Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7019 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברכב הנ"ל הוחלף מנוע. את המוסך שהחליף אותו, הייתי שורף וכורת למכונאי את הידיים - אלה היו 2 שניות על איכות העבודה שבוצעה (אל תשאלו אותי למה דווקא שם, זאת לא היתה הבחירה שלי, וגם הרכב לא שלי).

הופיעה תקלה מעניינת ברכב - סל"ד זז בין 1000 ל-2000 בזמן עמידה על PARKING או על NEUTRAL באופן מחזורי (עולה, נופל מייד, עולה, נופל מייד, וכך הלאה), אבל כשמעבירים ל-DRIVE, הוא מייד נופל ומתייצב על ערך נורמלי (800).

האם זה משהו מוכר? בשרשור הזה (http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=73501) אין זכר לדברים כאלה.

לגשת למוסך הזה יעלה ביוקר בזמן, וגם לאור העבודה שבוצעה הייתי נרתע גם מהאחריות שכביכול אמורה להיות. מעדיף לסדר לבד - לכן הצעות לחזור למוסך שביצע את ההחלפה ולדרוש תיקון באחריות אמנם נכונות, אבל מעדיף להשאיר את זה כמפלט האחרון.

פורסם

אני מאזור ת"א, וגם הבנאדם.

אין קריאות של שגיאה מהמנוע, וואקום תקין, ניתוק של מנוע צעדים לא משנה שום דבר (מחר הולך לפתוח את הקופסא ולראות אותו מגיב), מכיוון שב-DRIVE הוא עושה רושם של התנהגות תקינה (מחר ייבדק לעומק), אפשר להסיק על משהו דפוק שקשור לחיבורים חשמליים של התיבה האוטומטית.

לפני שאני שולח את הבנאדם למוסך, באיזה כיוון לחפור מחר באוטו, חוץ מלעבור על כל הדברים מחדש ויותר לעומק? יש השערות?

פורסם

יש לחפש דליפת אוויר בסעפת יניקה.

יתכנו בעיות נוספות ואחרות, כאן יש להתחיל.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

עדכון:

הבעיה נמצאה ונפתרה.

מעל מעברי המנוע צעדים יש מכסה שמפריד את הכניסה (מהיניקה) מהיציאה (חזרה ליניקה דרך החור שאותו סוגר מנוע צעדים), ואת שתיהן מהאויר החיצוני. בין המכסה לגוף של בית מצערת, שבו המעברים הנ"ל, יש אטם קרטון עדין עם צורה מסובכת יחסית. האטם הזה נקרע חלקית, ונוצר מעבר אויר שהיה גדול מדי ומנוע צעדים לא הצליח לפצות עליו.

מכיוון שאת האטם הזה חיפשתי בזמנו בשבילי, ואחרי הבדיקה נמצא שאינו קיים בשום מקום בארץ (גם לא במיקרופישים של סיטרואן), הרכבתי את המכסה בלי האטם (הוא אוטם טוב גם ככה). זהו, אין יותר בעיה.

רציתי לשאול משהו "על הדרך" - האם יש ב-306 מנגנון שמנתק מדחס מזגן כאשר אין מספיק לחץ של גז במערכת מיזוג?

תודה.

פורסם

בכל רכב יש מתג לחץ חשמלי, הנקרא או פרסוסטט או טרינרי או קוודרינרי, המנתק את זרם מדחס המזגן כשלחץ הגז נמוך מדי

(לדוגמא,בגלל חוסר גז) או כשלחץ הגז גבוה מדי (לדוגמא, בגלל עודף גז או מאורר מעבה לא תקין ועוד).

אותו המתג גם אחראי על הפעלת/ות מאורר/י המעבה מזגן/רדיאטור.

פרסוסטט - מנתק מדחס מזגן בגלל לחץ נמוך או גבוה במע'.

טרינרי - כמו פרסוסטט אך גם מפעיל את מאורר/י מעבה המזגן רדיאטור בלחץ מסוים של הקרר (גז).

קוודרינרי - כמו טרינרי רק עם 2 הפעלות למאורר מעבה מזגן/רדיאטור בשתי מהירויות לפי לחצי הקרר (גז).

בברכה - רפי לין :-)

• תוכן חדש...