Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7344 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז ככה,

היום אני יוצא מהבסיס שלי.. אחרי 5 דקות נסיעה רגילה לחלוטין אני לוקח פניה ושומע רעש מוזר כזה (של מתכת מהגלגל הימני קדמי) והאוטו רעד קצת, הייתה לי תחושה של פנצ'ר.

שייטתי עם האוטו ועצרתי בצד.

יצאתי לבדוק, אני מסתכל מסביב והכל נראה לי תקין.

אני חוזר לרכב, מניע בלי בעיה משלב ל D ונותן גז.. הרכב לא זז! (אבל הטורים עולים)

בקיצור, הזמנתי גרר ומחר הרכב נכנס למוסך.

למישהו יש מושג מה הבעיה?

הבנתי שהבעיה בגיר, הגיר הוא טיפטרוניק 6 הילוכים, לא תיבה שהתעללו בה, לא היו לי לפני זה דפיקות בגיר במעבר בין הילוך להילוך.

היו מספר פעמים בודדות שלחצתי על גז והאוטו לא האיץ, כאילו הוא בהשעייה כזו כמה שניות ורק אז הוא היה מאיץ שוב.

מישהו יכול לשפוך קצת אור (ותקווה אולי) על הבעיה?

הרכב המדובר הוא מיני קופר 02'

תודה מראש!

פורסם

הייתה לחבר שלי פעם בעיה זהה בפסאט טורבו דיזל וזה היה המחשב גיר או משהו(זה היה מזמן)

התחברות למחשב במוסך ב.מ.וו יענה לך במיידי...

--" האוטו הזה לא רואה מוסך אני אומר לך ..."

--." ישראלי זה לעקוף מימין 10 מכוניות, לחתוך נתיבים, לצפור ולקלל בעצבנות כשאתה בכלל לא ממהר לשום מקום."

פורסם

קרה לאחי מקרה דומה שנשבר לו פעמון ציריה ונוצר מצב שהציר היסתובב על ריק בתוך הפעמון ועקב זה שאין נעילת דיפרנציאל במכוניות כאלו אז הרכב לא זז(לדוגמא אם תרים את האוטו על ג'ק ותתן גז תראה שרק הגלגל שבאוויר מסתובב וזה שעל האדמה לא זז).

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

תודה רבה על התגובות המהירות, הן קצת הרגיעו אותי לקראת מחר..

אני אשמח לעוד תגובות בשביל לדעת מה לשאול מה לבדוק וכו'.

אגב, הרעש נבע מהצד השמאלי קידמי ולא הימני... בהודעה הראשונה התבלבלתי.

פורסם
קרה לאחי מקרה דומה שנשבר לו פעמון ציריה ונוצר מצב שהציר היסתובב על ריק בתוך הפעמון ועקב זה שאין נעילת דיפרנציאל במכוניות כאלו אז הרכב לא זז(לדוגמא אם תרים את האוטו על ג'ק ותתן גז תראה שרק הגלגל שבאוויר מסתובב וזה שעל האדמה לא זז).

שלום.

יש כול הכבוד 12 נקודות תשובה נכונה 000200CE.gif

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

עדכונים,

הרכב במוסך,

הפעמון ציריה זו לא הבעיה וגם לא החשמל, ככה שכרגע לא ממש יודעים מה הבעיה האמיתית.

ומתכננים מחר לפרק את הגיר לבדוק אותו.

למישהו יש עוד רעיונות מה זה יכול להיות?

תודה מראש!

פורסם
עדכונים,

הרכב במוסך,

הפעמון ציריה זו לא הבעיה וגם לא החשמל, ככה שכרגע לא ממש יודעים מה הבעיה האמיתית.

ומתכננים מחר לפרק את הגיר לבדוק אותו.

למישהו יש עוד רעיונות מה זה יכול להיות?

תודה מראש!

שלום.

תקשיב טוב בחור! גש מחר בבוקר למוסך וקודם תודיע לא לפרק גיר כי אתה רוצה לראות משהוא.

תגיע למוסך תבקש להניע את הרכב אם בלם יד משוך תשלב הילוך ותתכופף מתחת לרכב, {כמובן כאשר הוא מאובטח טוב שחס וחלילה לא יחליט פתאום לזוז בלי רשות}ותסתקל היטב על המוטות שיוצעות מהגיר ומתחברות לגלגלים. אם אחד המוטות מיסתובב והאוטו לא זז אז המוסך רמאי וכן שברתה ציריה.

למה אני מיתעקש אתמול צינתה במפורש ששמאתה רעש של שבר מכני.

אני חושב עדין ששברתה או צריה יכול להיות פנימית {קשה יותר לאבחן} או חיצונית לגבי פנימית צריך לדעת איך להיסטקל.

בברכה בני ל.

פורסם

מה שמפריע לי זה שהוא ציין שבעבר הרכב היה נוסע "על ריק" כמה שניות ואז מתחיל להתקדם. זו לא תופעה של צירייה.

פורסם
שלום.

תקשיב טוב בחור! גש מחר בבוקר למוסך וקודם תודיע לא לפרק גיר כי אתה רוצה לראות משהוא.

תגיע למוסך תבקש להניע את הרכב אם בלם יד משוך תשלב הילוך ותתכופף מתחת לרכב, {כמובן כאשר הוא מאובטח טוב שחס וחלילה לא יחליט פתאום לזוז בלי רשות}ותסתקל היטב על המוטות שיוצעות מהגיר ומתחברות לגלגלים. אם אחד המוטות מיסתובב והאוטו לא זז אז המוסך רמאי וכן שברתה ציריה.

למה אני מיתעקש אתמול צינתה במפורש ששמאתה רעש של שבר מכני.

אני חושב עדין ששברתה או צריה יכול להיות פנימית {קשה יותר לאבחן} או חיצונית לגבי פנימית צריך לדעת איך להיסטקל.

בברכה בני ל.

דעתי המקצועית הפעם כדעתו של בני,מילה במילה.

לא לפרק את הגיר,ואפילו לגרור אותו שוב לבני לבדיקה.במקרה הגרוע שזה הגיר

יפרק וישלח למכון גירים.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

הספידומטר במיני קורא מה ABS או מהגיר?

אם הוא קורא מהגיר, וכשנתת גז הוא לא זז - זה נשמע יותר כמו גיר.

אם כבר היו מקרים שלחצת גז והרכב היה "כאילו" בניוטראל - אז זה גם מצביע לכיוון גיר.

תעדכן בפורום לגבי המשך התהליך - זה מעניין.

פורסם

עדכונים:

היום הלכתי לראות את הרכב בזמן שהוא היה על ליפט, אנחנו (המשפחה) ביחסים מאוד טובים עם מנהל המוסך אבל בכל זאת החלטתי לראות שהם לא ממהרים לקבוע שהלך הגיר וזהו.

בקיצור האוטו היה על ליפט, אמרתי לו שהרבה אנשים אמרו לי שזו תופעה של ציריה שנשברה, הוא הרים את האוטו קצת יותר באוויר ונכנסנו מתחת לרכב בזמן שהוא מצביע לי על הציריות ומראה לי שהן תקינות ויושבות במקום.

הוא אמר שהם מפרקים את הגיר מחר בשביל לבדוק אם מדובר בחלק פנימי, הסיכוי קלוש אבל קיים.

האוטו ממש לא מזמן יצא מטיפול שמנים, ובשבוע האחרון היו מספר מקרים שABS נדלק סתם, ממש סתם.. (מבור קטן, פניה וכו') לכמה דקות ונכבה, כבר אז התחלתי לעקוב אחרי הרכב יותר...

היו גם מספר נסיעות שאימי נסעה ברכבי וטענה שהיא שמעה רעש של משהו מכני שבור שבא מצד שמאל קדמי.

והייתה נסיעה או שתים שגם אני שמעתי את הרעש הזה רק לא הייתי בטוח בעצמי ממה נבע הרעש.

בקשר לנסיעות שנתתי גז והאוטו לא האיץ, מה שציין שמר..

היו מספר מקרים כאלו, בעיקר במהירויות יחסית נמוכות.. סביב ה20-40 קמ"ש ... נגיד הייתי על 20 ונתתי גז אז הטורים פשוט התעקשו לעלות והאוטו בקושי סחב, אחרי כמה שניות הוא היה מאיץ כרגיל.

אני ממש כבר לא יודע ממה יכולה להיות הבעיה, האוטו מאוד שמור והגיר לא עבר התעללויות או משחקים מיותרים.

ממה יכולה לנבוע הבעיה?

תודה לכולם!!!

פורסם

לפי תיאורך (רעש מתכתי , צד שמאל (גיר) , "עמידה במקום" ורכב לא זז), הכסף שלי הולך להימור על משהו בדיפרנציאל , אבל אני נכנס ב-100 שקל גג. אגב - האם במצב P ניתן להזיזו קדימה ואחורה (תשחרר רק את ההנדברקס...8) ).

פורסם

טוב, במוסך טוענים שהבעיה בגיר עצמו.

אמרתי גם בקשר לדיפרנציאל, שיבדקו את הנושא שוב ולא יקבעו ככה סתם שמדובר בגיר.

ובנוסף ביקשתי שישלחו מכתב ליצרן במידה ומדובר בגיר, כדי שיתמוך בהוצאות כי הרכב יחסית חדש. (3וחצי שנים על הכביש)

מקווה לטוב.

אני אשמח עוד דעות בבקשה.

פורסם

שלום.

הפתעה!!!

אני עדין לא מאמין למוסך מה לעשות?

כי!!! אחרי שכתבתה את מה שאמא אמרה זה רק מחזק את הטענה שלי.

בנוסף המוסך יכול לספר משהוא רוצה מה אתה מבין בזה ? בלי לפגוע כמובן.

האם הניעו את הרכב כמו שאמרתי בטוח שלא אז לך תעשה חשבון .

בברכה בני ל.

• תוכן חדש...