Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש נתונים על VR-6

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8287 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה זוכר שהיה ת'רד על מנוע ה-V5 ?

מישהו זרק על איזון, ועל משקולת שממלאת את מקומה של הבוכנה החסרה (אם אני לא טועה על זה דובר). אז חקרתי את העניין בעבודה וגיליתי שבעצם לא צריך שום איזון כיוון שחמשת הבוכנות ממוקמות בבלוק טורי אך לא אחת אחרי השנייה.

גם אני התפלאתי בהתחלה. :shock:

מנועי הפייטון מגיעים באותה תצורה רק עם שני ראשי מנוע.

מקווה שהייתי מובן (אני פשוט ממהר למשחק ב-BLACK HAWK DOWN).

שמוליק

לא זוכר שקראתי ת'רד כזה... בכל מקרה, חידשת לי...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם כבר בעיניין הזה...

איך בנוי ה W12 או משהו כזה של פולקסווגן? יענו מה זה אמור להיות W?!

בקשר לגולף זה היה ברור שזה לא V5 אמיתי אין דבר כזה מנוע V שהוא לא זוגי ואין שום הגיון לתכנן אחד...

עכשיו למה צריך להיות גאון כדי להבין שvr6 והv5 הם לא V אמיתי פשוט תפתח את המכסה מנוע ותראה שזה בלוק אחד ארוך עם ראש מנוע אחד...

למה? ככה!

פורסם

מנוע W12

שמוליק

w12.JPG

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

מנוע הVR6 זכה לתוספת הR בגלל שהוא צר זווית, הוא עדיין V6 רק הזווית קטנה מאוד, בפולקסווגן החליטו עם יציאת הגולף MK4 להוריד את הסימן R ולהישאר רק עם V6 בגלל שיפור המנוע והעלאת ההספק לכ 204 כ"ס...

פורסם
מנוע הVR6 זכה לתוספת הR בגלל שהוא צר זווית, הוא עדיין V6 רק הזווית קטנה מאוד, בפולקסווגן החליטו עם יציאת הגולף MK4 להוריד את הסימן R ולהישאר רק עם V6 בגלל שיפור המנוע והעלאת ההספק לכ 204 כ"ס...

והוא צר זווית כדי שהוא יכנס לתא המנוע של הגולף. אם כך, גם ה-V6 חייב להיות צר זווית, ולכן כתבתי שהוא בעצם גרסה משופרת של ה-VR6.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לפי מה שידוע לי המנוע שונה כמעט לגמרי, והוא איננו צר זווית יותר, מה שהתאפשר בגלל השוני במרכב בדור הרביעי לעומת השלישי (הרביעי גדול יותר)

פורסם

לא נכון תבינו הvr6 הוא לא בדיוק v יש לו זוית מאוד צרה הv האמיתי מותקן בפאסאט (לא יודע איזה מוכרים בארץ אבל בארה"ב זה v אמיתי)

פורסם

כל דגמי המנוע שנקראים VR6 יוצרו בין השנים 93-98, כולם לא משנה באיזה דגם הותקנו היו צרי זווית, דווקא בפאסאט דור שלישי לא הותקנו מנועים אלה ע"י פולקסווגן אלא רק בגולף ווריאנט (ככה נדמה לי קראו לגרסאת הסטיישן של הגולף בזמנם), וייצורה היה מוגבל.

מנועי הV6 יוצרו אך ורק בדור רביעי הם בעלי זווית רגילה ולכן הורידו את האות R, יותרו בין השנים 99-03.

פורסם

:mm_yeah:

פורסם

באוגוסט 95 הוחלפה יחידת המוטרוניק שעבדה על 8 BIT ל יחידה שעובדת על 16 BIT.

כך היחידה החדשה מעבדת יחידות מידע בכמות כפולה באותו פרק זמן.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

שאתם מתעלמים כאן מנקודה חשובה מאוד: הVR6 הוא פשוט פתרון הנדסי גאוני :!:

יתרונות של מנוע V ביחד עם קומפקטיות של מנוע טורי.

היה לי לינק למאמר שמסביר בצורה פנטסטית על המבנה של המנוע הזה - היו שם כמה פתרונות הנדסיים מופלאים שהספקתי לשכוח כבר (גם הלינק נעלם לי משום מה... :? ).

עיקרו של המאמר היה בעצם איך VW הפכו ראש אחד לשניים, לא פחות ממדהים. אני זוכר שקראתי והתלהבתי. אני אריץ חיפוש, אולי אמצא אותו...

אגב הסאונד הייחודי לVR מקורו בזווית החדה (15 מעלות) בין הגדות (עניין של חיבור גלי קול בפאזה מסויימת, שלא קיים באף מנוע אחר!!). סאונד אלוהי :!:

פורסם

התיכנון ההנדסי אולי ראוי להערכה אבל עם כל הבוד למהנדסי VAG מנוע נמדד בכוח שהוא מוציא.

174 סוסים ל2.8 ליטר זה 62.1 סוסים לליטר וזה לא משהו בכלל.

אפילו הראלי שלי מוציאה 64.3 סוסים לליטר.

תסיקו מסקנות... :roll:

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

פורסם
התיכנון ההנדסי אולי ראוי להערכה אבל עם כל הבוד למהנדסי VAG מנוע נמדד בכוח שהוא מוציא.

רק ששכחת שככל שהמנוע יותר קטן יותר קל להוציא יחס הספק /נפח יותר טוב.

פורסם

לא נסעתי\נהגתי בVR6, מה שכן, גם אני וגם אתה יודעים שנתונים על הדף לא תמיד מספרים את הסיפור כולו :roll:

חוצמזה שהתכנון והביצוע לא פחות ממדהימים (למה אני לא מוצא את המאמר הזה לעזאזל :mad: ) ועל זה אין ויכוח.

פורסם

שמר - ממש לא רלוונטי נפחו של המנוע. לא חסרים מנועים בעלי נפח דומה והספק גדול יותר משמעותית. זה לא תירוץ. :roll:

טל - אני דווקא כן נהגתי על VR6. הרכב חזק, ללא ספק. למנוע גם אופי מצוין שכן הכוח נמצא נמוך למדי בסקלת הסל"ד וזמין מאוד. זה אחלה אבל לפחות ממה שאני קראתי VAG הייתה אופטימית בנוגע לביצועים שפירסמה לVR6. אפילו שמעתי שהיא הייתה פאסימית בכוונה בנוגע למנועי ה1.8T על מנת שלא יאפילו על הVR6 מאחר והשניים שווקו במקביל... :puzzled:

"הדבר זר לרוחנו. המשיכה לתיירות לארצנו היא בכותל המערבי, בקברי אבותינו, במערת המכפלה ובקבר רחל. לא מסלול מירוצים!"

-1970, ח"כ מנחם פורוש אל שר התיירות, בנוגע לקיום גרנד פרי ישראלי ראשון.

• תוכן חדש...