Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7071 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקרון, הסיפור הוא כזה: אני מתכוון בעוד חדשיים-שלושה(כשיהיה מזומן זמין) לחפש ולקנות AX SPORT.

העניין הוא שבמקרה יצא לי לראות באתר מועדון אלפא סוד 1.5 ב-4000 ש"ח, וביד 2 סוד 1.7 ב-5300..:roll:

וזה הזכיר לי שגם הסוד היא מכונית קטנה וחמה במחיר זול..

ואני שואל אתכם: האם אלפאסוד היא מתחרה ראויה ל-AX? זריזות, התנהגות וכל החבילה?

והאם אלו המחירים של סודים?

תודה בינתיים!

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

איליה חשוב לזכור שכשאתה קונה אלפא סוד עם כל החביבות שלה אתה קונה תיכנון של סוף שנות ה-60 ואיכות הרכבה איטלקית לפי סטנדרטים היסטוריים.

רוב רובן של הסודים נמצאים בתהליך התפוררות מתקדם, חלודות רקבונות, סדקים וכדומה.

בקיצור, אם תמצא סוד במצב טוב או AX ספורט במצב טוב המחיר לא יהיה 4-5K ש"ח אלא אם כן צריך להדביק על הרכב עוד 10K לפחות.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

ואת זה כתב לך אחד שהיתה לו אלפא סוד שהתפוררה, אח"כ AX ספורט שהתפוררה (אצלי) ועכשיו הוא בעצמו מתפורר :shock:

יאללה ברשד, רד לרחוב תציץ כבר בג'אנטים !

נ.ב: ספי, אם אתה מנחש איפה זה צולם, ארוחה עלי

orig_1EF6B681F2844568ABBA506111C33384.JPG

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

אלפאסוד (הסוד שלי בבעלותי משנת 1992)

מה טוב בסוד?

הסוד מהנה מאוד לנהיגה, הגה מעולה, אחיזת כביש מופתית, קלאסית שערכה ילך ויעלה.

המכללים המכנים בסוד אמינים מאוד, אם דואגים להשתמש בשמן סינטטי ונוזל קירור טוב.

מה רע בסוד?

לא ניתן להרכיב מזגן, ואם מתעקשים צריכים לחתוך את הקורה הקדמית על מנת להוסיף מאוורר נוסף.

ברקסים יחסית חלשים למרות ה-4 דיסקים .

אורות חלשים ביחס לאוטו מודרני.

וישרים חלשים.

כיוון קרבורטורים מסובך יחסית.

בלם יד חלש ופועל על הבלמים הקדמים.

פעמים בשנה טסט.

הסוד מהנה לנהיגה בכבישים מפותלים ולא צריך ללחוץ על האוטו בשביל להרגיש אותו.

אני יכול להשוות את הסוד 1500 ל-106XSI שלי, הסוד מהנה יותר בנהיגה עד המגבלות, במגבלות ה-106 יותר נשלטת .

קשה לי להאמים שניתן להשיג סוד במצב סביר ב-5Kש"ח , המינימום לדעתי הוא כ-10K ש"ח לאוטו בר שיפוץ.

סיטרואן AX

זולה, איכות יתור נמוכה מאוד , דשבורד מתפורר , זאת לא 205GTI

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם

ובל נשכח את זמינות החלפים - לAX ניתן עדיין להשיג חלקים בקלות. לגבי סוד, אנשים כבר מתחילים לחשוב על רכב נוסף לחלקים.

פורסם

בשתי המודעות המדוברות כתוב שהמצב מעולה וכולי..חרטוטים או מציאות מטורפות?

בקשר ל-AX ידוע שזה 10K ומעלה לרכב טוב.

בכל אופן, הברקסים זה דבר חשוב-הברקסים בסוד חלשים מב-AX? כי גם ב-AX הם לא משהו..8)

ואגב, מה המשקל של הסוד?

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

ההשוואה בין AX ספורט לכל GTI לא במקומה.אני הייתי מחפש כבר 205 ראלי...

תגובת מצערת כמו של ווברים כפולים לא תמצא בשום GTI (ועל הרעש אני בגלל לא מדבר...:-)

בכל מקרה, וכמו שאמרו קודמיי לא סביר למצוא AX ספורט או סוד בארץ במצב סביר ומעלה, ובטח ובטח לא בסכום הזה.

אם זה המחיר - תכין בערך פי שלוש לתחזוקה ויישור קווים.

בהצלחה

HFturbo

פורסם

אם כבר אלפא אז עדיף תבדוק ספרינט, נראת לי מתחרה יותר מתקדמת מהסוד ויותר מקבילה בשנתון ל AX.

ספרינט\סוד מבחינת מנוע אם זה 1.5 או 1.7 תהיה יותר חזקה מאיי אקס (מנסיון), התנהגות? לפי דעתי לאיי אקס יש יותר אחיזה מאשר לאלפא ולאלפא יש זנב יותר שובב (בהשווה של ספרינט מול איי אקס).

מבחינת התפוררות הרכבים, חלקים של האלפא שככל הנראה תהיה צריך להחליף, הבושים + הבולמים יותר יקרים בהרבה מאלו של איי אקס! החלקים לאלפא הרבה יותר קשים אם זה חיצוני ואם זה פנימי (מכאני ומנוע יותר פשוט), מצב פנים לרוב גמור וזה או שיפוץ או החלפה מהמקורי, שיפורים באיי אקס יותר פשוטים ונפוצים!

אם אתה מחפש פרקטיות לך על איי אקס, אם בא לך משהו עם קצת היסטוריה ונשמה לך על האלפא!

ואם כבר אלפא סוד, אז תציץ בספרינט.

ושוב עדיף לך על האיי אקס, היא עוד לא נדירה כ''כ (תברר מה זה להשיג חלקים חיצוניים ופנמיים לסוד לעומת איי אקס שלה ניתן להחליף גם דש, גם מושבים ממגון רכבים ועוד הרבה).

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

קודם כל, כפי שכבר נאמר, מדובר בשתי מכוניות די שונות באופיין, בגלל הבדלי הגודל/סגמנט, השנה בה תוכננו וכו'.

אלפא סוד שמוצעות בארץ למכירה נעות בין גרוטאות שמה שמחזיק אותן על הגלגלים זה הבוץ שנקרש עם השנים והתחבר עם החלודה, לבין מכוניות בודדות באמת שמצבן מצויין (חלקן כמובן לא למכירה ובעליהן נשבעים לא למכור לעולם... ע"ע "יד אחרונה"). אי שם באמצע, יש סיכוי למצוא מכונית שמצבה המכאני מניח את הדעת, ומצב הפח שלה ניתן לשיקום בעלויות סבירות, בד"כ עלות כוללת להעלות פרויקט כזה על הכביש תהיה בסביבות ה-15,000 בתור התחלה (רכב + מכונאות עד הסוף + קוסמטיקה בסיסית + מלאי חלקים "שצריך שיהיה") או 20-25,000 אם הפרויקט גם כולל פחחות, צבע ויישור קו מלא.

ברגע שהבאת את הסוד למצב טוב, ובהנחה שתמשיך לשמור עליה מכאנית ומפני חלודה, יש לך יופי של מכונית בידיים:

• איכויות נהיגה, כפי שצויינו לעיל ובאינסוף שרשורים, מהטובות שתמצא - אחיזה והתנהגות, הגה, תחושה, צליל
  • מבחר מנועים נהדרים בעלי אופי וצליל - 1.5 לטעמי האופציה הכי "נכונה", 1.7 אולי קצת מוגזם לאור מגבלות הבלמים
  • שימושיות - הרכב מרווח מאוד, ברמה של מכונית משפחתית, ויש אפילו בגאז' לא קטן...
  • בטיחותית מהמקובל בתקופה (ואני מכיר אישית מישהו שיצא ללא פגע מתאונה שכללה כניסה במעקה קשיח, באדיבות מע"צ, במהירות גבוהה מאוד) האוטו תוכנן אמנם בשנות ה-60 אבל היה מהראשונים שבתכנונו נעשו ניסויי ריסוק בסגנון NCAP (ניסויים פנימיים, לא פורסמו ציונים אז)
  • ערך אספני הולך ועולה ככל שכמות האקזמפלרים יורדת

לשאלת המשקל שנשאלה - משקל הסודים בסביבות 850-900 ק"ג, תלוי בדגם, מה הורכב בו ומה פורק ממנו...

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

2 מכוניות חביבות .

מה לקחת ?

את זו שבמצב שמור יותר . נקודה .

כמובן שתבקש נסיעה על כל אחת מהן , אולי לא תאהב את הסוד ? או שאולי לא תאהב את ה AX ? הרי היא לא קרובה ל AX שהיתה לך !

יתרונות ? או חסרונות...

הגה לטובת האלפא .

התנהגות שווה .

אחיזה לטובת האלפא .

ברקסים , של שתיהן במצב גרוע מהחברה .

אחזקה לטובת הסיטרואן . בגלל זמינות חלקים .

פנים מיושן לאלפא אך לא מתפורר . בסיטרואן הוא תקין רק מדגמי 92 כשהדש בורד מהסוג החדש .

גיר לטובת הסיטרואן . ישנן הרבה חריקות במעבר להילוך שני אבל החלפת גיר או שיפוץ וזה מסתדר . בניגוד לאלפא שלא משנה מה תרכיב , תמיד יהיו חריקות . בחלק מהמקרים אפילו במעבר לחמישי...

בקיצור , לשתיהן מגרעות או יתרונות . תמצא את השמורה ביותר ותאמץ .

בדוק שהקרבורטורים לא מושכים אוויר מהאטמים . חשוב מאוד .

גדישה נעימה .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

הגיר החורק באלפא סוד ספרינט הוא אגדה, שלי לא חרק עד 140K ק"מ (מעבר הרכב כבר לא היה ברשותי).

פשוט מדובר כרגיל בסינכרו שחוק שמצריך החלפה, זה הכל.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

פנים מיושן לאלפא אך לא מתפורר . בסיטרואן הוא תקין רק מדגמי 92 כשהדש בורד מהסוג החדש .

תיקון קל -

AX מדגם "ספורט" לא נמכרו עם הדשבורד החדש שאפיין את יתר דגמי AX משנת 1992 ומעלה.

למעשה, ה"ספורט" נמכרה (לפחות כאן) רק בשנים 1989-1991.

מסקנה- הדשבורד יהיה בהכרח מהדגם ה"מתפרק" (למרות שבאחזקה נכונה הייתי אומר שלרוב ראוי יהיה יותר לכנות אותו "מקרקש" מאשר "מתפרק").

• תוכן חדש...