לידי ביטוי במדידה של הטמפ' החיצונית ע"י אותו כפתור חיישן הממוקם בתוך תא הנוסעים .

אשמח להבהרות ...

בברכה

פורסם
אל תשכח שהחיישן חשוף לשמש תחת הזכוכית, כמו חממה קטנה.

אוקיי וסליחה שאני מקשה , נניח שזה אכן החיישן הזה ( הפנימי ) , הרי כאשר הטמפ' בחוץ לפי תחזית מזג האוויר , עומדת על 30 מעלות אז הטמפ' בתוך רכב סגור שעומד כמה שעות בשמש יכולה להגיע ל 50 מעלות ויותר - אז איך זה שבמדידת הטמפ' ע"י מחשב הרכב לאחר שעמד בחוץ ולא הספיק להתקרר , הוא בכל זאת מראה את הטמפ' שתואמת למעלות החום מחוץ לרכב :?:

פורסם

חיישן טמפ' חיצונית, בין אם שייך למחשב הדרך או לבקרת האלקים, תמיד יהיה מחוץ לתא הנוסעים!

מה שאתה רואה על הדשבורד זה כנראה חיישן עוצמת שמש(SunLoad Sensor) של מערכת בקרת האקלים.

פורסם
אוקיי וסליחה שאני מקשה , נניח שזה אכן החיישן הזה ( הפנימי ) , הרי כאשר הטמפ' בחוץ לפי תחזית מזג האוויר , עומדת על 30 מעלות אז הטמפ' בתוך רכב סגור שעומד כמה שעות בשמש יכולה להגיע ל 50 מעלות ויותר - אז איך זה שבמדידת הטמפ' ע"י מחשב הרכב לאחר שעמד בחוץ ולא הספיק להתקרר , הוא בכל זאת מראה את הטמפ' שתואמת למעלות החום מחוץ לרכב :?:

השמש כל הזמן קופחת עליו.

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם
חיישן טמפ' חיצונית, בין אם שייך למחשב הדרך או לבקרת האלקים, תמיד יהיה מחוץ לתא הנוסעים!

מה שאתה רואה על הדשבורד זה כנראה חיישן עוצמת שמש(SunLoad Sensor) של מערכת בקרת האקלים

משהו לא ברור

או שלא הבנתי אותך ובעצם , ישנם שני חיישני טמפ'

חיישן עוצמת שמש ממוקם פנימי - השייך לבקרת האקלים

חיישן טמפ' חיצונית ממוקם חיצונית - השייך גם הוא לבקרת האקלים ולניטור החום החיצוני .

בכל מקרה , מודה על התגובות :wink:

פורסם

חיישן עומס השמש הוא אינו חיישן טמפ', במערכות בקרת אקלים ישנו גם חיישן טמפ' תא הנוסעים וחיישן טמפ' של המאייד, בנוסך לחיישן טמפ' אויר חיצוני.

פורסם
חיישן עומס השמש הוא אינו חיישן טמפ', במערכות בקרת אקלים ישנו גם חיישן טמפ' תא הנוסעים וחיישן טמפ' של המאייד, בנוסך לחיישן טמפ' אויר חיצוני.

עכשיו הלכתי לאיבוד :-D מרוב חיישנים אני לא יודע מה הטמפ' :wink: .

אם כך , האם ישנה אפשרות במערכת בקרת האקלים ברכב שלי לבדוק את הטמפ' הפנימית של חלל הרכב , ולא הטמפ' החיצונית שמנוטרת ע"י מחשב הדרך :?:

יכול להיות שאני לא מכיר את כל הפונקציות במערכת בקרת האקלים וישנה אופציה כזו , כרגע החיווי במערכת הינו של הטמפ' אליו המזגן אמור להגיע .

בספר הרכב לא מצאתי הסבר בנושא - לא שזה כל כך מטריד אותי אבל שוב מתוך סקרנות , כרגע יש לי 2 אפשרויות ...

ראשונה - טמפ' מחוץ לרכב - ניטור ע"י מחשב הדרך \ רכב

שנייה - הטמפ' בחלל תא הנוסעים שאליו אנו שואפים להגיע בעזרת המזגן - ניטור ע"י מערכת בקרת האקלים

פורסם

אני יענה לשאלתך המקורית בלבד כדי לא לגרום לך לבילבול מיותר:

• ש: איך נמדדת טמפ' חיצונית ע"י מחשב הדרך ,איפה הוא ממוקם ? ואם הוא מושפע מחום המנוע ו \ או מעצם הנסיעה ( רוח )?
  • ת: חיישן הממוקם מחוץ לתא הנוסעים במקומות שונים עפ"י היצרן (מראה/חזית/חלק אחורי) הוא לרוב ממקום כך שלא יושפע מחום המנוע או מהרוח אך יש אלגורתים מיוחד בתוך יחידת בקרת של המזגן או מחשב הדרך, שמנטרל השפעות אלו כדי להציג עד כמה שניתן את הערך המדויק של הטמפ' הסביבתית.
  • ש: האם מדובר בחיישן?
  • ת: מדובר בחיישן טמפ' רגיל מסוג תרמיסטר NTC , לרוב החיישן שייך למערכת מבקרת האקלים והמידע מועבר למחשב הדרך ע"י מערכת תקשורת CUN-BUS או שיש חיישן נפרד רק לתצוגת הטמפ' לנהג, ושוב, תלוי ביצרן.

פורסם

ובהרבה מכוניות, עם מע' אקלים ממוחשבת, חיישן הטמפ' הפנימית של תא הנוסעים מצויד במאורר חשמלי קטן המערבל את האויר סביבו כדי שלא ימדוד טמפ' נקודתית בלבד.

בברכה - רפי לין :-)

• תוכן חדש...