Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7004 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
טוב, דיברתי עם חיים מתושיה עכשיו. הוא אומר שזה בוודאות המאוורר, מגיע אליו זרם והוא לא מסתובב. מאוורר חדש מגיע ב11. האם זו ההגדרה של שמחה?

לקח לו בדיוק 10 שניות לעלות על הסיפור הזה, כך שאם הוא אכן צדק, כל הכבוד להם - יש להם לקוח מרוצה.

עוד נראה ;)

אני מקווה שהבעיה נפתרה. האם בוצע איבחון ממוחשב ?

איזה כייף לי :)

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
110 זה לא תקין מקסימום 107 מעלות ב-110 המחוג מתחיל להגיב וזה לא תקין.

רון,

בספרות היצרן וגם בספר הרכב של גולף דור 4 וגם 5 כתוב במפורש שטמפ' העבודה יכולה להגיע גם ל-110-115 מעלות צלזיוס, זה שזה המחוג זז ב-90 מעלות זה לא מראה על שום בעיה.

במחשב הניהול של מערכת הקירור אגורות מספר תוכניות (מפות) כך שבמצבים מסויימים הטמפ' יכולה להגיע מעבר ל-107 מעלות, היצרן תכנן שהמחוג יראה 90 מעלות כאשר הטמפ' האמיתית היא 72-74 מעלות וכאשר הטמפ' 107 הוא יתחיל לזוז.

היצרן טועה ?

בגולף דור 4 שהיתה ברשותיי נסעתי איתה לשארם והטמפ' עלתה ל-100 מעלות (על השעון) לאחר שבוע בדקתי עם תוכנת VAG-COM האם נרשמה תקלה ולא נמצא שום ממצא חשוד.

פורסם
טוב, דיברתי עם חיים מתושיה עכשיו. הוא אומר שזה בוודאות המאוורר, מגיע אליו זרם והוא לא מסתובב. מאוורר חדש מגיע ב11. האם זו ההגדרה של שמחה?

;)

אני שמח בשמחתך !

אין דבר מרגיז יותר מרכב חדש שמתחילים לחטט בקרביו.

אני מקווה שמעתה תפיק רק הנאה מהרכב.

פורסם
במחשב הניהול של מערכת הקירור אגורות מספר תוכניות (מפות) כך שבמצבים מסויימים הטמפ' יכולה להגיע מעבר ל-107 מעלות, היצרן תכנן שהמחוג יראה 90 מעלות כאשר הטמפ' האמיתית היא 72-74 מעלות וכאשר הטמפ' 107 הוא יתחיל לזוז.

היצרן טועה ?.

מרק - היצרן לא טועה - ישנו קו לוגי מסוים שמנחה אותו בעניין הזה.

אבל בוא נסכים על נקודה אחת - ב- VAG מד החום לא באמת משקף את הטמפרטורה האמיתית של נוזל הקירור. מד החום יראה 90 מעלות גם אם טמפ' הנוזל היא 107 מעלות.

ועכשיו לשאלת המפתח - אם מד החום מראה על 105 מעלות - מה הטמפרטורה האמיתית של נוזל הקירור?

(לדעתי מתוך ניחוש גרידה - לפחות 120 מעלות וזה באמת יותר מידי).

פורסם
מצטער על ההתעלקות, אבל נראה לי מיותר (ותקנו אותי אם אני טועה) לפתוח שרשור חדש בנושא דומה, רק בגלל שהפעם מדובר בצרפתיה...

פג'ו 406, 99, מנוע 2000 שמגיעה לטמפ' של 90 מעלות ביום לא חם, כ-5 דקות אחרי תחילת נסיעה (בנסיעה מאוד עדינה).

תקין? או שדורש בדיקה מיוחדת? (מעבר למפלס נוזל קירור שלא נבדק באותה הזדמנות:oops: )

יום נעים :)

טל

תקין.זה המצב גם אצלנו בפג'ו למרות שהמנוע טיפה שונה(RFR עם 138 כ"ס לעומת RFV שלך עם 135 כ"ס וצריכת דלק טיפה גבוהה יותר בשלך :wink: )

פורסם
מרק - היצרן לא טועה - ישנו קו לוגי מסוים שמנחה אותו בעניין הזה.

אבל בוא נסכים על נקודה אחת - ב- VAG מד החום לא באמת משקף את הטמפרטורה האמיתית של נוזל הקירור. מד החום יראה 90 מעלות גם אם טמפ' הנוזל היא 107 מעלות.

ועכשיו לשאלת המפתח - אם מד החום מראה על 105 מעלות - מה הטמפרטורה האמיתית של נוזל הקירור?=105 מעלות צלזיוס עם סטייה קטנה וכמובן במקום שבו הטמפ' נמדדת,

(לדעתי מתוך ניחוש גרידה - לפחות 120 מעלות וזה באמת יותר מידי)=אני לא מנחש בדקתי את הנושא בעזרת הטיפ שכתבתי קודם + ספרות מקורית של היצרן ותוכנת VAG-COM

חוץ מזה נראה לך שהיצרן היה כותב בספר הרכב שטמפ' עבודה של 110-115 זה תקין (וזה למעשה לא היה תקין) , אתה יודע איזה הסתבכות עלול לגרום מידע מוטעה.

לא משנה, כול הדיון הזה מיותר כי מבחינתי השערות או ניחושים ללא התייחסות למידע של היצרן בצורה מדעית מיותר.

בברכה

פורסם
לא משנה, כול הדיון הזה מיותר כי מבחינתי השערות או ניחושים ללא התייחסות למידע של היצרן בצורה מדעית מיותר.

בברכה

מרק - בוא נסיים את הוויכוח.

עדיין לא ברורה לי נקודה אחת. אתה כותב שאם טמפ' נוזל הקירור תגיע ל- 107 מעלות רק אז יתחיל שעון החום לזוז (ז"א שעד אז הוא הראה 90 מעלות).

לפיכך - לא יתכן שאם מד החום יראה 105 מעלות טמפ' הנוזל תהיה גם 105 מעלות.

לוגית - זה בלתי אפשרי.

שיהיה לך יום טוב!

פורסם

כול המידע המוצג בלוח השעונים עובר או מתקבל דרך מחשב הרכב והכול אפשרי גם אם זה לא נראה כך.

מחשב הרכב, או מחשב ניהול מערכת הקירור מקבל מידע אנלוגי מהחיישנים ומתאים אות או ערך מתוך טבלת ערכים הצרובה במחשב הרכב ושולח אותו לשעון החיווי תרצה או לא תרצה ככה זה עובד בימינו.

תצוגה קבועה של טמפ' הנוזל בתחום מסויים עדיפה על שעון שמראה טמפ' משתנה בכול רגע לפי דעתי. רוב היצרנים כבר עברו לשיטה זו היפנים עוד משנת 95 בטויוטה קורולה אימצו שיטה זו.

ראה מידע של היצרן.

Pages from g4_on_board_diagnostic_bn.pdf

פורסם

מרק - אתה מפספס את הנקודה - 105 מעלות בנוזל מתורגם במחשב הרכב לתצוגה של 90 מעלות בשעון. רק ב- 107 המחט אמורה להתחיל לזוז.

אם כך 105 בשעון = כמה מעלות בנוזל הקירור?

גם אני בעוונותי למדתי במהלך חיי פרק או שניים על מיקרו מעבדים (יש לי גם תעודות מכובדות על כך).

אני יודע בדיוק איך הם פועלים.

כמו כן, לוגית הטיעון שלך בלתי אפשרי, כיוון שאתה מאפשר תצוגה כפולה לאותו הערך.

הראשונה 105 בנוזל = 90 בשעון (לפי נתוני היצרן)

השנייה 105 בשעון = (לדבריך) 105 בנוזל.

בנוסף לכך - תיאור השתלשלות הארועים מחליש מאוד את הטענה שלך. זכור, מחשב הרכב זיהה התחממות וכיבה את המזגן. כלומר טמפ' הנוזל חרגה מהערך הנורמאלי שלה. אם 105 מעלות בנוזל = נורמאלי אז לא יתכן שהמזגן כובה עבור טמפ' נורמאלית. ולכן גם לא יתכן ש- 105 מעלות בשעון שווה ל105 מעלות בנוזל הקירור.

מקווה שעכשיו טענתי ברורה יותר.

פורסם

למידע נוסף תוכל לפנות במייל ליצרן שהוא יפנה אותך לנציג הטכני בארץ ואולי תקבל תשובה חכמה יותר.

אולי היצרן יכול לשלוח לנו את קובץ ה-HEX או ASS..

פורסם

האוטו נלקח, נראה שהבעיה סודרה, אבל אני אדע בוודאות רק מאוחר יותר. אני כבר חושב שיש מקום להודות לחבר'ה בתושיה - הם הרוויחו אותי כלקוח. זה היה מאוד מהיר ומקצועי (ותודה ליגאל על ההמלצה!).

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

רועי - אתה יכול להיות רגוע.

מדובר בזיהוי תקלה חד - חד ערכי.

אם המאוורר הוזן ישירות במתח והוא לא הסתובב - זו התקלה ואין כל ספק בכך.

לכן תשתחרר מהסרט שהיית בו ותתחיל להנות מהרכב.

מברוק !

פורסם

קודם כל מז"ט.

אבל, השאלה היא, האם תוכל להמשיך וליסוע ברכב ללא להעיף מבטים מודאגים מידי כמה דקות במד הטמפרטורה... זה בעיניי מאוד הורס את ההנאה מהרכב.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

בר, לא צריך להגזים - ב1200 ק"מ זה קרה בסך הכל פעמיים, ושתיהן בתנאים קיצוניים, ובפעמיים האלו לא אבד נוזל קירור או נדלקה נורה כלשהי. הייתי אומר שאני נהנה ;)

חוצמזה, שהמד טמפרטורה ממוקם ליד מד הדלק, ואם יש משהו שמדאיג אותי...

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

בדיוק יומיים הוא יעיף מבטים למד החום ואחרי זה הדבר היחיד שהוא יעיף אליו מבט יהיה לכיוון היציאה מהסיבוב.....

או למד המהירות - משתדל לא לעבור את ה190 צפונה....

• תוכן חדש...