Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6989 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני קיבלתי את הרשיון לפני כמה ימים ובשבועות הקרובים אני רוצה לקנות רכב.

יש לי 55,000 ש"ח להשקיע ברכב אבל תמיד צריך לשמור קצת כסף בצד ליישור קו, ביטוחים ותקלות פתאומיות. לכן, על הרכב עצמו אני רוצה להוציא כ - 40,000 ש"ח.

הדרישות:

משהו קטן יחסית, ידני, זריז, חדיש (2002+), בטיחותי, וכמה שיותר מהנה לנהיגה.

ראיתי שאפשר לקנות קליאו 2002 (שזה הדגם האחרון לפני החדש שנמכר היום) ב סביבות ה 40,000 ש"ח. הרכב הוא במרכב 4 דלתות (האצ'באק), ידני ועם מנוע 1,400 סמ"ק (עם 98 כ"ס). לרכב יש משקל עצמי של כ 970 ק"ג. בגדול זה נראה לי כרכב לא רע בכלל. לפני כמה חודשים נסעתי על קליאו 182 באנגליה וממש אהבתי את הרכב. האם הרכב הזה אמין? הוא מהנה לנהיגה? מה אני צריך לדעת עליו? ולשאלה לא פחות חשובה - יש רכב אחר שאני צריך לקחת בחשבון?

תודה.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הקליאו בגרסה המדוברת היא מכונית בטוחה וזריזה, אבל לא מאד מהנה - במיוחד לאחר מתיחת הפנים שהגיעה עם היגוי חשמלי.

אפשרות טובה יותר - אם הנאה מנהיגה נמצאת גבוה בסדר העדיפויות - היא פיז'ו 206, שמומלצת רק בגרסת ה-XS (מנוע 1.6).

מגרסת ה-1.4 עדיף להימנע.

האפשרות האופטימלית לפי הדרישות שלך היא דווקא טויוטה יאריס ידנית (1.3 או TS), שלטעמי מהנה משתי האלטרנטיבות הללו.

לצערך היא מבוקשת ויקרה מדי, כך שדגם 2002 ומעלה לא ייכנס לתקציב.

אגב, לקליאו שאתה שוקל חמש דלתות (מרכב האצ'בק), לא ארבע (מרכב הסדאן המכוער).

פורסם
הקליאו בגרסה המדוברת היא מכונית בטוחה וזריזה, אבל לא מאד מהנה - במיוחד לאחר מתיחת הפנים שהגיעה עם היגוי חשמלי.

אפשרות טובה יותר - אם הנאה מנהיגה נמצאת גבוה בסדר העדיפויות - היא פיז'ו 206, שמומלצת רק בגרסת ה-XS (מנוע 1.6).

מגרסת ה-1.4 עדיף להימנע.

האפשרות האופטימלית לפי הדרישות שלך היא דווקא טויוטה יאריס ידנית (1.3 או TS), שלטעמי מהנה משתי האלטרנטיבות הללו.

לצערך היא מבוקשת ויקרה מדי, כך שדגם 2002 ומעלה לא ייכנס לתקציב.

אגב, לקליאו שאתה שוקל חמש דלתות (מרכב האצ'בק), לא ארבע (מרכב הסדאן המכוער).

תודה על התגובה המהירה.

לגבי ה 206 אני ממש לא אוהב את המראה של הרכב ואת התדמית שלו. לכן הוא יורד מהפרק.

לגבי היאריס חלמתי על ה TS חודשים רבים אבל מחירו גבוה מהתקציב שלי. לגבי היאריס 1.3 ידנית לא אהבתי כל כך. לדעתי היאריס נראה טוב רק בגרסאת ה 3 דלתות ובארץ רק ה ts משווק במרכב הזה. לכן היאריס יורדת מהפרק.

רכב שאני מאוד אוהב זה הפורד פוקוס דור ראשון. האם נמכרו כאלה ידניות בארץ? בלוחות הרכב לא ניתן למצוא לכן אני מאמין שלא אבל אולי בכל זאת יש בודדות.

אז חוץ מהקליאו יש עוד אפשרויות?

פורסם

יש פוקוס - בודדות ונדירות מאד - וזו בחירה לא רעה. אבל אם כבר אתה נודד לקבוצה גדולה יותר, למה לא 306?

אפשרות נוספת היא הפאביה של סקודה, אני לא יודע אם היא בתקציב אבל אם כן זו אפשרות לא רעה.

לפי הדרישות שלך והפסילה הגורפת של שתי האלטרנטיבות ה"חזקות", נראה שהקליאו היא האפשרות הבאה.

בכל מקרה, מדובר במכונית טובה כך שאתה בכיוון הנכון.

פורסם

הפאביה אולי תהיה אפשרות טובה. אני אבדוק קצת על הרכב ונראה מה עדיף.

יש עוד משהו שלא חשבתי עליו או שאלו האפשרויות שלי?

פורסם

מנסיוני - הפאביה חמודה מאד. (2002)

לא יודע להשוות זריזות והנאה בינה לבין רכבים אחרים.

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

פורסם

לאחר בירור על הפאביה נראה שהיא לא בדיוק בשבילי.

לכן נראה שהכיוון הוא לקראת הקליאו.

מצאתי את זאת ב - יד 2:

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=1&ModelID=43&SubModelID=1052&FromYear=2002&UntilYear=2002&Hand=2&Auto=0&fromPrice=&untilPrice=&Info=

מדובר במודעה עם התמונה.

מה אתם אומרים על הרכב הספציפי?

פורסם

נסעתי היום על הקליאו התאכזבתי.

אני ירדתי מהרכב הזה בכלל.

איזה עוד אופציה טובה יש לי בתקציב שלי?

פורסם

מצטרף להמלצות על הפביה 16V :-)

בתקציבך אתה יכול לרכוש מודל 02.

בהצלחה :wink:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לגבי הקליאו אני לא רוצה לגמור עוד אחד על איזה עץ ובמקרה הגרוע לגמור את עצמי.

לגהי הסקודה - לא מצאתי כאלה למכירה. זה רכב נדיר? כמה ידניות נמכרות?

פורסם
אני חושב שבתקציב הזה יכנס רנו קליאו ספורט אבל שנה 2000 ניראה לי תנסה חבר שלי היה לו אותה שבועיים הוא אמר אחלה אוטו נהנה מימנו חבל על הזמן

אין קליאו ספורט שנת 2000!

אופציה מעניינת שתיתן את הביצועים הטובים ביותר מהרכבים שצויינו פה עד עכשיו, פיאט פונטו HGT 01, ב-40K כבר אפשר למצוא את הרכב הנ"ל.

פורסם

מוסיף: ה-HGT זולה מאוד לאחזקה, כמעט כמו פונטו רגילה. ישנה בעיה סדרתית אחת והיא שיש צורך להחליף את הוריאטור (ביחד עם הטיימינג), סכום של כ-3000 שקל. זאת יש לבצע כל 80K ק"מ, אבל אם נחלק את זה לאורך כל התקופה זה לא עניין יקר. מומלץ לקנות אחת שהוחלף אצלה.

עונה על רוב דרישותיך, מלבד השנה (2001).

פורסם

חסרון משמעותי של הפונטו - נוחות נסיעה מאוד נוקשה ומכאיבה :|

לא נמכרו הרבה פביות 16V - הן נדירות יחסית.

צריך לחפש היטב :-P

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אוראל, (אם אני זוכר נכון? אתה מוזמן לתקן אותי...:-P)

אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה :wink:

הוא חייב לבחור בין התנהגות ספורטיבית+נוקשות, לבין רכב נוח יחסית, אך עם זאת פחות ספורטיבי.

לא ראיתי שהוא הזכיר נוחות, לכן לא הזכרתי את העניין. מה גם שהפיאט היא לא הארד-קור, אלא יותר רכב האצ'בק בעל יומרות ספורטיביות.

אולי אפשר לשלב בין שניהם, אבל לא בתקציב שלו.

• תוכן חדש...