Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7092 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני הרבה זמן מהרהר בשאלה:

בתחרות מירוץ(דראג) הנהג משלב הילוכים לפי הסדר , או שבשלב מסויים הוא מוריד הילוך (קיק-דאון) כדי לקבל יותר כוח?

פורסם

אני לא יודע בוודאות אבל נראה לי שלא כי הרי זה נותן לך BOOST לכמה שניות ובסופו של דבר זה יעכב את המהירות הסופית,

והקטע פה זה לסיים כמה שיותר מהר.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

התהליך הוא העלאת הילוכים בכל שלב, ללא הורדת הילוכים (למי יש זמן ;-)).

ישנם מספר סוגי תיבות הילוכים במרוצי מיאוץ:

1. ידנית - בשימוש בעיקר במכוניות סטנדרטיות וכל במכוניות משופרות עד קטגוריות ביניים ( Pro-Modified, Pro-Stock)

2. אוטומטית - בשימוש בנ"ל ובקטגוריות חזקות יותר.

3. תיבה רציפה - בנות 2-3 הילוכים בד"כ, בשימוש בנ"ל וב-,Funny Cars, כמו כן בחלק ממכוניות ה-Top-Fuel.

4. תיבה ישירה - בשימוש בעיקר ב-Top-Fuel/ Top- Dragster וכו'.

אם יש עוד שאלות לגבי הנ"ל, בבקשה ;-)

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

אתה מגיע למקס' הכוח שיש לך בכל הילוך, הורדת הילוך לא תעזור לך כדי לצבור עוד מהירות.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
התהליך הוא העלאת הילוכים בכל שלב, ללא הורדת הילוכים (למי יש זמן ;-)).

ישנם מספר סוגי תיבות הילוכים במרוצי מיאוץ:

1. ידנית - בשימוש בעיקר במכוניות סטנדרטיות וכל במכוניות משופרות עד קטגוריות ביניים ( Pro-Modified, Pro-Stock)

2. אוטומטית - בשימוש בנ"ל ובקטגוריות חזקות יותר.

3. תיבה רציפה - בנות 2-3 הילוכים בד"כ, בשימוש בנ"ל וב-,Funny Cars, כמו כן בחלק ממכוניות ה-Top-Fuel.

4. תיבה ישירה - בשימוש בעיקר ב-Top-Fuel/ Top- Dragster וכו'.

אם יש עוד שאלות לגבי הנ"ל, בבקשה ;-)

ליאור.

גם בליגות גבוהות יותר יש שימוש בגיר ידני, אבל מסוג שונה מאוד ממה שמקובל במכוניות כביש. הגיר שם הוא בעל האוזינג וידית נפרדת לכל הילוך.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

מה ההגיון בהורדת הילוך?

הרי אתה מאיץ מעמידה. אתה מעלה הילוכים אחד-אחד, אם תנסה להוריד הילוך תוך כדי אתה תפוצץ גיר\מנוע.

בתיבה אוטומטית - אתה לוחץ גז עד הסוף, מחזיק חזק בהגה ומחייך כמו בעל תחנת דלק...אהמ.. אמריקאית ישנה\ערס רמזורים מצוי(התיבה תעלה הילוכים אחד-אחד לבד).

להפעיל קצת את התאים האפורים לפני ששואלים שאלה. :)

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אולי כדאי שאתה תפעיל את התאים לפני שאתה כותב.

תיבה אוטומטית היא נפוצה בגלל שהיא הרבה יותר זולה לאחזקה, מתאימה יותר לאופי המרוץ ולרוב גם גורמת למכונית להיות מהירה יותר ביחס למכונית זהה בעלת תיבה ידנית.

ובתיבות אוטומטיות למרוצים מעבירים הילוכים ידנית בלבד !!

למה לכתוב ולהראות שאתה בור אני עדיין לא מבין.

מרוצי דראג דורשים הרבה יותר מיומנות וידע ממה שאנשים חושבים, אני לא אומר שצריך skills של נהג פורמולה 1 או נאסקאר אבל בהחלט צריך הרבה ידע, מיומנות וניסיון.

כשאתה מנסה לזנק מהמקום ולנסוע הכי מהר שניתן עם מאות או אלפי כ"ס בגלגלים האחוריים, אתה צריך לדעת בדיוק מה אתה עושה, למה ואיך.

פורסם

גרשון אתה צודק ב100%.

אני לא דיברתי על מירוצי דראג מקצועניים אלא על מירוצי דראג מהסגנון שכנראה רלוונטי לשואל.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

ופעם יצא לי לקרוא ב-CAR (אאל"ט) כתבה בה נכתב בהרחבה על נושא התזמון בזינוק - כלומר איך לחסוך את זמן התגובה (כחצי שנייה) מאז שהתחלף הירוק - ומצד שני גם לא לצאת לפני שהתחלף ולפסול.

פורסם

ניאלא יודע על מה דיברו בכתבה הזאת אבל חצי שניה זמן תגובה לזינוק זה נחשב גרוע.

ה"עץ" (תמונה מצורפת) מסמן לפי סדר את הנורות לפני האור הירוק (או אדום בזינוק מוקדם מידי). זה לא משאיר מקום לניחושים.

tree.jpg

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
ניאלא יודע על מה דיברו בכתבה הזאת אבל חצי שניה זמן תגובה לזינוק זה נחשב גרוע.

ה"עץ" (תמונה מצורפת) מסמן לפי סדר את הנורות לפני האור הירוק (או אדום בזינוק מוקדם מידי). זה לא משאיר מקום לניחושים.

tree.jpg

אני לא יודע אם ניחושים זו מילה טובה לתאר זינוק אבל זינוק זה גם לא כל כך טריוויאלי כמו שחושבים. ברמות הגבוהות אומרים שאם ראית את הירוק נדלק לפני שהתחלת לזנק, כנראה שהפסדת את המקצה. צריך לדעת את התזמון של העץ טוב ולדעת להגיב אליו בהתאם אחרת חבל על הזמן.

The Enemy of the System is the Individual

פורסם

עוד שאלה אם כבר פתחתם נושא על מרוצי מיאוץ אז-

"בפתיחה"מהמקום אז הנהג מנסה לפתוח כמה שיותר מהר שזה אומר שיחרור מהיר מאוד של הקלאץ עם הרבה גז אבל הההגיון אומר בגלל הכח המטורף שיש לרכבים שם אז האוטו יפרפר ויאבד מהפתיחה המהירה אז אם אני צודק מה הסוד לפתיחה זריזה ללא איבוד כח מפרפור?או שאני טועה?

פורסם
האגדות מספרות שלכל מסלול והתזימון שלו...:wink: נקרא לזה פוקלור של נהגים אמרקאים.

אין פה אדגות, יש סוגי עצים, Pro Tree עץ של 0.4 שניות, ועץ Sportsman עממי שיותר קל לעבוד איתו.

פורסם
עוד שאלה אם כבר פתחתם נושא על מרוצי מיאוץ אז-

"בפתיחה"מהמקום אז הנהג מנסה לפתוח כמה שיותר מהר שזה אומר שיחרור מהיר מאוד של הקלאץ עם הרבה גז אבל הההגיון אומר בגלל הכח המטורף שיש לרכבים שם אז האוטו יפרפר ויאבד מהפתיחה המהירה אז אם אני צודק מה הסוד לפתיחה זריזה ללא איבוד כח מפרפור?או שאני טועה?

מאוד תלוי בצמיגים שלך, אם הכוח מהמנוע יותר גדול מכוח האחיזה שהצמיגים מספקים הם יחליקו ואם הם יספקו מספיק אחיזה הם לא יחליקו. החוכמה היא למצוא את הנקודה שבה אתה מוריד מקסימום כוח לגלגלים בלי שהם יחליקו.

• תוכן חדש...