Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6971 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום !

הרכב הוא רנו 19 94' 1400 ידני.

מתחת לכל מושב קדמי יש מין חלק כזה שמחובר אליו חוט אחד בצבע אדום. בהתחלה חשבתי שאולי זה סוללת עזר לאזעקה אבל אני כמעט בטוח שלא בגלל שלא נראה לי שהרכב הזה יצא מהחברה עם אזעקה בשנת 94'.

מישהו יודע מה זה ?

תודה ויום טוב !

IMAG0008.jpg

IMAG0009.jpg

פורסם

מדובר במותחנים של חגורות בטיחות.

כדאי להיזהר מלשחק איתם- זה חומר נפץ שאמור להתפוצץ בתאונה ולהדק את חגורות הבטיחות (כלומר אותך) למושב.

ולכל החוטאים - רבותי נתראה בגיהינום.

:evil::evil::evil:

פורסם

כדאי להיזהר מלשחק איתם- זה חומר נפץ שאמור להתפוצץ בתאונה ולהדק את חגורות הבטיחות (כלומר אותך) למושב.

מקווה בשבילו שהמינון נכון....

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

איזה מינון ? מה להתפוצץ !? יחשבו אני איזה מחבל מתאבד. זה רכב של שנת 94', 0 כריות אוויר, עוד מעט אספנות על מה אתה מדבר ?

פורסם

Maybe it is "ahana" for seat heaters? Hear in Finland also the old base cars have a seat heaters

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם

אין מישהו שיודע צרפתית ? כתוב על הדבר הזה משהו .

אני בד"כ קונה רכבים עם מיכלי ניטרו יותר גדולים משהו כמו בלון של בית קצת יותר גדול לא נראה לי ש"בקבוקון" כזה יספיק לרנו המפלצתית שלי.

והאויבים שלי לא ישקיעו עליי כזה דבר. הכי הרבה לנסות לירות עליי עם M16.

חימום לכיסאות ? יכול להיות ? אני דווקא חשבתי על כוונון חשמלי אבל מה אני מבין.

צריך מישהו שיודע צרפתית !

והרנו שלי לא משתתפת במרוצי רחוב של חאפרים עם wrx :wink:

פורסם
איזה מינון ? מה להתפוצץ !? יחשבו אני איזה מחבל מתאבד. זה רכב של שנת 94', 0 כריות אוויר, עוד מעט אספנות על מה אתה מדבר ?

זה לא קשור לכריות אויר- ברכב שלך יש מותחנים לחגורות בטיחות.

בקליאו שלי יש גם כריות אויר וגם מותחנים(98').

אם יש לך ספר רכב תסתכל אם כתוב בו שיש מותחנים.

ולכל החוטאים - רבותי נתראה בגיהינום.

:evil::evil::evil:

פורסם

הכיתוב המופנה מול העיניים הנו בגרמנית ובשורות הקטנות התחתונות הנו בצרפתית ושם הצלחתי רק לפענח שזה מיכל

ניפוח גז, אבל איני יודע איזה גז ולמה היעוד וכו'?.

אולי במוסך מורשה רנו ידעו במה מדובר.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

אלו לא הנפצים של הכיסא מפלט?:)

חחחחח סתם

תבדוק באמת בספר רכב אמרו להיות כתוב שם

פעם ראשונה שאני רואה כזה דבר , נחפש אצלי או יש גם איזה משהו שמתחבה מתחת לכיסאות שלי

מיצ'ובישי לנסר ידנית מנוע 1300 12 שסתומים .

פורסם

גם אני חושב שאלו מותחני חגורות.

היתה לי אסטרה שנת 92 גם בלי כריות אוויר ובלי שום פינוקים (אפילו בלי מזגן) וגם שם היו מותחנים כאלה.

פורסם

בקיצור - החלק נקרא: קדם מותחן.

במקרה של תאונה, החגורות נמשכות חזק קדימה בגלל שאתה עף (כוח האנרציה). יש שם שאיזה חיישן שגורם למיכל להתפוצץ ולנעול את החגורה במקום, כדי שלא תעוף קדימה.

בהרבה רכבים יש איזה חלק מכאני שמבצע את אותה העבודה (בטח זכור לך, לפעמים, שהייתה מושך בחוזקה את החגורה והיא הייתה נעצרת)

פורסם

לא לא אתה מבלבל בין שני דברים שונים ...אני אנסה לעשות סדר בבלאגן

יש חגורות בטיחות רגילות - באלו במשיכה חזקה החגורה ננעלת ומונעת ממך לעוף קדימה....בכל רכב ! יש את המנגנון הזה (מלבד המ-מ-ש ישנים שם היה צריך לכוון ידנית כמו חגורת מותן אחורית) כי בתאונות קלות שום אביזר לא נפתח ועדיין החגורה צריכה להנעל...כמו גם בבלימה חזקה

חגורה עם קדם מותחנים, חגורה כזאת בזמן תעונה, ע"י חיישנים (שמזהים תאונה כמובן) מושכת את הנגדי של החגורה (את המנעול אליו מכניסים את האבזם) אחורה בכמה סנטימטרים, בעצם זה נועד בעיקר כדי לפצות על מה שהחגורה "שיחררה" עד לנעילה שלה...ועוד קצת מתיחה...כדי להחזיק אותך במקום

ויש חגורות פירוטכניות - זה הדגם החדיש ביותר של חגורות, נמצא לרוב ברכבים עם כריות אוויר (בפאסאט משנת 98 כמדומני...בS70 של וולבו שנת 97 כבר יש וכו').......חגורה כזאת כללת אלמנט פירוטכני (מופעל ע"י חומר נפץ) שבזמן תאונה הוא יוזם משיכה של החגורה לא ע"י המנעול, אלא ע"י הגלגלת שהחגורה נמצאת בתוכה...בעצם מה שקורה החגורה נותנת הידוק שמסתיים ביצירת לחץ !! מדוד מראש (פונקציה של הכח של האלמנט) ולא ע"י כך או כך סנטימטרים...במיקרה כזה במידה והחגורה היתה מונחת בצורה נכונה, היא נועלת את הנוסע לכיסא בצורה עצבנית (כמה עצבנית ? ברמה שאדם הפוך מהודק כלכך טוב לכיסא שהוא כמעט לא מרגיש שהוא הפוך)...

לסיכום : לא משנה איזה אביזר פירוטכני/גז...מותחן לא מותחן, מנגנון הבסיס של חגורה ננעלת במשיכה מהירה קיים תמיד !

• תוכן חדש...