Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סטיישנים למה לא בעצם ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6829 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הלו! הלו! הניחו את הסכינים! נראה לי שאתה חי בסרט . אתה באמת חושב שכשסכיני הפורום נשלפות הן חוזרות ?:lol:

א. לא כזאת אני רוצה. אני מעוניין בדגמים החדשים יותר. "שלי" הייתה מודל 2006.

ב. לא רוצה אוטומט בשום פנים ואופן.

ג. בשביל הסכום שהרכב שבמודעה עולה, אני לא צריך "לתרום" שום איבר. אני יכול לשמור את האיברים הסחירים שלי לפעם הבאה.

א ב ג תירוצים כדי להחזיר את הסכינים לנדנן . אתה רשאי להודות :lol:

בברכה יהודה

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אלכס,

שמור לפעם הבאה את כל האיברים.

בכל מקרה, בהחלט יש סטיישן טורבו דיזל ידניות, רובן מאזור שנת 99-2000.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לגבי כיעור הסטיישן .

אפשר לראות בקלות איזה רכב המעצב עיצב כסדאן ,ואז ברבע ל4 רגע לפני שהוא הולך הביתה ,הפילו עליו גם גירסת סטיישן .

(סובארו גראנד לאונה/אימפרזה הישנות)

ואיזה המעצב תיכנן מראש שתהייה גם גירסה כזו .

(וולוו ,פאסט )

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

יש מכוניות שהן יותר מוצלחות בתור סטיישן. לנו יש 307SW, בגרסת ה2 ליטר המאובזרת. בניגוד לסטיישנים רבים שנשארו עם אותו בסיס הגלגלים של הסדאן, ונוספה להם "משקולת" מאחור, ה307 בגרסה ה"סופר משפחתית" היא עם בסיס גלגלים ארוך יותר, ולכן נוחה יותר, ומבחינה דינמית יותר מוצלחת מגרסת ההאצ'בק (שגם היתה לנו במשך שנתיים). יש הרבה סיבות לסטיישן, אני, אישית, מת על הורסטיליות ועל תוספת המרחב, בלי שצריך לשלם על זה בהרגשה (תנוחת נהיגה זקופה, בין השאר) של מיניואן- כלומר- יש מרחב גדול יותר מבמכונית רגילה, יותר אפשרויות להובלת מטען ונוסעים (חשוב לי), אבל עדיין מרגישים במכונית דינמית ולא במשאית קטנה.

למה בארץ זה לא מצליח? כבר אמרו... בגלל השוק מוטה הליסינג, בגלל התדמית של דוסים/ מוניות, ובגלל המחיר השערורייתי לסטיישן חדש.

אסף.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

זה ממש חבל.

לי יש המון דברים קטנים שאני צריך להוביל בזמן האחרון, והייתי רוצה שיהיה לי עוד מטר בבגאז'.

כרגע בג'אסטי יש לי את המושבים מוטים קדימה כבר שבועיים, ועם הא'צבאק קשה מאוד לתכנן מנגל עם חברים או סתם סופ"ס רומנטי בכינרת.

פורסם

הכל תלוי בשינוי המרכב.

לדעתי יש סטיישנים מדהימות כמו ה B4 למשל, ואני סבור שעם מנוע חזק, ותיבה ידנית או לפחות אוטומטית טובה, לא תורגש כלל תופסת המשקל מאחורה.

אם הסטיישן היא פשוט סדאן עם תוספת גובה בתא המטען - זה עדיף, ולו מהסיבה הפשוטה שזה מאפשר הטענה נוחה משמעותית - דלתות של סטיישנים נפתחות לפתח גדול בהרבה וגם אם העומק של תא המטען הוא אותו הדבר, וגם אם לא מנצלים את כל הנפח שמתאפשר, פשוט הרבה יותר נוח להשתמש בתא מטען נגיש במקום בארון הקבורה של הסדאנים.

מצד שני, כשגרסאת הסטיישן היא הגדלה של הגרסה ה"רגילה" יותר (למשל הפליסיה שנמכרה בארץ וגרסאת הסטיישן שלה) אז יש שיקולים של גודל נטו. אני הייתי מעדיף את הרכב הקטן יותר כל עוד אין לי צורך.

אפשר לומר שאם יש לי סדאן וסטיישן עם אורך מרכב שווים אני אקח סטיישן. אם הגרסה הרגילה, סדאן או האצ'בק, קצרה יותר, אני מעדיף אותה. ובאופן כללי מעדיף האצ'בקים על פני כל סוג מרכב אחר.

מה שכן רכבי אסטייט הם נהדרים, למשל פורד אסקורט שנסעתי בה, היתה כזו כשהייתי קטן לדוד שלי, ושכרנו כזו יותר חדשה פעם אחת בחו"ל וזו הנאה אדירה, זה נוח וזה פרקטי ויש המון יתרונות בנסיעות ארוכות. בחו"ל כמעט בטוח שבנסיעה עם כמה אנשים - הייתי משכיר אסטייט כלשהיא.

ואגב עוד 2 בעיות בארץ היא המיסקונספציה שרכבי סטיישן כבדים ומגושמים בהרבה מהסדאן-1.6-אוטומת-ליסינג הכו מהירות ודינאמיות.... מה שלא בהכרח נכון...

וההיצע. קחו שוב את הפליסיה - בעוד שאת ההאצ'בק היה אפשר להשיג עם מנועי 1.4 ליטר, ואף 1.6 מבית WV, את הסטיישן היה רק עם 1.9 דיזל שממש לא כל אחד רצה.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

אפשרויות ההטענה בסטיישן מגוונות יותר מאשר בסדאן. אם רוצים להוביל מטען ארוך (ושיש לו קצת "נפח") בחלק לא מבוטל מהמקרים הדבר בלתי אפשרי בסדאן, גם אם מקפלים את המושב האחורי.

גם אם תגידו: "אנחנו לא צריכים "משאית" ולא מובילים מטענים גדולים (או ארוכים), מספיקות פעמים בודדות כדי להבין שעדיף סטיישן מסדאן.

הדבר דומה לרכבי שטח: אדם קונה רכב "רך" לשבילים ומגלה שבשביל ה"קל למעבר" יש, לא כמו שתוכנן או הוערך מלכתחילה, נקודות קשות יותר למעבר, ואז מצטער שלא רכש רכב שטח עם כושר עבירות גבוה יותר (ואני לא מתכוון ל"האמר" ודומיו, יש גם רכבי שטח קומפקטיים ו"שפויים").

אני נוסע בשילוב הכי טוב (לדעתי) בין רכב משפחתי, פרקטי (סטיישן, מהבחינה הזאת), שטח (מוגבל משהו, אבל כנראה שצריך לוותר באיזשהו מקום...) ו"ספורטיבי": סובארו פורסטר טורבו, וגם אם לא הייתי חושב על שטח ועל ביצועים הייתי נוסע בסטיישן.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

כמה חבל שלא מביאים הונדה אקורד טורר (סטיישן) עם מנוע הדיזל הנהדר שלה.

נסעתי בדבר כזה באירופה וזה פשוט רכב מושלם למשפחה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
ועם הא'צבאק קשה מאוד לתכנן מנגל עם חברים או סתם סופ"ס רומנטי בכינרת.

מוזר, בקסנטיה לא נתקלתי בבעיה הזאת...:roll:

האצ'בקים באים בכל מיני גדלים, ומכונית עם דלת חמישית לא בהכרח נחותה ממכונית סדאן דומה מבחינת נפח הבגאז' (לדוגמא קסנטיה ו-406).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
כמה חבל שלא מביאים הונדה אקורד טורר (סטיישן) עם מנוע הדיזל הנהדר שלה.

נסעתי בדבר כזה באירופה וזה פשוט רכב מושלם למשפחה.

הטורר דיזל מופיעה בקטלוג הדגמים של "מאיר" ואני מכיר לפחות אחת כזאת שנוסעת בארץ (של אמא של אחד מחברי הפורום).

פורסם

מה לגבי כל הסטיישן האיטלקיות???

הם נראות מעולה וחלקן בעלות כיול ומנועים ספורטיבים..

מריאה, סטילו, קאפה, תמה, דדרה, ליברה, 156, 159

לגבי חוסר ההצלחה של הסטיישנים בארץ:

עדר, עדר, עדר !!!

2001 Opel Astra 1.6

פורסם

על טעם ועל ריח קשה להתווכח - האם סטיישן יפה יותר או מכוער מהגירסאות אחרות

לגבי שימושיות ברור לחלוטין שעדיף סטיישן בכל מצב - למשפחה או לנוסעים עם מטען וגם לחיי יום יום

וכמובן הכלבה שיכולה להצטרף לכל מקום בלי שתשב על הילדים ותילחם איתם על החלון

לנושא זה יש להוסיף גם את המיקרוונים שהם בעצם - ברובם- סטיישנים גבוהים

• תוכן חדש...