Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7002 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אתמול החלפתי אטם ראש (זיהיתי פריצת גזים לקירור, והורדת הראש אישרה את האבחנה), עם יישור שטח, משאבת מים (שלא היה בה שום צורך), טיימינג, ועוד קצת ירקות לא קשורות. הפריצה היתה בין צילינדרים 2 ו-3, בדיוק באמצע. תודה מיוחדת ל"ברזני" שהסכימו לעשות לי יישור שטח ביום שישי, כשהם בד"כ רק מקבלים ומוסרים עבודה ביום זה. אחרי יישור שטח, הם אמרו לי שהראש היה קצת מעוות ואזור של צילינדרים 2-3 היה רחוק יותר מהבלוק.

הרכבתי את המנוע, השתמשתי באותם ברגים, חיזקתי למומנט סופי לפי היינס (20NM, ואחרי זה 300 מעלות). אטם מקורי.

היום הסתבר שאמנם במנוע קר הכל תקין, אבל בחימום מעל 75 מעלות מתחילה פריצת גזים לנוזל קירור, ויותר גרוע - פריצת נוזל קירור למים (לפי סימנים קטנים של "נס קפה" על הפקק והצנרת). הידקתי את ברגי הראש לסיבוב נוסף של 90 מעלות כל אחד, ושניים מהם זזו יותר קל מכל השאר. לפי מה שנראה עד כאן, הפריצות הפסיקו, הכל נקי.

שאלות:

א) במנועי XU אין הוראה מפורשת להחליף ברגי ראש בהחלפת אטם ראש, אלא רק לבדוק אורך יחסי. האם אלה ברגי TTY?

ב) האם יש שיטה לזהות ברגי מנוע גמורים, ללא השוואה לבורג חדש?

ג) האם יש אפשרות לקנות ברגי מנוע חליפיים איכותיים במחיר פחות מזה של המקוריים? אם כן, איפה (אזור המרכז) ומה סדר גודל המחיר?

מנוע XU5, הזרקה רב-נקודתית, ראש אלומיניום, בלוק אלומיניום. שכחתי משהו?

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שאלות:

א) במנועי XU אין הוראה מפורשת להחליף ברגי ראש בהחלפת אטם ראש, אלא רק לבדוק אורך יחסי. האם אלה ברגי TTY?

ב) האם יש שיטה לזהות ברגי מנוע גמורים, ללא השוואה לבורג חדש?

ג) האם יש אפשרות לקנות ברגי מנוע חליפיים איכותיים במחיר פחות מזה של המקוריים? אם כן, איפה (אזור המרכז) ומה סדר גודל המחיר?

מנוע XU5, הזרקה רב-נקודתית, ראש אלומיניום, בלוק אלומיניום. שכחתי משהו?

א. אם אין הוראה להחליף את הברגים אלו כנראה לא ברגי TTY.

ב. הוראות היצרן מציינות מספר מדידות אותן יש לבצע לפני שימוש חוזר בברגים, בעיקר מדידות של אורך ועובי במספר מקומות. הבעייה היא שהמידע הזה מופיע רק בספרות יצרן מקורית ובדרך כלל אינו מופיע בספרי היינס למיניהם.

ג. יש אפשרות לקנות ברגים תחליפיים. העלות היא בסביבות 100 ש"ח לסט.

נסה אצל:

1. "מורד" ברח' גרשון 13 ת"א.

2. "יודן" ברח' בן-אביגדור, ת"א.

הערה: היות והבלוק והראש אצלך עשויים מאלומיניום והיות והרגשת ששני ברגים הסתובבו יותר בקלות מהשאר, אני חושש שהרסת שתי הברגות בבלוק. ראה הוזהרת.

פורסם

הסבר יפה בקשר לברגי TTY בקישור אבל לא מדוייק.

בכול מקרה יצרני ברגי הידוק מסוג TTY כותבים במפורש שיש להחליפם בחדשים, יתרה מזאת במידה והראש עבר כבר שיפוץ בעבר וגם אז לא החליפו את הברגים או סגרו אותם במומנט גדול מהדרוש אזי הברגים אינם טובים לשימוש.

בברגים מסוג TTY נשארים מאמצים שיורים (הסברתי בעבר) ולכן חייבים להחליפם.

כמו כן הספרות של היינס לא מעודכנת לחידושים האחרונים וייתכן ויצרן הרכב הוציא הוראות חדשות או שידרג את הברגים.

איזה כייף לי :)

פורסם

ALX, מה שמביא אותי לחשוד שאלה TTY זאת ההוראה של החיזוק - תואמת למה שכתב אופיר, 60NM, שחרור מלא, 20NM, 300 מעלות. למיטב ידיעתי, כל בורג שנתון החיזוק שלו בא במעלות, הינו TTY.

אופיר, לא יודע, איך בודקים קוד מנוע. אנסה לחפש את התשובה ולבדוק. לפי הצילומים בהיינס, הוא מאוד דומה למנוע LFZ, רק שההוא 1.8 ושלי 1.6.

אני מאמין ש-2 ברגים התחילו להימתח, ולא נהרסה ההברגה - כי אני זוכר שגם הפתיחה היתה קלה מדי עבור כמה ברגים, יותר קלה מהשאר. וזה היה במקומות שונים.

בספר היינס מתקדם יותר (יש לי את האחד מהרשת, והמודפס שהסתכלתי בו עכשיו הוא של 405, אבל אותו מנוע קיים גם שם) - מצאתי הוראה לבדוק אורך ולפסול, אם מעל 176 מ"מ. הבעיה היא שהברגים כבר בפנים..

אני חושב על דרך הפעולה הבאה:

מכיוון שהם כבר מחוזקים, אנקז את האויר ממע' קירור ואפעיל את המנוע במקום, אתן לו להתחמם למקסימום. אם הבועות לא יופיעו והנוזל יישאר יציב - אניח שהכל בסדר, אחליף רדיאטור, אחליף שמן ואסע, עם בדיקה יומית של מצב המים והשמן. אם יש פריצה - אוציא את הבורג הכי בעייתי, אמדוד אותו, אם אגלה שהוא חורג - אקנה סט ואחליף. ALX, תודה על המקומות, אני אבדוק בשניהם.

האם יש איפשהו שגיאה במה שאני הולך לעשות?

פורסם
ALX, מה שמביא אותי לחשוד שאלה TTY זאת ההוראה של החיזוק - תואמת למה שכתב אופיר, 60NM, שחרור מלא, 20NM, 300 מעלות. למיטב ידיעתי, כל בורג שנתון החיזוק שלו בא במעלות, הינו TTY.

אופיר, לא יודע, איך בודקים קוד מנוע. אנסה לחפש את התשובה ולבדוק. לפי הצילומים בהיינס, הוא מאוד דומה למנוע LFZ, רק שההוא 1.8 ושלי 1.6.

אני מאמין ש-2 ברגים התחילו להימתח, ולא נהרסה ההברגה - כי אני זוכר שגם הפתיחה היתה קלה מדי עבור כמה ברגים, יותר קלה מהשאר. וזה היה במקומות שונים.

בספר היינס מתקדם יותר (יש לי את האחד מהרשת, והמודפס שהסתכלתי בו עכשיו הוא של 405, אבל אותו מנוע קיים גם שם) - מצאתי הוראה לבדוק אורך ולפסול, אם מעל 176 מ"מ. הבעיה היא שהברגים כבר בפנים..

אני חושב על דרך הפעולה הבאה:

מכיוון שהם כבר מחוזקים, אנקז את האויר ממע' קירור ואפעיל את המנוע במקום, אתן לו להתחמם למקסימום. אם הבועות לא יופיעו והנוזל יישאר יציב - אניח שהכל בסדר, אחליף רדיאטור, אחליף שמן ואסע, עם בדיקה יומית של מצב המים והשמן. אם יש פריצה - אוציא את הבורג הכי בעייתי, אמדוד אותו, אם אגלה שהוא חורג - אקנה סט ואחליף. ALX, תודה על המקומות, אני אבדוק בשניהם.

האם יש איפשהו שגיאה במה שאני הולך לעשות?

אל תוציא בורג אחד ותמדוד אותו כי אתה תהרוס את כול מה שעשית עד עכשיו.

במידה ואתה מתכוון לפתוח אז תפתח את כול הברגים והחלף את כול הברגים+אטם חדש.

איזה כייף לי :)

פורסם

טוב, בדקתי את מצב האוטו. שום דבר שמח לא יצא מזה. אחרי ניקוז המערכת הכל הולך טוב עד סביבות 95 מעלות, ומשם הכל מתחרבש בחזרה - אם אין פקק, הנוזל פשוט נשפך החוצה מהמערכת בכמויות, כי כנראה יש בועת גזים מתפשטת איפשהו. אם המערכת אטומה (עם פקק), אחרי 5-10 דקות נסיעה פעולת המאוורר מתעכבת (נכנס ומפסיק בכמה מעלות מעל מה שצריך להיות), ואחרי קירור, רואים שחסר נוזל.

האם יש "קיצור דרך" שמקובל לנסות במצב הזה, או פשוט להכין את עצמי נפשית ולחזור על החלפת אטם, הפעם עם ברגים חדשים?

פורסם

אתה במלכוד. מה שלא תעשה, תצטרך להחליף אטם ראש. ברגע שאתה פותח ולו בורג אחד, האטם מייד "פג תוקף". בכל מקרה אתה צריך להוריד את הראש. בהזדמנות זו, בדוק אם הבלוק ישר (אמרת שגם הוא מאלומיניום, לא?), ואת תקינות ההברגות שבבלוק, שכבר ציינתי את חששותיי לגביהם.

בחנויות שששלחתי אותך אליהן תוכל גם לקנות סט אטמי ראש חדש, כנראה במחיר נמוך יותר מבחנויות חלפים "רגילות" שכן החנויות הללו הן "חנויות היבואן" המתמחות ביבוא של חלקי מנוע פנימיים כגון אטמים, מייסבים, בוכנות וכו'.

כמו כן, שים לב לאיכות האטם שאתה קונה. ישנם תחליפים טובים מאוד (כגון AJUSA הספרדית) ויש דרעק סיני. ההבדל במחיר הוא עשרות שלקים לכל היותר. לא להתקמצן!

פורסם

שיט.. טוב, נו, על טעויות משלמים, אני רק מקווה שהעבודה הנוספת תניב תוצאה סופית טובה.

הראש עבר יישור שטח.

עם מה אני יכול לבדוק את יישור הבלוק? אני צריך דיוק של עשירית מ"מ, אני מבין... בלוק אלומיניום, wet liners, חור באזור הצילינדר הרביעי :D (החור באמצע, סתום מבפנים ולפני זה מגורד ומשוייף עד האלומיניום הנקי, מקווה שלא ייסדק עם מאמצים של ברגים נורמליים).

את "יודן" אני מכיר, קניתי משם אטמי ראש בעבר, אבל לא חשבתי שיש להם גם ברגי ראש. אטם ראש שהולך לפח עכשיו, היה מקורי (לא יודע איזו חברה מייצרת עבורם). יש אטם ראש של חברה גרמנית שאני לא זוכר את שמה - Erling, נדמה לי. יש למישהו ניסיון עם כאלה? המליצו לי עליהם. אשאל גם על Ajusa.

פורסם

אוקיי, שאלה שמטרידה אותי מאוד, אז אני אשאל.

עד עכשיו פעמיים עבדתי על ראש מנוע ב-AX (במנועים שונים), ועוד פעם אחת ב-306. את ה-306 לא בדקתי בגלל סדק בבלוק, אבל ב-AX בשני המקרים השתמשתי בברגים שבאו עם המנוע ולא היתה בעיה של סגירה לא מספקת.

אני מפחד שאני סתם מאשים את הברגים, ובפועל יש תקלה אחרת - בלוק עקום, או עוד משהו דמיוני.

האם מישהו מכיר מקרים של הברגים העייפים הגורמים לסגירה לא מספקת?

האם התנהגות "נכונה" של נוזל קירור במע' קירור של סיטרואן היא לא להישפך החוצה, אלא רק לשנות גובה כתלות בטמפ', בתנועה קטנה יחסית?

פורסם

בשני הדגמים של מנוע ה1.6 בZX החיזוק הוא כזה:

שלב 1: 60 NM

שבל 2: שחרור 360 מעלות

שלב 3: 20 NM

שלב 4: 300 מעלות

תקף למנועים BDY ו- BFZ

• תוכן חדש...