Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6992 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סיפור קטן

יצא לי לנסוע עם חבר שהיה לו בבאגז שני סאבים קטנים של mtx נדמה לי 10" בתוך תיבת זכוכית הסאבים ישבו במרכז התיבה. השמיעה היתה מדהימה. באס חם עוטף עם delay קצת אבל אני אוהב את זה.

ונעבור לשאלה

בשעה טובה הצלחתי לארגן אח תאום לסאב סרוין וגב סדרת וגה 12d4 סליל כפול 12"

חשבתי לעצמי להתפרע קצת,למקם את שני הווגות באותו תצורה של הmtx כמובן שמותאמת לנתונים של הווגות?

יש מקום שמתמחה בבניית תיבות מורכבות של סאב,האם כדאי להיכנס לזה,או להתקין התקנה סטנדרטית עם פורט וזה?

פורסם

עד כמה שאני זוכר, באס מרעיד זכוכית , אבל עץ הוא לא מזיז יותר מדי.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

בטוח שזה זכוכית ? יתכן וזה פרספרקס.

בעבר התעניינתי לגבי תיבה אטומה 30 ליטר שזו יחידה אחת (ניפוח) בעובי 1" פרספקס , והם רצו 500 שקל (אבל חייבו אותי לספק להם שירטוט ב אוטוקאד או קורלדראו)

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אתה זוכר במקרה מי בית העסק שמבצע דברים שכאלו?

זה נחמד לדעת במקרה של פרוייקטים עתידיים.

אגב, אני לא מצליח להבין איך משרטוט דו מימדי בקורל הם יכולים לבצע משהו, אבל את זה אני כבר משאיר להם.

בכל מקרה, לעניינינו, אני חושב שלא מדובר על תיבת זכוכית כי-אם על פרספקס שקוף.

ניתן לבצע את התהליך גם ללא ניפוח אך הדבר דורש ידיים טובות וחיתוך מאוד מדוייק. מה גם שפרספקס בעובי של 20 מ"מ, נניח, יוצא לא זול.

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

פורסם

חיתוכים זה לא יוצא יפה, אבל אם הם עושים תיבה משני חלקים זה יוצא איזה 250 -300 שקל..זה לא יקר..

ושני חלקים זה יוצא חלק אחד שמדביקים אותם בחום ולא ממש רואים את ההדבקה.

פורסם

אפשר גם בעזרת חיתוכים וזה יוצא מעולה.

פשוט חשוב מאוד ללטש את איזור החיתוך ולהביאו למצב שקוף ולא חלבי. בנוסף ניתן להדביק את הפרספקס אחד לשני בעזרת כלורופורם, זהו חומר המשמש להדבקת פרספקס ולא ע"י חום. הכלורופורם ממיס שכבה דקה משני החלקי הפרספקס ובעת התנדפותו נוצר קשר ממש הדוק ביניהם.

כמובן שבניפוח מתקבל אפקט אחר ולדעתי עדיף, אך מצאתי לנכון להציג דרך נוספת אשר מעט יותר קלה ל"מייצר הבייתי".

אני חושב שהבעיה היחידה היא בהשגת הכלורופורם למטרה זו. היות ומדובר בכימיקל רעיל מאוד אני חושש שלא מוכרים אותו לכל אחד. אבל אני מאמין שישנן דרכים לקנות אותו.

רענן.

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

פורסם

יש לזכור אבל.

שפרספקט. הינו חומר לא סופג! ומכן שהוא לא בטוח. שסאב איכותי יתלהב לעבוד איתו (תבחינת תוצאה)

ובנוסף הוא חומר יחסית שביר. (כמובן תלוי בעובי.)

לדעתי תיבה שהיא 100% פרספקס תהיה (סליחה) מחורבנת. צריך שילוב. או לפחות זוויות שימנעו את הגלים החוזרים מלהפריע לסאב.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

מאגנאט מייצרת את התיבות מהסוג הזה הכי טוב ממליץ מאוד

hu: pioneer 5800mp amp: lightning audio b2.400.4 comp: octan-zr rear: pioneer 200W japan sub: kicker c12

פורסם

לדעתי תיבה שהיא 100% פרספקס תהיה (סליחה) מחורבנת. צריך שילוב. או לפחות זוויות שימנעו את הגלים החוזרים מלהפריע לסאב.

פרספקס הוא בולע מאוד, במיוחד שהוא עבר שזה מוסיף לו קשיחות.

והפינות הם מעוגלות.

ודווקא תיבות כאלו ידועות בעולם כטובות

אפילו ראיתי פעם סרטון מהמפעלים של BOSE, שם יש להם תיבה מודולרית (כן שהיא משנה את הנפח שלה) וכולה עשוייה פרספקס 1" (זה לא להדגמה) ובה הם בודקים איך הוופרים מתייחסים לכל נפח שקיים ויכול להתאים לסאב.

פורסם
יש לזכור אבל.

שפרספקט. הינו חומר לא סופג! ומכן שהוא לא בטוח. שסאב איכותי יתלהב לעבוד איתו (תבחינת תוצאה)

ובנוסף הוא חומר יחסית שביר. (כמובן תלוי בעובי.)

לא נראה לי שהתיבות פרספקט נופלות מתיבות עץ,מכוון שmtx זה לא חברה סינית שקיימת שבועיים והיא עובדת עם סאבים משולבים פרספקט בנוסף יצא לי לשמוע את האיכות יותר נהנתי מאשר סאבים איכותיים בתיבה אטומה/עם פורט .

הממברנה של הרמקול יושבת פנימית בתיבה עם חורים בצדדים הלחץ הפנימי שהסאב מפעיל נותן בומים מיוחדים שלא נשמעים בתיבה רגילה.יכול להיות שאפשר להחליף את הפרספקט בעץ התצורה נראת לי חשובה יותר.

הכל עניין של מתמטיקה למצוא מה הנפח המתאים ומה הזוית ועובי של המחיצה הפנימית שעלייה יושב הסאב.

השאלה המרכזית יש מקום שמתמחה בבנית תיבות מורכבות? (תיבת פרספקט של מאגנט תתאים לסאב של מאגנט)

• תוכן חדש...