Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7312 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אגב.

אני בטוח. שעם היו קטגוריות. שונות כמו חובבנים (מערכות יום יום!! ) - (סאב אחד עד 10", סאב אחד 15" (18 נחשב לשניים). ומעל לסאב בודד.

מקצוענים. (שזה כולל לא לשלוח חבר(לתחרות כחובבן)

ואז אני בטוח שהיו אנשים נוספים נרשמים.

ואני אישית אמרתי לחברים. אחרי שהייתי בטוח שאין קטגוריות.

אין להם מה לבוא רק בשבל להתחרות כי אין להם סיכוי. אז הם הגיע רק לראות ולשמוע.

כי לחבר שיש סאב אחד של 10. בתיבה אטומה. יש סיכוי מולי ? או מול L7?

ועם כל הכבוד.

עם אני רוצה לתת בראש. תחרות הבאה. אני מחבר את כל המצברים של המקום שאני עובד בו. (כ 12 מצברים של 80A. ) וכל המונו בלוקים שלי יעבדו.

ואני יגיע בגרוטאה של העבודה (שאין הפרדה בין בקבינה לבג'ז) (מיצובישי L200)

ויחבר בבג'ז 4 תיבות של EAW. שהם אגב 18" כפולים.

ויוריד את ההתנגדות ל 1 אום. ויפרק את כולם.

אבל זאת לא המטרה. .. המטרה היא להתחרות בין המערכות הרגילות.

ולא בין הרגילות, ובין המערכות שנבנו רק לתחרות.!

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אגב.

אני בטוח. שעם היו קטגוריות. שונות כמו חובבנים (מערכות יום יום!! ) - (סאב אחד עד 10", סאב אחד 15" (18 נחשב לשניים). ומעל לסאב בודד.

מקצוענים. (שזה כולל לא לשלוח חבר(לתחרות כחובבן)

ואז אני בטוח שהיו אנשים נוספים נרשמים.

ואני אישית אמרתי לחברים. אחרי שהייתי בטוח שאין קטגוריות.

אין להם מה לבוא רק בשבל להתחרות כי אין להם סיכוי. אז הם הגיע רק לראות ולשמוע.

כי לחבר שיש סאב אחד של 10. בתיבה אטומה. יש סיכוי מולי ? או מול L7?

ועם כל הכבוד.

עם אני רוצה לתת בראש. תחרות הבאה. אני מחבר את כל המצברים של המקום שאני עובד בו. (כ 12 מצברים של 80A. ) וכל המונו בלוקים שלי יעבדו.

ואני יגיע בגרוטאה של העבודה (שאין הפרדה בין בקבינה לבג'ז) (מיצובישי L200)

ויחבר בבג'ז 4 תיבות של EAW. שהם אגב 18" כפולים.

ויוריד את ההתנגדות ל 1 אום. ויפרק את כולם.

אבל זאת לא המטרה. .. המטרה היא להתחרות בין המערכות הרגילות.

ולא בין הרגילות, ובין המערכות שנבנו רק לתחרות.!

נניח שבתחרות SPL הבאה נחלק המשתתפים ל-8-10 קטגוריות שונות, כמה משתתפים לדעתך יהיו בכל קטגוריה?

פורסם

אני מסכים עם סאונדמן ובנוסף זה לא בסדר ששילבו את שתי הקטגוריות של סאב יחיד ויותר מסאב אחד

יש כאלה שהגיעו למקום 1 2 ו3 בקטגורית היותר מסאב אחד אבל הם לא קיבלו את ההוקרה שמגיעה להם

אני יודע שזה רק ספורט אבל עדיין קצת מאכזב בשבילהם

בקיצור היה טוב ונתראה בארוע הבא.

אני לא מסטול!.......אני בסדר גמור.

פורסם

איך הגעתם ל 8 -10 קטגוריות?

אגב אני בעד לשלם סכום סימלי (כ 20עד 50 ש"ח זה הגיוני) תלוי בקטגוריה.

קטגוריות:

חובבנים: (מערכות יום יום! בלבד. ללא שינוי לתחרות)

1. סאב בודד 8 עד 10 אינטש

2. סאב בודד 12 עד 15 אינטש

3. סאב כפול (הגודל לא משנה) ו 18 אינטש נחשב לשניים. (אני לא מאמין שיש כאלה שמטיילים עם

18 קבוע ברכב. והם חובבנים)

4. יותר מ 2 סאבים

חובבנים (שעשו שינויים לקראת התחרות)

1. סאב בודד.

2. יותר מסאב בודד.

מקצוענים. מתקינים. אנשי תחום. וחברים. (אבל מחיר ההשתתפות יהיה טיפה יותר גבוה. (בכל זאת השקיעו מאות עם לא אלפי שקלים בשביל להתחרות. אז 100 שקל לא יהרגו אותם.)

1. סאב בודד 10- 15

2 מעל לסאב בודד כולל 18 אינטש. ואפשר בשקט לאחד את הקטגוריו לאחת.

7 קטגוריות בלחץ.!!!

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

פורסם

אללו למה לריב??? לא מטעים אל תבוא ...

למרות שבאמת אולי כדאי לקחת דוגמה מחול (לדוגמה רוסיה) ישנן קטגוריות תקציביות: "סאב 1 עד1000$ ,יותר מסאב 1 עד1000$,סאב 1 עד2500$ ,יותר מסאב 1 עד 2500$, סאב 1 מעל 2500$, יותר מסאב 1 מעל 2500$" לפי שווי המגברים והסאב ולכלי מדידה אפשר להישתמש בזאפ לדוגמה שם מחירים שווים בכול הארץ.

פורסם

זה לא ממש כלי ממדידה.

כי לדוגמא ל 12W7 אין הרבה מתחרים ברמה שלו. כי הוא עולה כ 6000 שקל.

וזה לא כולל מחיר של המגבר. והסאבים בקטגוריה הזו היה סאבים לתחריות בלבד. והוא סאב SQ חזק.

ולדוגמה. פיוניר 1000 מול קיקר? הקיקר כפול מחיר.. אבל על מגבר טוב שניהם ירביצו.

ולכן לחלק את הקטגוריות לפי מחירים לדעתי ! זה לא מתאים.

אגב כמה עולה L7? והוא דיי דומה ל W7 מבחינת עוצמה. . שליש.!

.. W7 ...

750Watts RMS

1500Watts Max

sensitivity 86.2 dB

... L7 ...

power range 75-750 watts RMS (375 watts per coil)

peak power handling 1,500 watts

sensitivity 86.6 dB

L7 עולה כ 2000 שקל ליחידה. (והיום בתחרות מדדתי כמה דקות לפני ד"ר אורליק. )

אני עם W7 והוא עם L7. הבדל של 1 DB בערך. שזה בקלות נפתר.

(אגב הוא .. היה יותר חזק. כל הכבוד, מברוק)

פורסם

נציגי אוטופרט הנכבדים,

מכיוון שנאמרו פה המון דברים קשים אני חייב לציין מספר דברים לטובה.

1. כל הכבוד לאוטופרט על היוזמה והרצון לתת מקום וחסות לתחריות בתחום האודיו לרכב בארץ.

2.ישר כח בנושא של שילוב גם תחרות SPL וגם את קטגוריית SQ, מסתבר שיש מספיק קהל לתחרות לא? באמת הגיע הזמן שיהיו פה תחרויות גם בקטגוריה זו.

3.אני אישית לא התחרתי בסופו של דבר וגם נבצר ממני להגיע לאירוע ועם זאת אני עדיין משבח על העשייה והתרומה לתחום.

מס' דברים שנגזרים מהלקחים של האירוע:

1.יש מקום לבצע הפרדה בין מקצוענים לחובבנים ,ולבצע גם הפרדה בין רמות הספק של מערכות גם בSQ וגם בSPL.

צריך לשייך לקטגוריה מתאימה כל מתחרה, לא ייתכן שחובבן יתחרה בבעל חנות,מתקין או יבואן שעוסק בתחום ומן הסתם בעל גישה לרכיבים טובים יותר או במחיר עלות או במחיר סוחר.

ולא ייתכן שרכב עם STROKER PRO15 יתחרה מול רכב עם V-MAX10

2. יש מקום לבצע בדיקה שרק בעלים של רכב יוכל להתחרות בתחרות מסוג כזה(כלומר הצגת רשיון רכב ובעלות על הרכב המתחרה) וכך למנוע בעלי מקצוע,עובדים בתחום "להסתנן" לתחרות עם רכב שברמת מקצוענים.

3. מכיוון שהתחרות הייתה במהלך אירוע של CF אין מה להתלונן על שעות התחרות כי זה היה כפוף לארגון של הפורום, אבל ניתן להסיק מכך מספר דברים:

א. יש מקום ודרישה לתחרות SQ ויש לתת את הזמן הדרוש לתחרות כזאתי גם כתלות במס' הרכבים המתחרים וכמובן בהתאם לדרישות והקריטריונים העומדים במבחן.

ב. את התחרויות השונות ניתן לערוך במועד מאוחר יותר מהשעה 10:00 בבוקר אל סביבות שעות הצהריים (12:30-13:30), מכיוון שאנו נמצאים בשעון קיץ ושבת נכנסת מוקדם, ניתן לערוך תחרויות גם בימי שישי בצהריים ומכאן גם יהיו יותר מתחרים.

כמובן שניתן לערוך תחרויות SQ וSPL במקביל וכך לחסוך בזמנים ולעשות את הכל על הצד הטוב ביותר.

ג. מכיוון שהועלה טענה לשיפור בנושא של חלוקה לקטגוריות בין חובבנים ומקצוענים ורמות ווטאז' של המערכות, יש לשנות ולהעלות ספר או אוגדן חוקים לתחרות, בהתאם לקריטריונים הנבחנים.

ד.אפשר ומקובל לגבות תשלום סמלי עבור דמי הרשמה לתחרות, תוך הפרדה בין מקצוענים לחובבנים.

ה.אפשרי לבדוק את הנושא של חלוקת תעודות לכל המשתתפים בתחרות וכמובן החלפת הפרסים בגביעים או מגנים, דמי ההרשמה מיועדים לכיסוי העלויות.

ו.כמו בתחרות SQ שנערכה אפשר לבדוק נושא של שופטים נטרליים ללא כל אינטרס ועל טהרת התחרות נטו.

יישר כח על היוזמה,

מי ייתן והתחום הנ"ל יפרח בכל הקשור לתחרויות ואולי אף נגיע ליום בו תהיה ליגה מסודרת ואירועים מסוג זה לעיתים יותר קרובות.

אם אוכל לעזור בכל דרך שהיא, אני מנדב עצמי למען מטרה זו.

אודה לכם על התייחסותכם.

ניר רביב

under construction..

פורסם

ניר אמרת דברים במקום :mm_yeah: .

אני בטוח שעם הזמן זה רק יישתפר, והמארגנים ייעשו את מיטבם לשפר איפה שצריך,

ויכללו כמה מעצותיך ועם הזמן ומתחרות לתחרות זה רק יהיה טוב יותר.

שימי.

מחפש מגבר 2 ערוצים, 100W ומעלה מבית איכותי בלבד.

להצעות שלחו לה"פ.

פורסם

קודם כל אני רוצה להגיד כל הכבוד לאוטופרט על היוזמה!!!

אבל בגלל שזה היה האירוע הראשון מסוגו בארץ אתם אמורים להקשיב טוב לכל הטוענות, הערות, הארות וכו'.....

רציתי להגיד שאני הייתי רוב הזמן באזור של הג'ימיקנה והדריפט במקום התחרות של הSQ(יכול להיות בגלל שבסוף לא התחרתי - המונו בתיקון והתבאסתי מזה) , אבל הייתם אמורים לעשות הפרדה בין שתי התחרויות האלו(ולא שיעלו אחת על השנייה).

הארה שלי לגבי ה SQ היא להבא להביא יותר שופטים(אם זה אפשרי) כי זה הלך ממש לאט.

הארה לגבי הSPL אני מכיר אישית את המקום הראשון ולהבא לא יתכן שמתקין מקצועי(שבונה הכל בשביל התחרות הספציפית) יתחרה עם חובבנים וגם הערה חשובה שאמרו אותה המון לפני התחרות היא על התדר הקבוע הזה?? למה העקשנות הזאת למה לא לעשות 3 תדרים קבועים בין 30 ל 50 שיחסו את הכל???

אגב לפי דעתי אם התחרות הייתה באזור המרכז היו יותר משתתפים.

אבל עדיין אני חוזר ואומר נהנתי מהכל ותודה לכם אוטופרט על ההשקעה כן ירבו!!

"נאה דורש נאה מקיים"

פורסם
קודם כל אני רוצה להגיד כל הכבוד לאוטופרט על היוזמה!!!

אבל בגלל שזה היה האירוע הראשון מסוגו בארץ אתם אמורים להקשיב טוב לכל הטוענות, הערות, הארות וכו'.....

רציתי להגיד שאני הייתי רוב הזמן באזור של הג'ימיקנה והדריפט במקום התחרות של הSQ(יכול להיות בגלל שבסוף לא התחרתי - המונו בתיקון והתבאסתי מזה) , אבל הייתם אמורים לעשות הפרדה בין שתי התחרויות האלו(ולא שיעלו אחת על השנייה).

הארה שלי לגבי ה SQ היא להבא להביא יותר שופטים(אם זה אפשרי) כי זה הלך ממש לאט.

הארה לגבי הSPL אני מכיר אישית את המקום הראשון ולהבא לא יתכן שמתקין מקצועי(שבונה הכל בשביל התחרות הספציפית) יתחרה עם חובבנים וגם הערה חשובה שאמרו אותה המון לפני התחרות היא על התדר הקבוע הזה?? למה העקשנות הזאת למה לא לעשות 3 תדרים קבועים בין 30 ל 50 שיחסו את הכל???

אגב לפי דעתי אם התחרות הייתה באזור המרכז היו יותר משתתפים.

אבל עדיין אני חוזר ואומר נהנתי מהכל ותודה לכם אוטופרט על ההשקעה כן ירבו!!

'מהי הארה?' היא למצוא דרכים חדשות לחשוב: תשובות חדשות לשאלות הסובבות

אתה מזה לא עושה שימוש נכון במילה

חתימה עד שלוש שורות. כולל שורות רווח.

פורסם
אני מסכים איתכם לגמרי ומה שאתם אומרים נכון לגמרי,אבל וזו מסקנה חשובה שהגעתי

אליה,היא שלא שווה להכניס לתחום שהוא תחביב רגשות שליליים,אני מתחרה כי אני

אוהב את זה ולכן אני מתחרה נגד עצמי כי זה הכיף שלי ואני לא ייתן לאף אחד להרוס לי את זה,

לכן אל תתנו לאף אחד להרוס גם לכם את הכיף שבזה,תהנו וכמה שיותר בשביל זה אנחנו עושים

את מה שאנחנו עושים ושום דבר בדרך לא צריך לשנות את זה.

חברים!

מתן - ד"ר אורליק - כל מילה בסלע!

אבל יש כמה דברים שצריך להוסיף...

א. כמו שניר (מונסטר) אמר - כל הכבוד לאוטופרט, הם החברה היחידה כרגע שעושים כאלה תחרויות והם מקדמים את התחום ביחד עם הפורום.

זה שהם גם בעלי אינטרס כלכלי זה ברור - צריך להבין את זה ולקבל את זה כמובן מאליו!

ב. הגעתי מתוך ידיעה מראש שאני לא הולך לזכות במשהו - אבל זה היה מתוך ידיעה מראש שיש חובבנים הרבה יותר רציניים ממני בתחום!!! לא חשבתי אפילו לרגע שאני אתחרה באותה שורה מול סמיון קוסטיק (סאונד-סטורם) שהוא גם השופט הראשי של ארגון אממא!!! או בומבאס מבאר שבע.

צריכה להיות חלוקה לקטגוריות זה דבר ראשון - דבר שני - צריכה להיות חלוקה לרמות בכל קטגוריה, לרכב עם מערכת של עד 300 וואט RMS יהיה מאוד קשה להתחרות במערכת עם רכיבים של 600 RMS ומעלה...

וחשוב לי שתבינו - אני לא מביא איתי שום רגשות שלילים גם לא אחרי התחרות, נהניתי מאוד ועשיתי את זה רק מאותן הסיבות שדר אורליק ציין.

ג. היו לי שלושה שופטים ברכב - שלוש חוות דעת מקצועיות - משני שופטים ביקשתי לקבל את חוות דעתם לרכב שלי והם אמרו לי "בסוף" - בסוף התחרות אף אחד בכלל ידע איפה דפי התוצאות והשופטים בכלל לא זכרו מה הלך ברכב שלי...

פניתי לאוטופרט בהודעה פרטית - לא כדי לקבל את התוצאה הסופית - זה פחות מעניין אותי - אלא כדי לקבל את דף התוצאות שבו מפורט כל דבר ודבר ברכב שלי - ישבו אצלי ברכב הרבה אנשים, קיבלתי הרבה דיעות טובות וכמה דיעות של שיפור שהן מאוד חשובות לי - אודיופילים מצויינים כמו שלומי ו(תסלחו לי לא זוכר את השם) הבחור מהמזדה שלוש הכחולה - ואני רוצה להשוות את זה לדף התוצאות משום שהוא נכתב ע"י אדם מקסים ששמו הוא רן לוי - ואין לי את דף התוצאות!!!

דבר נוסף - השופט השלישי, רונן, כשניגשתי אליו לקבל את חוות דעתו לגבי רעשים ושיפורים ברכב - הוא נתן לי כרטיס ביקור ואמר לי לבוא לאוטופרט ושיש הרבה דברים לשפר... - לא מצא חן בעיניי - במקום לתת לי חוות דעת בסיסית כלשהיא במקום - כבר הייתי מגיע לבד לאוטופרט - אבל בלי לקבל שום דיעה ראשונית אני גם לא אבוא רק בגלל שנתנו לי כרטיס ביקור.

לסיכום - אני לא כועס על התחרות, להפך - נהניתי לקחת חלק - אבל אני באתי גם כדי לקבל חוות דעת מקצועית וכדי לשפר את עצמי - איך אני יכול לעשות את זה כשאין שום התייחסות לשיפוט שהיה לי ברכב, התוצאות הסופיות לא יעזרו לי בזה - אבל זאת תהיה התייחסות לתחרות וזה כבר טוב כי התוצאות יתפרסמו מחר.

אוטופרט - אם מישהו מהמתחרים רוצה לקבל את דף התוצאות שלו - באיזה דרך אפשר לעשות את זה?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

שלום לכל החברים והמתחרים

אני רוצה להגיד שהתערוכה אתמול הייתה ממש מושקעת וברמה ומאוד נהנתי!!!

אני התחרתי בתחרות SPL עם הפולו 16V הכחולה ובאתי לתחרות בכיף וידעתי שאני לא אזכה במקומות הראשונים כי באתי עם סאב בזוקה ומגבר של חברת MAC AUDIO והגעתי לDB126 וזה היה צפוי.

למרות שזה סאב בזוקה 12" המודד שהיה ברכב אמר לי שיחסית לסאב בזוקה הוא מאוד חזק(260 RMS)

לפחות שמעתי מילה טובה מאוטופרט וזה מה שסיפק אותי ולא כמות העוצמה בתחרות.

אבל אני רוצה להגיד שכולכם צודקים שהתחרות הייתה צריכה להיות יותר מקצועית ומחולקת ל2

כי לא ייתכן שרכבים עם 12" או פחות ,חובבנים או לא ייתחרו עם מערכות מושקעות וברמה שלא כל אחד יכל להרשות לעצמו כמו 13 ויותר!

אבל לפחות באתי ברוח ספורטיבית וכייפית! מה שהיה היה ואני מקווה שאוטופרט(עם כל הכבוד) יילמדו מזה בעתיד!

פורסם

את האמת,נושא האודיו לרכב כל כך רחוק ממני(יש לי עוד טייפ קלטות באוטו..)אבל כל כך נהנתי לראות את התצוגה הבאמת מרשימה שמשתתפי הפורום השקיעו.

נהנתי מאד לשמוע את הצלילים,ובייחוד את הבאסים שהרעידו את כיתת הלימוד לקראת הסוף!

רב תודות לכולם על התצוגה הנהדרת,נהנתי!

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לכל האתרים "המתחרים",

האירוע שהתקיים באשדוד הוא אירוע של CarsForum. תפסיקו להיות פתטיים ולנסות לקחת קרדיט על דבר שלא היה לכם בו שום חלק. זה כולל כתיבת "כתבה" תוך כדי השמטה שהאירוע הוא של CarsForum או אזכור כלשהו של CarsForum וצירוף תמונות אשר דורשות הרשמה לאתרכם. בשל התנהגותכם (ויש לציין שלא בפעם הראשונה) לא נאפשר לקישורים להתפרסם (גם לא דרך משתמשים ששודלו לכך).

ברור לנו שאתם מנסים להשתמש בCarsForum ככלי לקידום אתרכם, המינימום הוא לתת את הקרדיט היכן שהוא מגיע ולא לדרוש הרשמה על מנת לצפות בתמונות. קצת כבוד עצמי.

• תוכן חדש...