Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7051 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קח מזרק קטן עם שמן מנוע

טפטף לו באגזוז

החום יגרום לפליטה של עשן לבן-והוא יחשוב שלך לו המנוע

יקח אותו למוסך,וכך תקבל שקט לכמה ימים או אפילו יותר

פורסם
קח מזרק קטן עם שמן מנוע

טפטף לו באגזוז

החום יגרום לפליטה של עשן לבן-והוא יחשוב שלך לו המנוע

יקח אותו למוסך,וכך תקבל שקט לכמה ימים או אפילו יותר

Very Funny...NOT :roll:

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם

צהריים טובים לכולם.

בתור בעליה של אימפרזה טורבו משופרת, אשר לצערי הרב גם מרעישה, הגיעו אלי תלונות (2 במספר במשך השנה וחצי שהרכב ברשותי) משכנות בבניין הסמוך לשלי, שעניינן הרעש הבוקע מהרכב.

מאחר ולאחר שהתנצלתי על הרעש וביקשתי להגיע לפיתרון נעניתי באיומים בסגנון: "או שתחליף את האגזוז או שאני פונה למשטרה !", העדפתי לסיים את הדיאלוג העקר ביני ובינן.

פותח השרשור דנן, התייחס לבעל האימפרזה ברחובו- כאחד ששם קצוץ על מנוחת השכנים. האמנם ?

מישהו טרח לשים לו פתק על החלון, עם מס' טלפון בבקשה שיצור קשר למען הדברים יוסדרו ? ובמידה ולא מדובר בשכונה רעה בה גר פותח השרשור- סביר להניח שלא מדובר בערס שיתפרץ אליו הביתה עם לום, מלאחר שפנו אליו !

ולכן יש לנסות פתרונות הידברות- אבל ללכת למשטרה זה לדעתי (המאוד לא אובייקטיבית) מעשה שלא יעלה על הדעת, וזאת מאחר והזמנת משטרה היא הפעלת כוח, וכשמפעילים כוח זו אקציה שיש עליה כמעט תמיד ראקציה, וזה כמעט אף פעם לא נגמר טוב לאף אחד מהצדדים.

כך או כך, יש לשים דברים בפרופורציות ולא להיסחף ולהתלהם. בסופו של יום מדובר ברעש שנמשך 10 דק' מקסימום מתוך יממה שלמה, וזה לעניות דעתי לא דבר שמחייב אקציה כזו או אחרת, מלבד אולי, ניסיון לשוחח עם בעל הרכב.

לאור השרשור הנ"ל, פתחתי אני שרשור דומה שעניינו השאלות שנתקלים בהם לנוכח קיומו של רכב משופר ברחוב - אך מצידו של בעל הרכב.

חלק מהתגובות שם הנן פחות טולרנטיות, בלשון המעטה, כלפי מתלונני רעש. מעניין.

בכל מקרה לפותח השרשור, עצתי היא: תנשום עמוק, תהיה נינוח, ותנסה ליצור קשר עם בעליו של הרכב - הרי גם הוא מחפש (בד"כ) שקט נפשי באיזור מגוריו, אך בכל מקרה הזמנת משטרה ו/או בוחן תנועה אל לה להיות אפילו אופציה.

ולכל נותני עצות אחיטופל בסגנון בננות באגזוז- לפעמים סייג לחכמה - שתיקה.

שבת שלום ושבוע טוב.

פורסם
כך או כך, יש לשים דברים בפרופורציות ולא להיסחף ולהתלהם. בסופו של יום מדובר ברעש שנמשך 10 דק' מקסימום מתוך יממה שלמה, וזה לעניות דעתי לא דבר שמחייב אקציה כזו או אחרת, מלבד אולי, ניסיון לשוחח עם בעל הרכב.

בוא אני אסביר לך משהו על סיבה ומסובב.

האוטו שלך הינו מטרד סביבתי שמרעיש בניגוד לחוק (רכב משופר בניגוד לחוק ורעש מעבר לתקנות הרעש). כשיש לך ילדים קטנים שזה מעיר אותם זה בלתי נסבל, לא סביר בעליל ומהווה ביריונות מצדך באם אתה לא נענה לבקשות לחדול מהרעש. כאשר שכן עובר על החוק ונוהג בביריונות זה סביר לחלוטין לפנות למשטרה ו/או לבתי המשפט על מנת להפסיק את המטרד. זה מה שאזרח סביר, לא מתלהם עושה כשהוא נתקל בבביריונות.

אם יש לך פתרון בשביל השכן, בצע אותו. אחרת, תישא בתוצאות החוקיות של מעשך.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

system x כתב:

מה אתה רוצה שהוא יעשה עם הרכב? יגלגל אותה הרחק מהבית ורק אז יניע?

עדיף תחשוב איך אתה משפר את הבית מרעשים חיצוניים...

עמית.

אני מניח שהיית מציע לו את אותה ההצעה אם שכנים היו משמיעים מוסיקה רועשת בלילה :|

למה שהוא יצטרך להשקיע כסף וזמן במיגון הבית בפני מטרד, שהוא לא חוקי ?

לפותח השרשור - פנה לבעל הרכב והסבר לו את המצב. כל אדם הגיוני ישמח לבוא לקראתך בפתרון, ככל האפשר.

למשטרה הייתי משתדל לא לפנות, גם כי זה כנראה לא יעזור, וגם בכדי לא לפתוח ביריבות עם שכן.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

האוטו שלך הינו מטרד סביבתי שמרעיש בניגוד לחוק (רכב משופר בניגוד לחוק ורעש מעבר לתקנות הרעש). כשיש לך ילדים קטנים שזה מעיר אותם זה בלתי נסבל, לא סביר בעליל ומהווה ביריונות מצדך באם אתה לא נענה לבקשות לחדול מהרעש. כאשר שכן עובר על החוק ונוהג בביריונות זה סביר לחלוטין לפנות למשטרה ו/או לבתי המשפט על מנת להפסיק את המטרד. זה מה שאזרח סביר, לא מתלהם עושה כשהוא נתקל בבביריונות.

בעצם לפי מה שאתה אומר,כל אדם שיש ברשותו רכב דיזל/ספורטיבי הוא בריון פורע חוק ויש לפנות לרשויות האכיפה כדי לטפל בו?

פורסם

סביבה חיצונית היא סביבה משתנה, אולי יבוא עוד רכב משופר, אולי יקימו פאב או מועדון ממול, ואולי העיריה תעשה עבודות בניה מרעישות במשך חודש. אז על כל דבר הוא ילך להתלונן? הוא רוצה לחיות בביתו בשקט אז שישפר את הבית, יעשה בידוד נגד רעשים וזה יעזור לו כנגד דברים נוספים.

יש אנשים שאני מכיר, קנו דירה באזור טוב וחדש, עם הזמן מול ביתם בנו מרכז מסחרי קטן שהתפתח ונהיה רועש בלילות, אין מה לעשות שמו בידוד בבית, שמו חלונות כפולים וכו' וזהו!

שיחפש את הפתרון אצלו ולא אצל אחרים זה הכל!

וכן גם הרכב שלי היה רועש והתלוננו עליי פעם או פעמיים, וגם בשכונה יש אופנוע כבד שמרעיש כל יום ב 6 בבוקר, ואם אני אחפש פתרון אני אחפש אותו אצלי, כי מה קרה? מה אני אגיד לבן אדם להתגלגל מהרחוב ואז להני? לא!

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
בעצם לפי מה שאתה אומר,כל אדם שיש ברשותו רכב דיזל/ספורטיבי הוא בריון פורע חוק ויש לפנות לרשויות האכיפה כדי לטפל בו?

פעם אחרונה שבדקתי כל הרכבים הנמכרים בארץ, כולל רכבי דיזל ורכבים ספורטיבים שונים, עומדים בתקנות הרעש ואינם משופרים בניגוד לחוק.

פורסם
סביבה חיצונית היא סביבה משתנה, אולי יבוא עוד רכב משופר, אולי יקימו פאב או מועדון ממול, ואולי העיריה תעשה עבודות בניה מרעישות במשך חודש. אז על כל דבר הוא ילך להתלונן? הוא רוצה לחיות בביתו בשקט אז שישפר את הבית, יעשה בידוד נגד רעשים וזה יעזור לו כנגד דברים נוספים.

על כל דבר שהוא לא חוקי זכותך להתלונן.

בגלל זה יש מטרד שהוא לא חוקי, כי המחוקק קבע את הגבול בין זכותו של הפרט (או גוף מוסדי) לעשות רעש לבין זכותו של פרט אחר לזכות בשקט. בענייני רעש רכב המחוקק קבע כיצד צריך להיות האגזוז מושתק, כשם שבענייני רעש ממועדון או פאב קובעת כל רשות מקומית היכן ובאילו תנאים מותר ואפשר יהיה לפתוח עסק מסוג זה.

מי שבוחר שהרכב שלו ירעיש באופן לא חוקי, כי בא לו והוא מצפצף על החוק ועל שכניו, אין לו על מי להלין אם יחליטו להתלונן עליו למשטרה.

פורסם
פעם אחרונה שבדקתי כל הרכבים הנמכרים בארץ, כולל רכבי דיזל ורכבים ספורטיבים שונים, עומדים בתקנות הרעש ואינם משופרים בניגוד לחוק.

אני מבין שלחלק מילדי ישראל יש כישרון טבעי למדידת רמת רעש חוקית ולא חוקית,מי צריך מד דציבלים בואו נייבא ילד מארץ הקודש.

בוא נלך יותר רחוק,שכל מכון רישוי יחזיק תינוק אם הוא בוכה הרכב הנבדק יכשל על מערכת פליטה רועשת.

התחשבות מצד הנהג בכל מה שקשור לכניסה "שקטה" לשכונה אני בעד,שינוי כלשהו ברכב בוודאי שלא.

פורסם

תכלס כל המשפרים עם הזרימה החופישת יכולים לשים 2 דודים בכמה מאות שקלים וליגמור עם כל הרעש ועדיין לא לרדת בביצועים

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

בוא אני אסביר לך משהו על ההבדל בין להיות חכם ובין להיות צודק.

אמת הרכב שלי משופר - ועוד בניגוד לחוק, רחמנא ליצלן !

אבל, וזה אבל גדול - מעולם לא ביקשתי להפריע לשכניי, ומרגע שנודע לי, כי הרעש אכן מפריע, אעשה כל דבר במתחם הסבירות כדי לצמצם את ההפרעה הזו - ובא לציון גואל - קרי, להיות חכם .

לשיטתך- בה כל שתידרש לו לאדם היא צדקתו והנסיבות אינן מעניינות !

אז מה השגנו- יתלוננו עלי שכניי, יגיע בוחן תנועה, ובמקסימום יגיד לי מר בוחן להגיע לתחנה עם צנרת מקורית (עבודה של 10 דקות פירוק והרכבה- וחוזר חלילה.....) כך שתועלת רבה לא צמחה, הצנרת המרעישה חזרה, וכל שארע הוא תאוות נקם שהתעוררה בי, כך שבמסיבת בר מיצוה, פיג'מות, יום הולדת, הראשונה שלא תהיה מכיוון הבניין, או לחלופין מישהו שרק יפליץ בדציבל שלא מקובל עלי, משטרת ישראל תשמע על העניין !

מה קיבלנו בסוף- סרט טורקי בכיכובו של צביקה פיק ואביב גפן, והכל כי מישהו היה "ראש קשה"- כי הוא הרי צודק......

לסיכום - ביריונות או היעדרה אינן נמדדות על פי אמות מידה של להיות צודק כן או לא, שחור לבן- וכך גם אינם הפרמטרים של שכנות/אזרחות טובה.

אלא, כך לעניות דעתי, עד כמה אחד מוכן ללכת לקראת זולתו, ולהיפך, למען ייטב לכולם.

למזלי, גיליתי ששכני, זה שהציק לו הרעש הנו אדם סביר ונחמד שעניינו להועיל (להיות חכם) לעצמו מבלי להפריע לשכנו אותו אני מכיר אישית וגם דיי מחבב (אני).

לילה טוב ושבוע טוב.

פורסם
על כל דבר שהוא לא חוקי זכותך להתלונן.

בגלל זה יש מטרד שהוא לא חוקי, כי המחוקק קבע את הגבול בין זכותו של הפרט (או גוף מוסדי) לעשות רעש לבין זכותו של פרט אחר לזכות בשקט. בענייני רעש רכב המחוקק קבע כיצד צריך להיות האגזוז מושתק, כשם שבענייני רעש ממועדון או פאב קובעת כל רשות מקומית היכן ובאילו תנאים מותר ואפשר יהיה לפתוח עסק מסוג זה.

מי שבוחר שהרכב שלו ירעיש באופן לא חוקי, כי בא לו והוא מצפצף על החוק ועל שכניו, אין לו על מי להלין אם יחליטו להתלונן עליו למשטרה.

אז בוא נרוץ ונלשין על הכל... שילשינו למשטרה, אח''כ הכלב שלהם יחרבן הוא ילשין, הבחור יעבור לא במעבר חציה הוא ילשין ועוד ועוד... ממש פתרון, של ילד בן 8 בערך...

נו בחיאת, עדיף כבר לבודד את הדירה ולגמור עם כל הרעשים החיצוניים לנצח וזה הכל! במקום ללכת לחפש סכסוכים.

אף אחד מאיתנו לא 100 אחוז חוקי... לבחור יש רכב מרעיש ואתה חוצה מעבר חציה באדום, מה לעשות ככה העולם מתנהל!

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• תוכן חדש...