Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7421 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה שמעניינת אותי כבר זמן רב. מה הסבר לכך שבבחלק מהעולם נוהגים בצד ימין ובחלק נוהגים בצד שמאל. לכאורה זה קשור לשליטת האמפריה הבריטית אך התופעה בכלל לא ברורה משום שגם במדינות בהן מעולם לא היתה שליטה בריטית (תאילנד, יפן ) נוהגים בצד שמאל בעוד בקנדה וכמובן ישראל שכן היו חלק מהאיפריה הבריטית נוהגים בצד ימין. איך זה שהתפתחו 2 השיטות במקביל ומה הסיבות לכך והיתרונות לכל שיטה.

פורסם

שוב , העימות הישן של אנגליה נגד צרפת , או אינצ'י נגד מטרי , או טריניטי נגד במבינו.

מקור הנסיעה בשמאל - ימי הביניים , המשטר הפיאודלי.

אז הפכו הדרכים לנפוצות יותר (השלטון הרומי דאג בעיקר לדרך המלך).

מכיוון שהחברה הייתה בד"כ אלימה יותר , נהגו אנשי האצולה ללכת בצידה השמאלי של הדרך , כדי להשאיר את יד ימין (האוחזת בחרב אצל רוב האנשים) לכיוון הדרך כדי להגן מסכנות מתקרבות.

כמו כן , העלייה והירידה מהסוס נוחים יותר לימניים מצידו השמאלי של הסוס.

לעומת זאת - בצרפת ובאמריקה של פעם - נהגו להוביל מטענים כבדים עם עגלות גדולות שרתומות לכמה סוסים.

כדי לשלוט על הסוסים בעזרת השוט (שוב , היד הימנית החזקה) - הרוכב היה מתיישב בד"כ על הסוס השמאלי ביותר , וכדי לראות את הדרך , הוא כיוון את הסוסים ימינה.

דבר נוסף - באותה עת , המהפכה הצרפתית התרחשה - ומעמד האצילים שעד אז הלך בשמאל הדרך - מצא עצמו נרדף , והתחזה לפשוטי העם שנאלצו עד אותה עת להידחק לימין (ע"י אותם אצילים נושאי חרבות של פעם). לפיכך אימצו כולם את הימין כצד בו נהוג ללכת/לרכב וברבות הימים גם לנהוג.

קנדה לא הייתה כולה בריטית , וההשפעה מארה"ב חזקה - לכן הימין.

ישראל ? לדעתי זה שריד של השלטון התורכי.

תאר לך את שוודיה - שביום אחד בשנת 1967 (או משהו באיזור) החליטה לעבור מנהיגה בצד שמאל לנהיגה בימין.

עכשיו תאר לך מצב זהה בארץ... :?

http://users.pandora.be/worldstandards/driving%20on%20the%20left.htm

פורסם

הנה מאמר מויקיפדיה בנושא: http://en.wikipedia.org/wiki/Side_of_the_road

בסוף יש רשימת מדינות בהן נוסעים בכל כיוון וגם לינקים רלוונטיים המתייחסים ישירות לשאלתך.

ועוד מאמר על יום החלפת כיוון התנועה בשוודיה ב1967, כולל תמונה משעשעת של רגע ההחלפה: http://en.wikipedia.org/wiki/Dagen_H

פורסם

אני הייתי בטוח שזה אותו גמד צרפתי שהיה איטר והכריח את כל הליגיון שלו ללכת בצד ימין..

פעם, כשהיו חולפים אחד מול השני היה חשוב לעבור כאשר הצד של החרב מול היריב, צד ימין, ולכן נעו בצד שמאל של הדרך...

יום אחד בא הגמד הצרפתי הזה, ואמר "לא מ?רד אלור!!!" אתם תלכן כמוני, מצד ימין... וכבש את חצי כדור הארץ ;)

לא?

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
תאר לך את שוודיה - שביום אחד בשנת 1967 (או משהו באיזור) החליטה לעבור מנהיגה בצד שמאל לנהיגה בימין.

עכשיו תאר לך מצב זהה בארץ... :?

גם בשבדיה לא עשו זאת ביום אחד, אלא בהדרגה! בחודש הראשון העבירו את כל הרכבים הכבדים (משאיות, אוטובוסים), בחודש אחריו מכוניות פרטיות ולבסוף כלי רכב דו גלגלים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

זה אומר שבמשך חודש שלם המשאיות נסעו בימין ו הפרייבטים בשמאל ממולם?? :shock:

ישראל: המדינה היחידה שבה העשירים הם בשמאל הסוציאליסטי,

העניים בימין הקפיטליסטי והמעמד הבינוני משלם הכול :x

פורסם
גם בשבדיה לא עשו זאת ביום אחד, אלא בהדרגה! בחודש הראשון העבירו את כל הרכבים הכבדים (משאיות, אוטובוסים), בחודש אחריו מכוניות פרטיות ולבסוף כלי רכב דו גלגלים.

אין מאחורי זה היגיון

כי תאר לעצמך מצב בו משאיות נוהגות בצד אחד של התנועה ומשפחתיות בצד השני

ואם הכביש חד סיטרי?

באמת ניראה לי יותר הגיוני שזה יהיה בבת אחת

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם

לא נכון.

כל השינוי התבצע בלילה אחד.

איך בדיוק הם יכלו להעביר קודם משאיות ואחרי זה מכוניות פרטיות?

איך בדיוק הם נסעו?

פורסם
ולמה לשלוח בנאדם לשבור את הראש עם ויקפדיה באנגלית כשיש בעברית:
את המאמר הזה במקרה ראיתי כבר בעבר בויקיפדיה באנגלית ולכן הלכתי ישר אליו.

נחמד שמישהו תירגם לעברית את הערך על H-day. אני מבטיח לך שאם הייתי יודע שזה קיים בעברית הייתי מפנה לשם.

בכל מקרה אני מעדיף את האנגלית עם 1,005,000 ערכים על פני העברית עם, נכון להיום, 33,168 ערכים , חוץ מאשר בנושאים הקשורים לעם ישראל וארץ ישראל שבהם כמובן יש סיכוי יותר טוב למצוא חומר בעברית.

פורסם

רק תיקון קטן בקשר לא"י:

א"י לא היתה חלק מהאימפריה הבריטית אלא היא היתה שייכת לחבר הלאומים ואחר כך לאו"ם. המצב הזה היה עם ארצות לאחר מלחמת העולם הראשונה שהיו קודם בשליטת המפסידים.

היות וחבר הלאומים והאו"מ שירש אותו לא היו בנויים לשליטה על ארצות, ניתנה הארץ כמנדט לבריטים (וסוריה לצרפתים). לכן גם המושל נקרא "נציב עליון" ולא "מושל" ולכן גם נסעו בצד שמאל...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

גם אתה נתת ידך בחומר...

כל ההכנות , הסימונים והשילוט היו כחודש לפני (שבדים הם עם סופר מסודר יש להם מדריך מפורט לעשיית צרכים בשירותים). ההעברה הייתה באותו יום.

פורסם

שמר, אפשר קישור למדריך המפורט לעשיית צרכים בשירותים ? :roll:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תוכן חדש...