Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7334 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב.

ארנון גלס החליט לבוא היום עם שלושת האיזטות שלו.

בהסכמתו, צולמו הרכבים עם לוחיותיהם.

בתמונה נדירה נוספת, אורי פלד עם חיוך למלוא המסך...

שבת שלום - אבי.

Copy of DSCN4490.jpg

Copy of DSCN4491.jpg

Copy of DSCN4493.jpg

Copy of DSCN4494.jpg

Copy of DSCN4496.jpg

Copy of DSCN4497.jpg

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

איזה אוטו מצחיק זה, כל פעם שאני רואה אותו אני צוחק מחדש...

פעם אחת ביגלל המראה החמוד שלו, ופעם שני ביגלל הנאיביות של מי שבנה אותו...

המטרה היתה ליבנות רכב שישמש את ניפגעי המיחלמה וקטועי רגליים יוכלו להיכנס בקלות אליו.

מה שהם לא חשבו הוא מה קורה בזמן תאונה, ואפילו קלה מקדימה... האדם ניתקע בפנים...:?

אין ספק, אוטו חמוד ביותר...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

פעם ראשונה שאני שומע על תיאוריית קטועי הרגליים. נדמה לי שהיצרן האיטלקי של "הביצה המתגלגלת" היה יצרן מקררים שניסה להרחיב את המותג שלו לתחום המוטורי ומכאן ה"השראה" לדלת הקידמית. רק מאוחר יותר מכר זכויות לייצור, שיווק והפצה ל-bmw וגם לאחרים.

אגב, באוסף המכוניות הפרטי של הנסיך רנייה (מונקו) יש אחת כזאת. ועוד אגב, איזטה נושאת לוחית רישוי 34-017 הייתה המכונית הראשונה שבה נסעתי כשאני נושם בכוחות עצמי (הייתי בן שמונה ימים, אחרי הברית, מהדסה הישנה לבית הורי בירושלים...)

איל.

טריומף TR3A שנת 1958

וולוו P1800 "המלאך" 1965

ותמיד מחפש עוד רודסטארים/מכוניות ספורט אירופאיות

פורסם
המטרה היתה ליבנות רכב שישמש את ניפגעי המיחלמה וקטועי רגליים יוכלו להיכנס בקלות אליו.

גילי

פעם ראשונה שאני שומע על תיאוריית קטועי הרגליים.

איל.

הי !

נראה לי מופרך עד מאוד. מאיפה התאוריה הזאת ??

האיזטה יוצרה בין השנים 1955-1962. הגרמנים שבוודאי ניסו להשכיח את אותה מלחמה ארורה, על אחת כמה וכמה לא ייצרו מכוניות שמזכירות/מעלות מהאוב את נשכחות ומאורעות העבר.

הסטוריונים של תעשיית הרכב נחלקים האם תקופת מכונית הבועה בבמוו הצילה את החברה מפשיטת הרגל או כמעט דחפה אותה אל התהום.

הדעה הרווחת יותר היא שבזכות האיזטה אנו נחשפים כיום ליצירות המדהימות של במוו שמשפיעות באופן משמעותי על כל עולם הרכב, מאחר וייצור מכונית זולה, בעלת מנוע חסכני ושלושה גלגלים התאימה לתקופה בה מרבית אירופה ליקקה את פצעיה, וכך היצרן נמנע מהתמוטטות כוללת.

אילן ש.

פורסם

תתיפלאו אבל גילי צודק.

הב.מ.וו איזטה אכן נועדה במקור לשמש את נכי המילחמה הגרמנים,כולל אנשי וורמכט ואס.אס.

ברור שהגרמנים עשו הכל כדי להשכיח את המילחמה הארורה ההיא,אך היתה לממשלת גרמנייה אחריות כלפי נכי המילחמה שלה,כולל שילומי פנסייה עד היום.

בנוגע לאיזטה,אכן ישנה מחלוקת לגבי חשיבותה,אם כי אין ספק שהיא עזרה ל ב.מ.וו לשרוד בתקופה לא פשוטה,עד הופעת ה"סידרה החדשה"-ה 1500,ששינתה את פני החברה מקצה לקצה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אשמח מאוד אם גילי או חן יוכלו להפנות למקור (מוסמך) שבו מוסבר על אודות השימוש המיועד של האיזטה בעבור קטועי רגליים. כאמור, פעם ראשונה שאני שומע על כך בשרשור הזה, ואשמח להרחיב (אם כי מוזר להשתמש במילה הזאת בהקשר של האיזטה...) את ידיעותי.

אני שב ומזכיר כי האיזטה היא מכונית איטלקית במקור (וכן, של יצרן מקררים) ולכן בוודאי שלא נולדה (בגרמניה) על מנת לתת מענה לקטועי רגליים, אלא היא תולדה של כלי רכב קטן וזול של התעשייה האיטלקית המתאוששת. רק אחרי שהיצרן האיטלקי השתתף במילה-מילייה עם האיזטה שלו (1954)ואחרי שמכונית הקטנטנה כבר זכתה להצלחה ולהכרה מסויימים מכר זכויות ייצור והפצה ברחבי העולם, ובין היתר, לברזיל, לבריטניה ולגרמניה. בגרמניה BMW עשתה את האיזטה ל"שלה", שינתה מעט מהעיצוב, החליפה מנוע (השתמשה במנוע של אופנוע מתוצרתה) ושילבה חלקים ומכלולים אחרים ייחודיים רק לה (על מנת שלא יהיו "תחליפיים" עם היצרנים האחרים בעולם שייצרו איזטות).

http://www.whirlingpool.com/isetta/history/history.htm

לגבי תפקידה ומקומה של האיזטה בהיסטוריה של BMW, לעניות דעתי, אין ספק שבראייה לאחור הקטנטנה עשתה ליצרן הבווארי שירות גדול, שאלמלא היא, ספק אם הייתה לי בחנייה Z3 (שתהיה אספנות בשנת 2027).....

איל

טריומף TR3A שנת 1958

וולוו P1800 "המלאך" 1965

פורסם

הנה תמונה של איזטה עם מתקון נהיגה לנכה :

Isetta%20Handicapped%20Controls.jpg

גם בברית המועצות היתה מכונית שיוצרה מלכתחילה עבור נכים, וזו ה Seyaz

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
...מאחר וייצור מכונית זולה, בעלת מנוע חסכני ושלושה גלגלים התאימה לתקופה בה מרבית אירופה ליקקה את פצעיה, וכך היצרן נמנע מהתמוטטות כוללת. אילן ש.
לאיזטה יש ארבעה גלגלים, אם כי השניים האחוריים קרובים מאד אחד לשני.

ראה כאן:

bmw-isetta-800.jpg

וגם כאן:

isetta.gif

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

תודה לאמנון על הקישור אולם אם אינני טועה אין שם מילה, ואפילו לא חצי מילה, על היותה של האיזטה מכונית גרמנית שתוכננה בעבור פצועי המלחמה קטועי רגליים. למעשה, יש בסקירה ההיסטורית באתר מידע דומה עד מאוד למה רשמתי בשלבים מוקדמים יותר של השרשור (יצרן איטלקי וכו'....).

טריומף TR3A שנת 1958

וולוו P1800 "המלאך" 1965

פורסם

ככה זה ניראה בעירום מלא:

זה רק אני או שעוד מישהו שם לב שחסר קפיץ? ( אני מנחש שהבולם זה לא קפיץ חנקן כמו באחד הרכבים של עידו כהן או שהוא בעצם גם וגם כמו באופנועים? )

אלכס.

דרושים מסגרים עם ניסיון בCO2

מחפש כנפונים לטנדר מאזדה 2003-2007

מחפשים מסגר? חפשו בפייסבוק: http://www.facebook.com/profile.php?id=100002187529747&sk=wall#!/profile.php?id=100002187529747&sk=wall

פורסם

אם אני לא טועה, אני רואה שם קפיץ עלים שקצהו מחובר לסרן .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

אני לא יודע אם הרכב יוצר לתת בין היתר מענה לנכים. מעשית אני זוכר כנער [בעיר פ"ת] שתי מכוניות ששימשו האחת משותק פוליו והשניה נכה בכיסא גלגלים.ברכב היו מערכות גאז ומעצור לכל יד כשלמיטב זיכרוני ידית המצמד היתה על ידית ההילוכים להקלת התפעול.אין ספק ש"גודלו" של הרכב הכניסה והיציאה הנוחה לנכים ,מחירו הנמוך יחסית וקלות ההפעלה עודדו שימוש לפלח הנכים.

• תוכן חדש...