Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7223 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם מטרתך בפורום הינו עידוד מהירות ונהיגה שגויה ופרועה, בבקשה, אבל אני מקווה שלא תעקוף אותי מימין כאשר אני אנסע 100 באיילון בנתיב אמצעי...

אם מטרתך הינה למידה נכונה של נהיגה ואדיבות אז בהחלט יש לך הרבה מה ללמוד.

ראשית, אין מושג כזה נתיב אמצעי. ישנו נתיב ימני וכל השאר הם שמאליים.

שנית, אתה מתנחל לך בנתיב "האמצעי"(השני מימין, השלישי מימין...)במקום לחזור לנתיב הימני, מה מעשיך בנתיב זה?

הנתיב הזה מיועד לעקיפה בלבד!

סיימת לעקוף, חזור לנתיב הימני. מעבר הנתיבים הזה הוא בהחלט רצוי ונחוץ לשם תנועה שוטפת ובטוחה יותר מאשר התנחלותך באותו נתיב לאורך כל הדרך.

אדיבות - בבקשה ממך תן לנו ליסוע בכבישים ללא צורך לזגזג בין בנתיבים מאחר ואתה ושכמותך החליטו שמעבר נתיבים הוא מסוכן.

חזור לספר התאוריה ולמד היכן מקומך על הכביש(לא בנתיב ה"אמצעי").

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין אשמה ברורה במקרה הנ"ל.

ההונדה לא אשמה בברור כי היא נסעה בצד ימין ורצתה לעקוף רכב. החוק שאין לעבור מצד ימין מבוטל בכביש רב מסלולי כאשר התנועה נוסעת בשיירה.

גם הרכב של החבר שלך לא אשם בברור כיוון שהוא חזר מעקיפה.

התשובה לשאלה תמונה במצב בכביש, האם שני הנהגים אותתו? האם שני הנהגים הביטו היטב במראה לפני הפניה?

לפי ההגיון הייתם צריכים לראות את הרכב המאותת להכנס לנתיב. גם אם לא הייתי צריכים להבחין מוקדם יותר שהנתיב שפונים עלו עמוס.

אם היתה תאונה פה זה היה דוגמא מושלמת לנהיגה רשלנית, של שני הצדדים :!:

ובסך הכל נהיגה מעל המותר היא לא מעשה נוראי כל כך. בתנאי שהוא קורה בסביבה תומכת. כלומר לא לנסוע הרבה מעל תנועה שלידך כדי שתוכל להספיק לבלום או לסטות אם נהג יזוז לנתיב שלך.

לא לנסוע במהירות שבא אינך יכול לעצור בכביש הנראה לפניך - מי יודע מתי יהיה רכב תקוע או פקק פתאומי.

לא לעבור את המגבלות הרכב, וכל שהמהירות גדולה יותר להשאיר יותר טווח ביטחון.

פורסם

אני רוצה להוסיף.

נהג חדש שעוקף אוטובוס ,במעל 100 קמ"ש (אם הוא נסע מאחוריו ה 100 אז כדי לעקוף אותו היה חייב להאיץ) , לא ראה מאחוריו את ה"עונדה" עקפת אוטובוס , קח בחשבון שבצדו השני יש רכב .

לאן אתה ממהר? נסעתם שניכם 100 קמ"ש? זה אומר שאת איילון תעברו מצד לצד תוך איזה 10 דק', אז מה מיהרת לעבור ב 9.5 דק'?

נכון להתנחל בצד שמאל זה טעות , אבל גם החבר'ה שנוהגים במהירויות מופרות בצד שמאל אין לכך שום , אבל שום הצדקה שהיא, גם עם זה השמאלי.

נהגוס צעיר, לך ולחברך יש שיפוט של ילדים כיוון שאתם עוד כאלו , אל תתעסקו ב: "במקרה של תאונה מי אשם" , זו חשיבה של ילדים בגן.

תתעסקו באיך לבדוק מיליארד פעם את המראות ואז כשהכביש פנוי חוצים!!!

פורסם

תראו ברור לי שגם הכמעט הזה יכול היה להימנע ע"י הסתכלות במראות ובחלונות הצידיים גם לפני החזרה לנתיב לאחר העקיפה. גם הסברתי לו את זה טוב טוב אחרי שהוא נרגע והפסיק לרעוד. אבל פשוט זה היה כל כך קרוב שאני כבר התחלתי להריץ בראש איך אנחנו מחליפים פרטים והכל (לא חשבתי על יותר גרוע מזה. לא רציתי.) אז רציתי לדעת מי היה האשם העיקרי פה.

הערס בעונדה לא אותת, הוא הגיע לשם בתוך שניה או 2. הוא היה כמה מאות מטרים מאחורינו, בנתיב שלנו עדיין, וכשעברנו על פני האוטובוס הוא עקף אותו מימין, במהירות גבוהה במיוחד.

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם

לאן אתה ממהר? נסעתם שניכם 100 קמ"ש? זה אומר שאת איילון תעברו מצד לצד תוך איזה 10 דק', אז מה מיהרת לעבור ב 9.5 דק'?

נכון להתנחל בצד שמאל זה טעות , אבל גם החבר'ה שנוהגים במהירויות מופרות בצד שמאל אין לכך שום , אבל שום הצדקה שהיא, גם עם זה השמאלי.

למה את קונה מגבר של פייס או טוויטר של קאנטון? אין לכך שום הצדקה, תקנה יותר טוב פירלס, אז במקום 140 דציבל יהיו לך 110 אז מה? אז לא כל השכונה תשמע אותך רק חצי מהשכונה. אין לכך שום הצדקה.

חלאס עם ההתחסדות, באיילון אפשר לנסוע גם 150 בלי שום בעיה. ויש לכך הצדקה, כמאמר שמר הכביש מלא באנשים מטומטמים, אני רוצה לבלות כמה שפחות זמן על הכביש.

ROOONEEYY

פורסם

קרווין היקר,

אני מעדיף לעקוף אוטובוס ולא להיות מאחוריו. כנ"ל לגבי כל רכב כבד אחר.

100 קמ"ש זו מהירות מופרזת רק למתנדב של "אור ירוק".

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

ממה שזכור לי החוק היבש אומר שרכב שבנתיב השמאלי, אשר רוצה לעבור לנתיב הימני, יש לו זכות קדימה (או משהו בסגנון). רכב שרוצה להיכנס לנתיב שמאלי יותר, אין לו זכות קדימה ועליו לחכות עד אשר תתפנה הזדמנות.

במציאות הדברים שונים מאוד, והרבה פעמים עדיף להשתמש בשכל ולא להיכנס לסוגיות של "החוק אומר".

רוצה לעקוף/ לשנות נתיב/ להאט - שים לב לכל התנועה שמסביבך, ואל תניח כי זכות הקדימה היא שלך כי ככה רשום בתיאוריה. חבל על התאונה שתעשה רק בגלל שיש לך "זכות".

PUG-306 XSI MK2

פורסם
אין אשמה ברורה במקרה הנ"ל.

ההונדה לא אשמה בברור כי היא נסעה בצד ימין ורצתה לעקוף רכב. החוק שאין לעבור מצד ימין מבוטל בכביש רב מסלולי כאשר התנועה נוסעת בשיירה.

גם הרכב של החבר שלך לא אשם בברור כיוון שהוא חזר מעקיפה.

התשובה לשאלה תמונה במצב בכביש, האם שני הנהגים אותתו? האם שני הנהגים הביטו היטב במראה לפני הפניה?

לפי ההגיון הייתם צריכים לראות את הרכב המאותת להכנס לנתיב. גם אם לא הייתי צריכים להבחין מוקדם יותר שהנתיב שפונים עלו עמוס.

אם היתה תאונה פה זה היה דוגמא מושלמת לנהיגה רשלנית, של שני הצדדים :!:

ובסך הכל נהיגה מעל המותר היא לא מעשה נוראי כל כך. בתנאי שהוא קורה בסביבה תומכת. כלומר לא לנסוע הרבה מעל תנועה שלידך כדי שתוכל להספיק לבלום או לסטות אם נהג יזוז לנתיב שלך.

לא לנסוע במהירות שבא אינך יכול לעצור בכביש הנראה לפניך - מי יודע מתי יהיה רכב תקוע או פקק פתאומי.

לא לעבור את המגבלות הרכב, וכל שהמהירות גדולה יותר להשאיר יותר טווח ביטחון.

חור אחד בתיאוריה

אם יש עומס / שיירה / פקק תנועה אז איך נוסעים על 100 קמ"ש?

האשמה פה ברורה ונופלת על נהג העונדה, הבחור חיפש לעקוף את האוטובוס מצד ימין, והחוק מאוד ברור, אסור לעקוף מימין, גם בגלל שיכולים להיווצר מצבים כאלה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
יבין כתב:

...שרכב שבנתיב השמאלי, אשר רוצה לעבור לנתיב הימני...

Science fiction

יש לו זכות קדימה, על רכב שרוצה לבצע מהלך זה מהנתיב הימני.

אולם, היכרון שלי מטעה אותי לפעמים, נעשה בירור לנושא,

בכל מקרה, אשמח לדעת מה אומר החוק על סיטואציה שכזו.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

אני לא אתייחס כאן לעניין ה"אשמה".

מה שכן, מאוד מומלץ בכביש מהיר (ובמהירויות של כביש מהיר) להפעיל את האיתות

כ"הצהרת כוונות" עוד לפני ההצצה במראה, אפילו.

דבר נוסף: אם הבנאדם מודע למה שהוא עושה ומנסה להשתפר, התפיסה של האופן בו התנועה

זזה סביבו תשתפר פלאים. אין תפיסה כזו לאף נהג חדש, נקודה. אצל נהגים טובים, סקירת מראות

(כולן!) הופכת לריטואל חרוט במוח, המתרחש כל כמה שניות. כשהערנות גבוהה, אפשר להבחין

בעונדות או סתם רכבים חשודים הרבה לפני שעוקפים אוטובוס, ובזמן העקיפה מודעים לכך שאותו

רכב נמצא שם, גם אם לא רואים אותו.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
יש לו זכות קדימה, על רכב שרוצה לבצע מהלך זה מהנתיב הימני.

אולם, היכרון שלי מטעה אותי לפעמים, נעשה בירור לנושא,

בכל מקרה, אשמח לדעת מה אומר החוק על סיטואציה שכזו.

הייתי ציני לעניין האפשרות שנהג שמתנחל בנתיב השמאלי ירצה לחזור לנתיב הימני...(למעט למען יציאה מהכביש הראשי לכיוון יעדו) :roll:.
פורסם

אתה יודע מדוע הסטטיסטיקה של המשטרה אומרת את זה ? זה לא בגלל עקיפות זה בגלל שיש משוגעים שחותכים נתיבים כי הם מאצ'ו MEN , והם רוצים להראות לכולם0 שעונדה עם ספוילרים עוקפת כול מישזז ,

ויש עוד וזה , אנשים/נשים שלא יודעים באיזה נתיב הם רוצים להיות במיוחד לפני מחלפים , ומזגזגים ועוד באיטיות , בלי להסתכל במראות

מכאן להשליך שזו סיבה עיקרית זה לא נכון

ודרך אגב אחת הסיבות שאני נוהג מהר בכבישים זה כדי לברוח מאנשים כאלו , כשאני רואה אותם אני לוחץ חזק

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

שלום לכל המגיבים

א. "הוא היה על בערך 100 על הנתיב השני מימין" כלומר האוטובוס היה במהירות 100, הנהג הצעיר חדש היה במהירות הגדולה מ - 100 !!!

ב. אני בהחלט אוהב סטטיסטיקות, מכירים את הסטטיסטיקה שאנשים רזים שותים עם סוכר ואנשים שמנים שותים עם סוכרזית - המסקנה הינה שסוכרזית משמינה :)

ג. אני עדיין חושב שאם במקרה יש לפניך רכב במהירות 100 קמ"ש עדיף להאט למהירות 100 מאשר לצאת לעקיפות (שכעובדה כמעט הסתיים באסון).

ד. בכביש אל תהיה צודק, תהיה חכם.

ה. אומנם נהג טוב יותר (ואני משער שרוב המגיבים ואני בכללם) היה יוצא לעקיפה, אבל לפני החזרה הוא בטוח כבר היה מודע ל"ערס" העוקף מימין, כי אנחנו יותר מודעים לסביבה היותר רחוקה ולכל המראות, אבל לנהג חדש עם מעט ק"מ ההמלצה שלי נשארת בעינה - "לא חייב לעקוף, אל תעקוף"

בברכת חג שמח

פורסם

יפתח. אני לא יודע מה איתך, אבל לנסוע מאחורי ברלינגו מפחיד אותי, שלא נדבר על אוטובוס!

אתה לא רואה כלום, אם פתאום הוא יבלום, לא תהיה לך שום התראה!

ואתה לא יכול להגיד לי שמור מרחק, לא באיילון!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...