Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7068 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראשית, אקדים ואומר כי חיפשתי רבות בפורום ולא מצאתי תשובה חד-משמעית. בנוסף, חיפשתי גם באתרים נוספים, אך לצערי העלתי חרס בחיפושיי.

כידוע, משרד התחבורה החליט החל מ-1/1/07 ליישר קו עם התקינה האירופאית בכל הקשור לרשיונות הדו"ג והוביל רפורמה במהלכה שונו דרגות הרשיון, כך ש:

• מי שבבעלותו רשיון נהיגה למכונית (02) יוכל לקבל רשיון לאופנוע עד הספק של 14.6 כ"ס באמצעות מבחן שליטה בלבד.
  • מי שבבעלותו רשיון לאופנוע עד 50 סמ"ק (א') מקבל אוטומטית שדרוג לאופנוע 125 סמ"ק.
  • מי שבבעלותו רשיון לאופנוע עד 500 סמ"ק (ב') יוגבל להספק של 33 כ"ס.
  • מי שבבעלותו רשיון מעל 500 סמ"ק (ג') ישאר ללא שינוי.

עד כאן הכל טוב ויפה. הבעיה היא שאנשים כמוני, בעלי רשיון המוגבל ל-500 סמ"ק, מקופחים מהרפורמה כיון שרוב האופנועים כיום בעלי הנפח הזה בעלי הספק גבוה יותר. מסתבר שהקיפוח הזה לא נעלם מעינו של משרד התחבורה, והוחלט שבחלון זמן של שנה יוכל כל מי שיש לו רשיון ב' לשדרגו ל-ג' אך ורק באמצעות מבחן שליטה.

הלכתי לי אתמול למשרד הרישוי, הצטלמתי לטופס הירוק המוכר, עשיתי בדיקת עיניים והחתמתי את הרופא שלי.

במשרד הרישוי נאמר לי שיהיה אפשר לעשות את מבחן השליטה החל מיום שני הבא (8 בינואר).

יצרתי קשר היום עם מורה לנהיגה וביקשתי ממנו לקיים שיעור אחד (בכל זאת, לא יצא לי אפילו לקבל סיבוב על אופנוע כבד כבר המון זמן) וטסט וכן לקבל הצעת מחיר.

המורה השיב שכרגע לא ברור מה הולך עם הרפורמה וכי יתכן שאהיה זכאי לשדרוג אוטומטי אפילו ללא מבחן, ולכן הוא ממליץ לי בינתיים לא לקחת שום שיעור כי יתכן שהדבר יהיה בבחינת בזבוז כסף.

מבולבל מכל העניין הזה, התחלתי לחפש מידע ברשת והגעתי לכתבה הזאת, שדי מאששת את מה שאמרתי, אך מאידך גם מעלה סימני שאלה חדשים (האם מבחן שליטה יהיה רק למי שבבעלותו אופנוע וכל השאר יאלצו לעשות טסט רגיל כתמול שלשום?).

תודתי מראש לכל מי שיכול ומוכן לעשות קצת סדר בבלגאן ולשפוך אור בנושא.

אלעד

נ.ב.: אשמח אם גם מישהו יוכל לומר כמה בערך אמור לעלות שיעור אחד וטסט.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אם יש בבעלותך אופנוע עם יותר מ 33 כ"ס ויש לך רשיון עד 500 סמ"ק אתה יכול לעשות מבחן שליטה בלבד על הכלי שלך.

אם אין לך אתה צריך לעשות טסט ממש.אם יש לך פחות משנה רשיון ל 500 אתה צריך לחכות שנה.

הבעיה שיש בארץ בערך 3 אופנועים עם פחות מ 33 כ"ס,כל השאר קטנועים.

אבל כמו שאמרת גם מורי הנהיגה לא יודעים בדיוק מה הולך להיות.

אייל

פורסם

אני מחזיק ברשיון ב' כבר שבע שנים. אין ברשותי אופנוע, החברה/אמא (להלן: "הנשים") לא מרשות.

ומה אם נניח אני רוכב דרך קבע על אופנוע שאינו רשום על שמי?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

נו, בכתבה שלך כתוב

יונתן: כיום יש לי רישיון עד 500 סמ"ק. לאחר הרפורמה, מה אני צריך לעשות על מנת לשדרג את הרישיון למעל 500 ? מבחן שליטה, בדיקת עיניים?

משרד הרישוי: יש לעשות בדיקת עיניים ומבחן שליטה, בתנאי שכושר הראייה הינו 6 על 12 בשתי העיניים, ושדה הראייה: 140 מעלות. טופס כזה ניתן לקבל בכל תחנת צילום ולאחר ביצוע הבדיקה המאושרת, תוכל לפנות למשרד הרישוי הקרוב למקום מגוריך.

ובכתבה שאני הבאתי כתוב (את ההדגשה והצבע האדום אני עשיתי)

בתקופת המעבר יוכלו הנהגים לנהוג על פי רישיונות הנהיגה הישנים. בתום תקופת המעבר רשות הרישוי תדרוש מכל נהג שהוא מעל גיל 21 ויש בבעלותו אופנוע מעל 250 סמ"ק או עד 30 כ"ס, תקן עיניים. כלומר הנהג יצטרך לבצע בדיקת עיניים ולאחריה יומר רישיון הנהיגה שלו לגבוה יותר (מעל 500 סמ"ק).

אני עדיין מבולבל.

פורסם

לא מסובך.

למי שיש עד 500, צריך לעשות מבחן שליטה ואז רשיונו יומר ל"A" שזה מעל 33 כ"ס, או כמו שהיה בעבר, מעל 500 סמ"ק. אחלה עסקה :-D

vot tol'ko na nas gnat' ne nado....

פורסם
לא מסובך.

למי שיש עד 500, צריך לעשות מבחן שליטה ואז רשיונו יומר ל"A" שזה מעל 33 כ"ס, או כמו שהיה בעבר, מעל 500 סמ"ק. אחלה עסקה :-D

כנראה שלא קראת היטב את שני הציטוטים שמופיעים מעל ההודעה שלך.

בציטוט הראשון לא הוזכר דבר בקשר לבעלות על אופנוע ואילו בציטוט השני כתוב שתנאי לקבלת רשיון באמצעות מבחן שליטה בלבד הוא בעלות על אופנוע.

פורסם

ראה תשובה של משרד התחבורה

http://www.fullgaz.co.il/forums/showthread.php?t=14307&page=2&pp=10

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

דיברתי עם משהו במשרד הרישוי ואמרו להם שאם יש לך רשיון עד 500,במבחן במגרש אתה מקבל בלתי מוגבל.

אבל הם עדיין לא יודעים איך זה יעבוד

אייל

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

יעילות? עמידה בזמנים? נו, בחייכם. אנחנו מדברים פה על משרד התחבורה.

מורה הנהיגה שלי הפנה אותי למשרד הרישוי על-מנת להחתים אותם על פטור מתאוריה. היום הגעתי לשם ובמקרה פגשתי את המורה. המורה לקח את הטופס הירוק שלי וניגש לדלפק. להלן תמצית השיחה שהתנהלה בינו לבין הפקידה:

"אין פטורים מתאוריה!" אמרה לו הפקידה.

"מה זאת אומרת? לבנאדם יש כבר רישיון", ניסה המורה להקשות עליה.

"אין פטורים עד הודעה חדשה וכל הנושא הזה עדיין תקוע. אף אחד לא יודע מה הולך עם הרישיונות האלה".

"אז מה אני אמור לומר לכל התלמידים שלי שרוצים להוציא רישיון?"

"תגיד להם שאתה לא יודע מה קורה".

יצאנו משם שנינו, המורה ואני, מאוכזבים. סיכמנו שהוא יצור איתי קשר ברגע שמישהו שם יתעשת ויחליט אם אני צריך לעשות תיאוריה (אבסורד לשמו! :evil: ) או שיעשו עמי ועם שכמותי חסד ויפטרו אותנו מהמבחן המטופש הזה.

משרד תחבורה דמיקולו :drinking:

פורסם

מדינת ישראל בע"מ

כמה, כמה כסף כבר אפשר לחלוב מהציבור?

למה צריך לשלם שוב על מבחני שליטה וכו', רק כדי לקבל את אותו הרשיון שהיה לי כבר 5 שנים!

• תוכן חדש...