Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7063 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתלבט בין שתי המכוניות (מעוניין לקנות מכונית חדשה). איך שתי המכוניות מבחינת:

1. ביצועים

2. נוחות

3. איכות ואבזור

4. עלות אחזקה (צריכת דלק, עלות טיפולים, מספר תקלות, עלות חלפים וכו')

חוצמזה אשמח לכל תגובה או חוות דעת...

אודי

פורסם

1. ה-3 יותר נמרצת, אבל גם ה-C4 מספקת בהחלט.

2. ה-C4 עדיפה, אך לא באופן מוחץ. מה שכן - היא מרווחת יותר.

3. בדוק מפרטים בקשר לאיבזור. נראה לי שה-C4 מאובזרת יותר.

4. לדעתי ה-C4 עדיפה - מרווחי טיפולים ארוכים, ביטוח זול יותר. מצד שני - יכולות להיות תקלות, מה שנדיר יותר ב-3 (כנראה).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תודה רוני.

אשמח לעוד תגובות, איזה רכב הייתם מעדיפים מבין השתיים? אגב, ראיתי את ה-C4 2.0 בצבע שחור. היא בהחלט נראית מצויין עם החישוקים הקלים והדיפון הפנימי בצבע קרם.

פורסם

תלוי מה העדפות שלך, אם ביצועים והנאה אז ה-3 עדיפה, כנראה שהיא גם תציג גם אמינות טובה יותר.

ה-C4 כמו שרוני אמר, נוחה יותר, מרווחת, מיוחדת והרבה פחות נפוצה מהאשר ה-3.

פורסם

לוי יצחק ועם ישראל מעדיפים את המאזדה.

C4 יד שניה תמכר בהרבה פחות מאשר מאזדה באותה השנה, ולכן גם אם עלויות האחזקה של ה C4 נמוכות יותר (אני לא מאמין) הכל יתגמד בזמן מכירה.

גלעד

פורסם

למה אתה לא מאמין? אני אתן לך דוגמא - סיטרואן C3 מול סוזוקי סוויפט, עלויות אחזקה עד 120000 ק"מ מבחינת טיפולים. מי יותר זולה? אל תדאג, אני אענה בשבילך. ה-C3 זולה פי 4 בערך מהסוויפט. כ-2500 שקלים מול כ-9500.

לא בדקתי, אבל מי אמר שזה לא ככה גם עם ה-C4? במיוחד כשעלות הביטוח של המאזדה גבוהה ב-1500 שקלים לשנה, בממוצע. ונניח שזה כך - תקבל חסכון של 10000 שקלים בקלות לאחר 5 שנים. לא מגמד את ההפרש במכירה ולא בטיח.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
לוי יצחק ועם ישראל מעדיפים את המאזדה.

C4 יד שניה תמכר בהרבה פחות מאשר מאזדה באותה השנה, ולכן גם אם עלויות האחזקה של ה C4 נמוכות יותר (אני לא מאמין) הכל יתגמד בזמן מכירה.

גלעד

אני מניח שאתה בעל יכולות נבואיות , אם מעתה אתה יכול להסיק את ערכם של המכוניות בעוד מספר שנים.

לגבי ה 3 , שלל רכבי הליסינג אשר משתחררים לשוק בכל חודש לא עושה חסד עם מחירה של זו.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
מכונית מבאסת? אחלה קביעה.
לכן ציינתי את חשיבותה של נסיעת המבחן.

זו היתה התחושה הסובייקטיבית שלי כשקיבלתי מאזדה 3 כרכב חלופי, היא ביאסה אותי יותר מהגטס שקיבלתי בפעם אחרת.

תרמו לכך תנוחת הנהיגה שממש גרמה לי לכאבים בצד הברך, הרעש הבלתי סביר בפנים והתחושה הכללית הזולה בגלל שמי שהתמנה על עיצוב הפנים לא התאמץ אפילו קצת. (אולי קיבל הבטחה מאיזה עורך מחירונים שהמכונית תימכר היטב ולא משנה איך היא תצא לו)

פורסם
אני מניח שאתה בעל יכולות נבואיות , אם מעתה אתה יכול להסיק את ערכם של המכוניות בעוד מספר שנים.

לגבי ה 3 , שלל רכבי הליסינג אשר משתחררים לשוק בכל חודש לא עושה חסד עם מחירה של זו.

כמו שראינו בעבר עם ישראל ימשיך לאהוב מאזדה ולכן למרות כל ה 3 מהליסינג נראה לי שערכה ישמר היטב.

(קח לדוגמא את כל ה 323 אשר נמכרות היום במחירים די גבוהים למרות הק"מ הגבוה בדר"כ ).

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם

לא צריך להיות בעל יכולות נבואיות לצורך זה.

וביננו, כמות לא מבוטלת של סיטרואנים שנמכרים היום הם גם יוצאי ליסינג,

רוב ה-C4 שאני רואה היום על הכביש מתהדרות באחוריהן בסמל של אחת החברות.

חוצמזה, שה-2.0 נדירה בשוק הליסינג (קיימת, אך פחות).

ככה שאם כל הכבוד לסיטרואן, ההימור על כך שעוד X שנים מחיר ה-3 יהיה גבוה יותר והיא תהיה סחירה יותר הוא בעל סיכויים עדיפים משמעותית.

בנוגע לעלות האחזקה - רוני, אם המחירים שהבאת הם מחירים מוערכים לטיפולים תקופתיים עד 120,000 אז לטעמי הם לא שווים הרבה.

כי אצלי בד"כ מה שעלה הרבה כסף זה הבלת"מים.

וברגע שנגמרת האחריות לסיטרואן נטייה טבעית יותר לבלת"מים מאשר ל-3 (רק תראו את הC4 החדשה של שכן שלי שעלתה בשבוע הראשון שהיא הגיע אליו מספר פעמים על גרר).

ונכון שיש אחריות, אבל לא יודע מה איתכם, אני לא ממש שש להתקע עם הרכב החדש שלי, באמצע הסידורים של יום שישי, אפילו אם אני יודע שהתיקון לא יעלה לי כסף.

ד"א, שלא יישתמע מפה שאני ממליץ על אחד הרכבים, הדרך היחידה לרכוש רכב היא לנהוג עליו.

אם נהגת בשתיהן והתאהבת באחת, לך תקנה אותה, זה הכי חשוב ושווה (כמעט) כל הפרש.

נכון, שילמת יותר אבל נהנת.

אם תנהג בשתיהן ותגיע למסקנה שאין לך פיבוריטית, אז מקומם של כל החישובים הקטנים האלו יהיה חשוב הרבה יותר.

בהצלחה.

פורסם

אם היו הפתעות כאלו על ההתחלה בC4 הנ"ל - תיהיה בטוח שהם לא תוקנו על חשבון הלקוח (אלא אם ההפתעה היתה מדרכה שקפצה לאמצע הנתיב)

ההורים שלי עמדו בפני שיקולים דומים ובסוף קנו את הC4.

הם גם בהתחלה חששו מהסטיגמה וכו - אבל אז כשהסברתי להם (ולאט) שזה הרכב שהם הולכים לבלות בו הרבה זמן בכמה שנים הקרובות (מעל 3 שנים - בד"כ רכב מחזיק אצלינו לכיוון ה10 שנים) העוד 10 אלף במחירון - לא ישתווה בכלל לעוגמת הנפש של לשבת באוטו שהוא לא הכי נוח , יפה ומהנה.

ואגב מכוניות לא סחירות - לכל סיר יש מכסה - ולרכבים האלו יש קונים , תיהיה בטוח.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

תודה רבה לכל התגובות. אשמח לקבל עוד אם ישנן. באמת אני צריך לעשות נסיעת מבחן ולבדוק.

אבל לא הבנתי בשורה התחתונה אחרי כל החישובים- הטיפולים, הביטוחים, ירידות הערך והבלת"מים - מי יותר זולה מבין השתיים לאחזקה לדעתכם?

ואגב, אם באמינות עסקינן, נראה לי באמת שלסיטרואן יש יותר שם רע משמן רע-בסקר אמינות שנערך לאחרונה לגבי רכבים בני 3 שנים ומעלה בבריטניה וארה"ב היא דורגה במקום טוב מאוד באמצע (מקום עשירי מתוך 33, לפני יונדאי, סוזוקי, פולקסווגן, סקודה, סיאט, פורד, למשל).

תודה,

אודי

פורסם
למה אתה לא מאמין? אני אתן לך דוגמא - סיטרואן C3 מול סוזוקי סוויפט, עלויות אחזקה עד 120000 ק"מ מבחינת טיפולים. מי יותר זולה? אל תדאג, אני אענה בשבילך. ה-C3 זולה פי 4 בערך מהסוויפט. כ-2500 שקלים מול כ-9500.

לא בדקתי, אבל מי אמר שזה לא ככה גם עם ה-C4? במיוחד כשעלות הביטוח של המאזדה גבוהה ב-1500 שקלים לשנה, בממוצע. ונניח שזה כך - תקבל חסכון של 10000 שקלים בקלות לאחר 5 שנים. לא מגמד את ההפרש במכירה ולא בטיח.

רוני

ע"פ האתר B2BIT הבדלי הביטוח עומדים על קצת פחות מ-600 ש"ח לשנה - דהיינו 3000 ש"ח ב-5 שנים.

ע"פ האתר MOTORCAR ירידת הערך הצפויה של C4 גדולה ב- 10000 ש"ח ב-5 שנים - אם תצליח למכור במחיר מחירון.

לכן ההבדל בביטוח וירידת ערך עומד על מינימום של 7000 ש"ח ב-5 שנים.

"לא בדקתי, אבל מי אמר שזה לא ככה גם עם ה-C4" - מכיוון שאף אחד מאיתנו לא בדק, נניח שאין הבדל מבחינת טיפולים שוטפים.

עד היום, בכל דו"ח של סטטיסטיקת תקלות שראיתי סיטרואן סגרה את הרשימה בשעה שמאזדה הייתה בחלק העליון.

גלעד

• תוכן חדש...