Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6309 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר שלי נתקל בבעיה חוזרת באקסנט שלו. רעש מכיוון הגלגל הקדמי הימני גרם להחלפת מיסבי הגלגלים הקדמיים (לדבריו אפשר להחליף רק שניים כזוג), מה שפתר את הבעיה אך לזמן קצר. אחרי כחודש וחצי חזר הרעש. שוב הוחלפו המיסבים, שוב נפתרה הבעיה לזמן קצר ואז חזר הרעש - כל הזמן בגלגל ימני. אחרי ההחלפה האחרונה הופיע רעש בגלגל קדמי שמאלי דווקא.

בקיצור, יש לי הרגשה שיש כאן איזה בעיה עקרונית. האם כיוון פרונט לקוי או איזון גלגלים דפוק יכול לגרום לבעיה חוזרת כזו? ביקשתי ממנו לבדוק איך נראים הצמיגים והאם יש להם איזו שחיקה מוזרה. הוא אומר שהם נראים חדשים.

רעיונות יתקבלו בברכה.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

• ספונסר פורום
פורסם

יתכן שהמכונאי שמרכיב את המייסבים לא יודע להרכיב מייסב נכון ולוחץ את החלק הפנימי או שדופק עם פטיש(השם ירחם).

פורסם

הארה:

לפני כמה שנים קראתי בעיתון מעריב כתבה על היונדאי אקסנט.

(למיטב זכרוני מדגמי 95-96 ). בכתבה נטען שכתוצאה מתקלה בפס הייצור של יונדאי לא נעשו מספיק ריתוכים במתלה הקדמי (אם אינני טועה - צד ימין). הדבר גורם לקריסת המתלה.

לא ציינת מה שנת הדגם של הרכב, אבל השאלה שלך הזכירה לי את הכתבה.

אני לא בטוח שיש קשר, אבל אולי זה הכיוון.

פורסם

אני ממליץ לנסות ולבצע את התיקון במוסך אחר. יש פרוצדורה מאוד מדוייקת להרכבת המיסבים ואם חורגים ממנה, התיקון החוזר הוא רק עניין של זמן (קצר!). לצערי ראיתי כבר מכונאים שהשתמשו בכלי משחית שונים ולא מתאימים לעבודה זו.

פורסם

שלום

בלאי מואץ למיסבי אופן עלול להגרם מהסיבות הבאות

1 כיוון שפיעה לקוי גורם לעומס על המיסבים סיבות בולם עקום יד הסרן עקום כרית בולם שחוקה

2 הרכבה כאשר לא הוקפד על נקיון המיסבים

3 משחת סיכה לא מתאימה או חוסר במשחה

4 חדירת לכלוך עקב הרכבת מחזיר שמן בצורה לקויה

5 חיזוק יתר על המידה

6 דחיסת בית המיסב בצורה לא נאותה פטיש או דחיסה באופן עקום

7 מיסב לא מתאים

האם ההגה ברכב מושך בשעת בלימה?

האם ההגה מושך בשעת נסיעה?

יגאל

פורסם

אני לא יודע אם זה קשור לבעיה שלך אבל, לי יש יונדאי לנטרה 95 וגם לי יש בעיה חוזרת במיסבים

אצלי זה מיסב אחורי ימני לאחר 5 שנים ללא רעשים החלו המיסיבים האחורים להרעיש לכן הוחלפו אך המיסב האחורי ימני חזר להרעיש והוחלף, לאחר פחות משנה חזר להרעיש הוחלף ושוב אותו סיפור (כל החלפה בוצעה במוסך אחר ובשני המקרים המכונאים טענו שיכול להיות שהמיסב יצא דפוק עוד מהמפעל..) אחרי שנה שוב החל להרעיש והמכונאי שבדק מצא שהמיסב תקין למרות שאני שומע את הרעש המוכר

בטיפול האחרון מכונאי נוסף שבדק את המיסב קבע שהוא תקין למרות שהרעש שנשמע הוא כמו מיסב גמור ולא משהו אחר

לסיכום 4 מיסבים שהוחלפו ב 4 שנים ועדיין הרעש לא מפסיק... אני כבר התרגלתי לרעש למרות שהוא מטריד מאוד...

מה דעתכם?

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

כל הסיבות שכתב יגאל נכונות מאד ויש לשלול כל אחת מהן.

בנוסף טיב המיסב גם הוא גורם מכריע בעניין ויש לוודא שהמיסב מאחת החברות הטובות.

כמו כן גם לגריז יש חשיבות עליונה. גריז למיסבים צריך להתאים למיסבים, ולמיסבי גלגל במיוחד דרוש גריז מיסבים שיכול לעמוד בטמפ' גבוהה מהרגיל ובעומס גדול. אנשים לא מבינים את זה ולצערי גם הרבה מוסכים לא. יש לגריז חשיבות מכרעת ובהחלט זה לבדו יכול לגרום למיסב ללכת אחרי זמן קצר.

מסמך שכבר הצגתי בעבר:

http://www.dowcorning.com/content/publishedlit/65-048B.pdf?DCWS=Molykote&DCWSS=Industrial%20Lubrication

פורסם

ראשית, ניתן לבדוק את רעידות המיסב (לא ניסיתי ברכב, אבל אם ניתן לסחרר את הגלגל קל מאד להשוות שני גלגלים זה לזה, לקבל את ספקטרום הרעידות ולוודא שאכן הרעש נובע מהמיסב. פעם היה מקובל ציוד לסיבוב הגלגל במהלך איזון גלגלים דינמי שבוצע על הרכב - מתקן כזה + אנלייזר רעידות והתשובה תהיה חד משמעית).

שנית, קורה שמיסב מגיע פגום מהייצרן. לא תמיד הפגם הגורם לרעש משמעותי לתפקוד המיסב.

שלישית, לא רק מחסור בגריז הוא קריטי - עודף גרוז גורם לחימום מופרז ובמקרים קיצוניים להרס המיסב.

רביעית, הרכבה לקויה היא בהחלט סיבה לאורך חיים קצר מדי - לכלוך, נזק עקב מכות וכדומה.

חמישית, אם המיסבים בגלגל הם קוניים נגדיים, ישנה חשיבות עליונה לעומס המוקדם עליהם - הם חייבים להיות מורכבים תחת עומס צירי קל, אחרת ישנם חופשים ההורסים במהירות את המיסבים. במיסבים מסוג כזה יש גם חשיבות גדולה לחופש הקוטרי של המיסב בבית המיסב ועל הציר. לעיתים יש הכרח להדביק את המיסבים לציר או לבית המיסב או להחליף את החלקים השחוקים.

יוסי

פורסם

יכולות להיות מספר סיבות.

1. ציר או נאבה שחוקים ואז המיסב יושב חופשי ונגמר.

2. מיסב מאיכות זבל (מומלץ ללכת על מיסבים של SKF, NSK או FAG).

3. התקנה לקונה של המיסב (הידוק יתר או חוסר הידוק).

4. שימוש בגריז לא נקי או לא מתאים.

4. להשגיח על המוסכניק שלא יכניס את המיסב עם פטיש, כשהוא מכניס אותו לנאבה שילחץ על הטבעת החיצונית ולא הפנימית (לדרוש ממנו מכשיר להרכבת מיסבים זה באמת מוגזם אז נסתפק במכבש) ושטבעות האטימה שלמות ובמקום.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

שלום.

יש לי בעיית מיסבים קשה בלנטרה 94 1800 סמק.

בהתחלה לאחר שקניתי אותה החלפתי מיסבים.

מיסב אחורי נשבר באותו יום בדרך הבייתה. הייתי צריך לחזור עם גרר למוסך.

לאחר החלפה, שוב המיסב נשבר לאחר יומיים. שוב הייתי צריך לחזור עם גרר.

הפעם החליפו לי את כל הציר (עם הנבה), בציר משומש של רכב משנת 98, 1600 סמק.

בפעם השלישית, שוב נשבר לי המיסב. הפעם לקחתי את הרכב למוסך אחר.

הוא בדק והחליף לי את הדרמים (האחוריים). לדבריו הם לא היו תואמים לרכב ב-100%.

ואכן, המיסבים הפסיקו להישבר.

באיזון גלגלים שעשיתי, הציעו לי לעשות מתיחת ציר. בבדיקה שלהם הציר לא היה ישר. אז שילמתי 750 שקל על מתיחת ציר.

אבל עדיין הרכב אוכל מיסבים. לאחר שנה, שוב צריך להחליף מיסבים.

בבדיקה אמרו לי שלא השתמשו בגריז המיועד למיסבים.

שבוע שעבר החלפתי מיסב קידמי ימני. לאחר כ3 ימים המיסב גמור. כשאני עוזב את הגז הרכב מיד עוצר!!

עכשיו, המוסכניק מזמין את כל היחידה, כלומר, את כל בית המיסב מחלפים ביחד מורכב עם המיסב.

לדעתי האישית, פשוט צריך להשתמש במיסב מקורי של החברה וגריז מקורי. איך יכול להיות שנסעתי עם המיסב הזה שנה שלימה ולאחר שהחלפתי את המיסב הוא נגמר לאחר 3 ימים? זה רק בגלל איכות ירודה של חומרים.

- ברכב הזה יש 2 מיסבים לכל גלגל והם מיסבים קונוסיים.

פורסם

תלוי על איזה חלק אתה מרכיב את המיסב, אם על הטבעת הפנימית הלחיצה תתבצע בחלק הפנימי ועם המיסב אמור להכנס כולו לתוך חלק אז רק על הטבעת החיצונית. אסור בשום מצב שיהיה לחץ על הכדורים (או הגלגליות במיסב קוני) בזמן הרכבת המיסב.

יש מסיבים לא אכותיים בשוק ויש להקפיד על שימוש במיסב מאיכות מעולה כדי להבטיח אורך חיים גבוה.

הגריז חייב להיות נקי ובעל נתונים נדרשים למיסבי גלגל (לרוב מדובר בגריז רגיל רב שימושי). יש להקפיד על התקנה לפי הוראות יצרן וסגירה במומנט הנכון ללא שיקול דעת של רגש או פטנט אחר.

• תוכן חדש...