Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8349 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא כזה בית זונות לנסוע בדו"ג על השוליים.

השוליים של הכבישים המהירים בארץ מלאים בקרשים, קרעי צמיגים של משאיות, ארגזים וזבל באופן כללי.

רוכב שנוהג על השוליים עושה את זה בהמון זהירות.

לעומת זאת רוכב הפיאג'ו שניסה לעקוף מימין את הרכב של חבר שלי שחנה עם 4 וינקרים די צמוד למדרכה בתל אביב לפני שנתיים שלוש היה די דביל. ישבתי ליד הנהג, הסתכלתי במראה (אינסטינקט קבוע שלי) ולא ראיתי כלום, ופתחתי את הדלת בדיוק כשהוא הספיק לעקוף מימין בפראות (על ה-40 שהוא מגיע אליו) את הרכב החונה. הפסיכי כמובן דפק בלימת חירום עם הבלמי תוף העייפים שלו, נתקע במדרכה שהייתה גם ככה צמודה לגלגל שלו, דפק שריטה על הכנף האחורית של האוטו וכמה מכות יבשות.

אצל רוכבי קטנועים דרווין מחייך הרבה יותר. מי שדביל - שלא יעלה על הכלי!

מי שניחן בטיפטיפה אינטליגנציה, ראיית הנולד וערנות, זהו הכלי המושלם בשבילו הן מבחינת נוחות הגעה, חניה, ותחושת חופש כללי - והן מבחינת היכולת להגיע לביצועים בתקציב נמוך יחסית.

פורסם
ערן, אין טעם שגם הקטנועים והאופנועים יעמדו בפקק, אלא אם כן המטרה שלך היא להאריך אותו. אני רכבתי בעבר על דו גלגלי, ואני מסכים שיש לרוכבים הרבה מאוד מה לשפר בהתנהגות שלהם. לצערי מי שעושה הכי הרבה בלאגן זה השליחים, ובגללם סובלים כל או רוב השאר.

רוכבי אופנועים/קטנועים לא מתבכיינים, ומה רע בלתת להם ליסוע בשוליים וכך למנוע חיכוך מיותר של כלי רכב? אתה יודע מה היה קורה אם הם היו עומדים כמו רכב רגיל בפקק? הוא היה ארוך הרבה יותר, והיית מוצא עשרות אופנועים מעוכים, כי הנהג/ת שנסע מאחור קרא עיתון/דיבר בפלאפון/נלחם עם הנהג לידו/אכל/שתה/התגלח/התאפרה ועוד המון דוגמאות שלא צריך להמשיך לפרט.

תשתדל לראות את ההגיון שעומד מאחורי ההנחיה, ולא רק את הצדק המוחלט.

:mm_yeah: מילים כדורבנות!!!

במדינה שמחפשת איך להכחיד את הענף הדו"ג (למרות שזה נוגד את האינטרסים שלה) נשארו פחות צידוקים מבעבר לרכיבה על דו"ג. אחד הצידוקים החזקים ביותר לרכיבה על דו"ג הוא החיסכון בפקקים.

עד לפני שנה בערך, כולם היו נוסעים בין מכוניות ומסכנים את עצמם ואת הנהגים האחרים (פחות מאשר את עצמם). ואז הגיעה ההנחיה הכל כך הגיונית שתכליתה לסכן פחות את הציבור מתוך הבנה שזה לא פרודוקטיבי להכריח רוכבי דו"ג לנסוע בפקק בדיוק כמו רכב רגיל.

אז פשוט "עיגלו" פינה בחוק ונותנים לדו"ג לנסוע על השוליים תוך הסתייגות שהם יעשו זאת בזהירות.

בתור רוכב דו"ג אני אגיד לך את האמת, גם אני לא משתגע על רכיבה על השוליים משום שיש הרבה זבל על השוליים וזה מסכן אותי, מה גם שנהגי ישראל תמיד סוטים מהנתיב שלהם כי הם צריכים לגרד בביצים בזמן נהיגה (בנות מסדרות את החזיה).

אז בגדול....אני מעדיף שיהיה רק מגרד ביצים/מסדרת חזיה אחד/ת ליידי בפקק מאשר שנים משני הצדדים.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

תראה, אין לי בעיה אמיתית שרוכבי דו"ג יסעו על השוליים, רק שמספיק כבר עם ההתבכיינות הזאת, על השולהענף לפני הכחדה, לכלוך על השוליים, עובר בזהירות וחותכים אותי, מספיק עם הבולשיט, תסע על השוליים ותזהר :!: זה הכל, אתה לא מסוגל להזהר, אל תיסע שם :!: .

רוכבי אופנוע / דו"ג צריכים ללמוד לשמור על עצמם ולא לצפות שמישהו אחר יעשה את זה בשבילם, כולנו באותה סירה, כולנו נפגעים מאותם נהגים שלא שמים לב, רק שלמכוניות זה נגמר בדרך כלל בפח מכופף, זאת המציאות בארץ ושום דבר שתעשו לא ישנה אותך, פשוט תלמדו לשמור על עצמכם ככל שניתן, כרוכבי דו"ג אתם יותר חשופים, זה המינוס של הכלי ותלמדו לחיות איתו כמו שאתם חיים עם הצדדים היותר נעימים של הכלי.

אני גם רוכב אופנוע לשעבר (ולא 50 סמ"ק), חולה אופנועים כבר המון שנים, הבעיה קיימת ב2 הצדדים, זה לא נכון וצודק להטיל את האשמה על כלי הרכב בלבד, ולצייר את התמונה באופן כזה חד צדדי.

Cars roll off the assembly line with a body,It's our mission to give it a soul

פורסם

רוכבי אופנוע / דו"ג צריכים ללמוד לשמור על עצמם ולא לצפות שמישהו אחר יעשה את זה בשבילם, כולנו באותה סירה, כולנו נפגעים מאותם נהגים שלא שמים לב, רק שלמכוניות זה נגמר בדרך כלל בפח מכופף, זאת המציאות בארץ ושום דבר שתעשו לא ישנה אותך, פשוט תלמדו לשמור על עצמכם ככל שניתן, כרוכבי דו"ג אתם יותר חשופים, זה המינוס של הכלי ותלמדו לחיות איתו כמו שאתם חיים עם הצדדים היותר נעימים של הכלי.

הכל טוב ויפה ואני מסכים איתך לחלוטין, אופנוען חייב לדעת לשמור על עצמו ולא לסמוך על אחרים, גם לא על אופנועים אחרים.

אבל אתה אמרת מוקדם יותר בשירשור שרוכבי אופנועים צריכים להתנהג כמו מכוניות כדי לקבל יחס כמו של מכוניות....אז מה אתה אומר בעצם? שכדי שיכירו בקיומי על הכביש אני צריך לעבוד בפקק כמו מכונית?

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אני חושב שהיה עדיף אם היה להם מסלול משלהם וזהו :)

לפני כמה ימים בדרך מהבית לצפון כמעט העפתי אופנוען אחד מהכביש כי התחלתי לעקוף ופשוט לא ראיתי אותו במראה.. אני כל הזמן מפחד לפגוע בהם.. היו לי הרבה "כמעטים" שהורדתי כאלו לקיבינימאט..

לא מפריע לי שהם יסעו בשוליים שיעקפו אותנו - מה שבא להם.. ההרגשה כל הזמן שהם מתחת לרגליים ואתה מפחד לדרוך עליהם.

פורסם

לפני כמה ימים בדרך מהבית לצפון כמעט העפתי אופנוען אחד מהכביש כי התחלתי לעקוף ופשוט לא ראיתי אותו במראה.. אני כל הזמן מפחד לפגוע בהם.. היו לי הרבה "כמעטים" שהורדתי כאלו לקיבינימאט..

לא מפריע לי שהם יסעו בשוליים שיעקפו אותנו - מה שבא להם.. ההרגשה כל הזמן שהם מתחת לרגליים ואתה מפחד לדרוך עליהם.

מצטער מאוד, או שאתה לא מסתכל מספיק/נכון במראות או שהמראות שלך לא מכוונות נכון כדי לכסות מקסימום שטח סביב האוטו שלך.

בכביש פתוח אין שום סיבה בעולם לא לראות רוכב דו"ג.

פורסם

מצטער מאוד, או שאתה לא מסתכל מספיק/נכון במראות או שהמראות שלך לא מכוונות נכון כדי לכסות מקסימום שטח סביב האוטו שלך.

טוב זה היה מקרה חד פעמי ביותר, המראות שלי בסדר ואני מסתכל כמו שצריך.. זה היה חד פעמי.. מה שאני אומר זה שהם תמיד קופצים לך מכל מיני כיוונים ואתה מפחד לפגוע בהם.

פורסם

גם כשהמראות מכוונות כמו שצריך, כשמדובר באופנוען שמזגזג שלושה מסלולים הלוך חזור במהירות יחסית של 50 קמ"ש ממך, קיים סיכוי לא רע שכמה שתסתכל במראות, ברגע שתתחיל לעבור נתיב הוא יופיע פתאום.

מה לעשות - הם יותר זריזים מאיתנו.

גם בגלל זה אני מקפיד לאותת אפילו בחניה באמצע המדבר, ולא לאותת תוך כדי הפניה כמו כל עם ישראל, אלא לפחות שלושה - חמישה איתותים לפני שאני זז.

פורסם
טוב זה היה מקרה חד פעמי ביותר, המראות שלי בסדר ואני מסתכל כמו שצריך.. זה היה חד פעמי.. מה שאני אומר זה שהם תמיד קופצים לך מכל מיני כיוונים ואתה מפחד לפגוע בהם.

תלמד להקדיש את כל חושיך לכביש בעת נהיגה ולשים לב גם אליהם.

הם לא מתאבדים שיעים והם רוצים להגיע לביתם בשלום בדיוק כמוך :!:

MCS 2008

פורסם

תגיד אתה בא לצחוק עלי?

אתה בעצמך כתבת ש"היו לי הרבה כמעטים שהורדתי כאלו לקיבינימאט".

ממש חד פעמי נכון?

ומשהו לאישפוז...דיברנו פה על כביש פתוח ומהיר, שם תופעת הזיגזוג פחות נפוצה. אבל בגדול אני מסכים איתך...במיוחד בתנועה ערה ובתוך העיר.

פורסם

חד פעמי לא ראיתי אותו במראה - זה היה בעקבות שאמרת שאני לא מסתכל במראות כמו שצריך\שהם לא מכוונות.

היו לי הרבה "כמעטים" כי הרבה פעמים הם צצים מכל מיני כיוונים.

ברור שאני משתדל לשים לב כמה שאפשר ולהיזהר, בגלל זה אני אומר שאני מפחד לפגוע בהם (אני כן מזהר עליהם)

רק אמרתי שהיה עדיף אם הם תמיד היו נוסעים בשוליים (או בנתיב אחר משלהם) וכך היה נמנע מאיתנו הפחד לפגוע בהם (או הפגיעה עצמה חס וחלילה)

פורסם
עדיף לנסוע בשוליים ,

אני פעם נסעתי בין מכוניות ופועל רומני דפוק פתח לי את הדלת ,

בגלל שהייתי עם מיגונים מלאים לא קרא לי כלום חוץ מנקע קטן ...

ונמאס לי שזה מעצבן אנשים , כזה מגעיל הגישה הישראלית הזאת , תשמח שאחיך היהודי נוסע.

אתה חושב שאופנוענים שונאים מכוניות בגשם ?!? , תאמין לי שלא , אז אל תשנאו אופנוענים בפקקים .

אל תשכחו גם 3000+ ש"ח ביטוח חובה .

היי היי קודם כל אני דורש מרגוע !

דבר שני אני הבהרתי את עצמי לגבי זה שלא האופנועים זה מה שמעצבן וגם לא השיטה אז תעשה טובה ותקרא ה-כ-ל.

דבר שלישי מי שונא מה שונא טוב שלא אמרת שאני רוצה שהם יעשו תאונה על השוליים, בסה"כ זה עניין אותי ולא הבנתי מה הקטע.

דבר אחרון מה הקשר ל3000 NIS של ביטוח החובה מה אם מישהו קונה פורש שעולה מיליון שקל הוא יכול לעבור את המהירות המותרת כי הוא שילם יותר ממני ?!

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

אתם מגיבים כמו ילדים קטנים.

מה הסיפור, אני ממש לא מבין.

חברים....

קיבלתם רישיון, יש לכם אחריות בידים לכל כלי הרכב שנמצאים על הכביש :!:

אולי זה מעצבן לראות שהאופנועים עוקפים אתכם, אבל החיים קשים.

כמו שלנהג משאית לא יעוד הטיעון שהוא מעך מכונית, כי הוא "לא ראה אותה",

כך גם לכם אל להסתמך על הטיעון הזה.

ערן, כשאתה אומר שרוכבים צריכים להזהר יותר, כי הם פגיעים גם נהג משאית יכול

לומר אותו הדבר.

זה ממש לא עובד ככה.

תמיד יהיה מישהו יותר חזק ממך.

תזכרו את זה :!:

• תוכן חדש...