Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7235 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עברתי על שירשורים ישנים שמדברים על שמנים. בחלק מהשירשורים נטען ששמן 5W30 משפר את צריכת הדלק,זרימת השמן במנוע וכתוצאה מזה אולי גם את הספק המנוע.

בדקתי באוטודטה ושם רשום שבמזג אוויר ממוצע אפשר להשתמש ב5W30 או 10W30. בצד הפנימי של מכסה המנוע ברכב ישנה מדבקה של פז שממליצה על שמן 10W40 חצי סינטטי ו 5W40 סינטטי מלא של פז.

האם 5W30 יזיק/יועיל במזג אוויר חם (עד 40 מעלות בחוץ) ובמזג אוויר קר של חורף?

בקיצור, איך אני יכול לדעת איזה שמן יהיה הבחירה הכי נכונה לרכב - הרכב אלמרה 1.8 03' 42,000 ק"מ והחלפות שמן מתבצעות כל חצי שנה בלי קשר לק"מ + פילטר שמן מקורי.

אשמח לקבל תשובה

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חכה למרק10 , הוא ירשום לך בדיוק מה אתה צריך.

אני לא הייתי משנה שום דבר מהמלצת היצרן, כדי לקבל יותר הספק או משהו מהסוג הזה.

מי הדביק לך את המדבקה הזו של פז?

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

זאת מדבקה צהובה של פז שרשום עליה "המלצות לשמנים לרכב מסוג ניסאן"

נמצאת בחלק הפנימי של מכסה המנוע, ככה קיבלתי את הרכב.

באוטודטה רשום במזג אוויר קר 5W30, מזג אוויר ממוצע 5W30-10W30 ובמזג אוויר חם אין המלצה מלבד הכיתוב "סינטטי".

על המדבקה המדוברת יש המלצה ל10W40 חצי ו- 5W40 סינטטי שניהם של פז (כמה מפתיע).

אני רוצה לדעת האם בחורף הישראלי יש טעם להחליף ל5W30 מכיוון שאני במילא מחליף שמן בעוד חודשיים. ולקיץ עדיף 5W40? יש לציין שהאוטו עושה הרבה נסיעות עירוניות והרבה התנעות. אני משתמש בשמן סינטטי בלבד ופילטר שמן מקורי של ניסן.

פורסם
מי הדביק לך את המדבקה הזו של פז?

קרסו.

המדבקה הצהובה הזו של פז מודבקת תחת כל מכסה מנוע של ניסן ורנו בארץ.

פז משווקת (בשיתוף עם קרסו, כמובן) "חבילת נוזלים" לרכב, שעונה (עפ"י הגדרת היבואן לפחות) על דרישות היצרן.

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם
קרסו.

פז משווקת (בשיתוף עם קרסו, כמובן) "חבילת נוזלים" לרכב, שעונה (עפ"י הגדרת היבואן לפחות) על דרישות היצרן.

זה לא משהו אישי, אבל אני מעדיף שמן מתוצרת ידועה ואיכותית כמו ELF,MOTUL,LM ולא תוצרת פז עם כל הכבוד לשם המכובד.

ובכל זאת, יש סתירה בין אוטודטה למדבקה - במוסך מורשה אמרו לי 10W40 חצי סינטטי כמו שהם שמים, ואני לא מסכים איתם. יש אלטרנטיבות?

פורסם
קרסו.

האם זה רב פקד קרסו מצ'רלי וחצי שהדביק את המדבקה?

אם כן אז לא הייתי סומך על האמינות שלו.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

מה יש לך מפז? פז משווק שמנים של קסטרול שזו חברה ליצור שמנים ברמה עולמית.

למזג האויר בארץ 10W40 בהחלט יספיק, כל רמת צמיגות גבוהה יותר תהיה הוצאה כספית מיותרת.

פורסם

כמו שדניאל כתב, שמן בצמיגות 10W40 יספיק בנסועה הנמוכה של המכונית שלך עם החלפה אחת לחצי שנה. אם תתחיל לנסוע יותר, יש הצדקה לחשוב על מעבר לשמן בצמיגות 5W40 עם החלפה כל חצי שנה או 10,000 ק"מ - המוקדם מהשניים. שמן מכל יצרן גדול ומוכר כמו אלו שהזכרת יתן לך מענה מצויין. אין הצדקה להחליף לקראת החורף את השמן לשמן בצמיגות 5W30, זה לא יתן לך שום דבר. לגבי הסינתטי, הוא אכן כזה אם על האריזה רשום "FULLY SYNTHETIC". כל מונח אחר מתאים לסינתטי חלקי שאינו רע כלל וכלל.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם
זה לא משהו אישי, אבל אני מעדיף שמן מתוצרת ידועה ואיכותית כמו ELF,MOTUL,LM ולא תוצרת פז עם כל הכבוד לשם המכובד.

מסכים איתך, על אף העובדה שקרסו טוענים כי הנוזלים עומדים בדרישות היצרן.

זו הסיבה שאני משתמש בשמני ELF (בעבר השתמשתי במוטול, עד אשר מצאתי את יבואן ELF בארץ).

ובכל זאת, יש סתירה בין אוטודטה למדבקה - במוסך מורשה אמרו לי 10W40 חצי סינטטי כמו שהם שמים, ואני לא מסכים איתם.
אתה מוזמן לעיין בספר הרכב, שם מופיע טווח הצמיגויות הדרוש לשימוש.

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

אין לי שומדבר מפז. פשוט יש לי העדפה לחברות אחרות, זכותי.

10W40 אולי יספיק אבל זאת לא הנקודה, זה רק מה שכתוב על המדבקה שלהם ולא ראיתי גיבוי בשום מסמך רישמי של ניסן להמלצה הזאת.

אני רוצה לדעת מה ההבדלים העיקריים בין 5W30 ל5W40 והאם ישנה חשיבות לצמיגות השמן בקיץ ובחורף פה בארץ.

פורסם
מסכים איתך, על אף העובדה שקרסו טוענים כי הנוזלים עומדים בדרישות היצרן.

זו הסיבה שאני משתמש בשמני ELF (בעבר השתמשתי במוטול, עד אשר מצאתי את יבואן ELF בארץ).

אתה מוזמן לעיין בספר הרכב, שם מופיע טווח הצמיגויות הדרוש לשימוש.

אפי.

תודה על התשובה אפי, ספר רכב כרגע לא נגיש לי..העניין בבירור.

לגבי היבואן - אפשר לקבל מס' טלפון שלו ומיקום בארץ?

תודה מראש

פורסם

אתם מייחסים חשיבות רבה מידי לצמיגות. האקלים בארץ נוח יחסית והבדלי הטמפ' בין חורף וקיץ הם קטנים.

איפה שאני נמצא בארה"ב למשל, מדובר על שיא חום יולי של 35 וגם 40 מעלות. ובחורף צונחים מתחת לאפס...ובמשך כל השנה רכבים נוסעים פה עם 5W20, כל הרכבים החדשים מגיעים עם השמן הזה וזאת המלצת היצרנים.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

OK אז נניח שאין הבדל רציני בין החורף לקיץ.

עדיין בחלק מהספרות מומלץ 5W30 ובחלק אחר 5W40. מה שאני מחפש זה המלצת יצרן מעודכנת

(ותתפלאו אבל במוסך מורשה לא ידעו להגיד לי כלום חוץ מ10W40 שיש להם בצוברים).

מה טוב יותר למנוע, ובאיזה תקן השמן צריך לעמוד (אלמרה N16)?

פורסם

שלום לך,

ההתלבטות והתעניינות שלך מוצדקות וראוי לתת לך תשובה בדוקה.

אכן יש הצדקה לרכב שברשותך שהינו חדש ומודרני לעבור לשימוש לשמן סינטטי מלא בעל דרגת צמיגות של 5W40 ודרגת איכות SM שמתאימה לדור החדש של רכבים.

השמן יחסוך לך מעט בצריכת הדלק השנתית וכמובן יוריד את הבלאי של המנוע בהתנעת בוקר ובימים קרים, בזכות הצמיגות הנמוכה יכולת הזרימה של השמן בימים קרים הינה משופרת ולכן החיכוך שיווצר במנוע קטן יותר דבר שישמור על המנוע לטווח הארוך.

אל תצפה לניסים ונפלאות!

מעבר לשימוש בשמן בעל צמיגות 5W30 רק במידה ויש המלצה מפורשת של היצרן.

כמובן אתה יכול להמשיך להשתמש בשמן 10W40 של חברה מוכרת כפי שצינו קודמיי אך שים לב שדרגת האיכות תהייה לפחות SL לא פחות מזה !

תתעלם מהמלצות אנשי המוסך הם ממלאים שמן שקיים בצובר או מה שהזמין המחסנאי.

בדוק המלצות בספר הרכב שברשותך או דבר עם נציג שירות בכיר של הייבואן בארץ.

תוכל להעזר בקישור להמלצות של יצרן השמנים LM או

http://www.liqui-moly.de/web/lmhomeen.nsf/pages/index_produkte

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...