Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Seat Leon vs Audi TT

Shays
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8365 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי מה שאני מבין כאן הלאון והTT הם בעצם אותו דבר (יש כאן אפילו כמה שטוענים שהלאון יותר טובה.... :shock: )

אז איך אתם מסבירים דבר אחד פשוט,

שאאודי לא נועדה להיות רמה אחת מעל סיאט אלה שתי רמות מעל ?

איך אתם מסבירים את העובדה שאאודי נולדה להיות טובה יותר?!?

אתם רוצים להגיד לי שיום אחד בבוקר קמו המתכננים של אאודי וVW והחליטו לקחת מכוניות נחמדה ולפי מה שאתם אומרים לעשות אותה פחות טובה ולמכור אותה בפי 2 מחיר?!?

אני בטוח שאם למישהו כאן היה מספיק כסף לקנות אאודי TT הוא לא היה הולך בחיים לקנות סיאט ליאון.

אני חושב שיש כאן כמה אנשים (בלי שמות) שפשוט כל פעם שהם רואים TT בשכונה שלהם ורואים איך כולם מפנים את המבט אליה, יש לי הרגשה שהאנשים האלה פשוט אוכלים את עצמם.

כנראה בגלל שהם יודעים שהסיכוי שהם יזכו (כן כן יזכו) לרכוש אחת כזאת הוא מועט... אולי אפילו לכמה אנשים פה אפסי... ולכן הם מנסים לשכנע את עצמם שמה שיותר זול הוא הרבה יותר טוב.....

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

Padush ו-veyron,

קודם כל הוויכוח כאן מתחיל קצת להתיש אותי כמו שהתיש כבר טובים ממני, ולכן זו גם ההודעה האחרונה שלי בעניין (אלא אם אני ממש אתחרפן).

לויירון - אני חייב לך התנצלות על עניין ידית ההילוכים, אכן לא דקדקתי בפרטים והתכוונתי לשרטוט על הידית שבו מופיעים 6 הילוכים (לעומת 5 ב-TT העברית). עיינתי בתמונה ששלחת בדקדוק ואכן בידית שלי אין את השקעים הנאים בכרום מסביב, ותאמין לי שבכל בוקר כשאני מניע גרוני נחנק מדמעות על הפסד החוויה שנגרם לי בגלל פשטותו הכפרית של ראש ידית ההילוכים שלי, ואני מקלל את הרגע שבו החלטתי לרכוש את הרכב.

לגבי העובדה ששני הרכבים חד הם, צדקתם כשאמרתם שאם היה אותו דבר לא היה עולה יותר. TT אכן נראית אחרת, משדרת משהו אחר, ומתומחרת בהתאם לקהל היעד שלה. אם לא היתה עולה ככה, אותו קהל היה הולך לקנות משהו אחר כיוון שחלק מהעניין הוא שיידעו כמה שילמת בשביל הרכב. היא גם מאובזרת יותר טוב. כל זה לא מונע ולא מנע מהקונצרן אף פעם בעבר מלפעפע את כל הטכנולוגיות שהם מפתחים לכל אורך ליין המותגים שלהם, מה שמביא את הנהיגה בלאון להיות שווה פחות או יותר לזו של ה-TT. אני בטוח שתחרדו לשמוע שאותו מנוע שבשמו אני מתהדר (ולא בזכות כלשהי) שתקוע ב-TT היקרה שלכם, מותקן גם בסקודה אוקטביה RS, רכב דמוי מונית למהדרין. שם לעומת זאת לא מדובר ברכב ספורטיבי וכיול השילדה שונה.

בעידן הנוכחי אף יצרן רכב לא יכול להרשות לעצמו לקיים חטיבות מחקר ופיתוח נפרדות בשביל תת-קבוצה של רכבים, ולכן נעשה שימוש חוזר בטכנולוגיות. בעיקר העניין תופס בדברים שמצריכים מו"פ ארוך ומייגע כמו שילדות ומנועים. ככל שעובר הזמן, התופעה רק מתגברת. הגרמנים בכלל שיטתיים במיוחד והקונצרן פועל כמו שעון: כל 3-4 שנים מוצגת שילדה חדשה לגולף, שילדה חדשה לפולו, ושילדה חדשה לפאסאט ומייד אחריהם מופיעות כפטריות גם גרסאות אאודי, סיאט וסקודה המתאימות (כל פעם הסדר בין המותגים שונה קצת, לרוב אאודי ראשונה). מה שנשאר זה לשחק באבזור, מחיר ומותגים, כלומר להחליט איזה מה-goodies לשים באיזה מותג. לנושאים האלה אין שום קשר להנדסת רכב ומי שרוצה להבין אותם, צריך ללמוד שיווק, לא מכונאות.

להסתכל על ההסטוריה של אאודי לעומת סיאט ולהסיק מסקנות לגבי סיאט של היום מתוך סיאט של לפני יותר מ-12 שנים זה לא יעיל. כמו להשוות סקודה של לפני 8 שנים לכזו של היום. יש אי רציפות ברורה. ברגע ש-VW קנו אותם, מיד הם התחילו להוציא מכוניות שדומות ל-VW/Audi, ולא דומות למה שייצרו לפני כן.

לסיכום, לדעתי אתם שוגים בראיה רגשנית של מפת הרכב של הקונצרן, כלומר אתם מתייחסים לדימויים שמוכרים לכם ול-passion שלכם למותג, ובוחרים להתעלם מראיית השיקול העסקי הקר והיבש שעומד בבסיס של כל תעשייה תחרותית. אני מבין ללבכם כי אני שגיתי באותה צורה בשוק המחשבים האישיים של לפני מי-יודע-כמה שנים, כשלא כל מחשב היה IBM PC. היום אני מכיר קצת את הצד השני של העניין, כלומר את השיקולים של מי שמייצר את הטכנולוגיות, ותאמינו לי ש-passion יש רק במחלקת המחקר. במחלקת השיווק, שזה מי שמחליט איזה מנוע ואיזה שילדה יהיו לסיאט, יש אנשים שיעשו כל מה שצריך בשביל למכור יותר, כולל "למכור את הנשמה של אאודי לסיאט". ואני מרוויח מהסיפור.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

רק אוסיף שאאודי מעולם לא שלטו לחלוטין בראלי.

הם היו אחד מהיצרנים המובילים אבל ה-S1 (האגדית) הייתה אכזבה מבחינתה של אאודי. הם ציפו שיהא תשלוט ללא עוררין אבל לקח לה כמה שנים עד שהיא לקחה אליפות וגם אז היא מעולם לא שלטה.

היא אומנם הייתה מהמחדשות הגדולות עם הרבה מאד חידושים - הראשונה עם 4 על 4 והראשונה ששילבה טורבו עם סופר צ'ארג'ר.

ואני מסכים עם 20VT - להסיק מסקנות על מכוניות לשוק הפרטי ע"י פעולות שנלקחו בעולם הראלי לפני כמעט 20 שנה זה לא רק לא יעיל אלא זה מגוכך. אין מה להתגונן מאחורי הטיעון הזה.

אאודי יצרן מכוניות מנהלים מכובד עם מכוניות משפחתיות יקרות בעליל. הוא סיאט והוא פולקסווגן לכל דבר. אין (פרט לעיצוב ומיצוב) דבר שמייחד אותו מכל חברי הקונצרן. אתה אולי יכול להתענג על ההיסטוריה הנפלאה של היצרן אבל נראה כאילו אתה מאוהב דוקא במכוניות החדשות שלהץ מזכיר לי קצת את רומאו...

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

בלי להיכנס לויכוח מיותר (והוא אכן מיותר).

בתור בעלים קודמים של S3 (לא בארץ) ובעלים נוכחיים של לאון 4

מבחינתי מדובר באותו רכב ואני נהנה מרכבי באותה רמה כמו קודם וזו הסיבה שלי לקניה.

אז לא צריך להרחיק לכת.....גם S3 וגם TT הם אותה גברת בשינוי אדרת.

לא רק שהיה יקר מידיי וחסר אחריות מצידי לרכוש TT,הרי מדובר ברכב לגמדים בלבד

אם מישהו מעל 1.80 ומעל 70 קילו ניסה פעם לשבת באחת הוא בטח יבין,

פוזה במחיר של קלסטרופוביה,פוזה זה דבר יפה אבל קלסטרופוביה לא.

ובאשר להלדקס.....תמיד נראה שמדברים עליה כעל מערכת נחותה ומסורבלת

מוזר,אפשר לקרוא לה משעממת אבל כל דבר אחר יהיה לא נכון, רמת הבטיחות האקטיבית שלה עומדת

באותה רמה עם כל AWD,ודברים נעשים ללא החלקות מיותרות (לדעתי) במצבים

פיזיים קשים,אז משעממת היא כן ואני אומר זאת בתור מישהו שיודע הנאה אחורית מהי,

וגם יודע על בשרי מה הייתי בוחר במזג אויר סוער.

לצערי ישראל היא מדינה שקשה להנות מנהיגה בה ולכן אני מעדיף את יתרונות ההלדקס

(על כלללל ה 100 קילו ומשהו שלו) על פני כל הנעה קידמית.

היתרון הכי גדול הוא מהירות ההגעה מנקודה A לנקודה B,ללא דרמות מיותרות מול נשים וטף.

כיול ההלדקס מופעל אלקטרונית ויתכן שינוי מרכב לרכב באשר ליחסי ההעברה

והתדירות בה הם מתקיימים,עד היום לא דווחו הבדלים משמעותיים בין רכב אחד למשנהו

אבל לדוגמה גולף V6 התגלתה לרכב אנמי לחלוטין בהשוואה לאחיותיה נושאות ההלדקס ומנוע ה 1.8Tוזה לא ההלדקס

וגם לא המנוע,זאת שילדה שצריכה להתעסק יתר על המידה עם משקל עודף בחזית הרכב.

ו

לאלו שבאמת מעוניינים לדעת ישנה אפשרות להפוך כל הלדקס להנעה "קבועה"

וכך לבזבז יותר דלק,לשחוק יותר חלקים נעים אבל לקבל 50\50 טהור.

זה עדיין לא יהפוך שום הלדקס לאסתי,אבל חוץ מהנעה הכפולה אני באמת לא רואה מקום

להשוואה.

פורסם
אאודי יצרן מכוניות מנהלים מכובד עם מכוניות משפחתיות יקרות בעליל. הוא סיאט והוא פולקסווגן לכל דבר. אין (פרט לעיצוב ומיצוב) דבר שמייחד אותו מכל חברי הקונצרן.

:mm_nah:

תגיד, אתה יודע על מה אתה מדבר בכלל ??

:roll:

פורסם

פשוט רציתי להודות ל-ozzy מושיענו שזה כבר הת'רד השני שהוא רוכב פנימה על הסוס הלבן (צהוב? אדום? כסוף?) ונותן תשובה חותכת של בעל נסיון. תודה.

חבל רק שאתה לא מגיע מוקדם יותר :)

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם
אאודי יצרן מכוניות מנהלים מכובד עם מכוניות משפחתיות יקרות בעליל. הוא סיאט והוא פולקסווגן לכל דבר. אין (פרט לעיצוב ומיצוב) דבר שמייחד אותו מכל חברי הקונצרן.

:mm_nah:

תגיד, אתה יודע על מה אתה מדבר בכלל ??

:roll:

לצערי הרב אתה טועה, וניקי צודק.

יו"ר VW אמר כי הוא רוצה של חברה בקונצרן תעסק בתחום אחד. ומבלי לערבב "ליגות" לכן אודי הפסיקה ליצר כבר את הA2 לעומת זאת לפולסוואגן עדין יש את הלופו וליסאט את ארוסה.

בנוסף צויין כי לכל חברה יש את האיזור שלה:

אודי-יוקרה (להתחרות בBMW , מרצדס (בעיקר באלה) ובעוד רכבים משפחתיתים יקרים.

לעומת זאת סיאט היא - האחות השובבה וספורטיבית של פולסוואגן ף לכן יש להן תמיד את הגרסות הקופרה R ועוד.. בנוסף הם במחיר עממי.

הסקודה היא רכב עמימי פשוט.

ואילו פולווסאגן היא "מכונית העם" שקצת החלה לפצול לכיון היוקרה עם הפייטון.

יש לי את זה בכתבה מסויימת, מחר בבוקר אני יחפש

אלי, :wink:

2001 Renault clio b sport (RS) 172 out:roll:

2001 Audi a3 8L 1.8 out:lol:

2001 Mercedes benz w203 240 IN8)

פורסם

הדבר האחרון שהייתי קונה היה TT. בכסף הזה אפשר לקנות STI + מיאטה חדשות.

אולי לחסוך עוד קצת ולקנות בוקסטר. אם הייתי יודע לנהוג הייתי קונה S2000,

330 ידנית, או בערך כל דבר אחר.

האמת שאין לי שום דבר נגד ה TT. היא ניראית טוב מאוד לדעתי. ולא נהגתי על אחת.

אבל לפי מה שקראתי לי לפחות יש חלופות טובות יותר, גם אם חלקן נותנות פחות

פוזה.

אני לא חושב שאנחנו צריכים לשכנע אותך ווירון, זה לא נראה אפשרי במיוחד.

כמו שזה נראה כאן אתה תעדיף A3 אוטומטית 1.6 עם 100 HP אבל עם כל התוספות:

ריפודי עור, בקרת אקלים, ג'נטים, קסנון, וכל דבר אחר שאפשר לשים על האוטו (ואני

בטוח שאפשר אם מישהו ירצה לשים 30K תוספות על האוטו האומלל שעולה 160K

בערך) על פני WRX למשל. אני מודה שה A3 1.6 עם כל האיבזור תיראה פי 2

יותר טוב מבפנים. גם מבחוץ (אם תזמין איזה ג'אנט אופציונלי) תיראה מרשימה למדי!

אבל אתה תסע באותה מהירות שיש פקק. ובאותה מהירות שאין פקק. האוטו הזה עלול

להפסיד בפתיחות לאוטובוסים.

ולסיום אני חושב שהוויכוח קצת מוזר באיזה שהיא דרך. אם למשל זה היה רכב חברה

והיו אומרים לי - ליאון או TT - הייתי לוקח את ה TT בלי לחשוב שניה אחת. אבל אם

אני רוצה את חווית הנהיגה ויש לי 150K ואני לא רוצה מיאטה נניח, הליאון היא אופציה

מעולה. לקבל את מה שאפשר לקבל ב400K בפחות מחצי - נכון בלי הפוזה! אבל

אם אני ימשיך לנסוע באוטובוסים \ רכב זול עד שאני יגיע ל 400K יכול להיות שיפסיקו

למכור את ה TT עד אז.

אגב אם האיבזור והפאר הפנימי היה הדבר שהיה חשוב לי מ-א-ו-ד (למרות שהבימר

מספקת את זה מעולה) הייתי לוקח 147GTA ונישאר עם עודף. - לדלק!

בקיצור תנו לי STI + מיאטה ואני אהיה :D (אם אפשר גם דלקן - בכלל טוב!)

:wink:

פורסם

הקטע הכי משעשע שכולכם מתווכחים פה עם ילד בן 17 שאפילו מאוץ אחד עם ידית הילוכים כזו או אחרת של סיאט לא עשה.

יש ילדות שאוהבות את בריטני שפריץ וחושבות שהיא הכי בעולם , יש ילדים שבשבילם שרק הוא גיבור תרבות, יש כאלה שחושבים שאואדי היא כליל שלמות, אם היה מדובר במישהו עם נסיון אמיתי, מילא, שווה ויכוח , אבל חברה ... לא חבל על הבלאי של המקלדת ?

פורסם
הקטע הכי משעשע שכולכם מתווכחים פה עם ילד בן 17 שאפילו מאוץ אחד עם ידית הילוכים כזו או אחרת של סיאט לא עשה.

יש ילדות שאוהבות את בריטני שפריץ וחושבות שהיא הכי בעולם , יש ילדים שבשבילם שרק הוא גיבור תרבות, יש כאלה שחושבים שאואדי היא כליל שלמות, אם היה מדובר במישהו עם נסיון אמיתי, מילא, שווה ויכוח , אבל חברה ... לא חבל על הבלאי של המקלדת ?

ויירון, מצטער להגיד אבל שלומו צודק. אתה מתווכח כאן על סוגי הנעות כפולות ואיכויות של אאודי מול פולקסווגן וסיאט, כשבעצם - אתה באמת לא יודע על מה אתה מדבר... אז הדיון מתפתח ואתה מעלה טענות, וחלקן נכונות, אבל חלקן (הגדול) גם מושפע מאוד מההערצה המיוחדת שיש לך למותג הזה, שכיום הוא באמת רק מותג ולא יותר. זה לא פרארי או פורשה, זה חלק מקונצרן ענק שמייצר הכל מכל בכל, ואם הוא החליט ש-TT תהיה הכי מעוצבת ומאובזרת ולכן הכי יקרה, אז שיחליט. בסופו של יום ללאון יש יתרונות מסוימים על ה-TT, ולא רק בתחום המרווח...

וכמובן - תודה ל-20VT ול-ozzy על המידע ותרבות הדיון.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ויירון, מצטער להגיד אבל שלומו צודק. אתה מתווכח כאן על סוגי הנעות כפולות ואיכויות של אאודי מול פולקסווגן וסיאט, כשבעצם - אתה באמת לא יודע על מה אתה מדבר... אז הדיון מתפתח ואתה מעלה טענות, וחלקן נכונות, אבל חלקן (הגדול) גם מושפע מאוד מההערצה המיוחדת שיש לך למותג הזה, שכיום הוא באמת רק מותג ולא יותר. זה לא פרארי או פורשה, זה חלק מקונצרן ענק שמייצר הכל מכל בכל, ואם הוא החליט ש-TT תהיה הכי מעוצבת ומאובזרת ולכן הכי יקרה, אז שיחליט. בסופו של יום ללאון יש יתרונות מסוימים על ה-TT, ולא רק בתחום המרווח...

וכמובן - תודה ל-20VT ול-ozzy על המידע ותרבות הדיון.

רוני

רוני ושלומי, אני חושב שאין חשיבות לגבי גיל האדם או נסיונו על הכביש בנושא השירשור הזה כי הרי רוב הכותבים פה אינם בעלי נסיון על מערכת האלדקס אלא ניזונים מכתבות בלבד ולכן לרדת לפסים אישיים נראה לי מיותר לחלוטין, למרות שאתם צודקים, תומר את עיוור :lol:

אני חושב שאחרי חוות דעת של ozzy שנהג על שני הרכבים אפשר לסגור את הדיון בידיעה שאין הבדל בין הרכבים.

אגב אני נהגתי פעמיים על לאון 4 ויתכן שאפילו על אותו רכב (פעם אחת דרך סיאט שלקחתי נסיעת מבחן ופעם שניה באוטו דיל שלקחתי נסיעת מבחן).

בשני הרכבים היה קשה להאיץ מ-0 והכח לא עבר באופן מושלם לכביש.

שי

גולף GTI סטנדרטית....כמעט

פורסם
דבר ראשון, ל-TT החדשה שישה הילוכים.

center_ttmodel_coupe.jpg

שנית, קראתי שמערכת הקוואטרו מעבירה כח לגלגלים שצריכים עוד כח על מנת "להחזיק" את הכביש.

הנה הסבר קצר:

The idea was simple enough: Transfer power from front to back and side to side as needed. After all, a wheel spinning is wasted motion. Along with better performance, quattro provides high levels of active safety and improved traction on virtually all surfaces. On cars with longitudinally installed engines, a Torsen® differential distributes power and compensates for differences in wheel rotation when cornering; if the car has a transverse engine, these tasks are performed by a Haldex® clutch.

העיקרון נשמע לי טוב ביותר.

האם הוא זהה ל-AWD של סובארו?

האם הוא פחות יעיל?

אם הוא לא זהה ל-AWD, אז מה בעצם העיקרון מאחורי ה-AWD של סובארו?

הנה קישור הכולל הדמיה+הסבר (כנ"ל) --> כאן

בקשר לידית הילוכים

אין מצב שאני מכניס בטעות לרוורס במקום ראשון ???

החיים הם כמו מנה פלאפל, איך שלא תשים הטחינה - תמיד ינזל

פורסם
דבר ראשון, ל-TT החדשה שישה הילוכים.

center_ttmodel_coupe.jpg

שנית, קראתי שמערכת הקוואטרו מעבירה כח לגלגלים שצריכים עוד כח על מנת "להחזיק" את הכביש.

הנה הסבר קצר:

The idea was simple enough: Transfer power from front to back and side to side as needed. After all, a wheel spinning is wasted motion. Along with better performance, quattro provides high levels of active safety and improved traction on virtually all surfaces. On cars with longitudinally installed engines, a Torsen® differential distributes power and compensates for differences in wheel rotation when cornering; if the car has a transverse engine, these tasks are performed by a Haldex® clutch.

העיקרון נשמע לי טוב ביותר.

האם הוא זהה ל-AWD של סובארו?

האם הוא פחות יעיל?

אם הוא לא זהה ל-AWD, אז מה בעצם העיקרון מאחורי ה-AWD של סובארו?

הנה קישור הכולל הדמיה+הסבר (כנ"ל) --> כאן

בקשר לידית הילוכים

אין מצב שאני מכניס בטעות לרוורס במקום ראשון ???

לא כי יש לך כמו טבעת כזו שצריך להרים אותה

ברכבי פלוץ לא צריך להרים שום טבעת לפני הכנסת הילוך.

צריך ללחוך על הידית כדי שהיא תעבור להמשיך המסילה ורק אז אפשר להכניס לרוורס.

זה לא כמו ברנו

שי

גולף GTI סטנדרטית....כמעט

פורסם

זה כמו הגירסה האמינה לשיטת שילוב הרברס של רנו.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

• תוכן חדש...