Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7055 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש להם צורה ומיקום שונה..

השאלה שלי אם הספויילר של ההצ'בק תפקידו ליופי בלבד או גם לשמור על יציבות ?

כמובן שידוע לי שלאנסר עם ספויילר בגודל ספסל לא הופך אותה למלכת הפניות

פורסם

בדרך כלל בסדאן הספויילר הוא למטרות דאווין ובהאצ'בק הוא למטרות עוואנטה.

מעטות המכוניות בהן ספויילרים הם באמת עזרים אוירודינמיים. בדרך כלל מדובר או בגרסאות כביש והומולגציה לרכבי מרוץ או ברכבים שהתכנון האוירודינמי הראשוני שלהן קטסטרופלי (כמו נניח אאודי TT).

פורסם

רוב הספויילרים והכנפיים שמורכבים על מכוניות כביש תרומתם זניחה עד לא קיימת ליציבות, לרוב יש להם השפעה שלילית על מקדם הגרר והשפעה חיובית על מקדם הדאווין.

אם אתה לא בטוח לגבי ההבדל בין כנף לספויילר תוכל למצוא את ההסבר כאן וללמוד גם קצת על אווירודינמיקה על הדרך.

עם זאת, ולמרות שהתגובה הראשונית של הרוב תהיה לצחוק על התוספות הנ"ל, ניתן בהחלט לעצב תוספות אווירודינמיות שתרומתן לתחום היציבות של הרכב תורגש גם במכוניות בתצורת סדאן וגם בתצורת האצ'בק.

מוטי

פורסם

מוטי, בגלל שאני לא רוצה סתם להקפיץ את הנושא ההוא, אשאל אותך כאן.

מה היתרונות והחסרונות בכנף מול ספויילר? מה עדיף ולאילו מטרות?

תודה

אורן

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם

התשובה המקוצרת לשאלה שלך שהיא מאוד כללית ודורשת תשובות באורך של ספר, היא שהספויילר יכול לשמש לשיפור מקדם הגרר (זו לא טעות, אכן אמרתי שיפור) או לחילופין לייצור כוח הצמדה - על חשבון הרעה במקדם הגרר, במהירויות נמוכות מאילו שהכנף מסוגלת לעשות בהן משהו.

הכנף, לעומת הספויילר, מסוגלת לייצר כוח הצמדה גבוה יותר בלי לפגוע בצורה אנושה במקדם הגרר.

הכל כמובן מותנה בתכנון של מישהו שמבין מה הוא עושה.

מוטי

פורסם

או קיי... תודה..

פשוט ראיתי את הפרק בטופגיר של הקוניגזג עם הכנף שהתקינו לה במיוחד והיא קיצרה זמן מסלול ב2 שניות..

אז התעניינתי אם כנף עוזר גם להאצ'בק...

תודה ! :)

• תוכן חדש...