Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרהבבחירת רכב 100,000 ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6999 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

אני מתכנן לרכוש רכב בסביבות 100,000 ש"ח.

הכוונה לרכוש רכב בטוח (למשפחה), אמין ויחסית גדול (לא ענק), אבל הדגש הוא על בטוח.

אנחנו לא נוסעים הרבה כמעט.

חשבתי בהתחלה על רנו סנייק 2005/6, אח"כ התלהתי מה C5 אבל הבנתי שהוא בעייתי, ראיתי סובארו אימפריזה סטיישן 4X4 אבל לא ברור לי למה אני צריך את זה, חשבתי גם על ג'יפים (לא שאני ארד מהכביש ...) אבל אז אני אצטרך לרדת שנתון ולא נראה לי שמבחינת בטיחות זה נכון.

בקיצור אני מבולבל, כל עזרה והמלצות יתקבלו בברכה.

נדב

פורסם

הכי טוב לקנות רכב בן שנתיים-שלוש, אחרי ירידת הערך הגדולה. אם צריך רכב גדול למשפחה מומלץ לחשוב על משפחתיות גדולות כמו פורד מונדיאו, סובארו B4, או על חלופות ייחודיות יותר כמו רנו סיניק.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אחרי סיבוב קצר ירדיתי מהמיניואנים, לא מתוכננת משפחה מעל 4 נפשות בתקופה הקרובה, אם יהיו יותר ילדים נחליף.

מכיוון שלא בא לי מזדה ושות' ומכיוון שאני שם דגש על הבטיחות.

יוצא שאני מתלבט בין C5 לבין 407 שניהם 2005.

מה אתם אומרים ?

להבהל מהכתבות על ה C5 (הבעיות והתחזוקה היקרה ???)

תודה

נדב

פורסם

C5 היא מכונית נפלאה, אבל כאמור - לך תדע אם ומתי היא תתקלקל. זה לא נורא כמו שמתארים את זה, ברוב המקרים, אבל זה גם קנייה פחות בטוחה מהיפניות המקבילות. 407 היא יפיפייה אבל צפופה יחסית ופחות נוחה מה-C5. הסיטרואן כנראה תאבד ערך מהר יותר באופן משמעותי, וזה עוד גורם שכדאי לשים לב אליו.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
אבל כאמור - לך תדע אם ומתי היא תתקלקל.

במה זה שונה מכל רכב אחר ?

איזה ערובה יש לך שרכב אחר לא יתקלקל ? או על איזו סטטיסטיקה אתה מסתמך שאתה טוען ש"יש סיכוי" שהיא תתקלקל ?

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אל תיתמם. הבנת בדיוק למה התכוונתי. עם כל הכבוד ל-C5, היא לא B4 או אקורד ואני ואתה יודעים שהסיכוי שהיא תפתח תקלות שונות ומשונות רב מהסיכוי שמתחרות רבות שלה יתקלקלו. יודע מה, בוא נחכה כמה שבועות ונראה מה יש לארנון להגיד :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

סרוניס, בוא אני אספר לך על התקלות הכרוניות שה-C5 הקודמת שלנו פיתחה: ידית פתיחת הדלת של הנהג יצאה ממקומה (תוקן בחינם).

זהו.

אה, נזכרתי גם שנשרפו כמה נורות במהלך ה-4 שנים, גם החלפנו צמיגים.

ל-C5 הנוכחית הייתה נזילה מהמשאבה ההידראולית, המשאבה הוחלפה.

אה וואלה, גם נשרפו כמה נורות.

ובמשפחה שלנו, אחרי 4 הידרופנאוטיות, האמינות היא לא פקטור, כי היא ממש לא בעייתית.

וגם אם נשב במוסך פעם או פעמיים יותר מאשר היפנית המקבילה, זה לא סוף העולם.

פורסם

לגבי הירידת ערך השוואתי בין התחזיות לירידה באתר מוטוקר, ההבדל זניח (5%)

השוואתי בין רכישה של רכב משנת 2005 ומכירה בעוד שלוש שנים (נראה לי סביר), אז נכון שאני אאבד 40% מהכסף אבל בשני המקרים זה בערך אותו דבר.

יפניות מאבדות פחות ערך ?

בכל מקרה נראה לי שהכי חשוב לי זה הבטיחות (נראה איך משכללים ירידת ערך לתוך הפרמטר הזה) אז אני יותר בכיוון של ה C5.

יש טיפים לגבי הבדיקה / דגשים לקראת הבדיקות והחיפושים ?

להתרגש מקילומטרז גבוה (70-90K לדגם של 2005) או לרכוש כזו ?

נדב

מצ"ב חישוב ירידת הערך:

שנה מחירון c5 407

1 2007 151000 151000

2 2006 123900 18% 125700 17%

3 2005 105300 15% 108100 14%

4 2004 89500 15% 93000 14%

5 2003 76100 15% 80000 14%

6 2002 64700 15% 68800 14%

61% 64%

פורסם

תשמע, יפניות הכי אמינות, בעלי המוסכים שלהם פושטים רגל בגלל שאין עבודה :|

C5 רכב נהדר, אך הייתי קונה שנתון 2004-2005 מכיוון שהשנתונים האלו הם אחרי ירידת הערך הגדולה.

בקשר לאמינות- תלוי באקזמפלר, תמצא אחד שמטופל במוסך מורשה בלבד, לבדוק טוב טוב מערכת הידרואלית. זהו.

C5 רכב נוח , מפנק, מאוד בטיחותי וגם לא חסר לו כוח.

ניב

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

שלום רב,

א. לגבי המחירונים של האירופאיות, נשמע נחמד אבל לך תמכור במחירון.

ב. האם בטיחותי מבחינתך הינו 5 כוכבים או שגם 4 כוכבים זה "מספיק טוב".

ג. הבנתי שאתה רוצה רכב "יחסית גדול", אבל לצערי לא הבנתי מדוע, האם אתה מתנשא לגובה 2.2 מטר ?, האם יש לך שני ילדים בני עשרה מאחורה שצריכים מרווח, האם אתה חולה על גודל או שסתם אתה אוהב להתקשות בחניות..., בקיצור, אשמח אם תוכל לפרט את המניעים שלך בדרישות ואז ההמלצות עשויות יותר להתאים לך ולבני משפחתך.

בברכת חג שמח וזכור : מכונית איננה השקעה, מכונית היא ההוצאה הגבוה ביותר של רמת החיים בה אתה בוחר.

פורסם

השוואתי בין רכישה של רכב משנת 2005 ומכירה בעוד שלוש שנים (נראה לי סביר), אז נכון שאני אאבד 40% מהכסף אבל בשני המקרים זה בערך אותו דבר.

יפניות מאבדות פחות ערך ?

אני יתן לך דוגמא עכשווית להיום לגבי שמירת ערך.

אני עובד בסוכנות רכב,חלק מעבודתי זה גם להתעסק עם רכבי הט"א שלנו.

ממש לא מזמן היה לי גם C5 וגם אקורד בטרייד,שניהם משנת 2003 ושניהם ברמת איבזור הפשוטה.

שני הרכבים עם ק"מ ממוצע לשנה וללא תאונות.

שניהם עלו כחדשות +- מחיר זהה,היום לאחר 4 שנים האקורד שווה במחירון 90K ואילו ה-C5 שווה 67K.

את האקורד מכרתי בכמה אלפי שקלים טובים מעל המחירון,ואילו על ה-C5 אנחנו דורשים פחות מהמחירון ואפילו אנחנו עדין "תקועים" למעשה עם הרכב.

אז לשאלתך אם יפניות מאבדות פחות: אז כן חד משמעי.

GT-STI בשביל הפאן(נמכרה :( ).

ktm 690 smc ליום יום ולחסכון בדלק :)

פורסם
ובמשפחה שלנו, אחרי 4 הידרופנאוטיות, האמינות היא לא פקטור, כי היא ממש לא בעייתית.

וגם אם נשב במוסך פעם או פעמיים יותר מאשר היפנית המקבילה, זה לא סוף העולם.

אתה אומר את זה כאילו שאמרתי לא לקנות C5. אני חושב שמדובר במכונית נהדרת וכמובן שיש סיכוי שהיא תגלה אמינות כמו של הרכב שלך. א-ב-ל כמו שכולנו יודעים, יש יותר סיכוי שהיא תתקלקל מאשר שהונדה אקורד תתקלקל, נניח. לא צריך לטמון את הראש בחול ומצד שני לא צריך לברוח בבהלה.

מצ"ב חישוב ירידת הערך:

שנה מחירון c5 407

1 2007 151000 151000

2 2006 123900 18% 125700 17%

3 2005 105300 15% 108100 14%

4 2004 89500 15% 93000 14%

5 2003 76100 15% 80000 14%

6 2002 64700 15% 68800 14%

61% 64%

לא יודע מאיפה הנפצת את החישוב הזה, אבל 407 אין ממודל 2002 - היא התחילה במודל 2005. יתר על כן, עם כל הכבוד למוטוקאר, לוי יצחק הרבה יותר קובע בשוק. לפיו, במודל 2005 בין ה-C5 ל-407 יש 6000 שקלים הבדל (כשמחירן זהה כחדשות). בהנחה וההפרש בין המשפחתיות הגדולות של פיז'ו וסיטרואן יהיה דומה להפרש בין המשפחתיות והקטנות שלהן, אז ה-407 צפויה להשאר ברמת ירידת ערך נמוכה למשך ה-3 שנים הבאות, והחל משתהיה בת 5-6, היא תתחיל לרדת כמו ה-C5. באותה נקודה ה-C5 תהיה זולה משמעותית (כל זה לפי לוי יצחק, כן?)

בקיצור - אל תצפה שה-C5 תשמור על ערכה כמו ה-407, ואל תצפה ששתיהן תשמורנה על ערכן כמו יפניות מקבילות. מצער, אבל נכון.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
שלום רב,

א. לגבי המחירונים של האירופאיות, נשמע נחמד אבל לך תמכור במחירון.

ב. האם בטיחותי מבחינתך הינו 5 כוכבים או שגם 4 כוכבים זה "מספיק טוב".

ג. הבנתי שאתה רוצה רכב "יחסית גדול", אבל לצערי לא הבנתי מדוע, האם אתה מתנשא לגובה 2.2 מטר ?, האם יש לך שני ילדים בני עשרה מאחורה שצריכים מרווח, האם אתה חולה על גודל או שסתם אתה אוהב להתקשות בחניות..., בקיצור, אשמח אם תוכל לפרט את המניעים שלך בדרישות ואז ההמלצות עשויות יותר להתאים לך ולבני משפחתך.

בברכת חג שמח וזכור : מכונית איננה השקעה, מכונית היא ההוצאה הגבוה ביותר של רמת החיים בה אתה בוחר.

צודק, יש לנו ילדה בת שנתיים (88 סמ') ואני ואשתי לא גבוהים מדי (1.86 ו 1.65) לכן הסיבה היא לא ממש פרקטית.

חשוב לנו הבטיחות, השימוש שלנו ממש לא סטנדרטי, ברוב הזמן המכונית בחניה (אם מצאנו חניה - גרים במרכז תל אביב) ופעם בחודש בממוצע אנחנו נוסעים צפונה או דרומה ב"ש - חיפה להורים.

רוב הזמן אנחנו לא מזזים את הרכב באמצע השבוע כי א: אין חניה ב: אנחנו במרחק הליכה מהעבודה.

לכן המטרה העיקרית היא נוחות בנסיעות ארוכות ובטיחות למשפחה.

אם אתם צודקים והמידע במוטוקר (למטה למתעניינים) לא רלוונטי די מבעס אותי להפסיד כל כך הרבה על ירידת ערך ולכן ה 407 חזרה לתמונה (ובגדול...) למרות שנראה לי שה C5 היא מכונית יותר טובה.

אבל עדיין לשאלתך כן מרתיע אותי הגודל (היתה לי 406 במרכז העיר ואני יודע שזה לא כל).

מכיוון שמישהו כבר קוצה לקנות את הרכב הנוכחי שלי (YRV) נראה לי שאני צריך להגיע להחלטה מה אתם אומרים ?

אני בכלל בכיוון או שיש משהו שאני מפספס ?

הנה המידע (הלא נכון ? )

C5

http://www.motocar.co.il/pricelist/view_value.aspx?zn07s_vq=IFK&z1qry_vq=FFJD&Brn4=FFJD&01qr_vq=FDHF

407

http://www.motocar.co.il/pricelist/view_value.aspx?zn07s_vq=HDJ&z1qry_vq=EMLM&Brn4=EMLM&01qr_vq=EMMD

פורסם

לפני כחצי שנה אני רכשתי רכב,

אני גובה 1.82 אישתי 1.79 ושני זאטוטים (שלוש וחצי וחצי שנה)

נוסעים כ - 25K בשנה, הפרמטרים שבדקתי היו :

- יכולת למכור.

- בטיחות.

- חניה נוחה.

- צריכת דלק.

- יפנית (בשביל ההרגשה של התקלות ובגלל סחירות)

הרכב שרכשתי היה בסוף סוזוקי סוויפט (4 כוכבי בטיחות, מנוע 1.5, 6 כריות אוויר, שליטה על ה MP3 מההגה, צמיגי מגנזיום ועוד שטויות)

תחשוב שבמחיר הזה אתה רוכש רכב חדש שנת 2008, נוח לחניות בת"א, נכנסת כל המשפחה כולל העגלה, ולפני חודשיים ירדתי עם הרכב לאילת וכל חודש אני נוסע להורים בצפון.

בקיצור, לרכוש רכב בן 2-3 לעומת חדש על הקטגוריה שלך (ושלי) אני ממליץ על הקטנות, הן פשוט הרבה פחות קטנות ממה שחושבים, כדאי לך לנסות לחשוב על האופציה הזו.

בברכת חג שמח

• תוכן חדש...