Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך כדאי לנסוע לאילת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7070 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בפעם היחידה שירדתי לאילת בלילה, נהנתי מאוד מהנהיגה והייתי הרבה יותר עירני ו"דרוך" מאשר בנסיעות האחרות.

מזג האויר בלילה נוח יותר, האוטו פחות מתאמץ, פחות תנועה ומשטרה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתם באמת מרגישים בנוח לנהוג בלילה במהירויות של 1.7 חוק וצפונה בכביש ללא תאורה למעט פנסי הרכב?

האור הגבוה מאיר לכ-100 מטר במקרה הטוב, זה כבר מתחיל להפוך לגבולי מבחינת מרחק עצירה, לא?

טוב נו, אני מניח שכל אחד וההעדפות שלו.

מבחינת עומס תנועה, ממצפה רמון דרומה העומס אפסי בכל שעות היממה כך שזה לא מהווה בעיה.

לגבי מאמץ הרכב - בצהריים בקיץ אכן מערכת הקירור עובדת ב-DUTY CYCLE יותר גבוה, אבל עם רכב תקין לא אמורה להיות התחממות כלשהי גם בנסיעה מאומצת יחסית.

עם רכב בעל מערכת קירור גבולית שסובל מהתחממויות עם מזגן - אכן לילה עדיף.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אף אחד לא אמר לנסוע 200 קמ"ש בלילה בדרך לאילת, אבל אין ולא יהיה כמו לנסוע בלילה לכיוון אילת (לאו דווקא אילת, אני לא חובב נלהב של העיר, אבל הנסיעה).

התענוג שבלנסוע במזג אויר מצויין בלי שמש בפנים, בלי מכוניות מסביבך, אם אתה מפחד מגמלים, מה יגידו תושבי רמת הגולן? שם נזקים לרכב מחיות זה דבר שבשגרה, אני אישית נגחתי בפרה (לא רציני, אבל פחחות), ויום אחריי נהרג מישהו באותו מקום בדיוק מסוס שעמד באמצע הכביש,

שם המצב הרבה יותר מסוכן.

פורסם

אגב, היום חזרתי עם חברים מים המלח. (הנסיעה כולה בלילה - תענוג!).

באחד הקטעים - נסעתי על 120, אור גבוה - וראיתי באיחור (הוא כבר היה בנתיב השני) שועל חוצה להנאתו את הכביש. מה היה קורה לו הייתי פוגע בו? מצד אחד, אף פעם לא דווח על תאונה קטלנית כתוצאה מדריסת בע"ח בגודל השועל - אבל אולי כל מי שחוו מפגשים מסוג זה כבר לא איתנו כדי לדווח? ("סטייה מהנתיב מסיבות שאינן ברורות" וכו'...)

אז אולי באמת כדאי לנסוע בהתאם תנאי התאורה של הפנסים? (וגם 120 זה גבולי).

נק' נוספת לדיון (קשורה חלקית לת'רד): לפני כשבועיים נסעתי עם מכר במגאן דיזל, ומשום מה (כנראה כדי לתת לאוזניים לנוח; המנוע מייצר יותר רעש מתאוצה - ולמי יש כח להאיץ בין הרמזורים?) נסענו 70. ואז הפתעה: על הכביש רוכב קטנוע ששכח להדליק אורות (הכביש בין צומת גן יבנה לאשדוד דרום חסר תאורה). ב'דקה ה-90' נמנעה התאונה. אם היינו נוסעים על 100 - אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה. נכון שהדוגמא קיצונית, ונכון שאני דוגל בנסיעה במהירות המתאימה לתנאי-הדרך - אבל אולי צריך לשקול היטב נסיעה מהירה בלילה? אולי 120 ללא פנסי-קסנון זו לא מהירות המתאימה לתנאי-הדרך?

אביעד

פורסם

אישית, תמיד מעדיף לנהוג בלילה ובמיוחד בקיץ. הכביש דרך מצפה רמון, עובדה הוא כביש טוב אבל בלילה צריך להתאים מהירות לתנאי הדרך. ועדיין לדעתי, הדרך היחידה להגיע לאילת וחזרה עם רישון ובמינימום לחץ (אלא אם האישה יושבת ליד ואז עדיף לשלוח אותה במטוס).

ארז, בפרה אומנם לא פגעתי אבל בחזיר בר במשקל של כ-150 ק"ג ייצא לי לפגוע.

הנשק הכי טוב במקרה כזה הוא סופה צבאית חדשה עם פגוש מתכת. פגעתי בחזיר המדובר במהירות של כ-70 קמ"ש (בעלייה לבירנית). הנזק - חזיר מת שצריך לפנות מהכביש לפני שיגרום להתהפכות רכב. לסופה שלום (ללא שריטה).

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם

למען האמת, אם בבאולינג עסקינן

זה היה עם טנדר,

מראש אני מרגיע, לפרה שלום, היא פשוט הלכה משם.

זה היה מן נגיחה מוזרה בהילוך איטי (דמיינו יחד איתי, וגם את המווו בהילוך איטי) והראש של הפרה פשוט נמרח על כל הצד של הרכב, עיקם את הטמבון הקדמי, את הכנף הימנית, שבר את המראה וכל הרוק שלה נמרח על החלון, והחלון היה חצי פתוח ומי שישב לידי נרטב קצת.

הכי מצער, שזאת המראה הרביעית שנשברה באוטו הזה בשנה אחת. והיא חשמלית! זה עולה 800 שקל. וכל פעם מישהו אחר שבר אותה.

במקרה אחר, נסעתי עם טנדר אחר בלילה, ופתאם היה בום. המשכתי.

בוקר.

חתולים ליד האוטו.

התחלתי להוציא קוצים ושטפתי את כל הבשר של הדורבן מכל השלדה בצד הימני והפגוש האחורי. השלדה היתה אדומה, מחזה מרגש.

כבר 3 בבוקר, הגיע הזמן ללכת הביתה.

פורסם

סליחה על הציניות, אבל כמה שמצער אובדן המראה (ב-800 ש"ח), מצער יותר אובדן הפרה.

אני הייתי מוותר על ה-800 ש"ח ומעדיף פרה חיה (ולא רק פרה, כל בעל חיים).

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם
אתם באמת מרגישים בנוח לנהוג בלילה במהירויות של 1.7 חוק וצפונה בכביש ללא תאורה למעט פנסי הרכב?

לא.

אבל מי אמר שיש לנהוג במהירות זו בקטעים החשוכים?

לגבי הפתעות שעלולות להפתיע משום שטווח הבלימה ארוך מטווח הראייה, זה נכון כמעט בכל סיבוב עיוור גם במהירות מאוד נמוכה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הכל תקין איתך? אמרתי במפורש (והתעלמת) שהפרה בסדר גמור והיא פשוט הלכה משם אחרי המכה.

לא באמת מצער אותי ה800 שקל, זה היה בצחוק.

למה תמיד חייב להיות מישהו נודניק שלוקח הכל ללב ונפגע אישית

באמת נראה לך שאני מעדיף להרוג חיה? (שאלה רטורית, אין צורך במענה)

פורסם

לא באמת מצער אותי ה800 שקל, זה היה בצחוק.

למה תמיד חייב להיות מישהו נודניק שלוקח הכל ללב ונפגע אישית

זה באמת מצער שהפסדת 800 ש"ח אבל זו לא סיבה לכנות אותי באופן אישי נודניק. נפגעתי!

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תביא 800 שקל, אני אוכל כל החודש צמחוני. (חסכתי פרה). עשינו עסק? ;-):)

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

יצא לי לנהוג שם היום בפעם הראשונה, כביש ממש מהנה לנהיגה עם פניות מאתגרות :) אמנם הרכב לא מתקרב לספורטיביות בשום מובן (מיצובישי קריזמה AIR של הורי) ואפשר להגיד עליו שהוא רכב גרמני לפני שהוא ספורטיבי, בנוסף לזה קיימת האמא שמפעילה את מחסום המצערת ברגע שמגרדים את 140 :wink: אבל בכל זאת היה דיי מהנה, מקווה שיצא לי ביום מן הימים לנהוג שם בשעת לילה מאוחרת עם איזו מיאטה אימתנית :)

הבעייה היחידה שלא כל כך נחמד להיתקע \ לעשות תאונה חס וחלילה בכביש שכוח אל שכזה, יכולות לעבור שעות עד שמישהו ישים לב בכלל.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

אל תעשה כזה כביש בלילה, בטח לא אם עשית אותו רק מספר חד ספרתי של פעמים... 8)

מזל טוב על הנסיעה, יש עוד כמה כבישים טובים בארץ :wink:

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

ברור שבפעמים הראשונות בכביש חדש לא נוהגים בצורה ספורטיבית - חשוב להכיר את הפניות טוב.

מקווה שבעתיד יזדמן לי לנהוג שם עם רכב נורמאלי (הנאה אחורית למען הדיוק :wink: ).

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

אין מניעה לנהוג "ספורטיבי" בפניות רחבות / נקיות גם כשאתה שם בפעם הראשונה, צריך רק שבאמת יהיה לך מרווח ראייה שפניייה כזו או אחרת לא "תתהדק" עלייך.

לגבי הלילה - מקטין ראות, מקטין עוברי אורח שיכולים לעזור לך אם תיתקע, ומונע ממך לראות את פני הכביש בצורה אופטימלית.

אגב, אפשר להנות גם עם הנאה קדמית.

מניסיון :)

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תוכן חדש...