Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6931 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

1.בדקה שתיים הראשונות בהדלקת המזגן- יוצא אוויר מעט חם מפתחי איורור שבצדדים ואילו בפתחים האמצעיים יוצא אוויר קר.

לאחר מכן יוצא אוויר קר באופן שווה בכל הפתחים.מדוע?

2.המזגן מקרר בצורה טובה אך לא מקפיא.רק לאחר נסיעה של 20-30 דקות מגיע לרמה של קירור גבוהה.אני מכיר רכבים בעלי קירור ברמה גבוהה יותר.האם על ידי הוספת גז ניתן לשפר את זה- או שכך הקירור בקונצרן פולקוואגן ?

מדובר על מזגן רגיל ולא על בקרה אלקטרונית.

תודה

פורסם

המזגן בVW (זה בקרת אקלים דיגיטאלית?) הוא בהמה לא קטנה שמקפיא בדקות ספורות את הרכב.....

לא מספיק למלא גז, כדאי לבדוק אם ולמה הוא ברח, אני ממליץ לפנות לבעל מקצוע טוב שיעבור על המערכת, יחליף פילטר גז פנימי ויעשה ווקוום ומילוי גז מחדש...

לפני חודש עשיתי טיפול שכזה לגולף שלי ועכשיו הרכב הוא חדר קירור

פורסם

מסנן מזגן הוחלף לפני 15K.

כפי שאמרתי מדובר במזגן רגיל ללא בקרה אלקטרונית.לא חושב שיש דליפה של גז-הרכב ברשותי שלושה חודשים -אין ירידה בתפוקת הקירור.רמת הקירור טובה אך לא מקפיאה.

למישהו יש ניסיון במיזוג אוויר כזה ללא בקרה אלקטרונית.פשוט בעבר ברכב אחר הלכתי ל"מזגניסט" שבמקום לשפר הכניס אותי למסע של בעיות.אני מפחד להתעסק ולגרום לבעיות.

פורסם

מזגניסט טוב (יש כאלו) בודק את הלחצים במע', את פעולת מאורר/י הרדיאטור, את טמפ' הקור שבתוך פתחי היצאה בתא הנוסעים

ולפעמים גם את כמות הגז במע'.

לא לשכוח שהטמפ' ברכב חונה בשמש מגיעה גם לכ 70 מעלות ולוקח זמן עד שהמזגן יוריד אותה לכ 23 מעלות בתוך חלל הרכב.

מסנן אויר סתום של המזגן יוריד את כמות האויר הנזרק ורמת הקרור לא תהיה טובה.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

רפי- 70 מעלות? למה אתה מתכוון.נכון לוקח לטמפ' לרדת ולכן אני מתלבט האם בכלל להכנס לזה אך האם 20-30 דקות במזג אוויר של היום זה סביר.

הוחלף מסנן לפני 15K.

אף אחד לא ענה לי על הבעיה הראשונה- למה יוצא אוויר חם בדקות הראשונות של ההפעלה בפתחים הצדדיים.

פורסם

כי התעלות של המזגן מלאות אוויר חם ולוקח לו כמה שניות לזרוק אותו החוצה...

20/30 דקות זה מוגזם ברמות מטורפות אין שום סיבה שבעולם שגם אם הרכב חנה מתחת לשמש יוקדת והוא לוהט ברמות שלא ניתן לשבת בתוכו בכלל !!

שיקח למזגן יותר מ3\5 דקות להביא את הרכב לקור מקפיא !

• ספונסר פורום
פורסם

בדיקה קטנה אני יכול להציע לך ,תפעיל את המזגן תפתח את מכסה המנוע ותראה אם שתי הוונטות

שבחזית פועלות ביחד .

מאד שכיח בדגם הזה שהוונטה השמאלית(הגדולה)מתקלקלת ולא עובדת וזה פוגע בביצועי המזגן .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

שלילי.בדקתי שני המאוררים נכנסים לפעולה.

אני אוצה להדגיש שוב שיוצא אוויר קר אך לדעתי לא מספיק .

רעיונות

פורסם

הייתי במוסך חברה בחיפה- לא צמפיונס!!

המזגניסט בדק את הצינור שיוצא מהמדחס (נראה לי )- ואמר שהוא לא קר ולכן יש צורך במילוי גז.

הוא טוען שאין צורך יותר מאשר מילוי גז שיספיק לשנה וכנראה ישנה דליפה קטנה מאוד של גז וחבל להתעסק מעבר לכך( יש לציין שהיה עמוס בעבודה ) -אין סימנים של בריחת גז.עלות המילוי 90 ש"ח כולל מע"מ- מחיר סביר?

באמת לאחר מיולי הגז המזגן מתפקד בצורה מצויינת ואותו צינור קר.

שאלתי - האם הוא צודק בדבריו ?האם לדגם זה של רכב יש מקום מועד לבריחת גז? או שיכול להיות שמדובר בהתנדפות טבעית של גז (יש דבר כזה?מאיפה הוא מתנדף בדיוק?).

פורסם

קיימת התנדפות עצמית קטנה מאוד דרך צנרת הגומי אבל לא במידה כזו שלאחר שנה תרגיש ירידה בתפוקת הקירור אולי לאחר 5 או 10 שנים תלוי באיכות הצנרת ואורכה.

אני אישית לא אהבתי את הפיתרון של המזגניסט, יש צורך לבדוק את המערכת בצורה יסודית ולהחליף את מה שדרוש החלפה, אחרת אתה תשלם שוב פעם עבור מילוי גז בשנה הבאה או בחודש הקרוב.

איזה כייף לי :)

פורסם

שקניתי את הרכב שלי (גולף 02) הלכתי לבדוק את המזגן שלא קירר כלכך, אחרי וואקום ומילוי גז (שאגב לא היה חסר כלום ! ואני מזכיר רכב 5 שנים על הכביש) הכל עובד כמה חיה רעה כיאה לקונצרן, ההסבר של המגניסט אגב הוא שהגז לאחר הרבה זמן מאבד מהיעילות שלו ולכן הוא לא ממליץ להוסיף גז אלא להוציא את הקיים ולהזריק שמן חדש + גז חדש שכל המערכת גם תקבל שימון איכותי (הוא הכניס לי גם חומר זורח ככה שאם בעתיד תהיה נזילה נראה את זה)

• תוכן חדש...