Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7347 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

[אני אמור לעשות בימים הקרובים טיפול למיאטה שלי - שנת 2004.

המלצת היצרן/יבואן אומרת לשם שמן חצי סינטטי.

כיוון שעשיתי כמה אימוניי דריפטים תוך כדי גמייקנות למניהן שמתי לב שאם מאמצים את האוטו קשה מאוד - יום חם ודריפטים הילוך שני - נדלקת נורה של בדוק מנוע ונכביית לאחר מספר דקות שהרכב מתקרר, הסיבה לפי דעתי לתופעה הינה התחממות השמן למצב שבו קשה לו לעבוד.

לאור זה חשבתי להחליף בטיפול הקרוב לשמם סינטטי מלא, השאלה היא איזה שמן מומלץ.

נ.ב אחריות הרכב מסתיימת מחר ככה שאין שיקול ךאיבוד האחריות עקב ההחלפה ...

פורסם

דווקא חיפשתי שמן מנוע ומיאטה והדבר היחיד שמצאתי זה סקר על שמן מנוע שאתה ציינת את השוני בין המדינות ובין רכבים שונים. כנראה שלא חיפשתי מספיק ...

בקשר למגזין, כמו שאמרתי שלחתי ממזמן, במעטפה גדולה ולבנה . לכן גם שאלתי אותך אם הגיע...

חבל שלא , אני אנסה להשיג עוד כמה גיליונות כמו שטל"ש הבטיח לי ואשלח.

פורסם

כיוון שעשיתי כמה אימוניי דריפטים תוך כדי גמייקנות למניהן שמתי לב שאם מאמצים את האוטו קשה מאוד - יום חם ודריפטים הילוך שני - נדלקת נורה של בדוק מנוע ונכביית לאחר מספר דקות שהרכב מתקרר, הסיבה לפי דעתי לתופעה הינה התחממות השמן למצב שבו קשה לו לעבוד.

נעשה לך פרוטקציה:wink: בגלל שלאחיך יש קליאו ספורט...

1. לא כתבתה מהו השמן שהיה במנוע בעת ה"תמרונים", פירמה וצמיגות.

2. בדרך כלל הבעיה לא נובעת מהשמן - אלא מסיבות אחרות, לפעמים פשוטות כגון: יוניט לא תקין, חיבור חשמלי ליוניט לא תקין. מסיבות מורכבות: משאבת השמן לא תקינה...

אם אימות הבדיקות הפשוטות לא הניבו פתרון, ראוי לבצע דחוף בדיקת לחץ שמן (במסגרת האחריות) בטמפ' שונות ובמיוחד בטמפ' עבודה.

מריוס

עורך האתר למכוניות ספורט בישראל

פורסם

1. נורת Check Engine לא תידלק אלא אם יש תקלה הקשורה במערכות ניטור זיהום אוויר. זה כלל לא קשור בשמן, סוגו, איכותו, כמותו במנוע וכד'. כאשר נדלקת הנורה נרשם קוד התקלה במחשב הרכב. מוצע לך לגשת למוסך לבדוק את המחשב אם במקרה לא נרשמה שם תקלה. אם האוטו שלך לפני תום אחריות, בודאי שכדאי לבדוק את הגורם לאות. אם לא נרשמה תקלה, בהתאם לספר העבודה של המוסך, חייבים לבדוק את לוח השעונים שמא יש שם קצר בין מגעים. אם זה קורה לך בתנועות חריגות של האוטו בג'ימקנה - זה הסבר הגיוני. בכל מקרה, כדאי לציין התופעה במוסך ולרשום זאת בכרטיס הרכב על כל צרה שלא תתפתח בעתיד.

2. המיאטה האטמוספרית לא זקוקה לשמן סינטטי. היצרן לא מציין בספר הרכב את מקור התזקיק, כי זה לא רלוונטי. המיאטה זקוקה לשמן 5W30 באיכות מינימום SJ. כל דבר מעבר לזה הוא בזבוז כסף לריק. שמן כזה מיוצר בישראל ע"י דלקול, הוא חצי סינטטי וניתן להשיגו גם בתחנות "דלק". הוא מתאים גם לתקן פורד המקביל.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

אני אישית לא הייתי מתקרב לשמן תוצרת הארץ במיוחד אחרי הפירסום בעיתונות על שמנים תוצרת הארץ שאין להם אישור של API.

מי שקונה רכב מסוג זה בטוח יש לו 50 שקל נוספים לקנות שמן של MOBIL 1 או ESSO,ELF או LM.

ראה המלצות היצרן בקישור:

http://www.liqui-moly.de/web/lmhomeen.nsf/pages/index_produkte

איזה כייף לי :)

פורסם

יצרני שמנים לא קונים "אישור של API", הם קונים "רישיון". בדוגמא שהבאת לגבי LM, ובכן- אין להם רישיון של API ! למה? כי הם כנראה חושבים שחבל על הכסף. אותו כנ"ל גם לגבי דלקול. ניתן לעמוד בתקני האיכות של API ולא צריך לשלם להם עבור הכבוד לשאת את המדליון שלהם על גב הבקבוק.

דלקול, למשל, נמצאת ברשימת אישורי התקן של VW ושל פורד ושל MAN וזה הרבה יותר משמעותי.

אם תעיין ברשימות בעלות הרשיונות תגלה שם לא מעט חברות קיקיוניות מהמזרח שרוכשות את הזכות לצייר את המדליון על הסחורה שהן. זו בדיוק הסיבה שפורד, פולקסווגן, מאן ואחרים החלו ליצור תקני בית שהם חמורים הרבה יותר מתקני API.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

ראשית אתה צודק שתקני VW וגם פורד הם יותר מתקדמים ומחמירים בדרישות שלהם במיוחד תקן 505.01.

הרשיון להדביק את המדבקה של API ניתן לאחר עמידה בדרישות התקן, אבל חברות שמנים ישראליות מבלי לקבל רשיון להדביק את המדבקה עשו כך.

איזה כייף לי :)

פורסם
1. נורת Check Engine לא תידלק אלא אם יש תקלה הקשורה במערכות ניטור זיהום אוויר. זה כלל לא קשור בשמן, סוגו, איכותו, כמותו במנוע וכד'. כאשר נדלקת הנורה נרשם קוד התקלה במחשב הרכב. מוצע לך לגשת למוסך לבדוק את המחשב אם במקרה לא נרשמה שם תקלה. אם האוטו שלך לפני תום אחריות, בודאי שכדאי לבדוק את הגורם לאות. אם לא נרשמה תקלה, בהתאם לספר העבודה של המוסך, חייבים לבדוק את לוח השעונים שמא יש שם קצר בין מגעים. אם זה קורה לך בתנועות חריגות של האוטו בג'ימקנה - זה הסבר הגיוני. בכל מקרה, כדאי לציין התופעה במוסך ולרשום זאת בכרטיס הרכב על כל צרה שלא תתפתח בעתיד.

תודה על ההסבר. לא ידעת שהנורה קשורה רק לניטור זיהום האוויר. חשבתי שכיוון שבאימון דריפטים הרכב מאוד מתאמץ (גם היה יום חם) אז השמן מאבד צמיגות ואז זה גרם למנורה להדלק.

מאז הארוע הייתי פעמיים בטיפול וטענו שאם המנורה נכבתה אז אין מה לדאוג. כנראה שאני אלך לעשות עוד טיפול לפני הסרת האחריות ואדאג שהתקלה תצויין בכרטיס (בסוף יש לי אחריות עד ה 12 ...)

סך הכל קרה רק פעם אחת ולפני כמעט שנה ...

שוב תודה על העזרה

ניב

פורסם

כשיש תקלה באחד מהחיישנים הקשורים בניטור זיהום אוויר, המחשב רושם תקלה. אם התקלה חוזרת שנית "בשני מחזורי נהיגה", דהיינו פעמיים כשהמנוע פעל - התקלה הזמנית נרשמת כתקלה קבועה. בכל מקרה - גם הפעם הראשונה נותרת במחשב רשומה כתקלה אקראית.

אסור לקבל מהמוסך תשובה בסגנון "אם זה לא דולק - אז הכל בסדר". הם חייבים לחבר למחשב הרכב את מחשב האנליזה ולקרוא את התקלות ולמחוק אותן מהזיכרון. אם לא ניתקת מצבר מאז ועד היום - התקלה עדיין רשומה שם גם אם עברה שנה.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

מרק יש לציין שיש חברות שלוקחות על עצמם תקנים אירופאים ואמריקאים לפי המחירות שלהם.

למשל רויאל פרפל המחזיקה בתקנים האמריקאים ולא מחזיקה באירופאים למיטב זכרוני.

חברות השמן הישראליות נתפסו כבר פעם ברמאות בסימון המוצרים שלהם, פעם אחת יותר מידי!

• תוכן חדש...