Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5069 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני פשוט מציע שתמחק את ההודעה הזאת חבל לי לתקן אותך כל פעם מחדש בכל משפט

וכן הקאפפה פרפקט באמת סאב מצויין בזה אני מסכים אבל אטימה נחוצה בכל מקרה גם SPL גם SQ אלא אם כן אתה אוהב רעש של דלת של בגאג'

ולQUATRO vbmenu_register("postmenu_1004391", true);

הכל בכיף אני נהנה להתווכח עם מישהו שמחדש לי מדי פעם

אבל שמצטרפים עדרים למינהם אני מתעצבן טיפה

להזמין כבאית גיבורה שתוריד אותך מהעץ?

כי אני הולך לחגוג יומהולדת

בהערכה , אבנר

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

shalom, אני לא יודע מה זה סאב SQ טהור.

הוא לא ייעודי ל SQ?

גם ה IDMAX לא ייעודי ל SQ אבל אתה תרשה לעצמך לכנותו סאב ייעודי?

או בגלל שלא רשום עליו פוקאל?

הרבה רכבים של קיקר זכו בתחרויות SQ, והם עמדו מול "סאבים ייעודיים"...

ולידיעתך, לא רק ה L7 לקח זכיות, אלא גם הסולו X שהוא "בכלל לא ייעודי"...

והם לא היו צריכים להזיע או להתאמץ, הם פשוט תכננו תיבה טובה, ושילבו אותה

עם מערכת SQ כוללת ברכב.

פורסם

הכללות ניתן לעשות בלי סוף, היו הרבה תחרויות של SQ שסאב פיוניר זכה בהם מקום ראשון, כן עשיתי תחרות ביום ראשון שני ושלישי בין פיוניר לקנווד לקליפרוניה בוום והפיוניר זכה מקום ראשון בתחרות, היה לא תיבה אטומה ההיתה מאמין?! פיי איזה סאב של SQ. בכל אופן אין בעיה אם אתה ומר' כבאי חושבים שניתן להוציא מה L7 יכולת דיוק טובה יותר מהסאבים בסגנון שאני כתבתי תישארו בשלכם, אחרי הכל אודיו תמיד חוזר לעניין של טעם, אני לא חושב שבשום תחרות SQ מקצועית עולמית ה L7 באמת זכה, יכול להיות שהוא זכה בתחרות כמו שאני ערכתי (פיוניר, קנווד, קליפורניה), בכל אופן השרשור הזה באמת יוצא מטעמו, אני רק יכול להציע לפתוח השרשור להגיע מחר לפגישה אני בטוח שיהיה למישהו מערכת עם L7 ולמישהו יהיה מערכת עם סאב SQ ייעודי, ואולי פותח השרשור יוכל להבחין בעצמו בהבדל...

יום טוב, עידן (כן לא שלום).

פורסם

סליחה, עידן.

וכשרשמתי זכייה בתחרויות, דיברתי על התחרויות הכי גדולות של IASCA,

UASCi, MECA וכו'...

וכן, זה עניין של טעם... הטעם של השופטים...

אז אתה לא רוצה להבין שגם קיקר ה"עלובים" ב SQ מצליחים בתחרויות?

לא נורא... אף אחד לא מכריח אותך.

אני רק מראה לך את הצד הזה - זה הכל.

פורסם

אני לא כל כך מבין מה הבסיס לכל הדיון הזה.

לאף אחד אין פה ספק שאם רוצים מערכת SQ סאב גנסיס אודיופיל ישמע טוב יותר מסטרוקר לצורך ההדגמא וכמובן שהסטרוקר יהיה הרבה יותר טוב ל SPL. אבל ברוב המקרים , הגבולות הם לא כל כך קיצוניים ורוב הסאבים ידעו לעשות גם מזה וגם מזה. חלק טוב יותר וחלק טוב פחות.

כמובן שכיוונים התקנה וכל שאר הדברים שקשורים בזה משפיעים ביותר וקובעים את אופי המערכת.

גם לסגנון הציוד וגם לדרך שבא משתמשים בציוד יש השפעה על הסאונד .. איך גם בעניין הזה נוצר ויכוח ??

icon_wink.gif

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם
אני פשוט מציע שתמחק את ההודעה הזאת חבל לי לתקן אותך כל פעם מחדש בכל משפט

וכן הקאפפה פרפקט באמת סאב מצויין בזה אני מסכים אבל אטימה נחוצה בכל מקרה גם SPL גם SQ אלא אם כן אתה אוהב רעש של דלת של בגאג'

ולQUATRO vbmenu_register("postmenu_1004391", true);

הכל בכיף אני נהנה להתווכח עם מישהו שמחדש לי מדי פעם

אבל שמצטרפים עדרים למינהם אני מתעצבן טיפה

להזמין כבאית גיבורה שתוריד אותך מהעץ?

כי אני הולך לחגוג יומהולדת

בהערכה , אבנר

אבל אני מקווה שאתה לא מתכוון בציניות....:-) על הכיפאק!

שיהיה לך המון מזל טוב!!!

תבקש שיכינו לך עוגה בצורת סאב....

נשתמע

"אני לא יודע אם יש מספיק מגברים בבית..."

פורסם

אחים שלי בתוך כל הבלגן הזה לא הגענו לכלום בתכלס מה לפי דעתכם (כל אחד ודעתו אין צורך לריב ולהיתלכלך)

ובקשר לסאב הייתי רוצה פשוט סאב/ים עם איכויות ממש טובות אם אפשר לשנות את הבוקסה אז הייתי רוצה לדעת לכמה ליטר אטום או לא ובאיזה צורה...וכו'

אני לא מסטול!.......אני בסדר גמור.

פורסם

אני לא מבין כלכך על מה אתם מתווכחים, הרבה מושגי "SQ" נזרקו פה לאוויר.

מה שאתם לא לוקחים בחשבון זה ש

1. הכל זה טעם אישי.

2. לכל אחד יכול להשמע משהו אחר כSOUND QUALITY.

אבל וזה אבל גדול.

על מנת להתחרות בקטגוריה של SQ, צריכה להיות ברשותכם מערכת שעומדת בכללי הSQ.

הכללים המאוד מאוד כללים הם :

1. במה.( SOUND STAGE)

2. תמונה.(SOUND IMAGE).

3.חדות\שקיפות (CLARITY).

4. והכי חשוב, נאמנות למקור.

מתטער לבאס אותכם חברים, עם עם סט קומפוננט של מאגנט בול פאוור לדוגמא לא תוכלו לעמוד בקריטריונים כי הוא פשוט לא נאמן למקור.

אפשרי לקחת סט כמו מורל פולס ו"לבנות" איתו במה מבחינת גובה,עומק,נפח,רוחב.

כנ"ל גם לגבי תמונת הסאונד ברכב, אבל עם סט כזה לא תוכלו לנצח בתחרות כי הוא פשוט לא נאמן למקור והוא אינו מפורט וחד מספיק בשביל זה.

מצד שני, אפשר גם לקחת סט של ג'נסיס אבסולוט ב2500 פאונד ועדיין להגיע מקום אחרון בתחרות כי אין במה מסודרת וגם תמונה מסודרת, ולכן זוהיא גם לא תהיה מערכת SQ.

תבינו, לזרוק ברכב רכיבים יקרים ויוקרתיים לא יהפכו מערכת סטריאו למערכת SQ.

כיוונים נכונים,זוויות נכונות,התאמה בין אלמנטים(L7 "קצת" יעלה על הסאונד של סט כמו פולס),מיקומי האלמנטים,איטום,והמון המון מחשבה.

פרט לכך, צריך לדעת מה עושים ואיך עושים.

בלי הידע זה קרב אבוד מראש,כי זה שקנית רמקול או סט כזה או אחר יקר או יוקרתי לא אומר שישמעו אותו טוב.

אני לא אומר שL7 לא יכול לתת תוצאה טובה בתיבה אטומה ובכיוון נכון, אבל כנראה שלתחרות SQ הייתי שוקל איזה 20-30 סאבים לפני שהייתי חושב אולי בכיוון של סאב כזה, דווקא מבין הקיקרים הראשון שהייתי חושב עליו היה CVR או קומפ C, בטח שלא סולו X או L7, כי זה פשוט יהיה יותר מידי עבודה ששוה את ההשקעה.

בנוגע לציודים?:

שמעתי כבר סטים של אלייט שנשמעים יותר גרוע מפולס, וגם סט של פוקאל V1 שנשמע יותר טוב מהאוטופיה הישן, והכל בגלל המון תכנון מבחינת כל הפרמטרים שציינתי לפניכן.

שיהיה לכולנו סופ"ש נעים, ולכל באי מפגש צפון אנחנו נתראה מחר ונוכל להמשיך את הדיון המעמיק הזה:).

ניר

under construction..

פורסם

1. במה.( SOUND STAGE)

2. תמונה.(SOUND IMAGE).

3.חדות\שקיפות (CLARITY).

4. והכי חשוב, נאמנות למקור

ה 4 זה 1,2,3 כל זה יוצר את ה"נאמנות" למקור. גם בול פוור ישמע "נאמן" למקור.

הכל תליו איך אתה שומע את המוזיקה. ו איזה מוסיקה אתה שומע. אתה יכול ליבנות מערכת כמה שאתה רוצה, מרכיבים הכי טובים בשוק.

אבל אם אתה תישמע הקלתות "מסריחות" אז אין סיכוי שיהיה שימוש במערכת שלך כ SQ.

פורסם

רומן, ממש לא נכון.

נאמנות למקור זה מה שמוביל כל יצרן רמקולים להגיע לשחזור כמה שיותר קרוב למקור.

לכל רמקול יש את הצליל שלו, אין ספק שכדי לשמוע סט במיטבו צריך לדאוג לתמונה ובמה ברכב.

אבל כדי לשים לב אם רמקול "אמיתי" או לא?

לא צריך הרבה, מספיק שתלך לחדר השמעה של אודיו בייתי ובד"כ בחדרים קטנים אתה לא מקבל לא תמונה ולא במה , אבל עדיין תוכל לשמוע איזה רמקול יותר נאמן למקור.

ושיש מרכזיה זה הרבה יותר נוח לדלג בין רמקול לרמקול(אם כל הגריעה של המרכזיה...)

מצטער אבל בול פאוור לצורך העניין, הוא סט לא מספיק חד,לא מספיק מפורט, לא מספיק מדוייק, ולא מגיב מספיק מהר, פרט לכך, תשמע בו כלי נגינה שונים ותוכל ישר להבין שמדובר על סט לא נאמן למקור לחלוטין.

אבל זה בדיוק ההבדל בין סט איכותי ברמת SQ לסט פשוט.

שמודדים סטים מודדים אותם במספר פרמטרים:

חדות,פירוט,יכולת עבודה בהתאם להצהרות,ו נאמנות למקור.

אין קשר בין נאמנות למקור של רמקול לבין תמונה או במה, להיפך, במה נכונה ותמונה רק יכולים להראות את המציאות כפי שהיא במלואה.

וזה לא משנה איך תתקין אותי מצידי הפוך מהתקרה למטה, עדיין על מנת להגיע לתוצאה מקסימלית צריך להשתמש ברכיבים איכותיים.

under construction..

פורסם

גישה שלי היא שקודם כל תוכל להבדיל בין רמקול לרמקול ואחרי זה תתחיל אם ה"וודו".

ולא לבוא וליזרוק מלים כמו SQ או לא SQ. מבינים את זה אם הזמן וכל בן אדם מבין את זה אחרת כי כל בן אדם בעל אופי שונה. תאמין לי שיש מקרים שבני אדם ניצחו בקטגוריות SQ אם רמקולים קואקסיאלים הכל תלוי בצרכים שכל בן אדם! בן אדם זה יצור חכם מאוד שמתאקלם אם דברים שיש לו. יש כאלה שפחות חכמים יש כאלה שיותר. אבל כל בן אדם הכי טיפש יהיה יותר חכם מקוף הכי חכם, במובן שלנו!

מה שאני מנסה להגיד (לכולם) שמספיק לאחד הכל ביחד!

יש לקחת כל מקרה ומקרה לחוד. יש המון פרטים שאף אחד לא נכנס בהם וישר צעוק זה SQ ו זה SPL. אתה יכול לחשוב שיש לך מערכת SQ הכי טובה בעולם אבל מישהו יבוא ויגיד ש"בחור אתה טועה, המערכת שלך היא זבל"!

• 6 שנים מאוחר יותר...

• תוכן חדש...