Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך כדאי לנסוע לאילת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7070 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הצעה אחרת, קצת יותר מהירה והגיונית לדעתי.

כביש 90.....

נכון נוסעים דרך הבקעה ועוקף יריחו....

לגבי נסיעה מעניינת, אין ספק שדרך מכתש רמון הרבה יותר מעיניין לעין.

עמית

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הכי טוב לדעתי, לצאת ב1:00 בלילה, מהדרך המדוייקת שכספר רשם, ככה בדרך כלל אני עשיתי, הכניסה לאילת מההרים פשוט מדהימה.

עשיתי את זה לפני שנה ו-3 חודשים עם זוגתי,

יצאנו ב-3 לפנות בוקר,

בזריחה הצעתי לה נישואים,

ואז הגענו לאילת ממש בבוקר לאבעה ימים של כיף...

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

1. אם כבר כביש 6 - אז לא ברור למה לא לעלות עליו מההתחלה ב-עירון, התשלום זהה ל-5 קטעים או ליותר.

2. ים המלח וכביש הערבה - זו הדרך הכי קצרה (בקילומטרים), הכי משעממת, ועם הכי הרבה תנועה, כולל משאיות איטיות וכולל מארבים של ידידינו הדרדסים. (ראו תגובה מעלי)

3. מצפה רמון ואז שמאלה בשיזפון ומתחברים לכביש הערבה לכ-30 ק"מ אחרונים - קצת יותר ארוך (בכ-30 ק"מ) אבל הרבה פחות תנועה והרבה יותר כיף. שלושים ק"מ לא אמורים לגרום לך לא לבחור בדרך הזו, אם אתה נוסע כחוק מדובר ב-20 דקות, ואם אתה נוסע קצת יותר אז בכלל לא בטוח שזה יותר לאט מהערבה כי פנוי לגמרי.

4. מצפה רמון ואז ימינה בשיזפון כפי שכספר תיאר, ונכנסים לאילת מהכיוון הלא שגרתי - הכי טוב. קצת יותר ארוך מהאפשרות הקודמת, שוב, לא באופן משמעותי. לגבי זמנים ראו חתימה :roll:

5. ממליץ לא לנסוע בלילה! הכבישים חשוכים ולא ניתן להינות מהם כמו שצריך כשאתה לא רואה לטווח ארוך. ואתה חייב ראות טובה כי לך תדע איזה גמל יהיה לך על הכביש.

6. אני בד"כ יוצא מגוש-דן בבוקר (מוקדם). בדרך חזרה אני יוצא מאילת לפנות ערב עם חישוב זמנים כזה שיאפשר לי להגיע לבאר שבע (או לפחות למצפה רמון) עם אור אחרון. מב"ש צפונה זה כבר לא בעיה כי זו אוטוסטרדה נורמלית עם תאורה לרוב הדרך והפרדה בין הכיוונים.

7. לא לשכוח יום לפני היציאה: ביקורת לחץ אוויר בצמיגים (כולל רזרבי!), מפלס שמן, נוזל קירור, מיכל דלק מלא.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

תודה לכולם,

בימי רווקותי הייתי יורד לאילת רק בלילה ודרך כביש הערבה. זה היה פשוט הכי מהר.

אז לא היתה לי מכונית גדולה...

אז גם לא היו שדות של דרדסים.

בפיאט 128 4 דלתות (מנוע 1100 ספורט 70 כ"ס) עשיתי חיפה אילת בארבע וחצי שעות. בשנים מאוחרות יותר התקשיתי לחזור על התוצאה עם VR6. יותר תנועה, יותר רמזורים. עכשיו כביש 6 מקצר אולי 20 -25 דקות, ועוקף באר שבע עוד 10 דקות, אבל מקסטינה עד באר שבע יש מצלמות כל 3-4 ק"מ ולך תדע מי הדחלילים, וכביש הערבה פשוט שורץ משטרות- גם כחולות וגם לבנות (B4).

אני פשוט לא סובל את כביש הערבה בשנים האחרונות. המון משאיות ועמך ישראל מתקשה לעקוף אותן.

בסיכומו של ענין נסענו הלוך דרך מצפה רמון ושמאלה בשיזפון לסיום כביש הערבה. בכל זאת כחולי המדים התחבאו גם ליד קטורה בניידת בין שתי ערימות עפר, וגם סמויה שהורידה מישהו ממש 10 ק"מ לפני העיר. לשמחתי התאפקתי בכביש הערבה והייתי קרוב מאד למהירות החוקית.

עדיין 15 ק"מ אחרונים עד העיר נסענו בשיירה שהתפתחה מאחורי פול טריילר.

חזור נסענו דרך עובדה. איזה הבדל, איזה כיף. כבישים פנויים ממשאיות, מעניינים ברובם. לא הדיכאון של הערבה שגורם למי שאין לו בקרת שיוט רצון לקשור את הרגל למעלה למוט ההגה.

ל WIL - את התוצאה שבחתימה אני מניח שעשית בלי אשתך באוטו?

למי ששאל למה לא לעלות על כביש 6 בעירון - מי שמתחיל בכביש החוף לוקח לו 13-15 דקות מעצבנות להגיע מכביש החוף למחלף עירון לעומת 8 דקות נעימות בהרבה להגיע מגלילות לקסם.

יתכן שבסופו של דבר נחסכות יותר מ 5 דקות להתחיל מעירון על כביש 6 אבל לא יודע, זה מעצבן אותי לנסוע עד שם רק כדי לעלות לכביש המהיר.

כמובן מי שלא מתחיל מכביש החוף אין לו בעיה לעלות בעירון.

It's life, Jim, but not as we know it

פורסם

1. אם כביש החוף פנוי לגמרי אז אולי עדיף קסם.

2. אפשרות ביניים היא לעבור מכביש החוף לכביש 6 באיזור נתניה, כלומר במחלף נתניה עליון.

3. אני רווק, אבל חברה שלי היתה באוטו בזמן הנסיעה הנ"ל. היא כבר רגילה לשטויות שלי ויותר פוחדת מהסיבובים מאשר מסגירת סקאלה בקו ישר. (סקאלה של תלת אופן, כן? שלא ישתמע פה שאני עבריין... :lol:)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
5. ממליץ לא לנסוע בלילה! הכבישים חשוכים ולא ניתן להינות מהם כמו שצריך כשאתה לא רואה לטווח ארוך. ואתה חייב ראות טובה כי לך תדע איזה גמל יהיה לך על הכביש.

אין שום בעיה לסוע בלילה אם פנסי הרכב תקינים. לעיתים אף רואים מכונית מתקרבת מרחוק יותר, בזכות האורות. זה בוודאי נכון לכביש הערבה, שגם מסומן מצויין לנהיגת לילה.

אם הדבר המסוכן ביותר הוא תאונה עם רכב אחר, אז בלילה יש פחות סבירות לתאונה כזו, בגלל דלילות התנועה. תאונות קטלניות עם גמלים הם עדיין זניחות באופן יחסי.

אין שום בעיה לנסוע בשממה, בימינו יש סלולרי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לעיתים אף רואים מכונית מתקרבת מרחוק יותר, בזכות האורות.

בכבישים היותר מהנים שיצא לי לנהוג בהם, קורה שאתה רואה מכונית שבאה מולך שני פניות לפני בזכות האורות.

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

פורסם

כשאני נוסע לאילת (מהרצליה) אני נוסע דרך איילון דרום לכיוון אשדוד ואשקלון ופונה שמאלה ביד מרדכי. ליד אופקים ימינה, הפסקת בוקר בפארק אשכול, קצת חזרה ופניה ימינה לכיוון צאלים.

בצומת צאלים שמאלה ועד הסוף (משאבי שדה או משהו כזה), ימינה והלאה לכיוון מצפה רמון.

הבעיה בחזרה שהנסיעה בציר מצפה רמון מסוכנת בלילה בגלל שהכביש המפותל חשוך ברובו. אז (מכיוון שבדרך כלל אני יוצא משם אחרי הצהרים) אני נוסע (בזהירות...) דרך כביש הערבה.

כממתק לסיום אני פונה בצומת הערבה ימינה!!! נוסע לאורך דרום ים המלח ועולה לכיוון ערד. מראה הים, או מה שנשאר ממנו (לנוסעת) והעליות (לנהג חובב הנהיגה) הם סיום בהחלט מוצלח (אם מתעלמים מהשעתיים הנוספות שיש לנסוע עד מרכז הארץ...).

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם
הבעיה בחזרה שהנסיעה בציר מצפה רמון מסוכנת בלילה בגלל שהכביש המפותל חשוך ברובו.

אין שומדבר מסוכן בחושך, הכביש סלול ומסומן כהלכה ברובו. פשוט צריך לנהוג בהתאם לתנאים. זה לבטח פחות מסוכן מכביש הערבה והתנועה הרבה שבו.

פורסם

תיאורטית זה נכון, אבל אחרי בילוי (ונהיגה לשם ושם) של מספר ימים באילת, הבן אדם עייף, ואם לא הוא אז העיניים שלו, ונהיגה ארוכה בכביש חשוך מעייפת את העיניים (של חלק מהאנשים לפחות), ובמצב כזה המרחק לתאונה אינו גדול לעומת כבישים מוארים (על ידי פנסי תאורה, או על ידי פנסי המכוניות) בהם האור (היחסי) מסביב מעייף פחות את העיניים.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם
תיאורטית זה נכון, אבל אחרי בילוי (ונהיגה לשם ושם) של מספר ימים באילת, הבן אדם עייף, ואם לא הוא אז העיניים שלו, ונהיגה ארוכה בכביש חשוך מעייפת את העיניים (של חלק מהאנשים לפחות), ובמצב כזה המרחק לתאונה אינו גדול לעומת כבישים מוארים (על ידי פנסי תאורה, או על ידי פנסי המכוניות) בהם האור (היחסי) מסביב מעייף פחות את העיניים.

ואם הוא עייף ושיכור וגם אין לו רישיון?

אם אתה מאוד עייף אל תנהג נהיגה ארוכה, לא בלילה, לא בצהריים אחרי ארוחה דשנה ולא בכלל.

עניינית, אין שום בעיה לסוע בלילה מאילת עד ב"ש. זו נסיעה לא בעייתית מבחינת הדרך ולא ארוכה במיוחד. רק בארץ הזערורית שלנו עושים מנהיגה של 4 שעות פרוייקט.

• תוכן חדש...