Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שדרוג המערכת ברכב (CarPC) בשתי רמות ללא תשלום נוסף.

בהמשך לת'רד הקודם:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=143909

פנה אליי בחור שנקרא בפורום FireBall עם לינק לאתר http://kxproject.lugosoft.com/index.php?language=en

מדובר בפרויקט Open Source שמחליף את הדרייברים של קריאטיב בדרייברים חדשים עם יכולת שליטה ממש ללא גבולות.

הדרייבר החדש KX Driver נותן להגיע לתכונות מתקדמות בכרטיס.

יכולת לתכנן את מעבד ה-DSP של הכרטיס בעצמך בצורה גראפית ומתקדמת ביותר.

הדרייבר נותן לנו מסך לתכנון המעבד, מצד שמאל את המקור של הסאונד שמגיע מתוכנות הניגון.

מצד ימין את היציאות של הכרטיס, באמצע - כל מה שתרצו.

אני הולך להסביר רק את מה שאני עשיתי, מי שרוצה לחקור לעומק מוזמן לגלוש באתר.

התכנון שלי כולל רכיב Surrounder+ שאליו אני מחבר רת אות המקור, משם האות יוצא ב-5 ערוצים.

הערוצים הקדמיים: אני מחבר ל-4th order crossover החתוך ב-60 הרץ משם לאקולייזר 10 ערוצים ומשם ליציאות של הכרטיס (למגבר).

הערוצים האחוריים: אני מחבר באותו האופן רק בחיתוך של 200 הרץ (הרמקול הוא 4 אינטש).

ערוץ הסנטר: באותו האופן בחיתוך של 200 הרץ.

בצורה הזאת קיבלתי אקולייזר וחיתוך נפרד לכל ערוץ.

סאב: חיברתי את האות של הרמקולים הקדמיים לרכיב downmix כדי לייצור אות mono. אותו חתכתי ב-80 הרץ וחיברתי ליציאת הסאב (למגבר).

כמובן שמדובר בתכנון ראשוני ובסיסי, כל אחד יכול לבחור לעשות את מה שמתאים לו, השינוי הוא מיידי (RealTime) פשוט מותחים קו מיציאה לכניסה, מוסיפים רכיבים ומיד שומעים את ההבדל.

הדרייבר תומך בעוד הרבה תכונות שמיועדות בעיקר להקלטה ולא בהכרח קשורות לפורום זה.

התמונה הבאה מציגה את התכנון הבסיסי שמגיע עם הכרטיס:

peak.jpg

מסקירה ראשונית של הדרייבר מדובר בכ-60 סוגים של רכיבים שבעזרתם ניתן לתכנן את רכיב ה-DSP של הכרטיס.

מכיוון שמדובר בדרייבר, הכל רץ על המעבד של כרטיס הקול ולא בתוכנה רגילה, מה שגם מגביל מעט את מספר הרכיבים שיכולים לעבוד במקביל.

המיקסר של הדרייבר החדש:

inout.jpeg

אני יודע שזה נשמע קצת מסובך ואפילו נראה עוד יותר בתמונות, אבל אחרי שלומדים להתעסק עם זה 10 דק' זה הופך להיות ממש קל ומעניין.

שלב הבא:

מכיוון שהכרטיס תומך ב-7.1, אני יכול לתכנן DSP עם 4 ערוצים קדמיים ל-Bi-Amping.

שוב, תודה רבה FireBall.

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

פורסם

קראתי את השירשור הקודם שלך , והיות וכישורי התכנות שלי החלידו לחלוטין , רציתי לשאול , האם הDSP תומך ביכולות עיבוד כמו DAC רגיל ? האם זה זהה למשל לDSP שמקבלים בקלריון ?

מה בדיוק ההבדל בין CARPC לדיסק ?

האם זה אפשרי לביצוע למי שאינו שולט בתכנות מחשבים ?

בקיצור הרחבה של הנושא לאנשים שאינם מבינים כ"כ תעזור לי מאוד

בתודה וברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם
קראתי את השירשור הקודם שלך , והיות וכישורי התכנות שלי החלידו לחלוטין , רציתי לשאול , האם הDSP תומך ביכולות עיבוד כמו DAC רגיל ? האם זה זהה למשל לDSP שמקבלים בקלריון ?

מה בדיוק ההבדל בין CARPC לדיסק ?

האם זה אפשרי לביצוע למי שאינו שולט בתכנות מחשבים ?

בקיצור הרחבה של הנושא לאנשים שאינם מבינים כ"כ תעזור לי מאוד

בתודה וברכה יהודה

רכיב ה-DSP בכרטיס מגיע מיד לפני רכיב ה-DAC, המידע הדיגיטלי שנמצא בקובץ ה-WMA עובר דרך רכיב ה-DSP שאחראי על עיבוד כמו חיתוך תדרים (קרוס-אובר), אקולייזר ועד DSP יותר מורכב כמו Dolby prologic ושאר המשפחה.

לאחר כל החיתוכים, האות מגיע לרכיב ה-DAC שהופך אותו לאות אנלוגי (48Khz) שמחובר למגבר.

ה-DSP הזה משוכלל בהרבה ממה שיש היום ב-HU - גם המשוכללים ביותר. אתה יכול לתכנן ולחתוך איך שבה לך, למשל אם בקלריון יש קרוסאובר HP מסדר 2 ליציאות הקדמיות ובא לך לשים קרוס BandPass מסדר 4 אתה יכול. אתה יכול גם לתכנן שכל 8 היציאות של הכרטיס ישמשו לצורך Quad-Amping ל-4 אלנמנטים שונים. אתה לא מוגבל בקינפוג שהמכשיר נותן לך.

אין שום צורך בידע בתכנות ע"מ לעצב את רכיב ה-DSP שלך. מה שכן, צריך קצת סבלנות וידע בסיסי בשימוש במחשב + לקרוא חומר באנגלית. אני אשמח לעזור לכל מי שרוצה להכנס לתחום. אפשר להפגש באחד המפגשים - זה לוקח בידיוק 20 דק' למתוח כמה קווים ומבינים את הפואנטה. אם יש הענות ממספר רב של אנשים אני מוכן גם לכתוב מדריך Step-by-Step בעברית.

אני יודע שזה נשמע מורכב אבל זה ממש לא, אולי אני אוכל להדגים באחד המפגשים עד כמה זה פשוט.

בכל מקרה, אפ יש עוד שאלות, אני אשמח לענות.

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

פורסם

על לא דבר פואקליסט 8)

כל העיבוד שנעשה בדרייבר הוא דיגיטלי על השבב של כרטיס הקול, ה-DAC נמצא אחרי השבב הזה בכרטיס.

ניתן לתכנת עבור דרייברים האלו רכיבי DSP (למשל קרוס משלך, פילטרים, וכו'), אבל זה לא פשוט כלל. מדובר על תכנות הדומה לשפת Assembly.

היתרון של הדבר הזה על DSPים קנוים הוא הגמישות בחיווט (זה חיווט וירטואלי כמובן), יכולת התכנות וההרחבה, וכמו כן מגוון הפלאגינים הקיים עבורו.

צריך קצת הבנה טכנית כדי להתעסק עם הדרייברים האלו, ובעיקר סבלנות ללמוד - אבל זה משתלם מאוד :shock:

ההבדל בסאונד אצלי היה אדיר בלי ה-VST ועם ה-VST. השתמשתי בו לקרוסאוברים, אקולייזרים פרמטרים, טיים אליינמנט, מיקסינג, וכו'. האפשרויות בלתי מוגבלות. במיוחד בסט-אפ מורכב עם Bi או Tri Amping.

פואקליסט (מה שמך בישראל?)

אני ממליץ בחום לעשות Time Alignment, אני לא בטוח שהפלאגין של זה מובנה ב-KX ויכול להיות שהורדתי אותו. אם אתה לא מוצא פלאגין של Micro Delay, שלח פרטית ואמצא אותו אצלי.

- - -------[Fireball]------ - -

• תוכן חדש...