Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7406 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי אאודי 80 86, אוטומטית.

מאז שהרכב אצלי אני מטפל בו בחום ובאהבה, את הטיפולים אני מבצע מוקדם יותר ממה שרשום לפי הספר.

לאחר שסיימתי עם שיפוץ\תיקון של רב המכלולים נשאר רק הגיר (אין איתו שום בעיה, פרט למקות בעת שילוב מפארק לדרייב-הכניין יטופל עוד כמה ימים). רציתי לדעת האם יש צורך להחליף שמן גיר?

מדיון בפורום, לא הצלחתי להגיע לקביעה חד משמעית, יש שאומרים כי בגיר ישן לא מומלץ להחליף שמן, אחרים אומרים כי דווקא בגלל שהתיבה ישנה יש להחליף, ויש שאומרים באופן גורף כי אין להחליף, וכמובן "כל מקרה לגופו", הרכב עבר 360K קילומטרים, הסטוריית טיפולים, ידוע רק מלפני שנה (כשהאוטו הגיע אליי). האם מומלץ להלחיף או לא? או שזה סיכון מיותר?

כמו כן רציתי לדעת על שטיפה חיצונית של בית המנוע, שמעתי שהדבר לא מומלץ בגלל שהמים יכולים להגיע למערכות חשמל, אבל מדובר ברכב ישן שאין בו מחשבים ומעבדים וחיישנים אלקטרוניים מסובכים, האם בכל זאת לא מומלץ?

פורסם

שטיפת מנוע לא תמיד מומלצת .. אבל לפי המנוע וגם לפי מראה (שדרך האינטרנט אי אפשר לראות ..)

אני חושב כדאי שטיפת מנוע עליון גם בגלל שנת הרכב .. (רק עליון לא תחתון .. ) תחתון יגרום אולי לנזילות וכו' שכבר נסתמו מלכלוך וגריז וככה ...להיפתח בשטיפה ולכן אני לא ממליץ על תחתון .. רק שטיפת מנוע עליון ..ואכן יש סיכון למרות שעוטפים בשקיות מרובות את החלקים החשמליים כמו המפלג וכו' .. יש מצב שהרכב לא יניע לאחר השטיפה ורק לאחר זמן מה וייבוש עם לחץ אויר הוא יניע .. אבל אח"כ תרגיש בשינוי .. ( האוטו כיביכול יהיה יכול "לנשום" טוב יותר ..)

פורסם

לגבי השמן גיר אני לא מבין בזה ואינני רוצה להטעות אותך ולקחת על המצפון שלי איזה הרס או משהו שיקרה לגיר שלך אח"כ .. אז כן אני ממליץ לחכות ל'תותחים' של הפורום ..

פורסם

לא הבנתי מדוע הרכב יוכל "לנשום "יותר טוב משטיפת מנוע.

אם אתה שואל אותי, במידה וזה מפריע לך ויזואלית בלבד- אל תשטוף כלום, מתכון לצרות.

מקסימום תעבור עם מגבת רטובה על האיזורים שמטונפים.

בהצלחה.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

אז ככה .. המנוע לפי השנה שלו אני מניח שהמנוע שלו במצב טוב אבל מלא באבק .. ולכלוך שהצטבר עם השנים ותדמיין את זה כמו שתשים על עצמך מעיל בקיץ .. אותו דבר .. המנוע מתאמץ וכל האבק והלכלוך שמצטבר עליו זה על אותו עיקרון .. הוא כביכול נחנק .. ובנוסף כאשר המנוע נקי - כאשר יש דליפות או נזילות או כל בעייה שהיא ,יותר קל לאתר אותה כאשר המנוע שלך נקי ולא מלוכלך ומלא באבק שהצטבר הרבה מאוד שנים .. כך שיש לזה גם חסרונות וגם יתרונות ..

פורסם

דבר ראשון בנוגע לשמן גיר זאת פעם ראשונה שאני שומע שצריך להשאיר שמן ישן : שמן שרוף לא מסכך כמו שמן חדש וכל יצרן רכב נותן בהוראות יצרן כל כמה קילומטר צריך להחליף שמן . בד"כ זה כל 30,000 קילומטר , כולל החלפה של פילטר וניקוי הפקק המגנטי מהשבבים.

האוטו שקנית , בד"כ זה אוטו של אינדיינים , מה שמסביר את זה שכבר תיקנת או שיפצת הרבה חלקים בו וזה גם אומר שרב הסיכויים שגם לפניך לא החליפו שמן גיר הרבה זמן , דבר שיכול להסביר גם למה הגיר התחיל להידפק (הדפיקה הקטנה בהעברה לדרייב ).

אם תתחיל לשמור על הגיר עכשיו אין שום סיבה שהגיר , לא ישתפר , אבל לשמור על מצב קיים עוד הרבה זמן.

בנוגע לניקוי מנוע , בכל מקום ששוטפים מנוע , עוטפים את הרכיבים החשמליים בניילון , אין שום בעיה לעשות שטיפה .

לדעתי עדיף לעשות שטיפה כללית ובמידה וימצאו נזילות כתוצאה מהניקוי זה רק טוב כי כך תוכל לתקן אותם ולשפר את מצבו של האוטו.

זה אוטו טוב ובמידה ושומרים עליו הוא יכול לשרת אותך ברמה גבוהה עוד שנים.

פורסם
אז ככה .. המנוע לפי השנה שלו אני מניח שהמנוע שלו במצב טוב אבל מלא באבק .. ולכלוך שהצטבר עם השנים ותדמיין את זה כמו שתשים על עצמך מעיל בקיץ .. אותו דבר .. המנוע מתאמץ וכל האבק והלכלוך שמצטבר עליו זה על אותו עיקרון .. הוא כביכול נחנק .. ובנוסף כאשר המנוע נקי - כאשר יש דליפות או נזילות או כל בעייה שהיא ,יותר קל לאתר אותה כאשר המנוע שלך נקי ולא מלוכלך ומלא באבק שהצטבר הרבה מאוד שנים .. כך שיש לזה גם חסרונות וגם יתרונות ..
עדיין לא השתכנעתי מצטער...:|

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

בנושא החלפת נוזל תיבת ההילוכים, תקרא שוב ותבין שזה פשוט החלטה שלך, להחליף שמן צריך, כוון שאם לא תחליף אתה בדרך להרוס את תיבת ההילוכים.

אך ברכב שלא תוחזק כנידרש ישנו סיכון בכך, וזה המחיר שעלולים לשלם על הזנחה. העניין הוסבר בפרוטרוט .

לגבי שטיפת תא מנוע, רצוי להימנע, אך כמובן שהסיכון לנזק למערכות חשמל קטן יותר מאשר ברכב חדש.

פורסם

יש לבדוק אפשרות שהמכה שאתה שומע בעת שילוב להילוך דרייב נובע, מתושבת מנוע / גיר בלוייה , ו/או מסלד סרק קגבוה מדי, שכוון בעת שיפוץ הקרבורטור, כדי למנוע , כבוי הרכב בעת התנעת הבוקר, יש לבקש ממכון הקרבורטורים להוריד מעט את הסלד סרק!

לגבי החלפת השמן גיר קרא את דברי דניאל.

לא מומל לשטוף מנוע, שלא לצורך איתור נזילה ספציפית.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

בגלל שזו אאודי שמונים ממודל אנטיוכוס, יש לה גיר שלושה הילוכים שנקרא 010. למיטב הכרותי עם הגיר הזה, לא צריכה להיות שום בעיה אחרי החלפת שמן.

תבדוק שאתה ממלא בגיר כמות שמן נכונה לפני שאתה מניע (מנוע מונע, גיר ב P), ותן גז.

דרך אגב, מה הסל"ד שלך בסרק? סל"ד גבוה יגרום לדפיקה.

פורסם

המכה בגיר, זה בגלל תושבת גמורה, ולא בגלל הגיר עצמו, המכה, מורגשת רק בעת השילוב בין המצבים השונים, כאשר התיבה בדרייב העברות ההילוכים חלקות למהדרין.

וכמה תעלה בערך החלפה מיקצועית של שמן התיבה (כל התיבה כולל הממיר, ולא רק מה שיש בקרטר).

ועוד שאלה לצביקה, פלאגים מפוייחים זה סימן לתערובת עשירה מדי, או שמא אני טועה?

• תוכן חדש...