Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סטיישנים למה לא בעצם ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6829 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יצא לי לראות כתבה בYNET על מכוניות סטיישן ואני חייב להודות שאני השתכנעתי שאולי כדאי , מעניין אבל מה הדעות שלכם מדוע כן או לא והאים יש לזה סיכוי ?

לכתבה

בברכה יהודה

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני אישית חושב שכל רכב כאשר הוא סטיישן, אז במקרה של תאונה חס וחלילה אין מה ש"יבלום" את המכה , למשל ברכב פרטי סטנדרטי יש את הבגאז' שהוא "סופג" את המכה.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

למה לא ? כי חברות הליסינג לא צריכות .

לטעמי רכבי הסטיישן (ברובם )הרבה יותר יפים מהסדאן , ללא התייחסות לפרקטיות שלהם.

אני הפסקתי לקרוא את הכתבות הנ"ל כי נמאס לי להתאכזב כל פעם מחדש שמשהו במידה הזו ישתנה , אנחנו נמשיך ליחיות לפי תכתיבי משפחות השליטה ביבוא וחברות הליסינג.

פורסם
אני אישית חושב שכל רכב כאשר הוא סטיישן, אז במקרה של תאונה חס וחלילה אין מה ש"יבלום" את המכה , למשל ברכב פרטי סטנדרטי יש את הבגאז' שהוא "סופג" את המכה.

שי,

אני בטוח שיצרני הרכב תיכננו את ה"סטיישנים" כך שהם לא יפלו בבטיחות הפסיבית שלהם מאחיהם ה"סדאנים".

רונן

פורסם

הטעם האישי שלך, כמו של רבים אחרים בנוי על כך שרוב המכוניות בארץ הם סדאנים, ולזאת העין התרגלה.

בנוסף, לסטיישנים יש תדמית של מכוניות לנהגי מוניות ומשפחות מרובות ילדים. לא תדמית סקסית.

אני בטוח שלא היית מסרב ל-BMW M5 בגרסת הסטיישן שלה.

באירופה כמות הסטיישנים שמסתובבות הן פשוט מדהימות, ובצדק.

פורסם

אני כן רוצה סטיישן.

מבחינתי רכב משפחתי מושלם

אפילו נראה מצויין בחלק מהדגמים (407, B4) אבל הם לא מגיעים קרוב לאלטרנטיבה...

הלכנו לראות אותם בסוכנויות. בפיג'ו מכרו 407SW ערומה יחסית ב 220K עם מנוע חלש יחסית 2.2 וגיר מפגר AL4. אז מה אם בחו"ל מוכרים 2.7 HDI (מנוע שקיים גם בדיסקו 3 ) פה כלום (יש לנו אבל רק ב קופה ה 350K...)

מצב טוב יותר היה בפולקסווגן הפסאט נראית מצויין גדולה מאוד ומאובזרת יפה 220K 2.0TDI עם גיר DSG חייב להגיד שמאוד מפתה. אין רכב למבחן. אין רכב לתצוגה.

ה B4 מופיעה במחיר נמוך אבל נראית מבפנים זוועה מנוע לא מדהים (אי אפשר לקבל 2.5 TURBO) ואת ה 3.0 אפשר רק ב גרסת ה OUTBACK ופעם אחרונה שבדקתי זה בצד השני של כדור הארץ ו 280K זה לא מעט ופער לא מוצדק מהגירסה הרגילה.

סקודה RS רק ידנית (רכב לאשתי וחייבת אוטומטי :()

אז מה בסוף מצאנו מועמדת קטנה יותר, חזקה יותר, גבוהה יותר ומהירה יותר פורסטר 2.5XT במחיר של 235K ולא אמרתי כלום על שטח קל או שבילים :)

ואם ניזכר למה בכלל רצינו את זה? כי רצינו לקחת את שני הכלבים הקטנים שלנו (זוג פאג) בלי שישבו על הילדים עם רשת מטען מפרידה. וגם לא לנסוע בעגלה.

אני מקווה שבזמן ובמועד (עוד השנה) גם נקנה אחת

Mazda MX-5 NC RWD

Subaru Forester 2.5 Sport AWD

BMW R1200GS Adv

פורסם

סטיישן לא מקובל בארץ פשוט כי אנשים פוחדים שאחר כך לא יוכלו למכור את האוטו.

כשאני הייתי קטן היה לאבא שלי אודי 100 סטיישן, אחת המכוניות הכי כיפיות שהיו לנו. בגאז' ענק שיכול להכיל כל מה שמשפחה עם שלושה ילדים יכולה לרצות. אין כמו לישון בבגאז' בנסיעות ארוכות - כרית ושמיכה ואתה ישן כמו מלך (כמובן שאז לא חשבו על חגורות מאחור וכאלה) וכמובן שני כסאות מתקפלים שנותנים לך אפשרות להסיע עוד שני אנשים במקרה הצורך.

באירופה בניגוד אלינו, סטיישן מאד מקובל ואפשר לראות גרסאות לכל מכוניות הסדאן למיניהן (כולל אודי, BMW, מרצדס וכו' )

בקיצור, מבחינת פרקטיות (לא שזה מעניין מישהו בארץ) אין כמו סטיישן. מבחינת סחירות, היא פחות נסחרת ממאזדה 3 ולכן לא מעניינת את הישראלי הממוצע.

גלעד

פורסם

לדעתי יש צורך בסטיישן בעיקר לבעלי משפחות עם כמה ילדים שזקוקים לנפח תא מטען נוסף (עגלות, צעצועים, וכו'). חוץ מהסיבות הללו אני חושב שזה פשוט מיותר לקנות סטיישן. מה שכן, הדעה הרווחת שסטיישן אינו יפה כמו הגרסאות הסדאניות אינה נכונה לדעתי. פג'ו 407SW, סובארו B4, אוקטביה, פאסאט, כולן נראות לא רע בכלל.

פורסם

תחשוב רגע על מה שאמרת, תבדוק האם אתה לא מתבלבל עם האצ'בק (וזאת עדיין, שטות גמורה בלי שום קשר).

לגבי העיצוב - על טעם ועל ריח, יש יפים יותר, יש יפים פחות.

הסטיישן נפוצה יותר מהסדאן במרכז אירופה (גרמניה צרפת אוסטריה), וניתן להבין את זה.

כי לא קונים אוטו סחיר, אלא אוטו שימושי!

מי שגר בעיר נוסע על סמארט ופז'ו 1007\107\A קלאס וכו'.

מי שגר בקאנטריסייד נוסע על מכוניות סאלון\סטיישן (תלוי בגודל המשפחה).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

הישראלים פשוט לא מבינים מהי חוויה של נהיגה בסטיישן, רכב מרווח, בנסיעות ארוכות אין צורך לשים על הגגון את המזוודות, אם אתה עם בחורה פשוט מוריד את המשענת האחורית ויש לך אחלה מיטה זוגית, הייתה לנו סטיישן לפני שהיה לי רישיון, ותאמינו לי אם הייתה אפשרות לקחת סטיישן מליסינג היינו לוקחים, אחלה של רכב למשפחה.

אלוהים ברא לכל אדם נתיב

פורסם

אם היו מביאים את המגאן סטיישן הייתי קונה אותה.

הבעיה היא היצע מאוד מוגבל בתחום בקב' 2.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

טימטום, בורות, קיבעון, חוסר בסיסי ביכולות הפעלת המוח (כלומר "חשיבה") ודיעות (קדומות?) כמו של ~shay~ הם הגורמים העיקריים או הסיבות לחוסר הצלחת המכוניות כאן בארץ. ברגע שהציבור יחליט אחרת, היבואנים יספקו.

• תוכן חדש...