Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7113 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

היום בלילה גיליתי תקר בגלגל. אבא שלי לקח את הרכב לפאנצ'ר מאכר, שמכר לו צמיג משומש במצב טוב שישמש כגלגל רזרבי. לדעתי זו טעות חמורה, אבל ניחא.

המצב הוא כזה כרגע:

ימני קדמי 4 מ"מ

ימני אחורי (שהיה רזרבי, במצב חדש) 6 מ"מ

שמאלי קדמי 4 מ"מ

שמאלי אחורי 5.5 מ"מ

ע"י החיפוש באתר הגעתי ללינק הבא:

http://www.tires4u.co.il/Page982.asp

ואני מצטט מהאתר:

"כדי למדוד את שיעור שחיקת הצמיג צריך לתחוב סרגל קטן ב"תעלות" שבסוליית הצמיג. בצמיגים רגילים של מכוניות סטנדרטיות, עומק קטן מכ-1.5 מ"מ פירושו - הגיע הזמן להחליף צמיג. "

הבעיה היא שלא כתוב איפה למדוד בדיוק את עומק הצמיג. שמתי לב שבתוך הצמיג ישנם כמה חריצים עם תעלות בעומק שונה, אז איפה למדוד?

כמו כן, הצמיגים הם בני 3 שנים ועברו כ50,000 ק"מ.

האם זה הגיוני שהבלאי שלהם כ"כ קטן? (אם הצמיג ששמתי מימין מאחורה ולא נעשה בו שימוש כלל ב3 השנים האחרונות הוא בעומק 6 מ"מ, והקדמיים שהיו בשימוש 3 שנים הם 4 מ"מ, זה הגיוני?)

ושאלת מיליון הדולר:

האם להחליף את כל ה-4, את ה-2 הקדמיים או לא להחליף כלל?

תודה לכל העוזרים

vot tol'ko na nas gnat' ne nado....

פורסם

אם תכתוב מאיזה אזור אתה בארץ יהיה ניתן להמליץ לך על פנצ'ריה טובה ושם בעל מקצוע יוכל לתת לך הערכה לגבי מצב הצמיגים שלך.

יואב

פורסם

מכיוון שההמלצה הכללית היא כל 3-4 שנים להחליף צמיגים (אם התמזל מזלך וחגגת לצמיגיך יומולדת 3-4) ומכיוון שבצמיגים (גם לא בדברים אחרים, אבל במיוחד לא בצמיגים) לא משחקים, לדעתי עליך להחליף את כל הארבעה - כיוון שכולם כפי שהבנתי, הגיעו לגיל המופלג.

לדעתי עליך גם להתייעץ עם פנצ'ר מעכר אמין באשר לאיכות הצמיג הרזרבי שמכרו לאבא שלך, והאם כדאי להשאירו בתור רזרבי או להחליפו באחד הצמיגים שתוריד (אם תוריד) מהרכב, או לקנות רזרבי חדש.

בהצלחה!

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

מכיוון שהרכב עבר כ 50,000 והצמיגים אינם שחוקים אפשר להסיק שנוסעים ברכב לאט- שומר על הצמיגים

אבל, אחרי מספר של מעל 3 שנים מומלץ להחליף צמיג גם עם יש לו בשר בגלל שהצמיג מתייבש ויכול להתפוצץ

ברר במספר מקומות מחירים ותגיע להחלטה על איזה צמיג ללכת

ממליץ לך על חברות מוכרות כגון מישלן, דנאנלופ, פירלי וכ'ו

מומלץ צמיג יפני ולא קוריאני בסגננון קומאו, אנקוק או זבל סיני כמו וונלי וכ'ו

מקווה שאני מספיק ברור

עדיף מאזדה 3 עם דלקן מאשר M3 בלי דלקן

פורסם
אבל, אחרי מספר של מעל 3 שנים מומלץ להחליף צמיג גם עם יש לו בשר בגלל שהצמיג מתייבש ויכול להתפוצץ

מישהו יכול לאשר את זה?

חוץ מזה, האם זה "חוק" שצמיג מתייבש אחרי 3 שנים?

מכיוון שהרכב עבר כ 50,000 והצמיגים אינם שחוקים אפשר להסיק שנוסעים ברכב לאט

אמ.... זה לוא דווקא נכון.... ;)

vot tol'ko na nas gnat' ne nado....

פורסם
מישהו יכול לאשר את זה?

חוץ מזה, האם זה "חוק" שצמיג מתייבש אחרי 3 שנים?

אמ.... זה לוא דווקא נכון.... ;)

לא כל כך מדויק. לדעתי משך הזמן שניתן להשתמש בצמיג הוא ארבע שנים פלוס מינוס.

הזמן מהווה פקטור מהסיבות הבאות: יובש ואוזון שתוקף את הצמיג.

למה אני כותב ארבע שנים פלוס מינוס? כי זה תלוי: תלוי באיכות הצמיג, תלוי היכן חונה הרכב במהלך היום בקיץ (שמש, צל) תלוי מה השעות שבהם בד"כ נהגו ברכב (על אספלט רותח בצהרים או בבקרים ובערבים).

בקיצור אין טוב ממראה עיניים: אם הדפנות עדיין לא סדוקות ואין בהם נפיחויות ובנוסף יש הרבה "בשר" בסוליה - אז אפשר להמשיך לנסוע על הצמיג.

• תוכן חדש...