Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תיק השקעות - היכן?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7430 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם למישהוא יש המלצה אישית לחברה טובה כדי להשקיע בתיק השקעות ??

תודה מראש

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם
השקעות זה לבד בלבד!

החברות האלה גוזלות ממך המון.

מנסיון. התעסקות עם ניירות ערך יותר מועיל..

אופציות לא עדיף?

פורסם
אופציות יותר מסוכן.

אם אתה רוצה או להפסיד חזק או להרוויח חזק, לך על האופציות.

אם אתה רוצה ללכת על בטוח, מניות.

תודה

ידוע

יש המלצות על מניות מסוימות?

פורסם

אוקיי הגיע הזמן לתגובה רצינית יותר.

כאשר אתה משקיע אתה חייב להציב לעצמך מטרות ויעדים ולשאול את עצמך כמה שאלות:

1. מהי רמת הנזילות המבוקשת - מתי אתה צריך את הכסף ובאיזו מהירות. למשל חיסכון למטרות פנסיוניות, השקעת גישור בין רכישת דירות, חיסכון ללימודים לילד וכן הלאה.

2. מהי רמת הסיכון שאתה מוכן לקבל - אם התיק מתוכנן נכון הסיכון צריך להיות מלווה בפוטנציאל תשואה.

3. מהי רמת השליטה שאתה רוצה - אתה רוצה מנהל תיקים שינהל עבורך את ההשקעה, אתה רוצה תיק של קרנות נאמות או שאתה רוצה לעשות סטוק פיקינג בעצמך.

4. מיקום גיאוגרפי ומיסוי של תיק ההשקעות - האם אתה רוצה שהתיק יהיה רשום בחשבון "אוף-שור", חשבון בגוף השקעות ישראלי, אמריקאי או שאתה מעוניין בתכנון מיסויי מורכב יותר. למיקום התיק יש השלכות מיסוייות ולרגולטוריות שכדאי לשקול אותם.

האופציות לניהול התיק הם:

ברוקרים:

בישראל יש חברות כמו מיטב, בטוחה, אינווסטק ועוד. המלצה שלי היא לפעול באמצעות בנקאות פרטית של בנקים זרים דוגמת BARKLEYS או HSBC.

בארה"ב אני יכול להמליץ על פידליטי

וכמובן יש את האופציות של ניהול השקעות דרך "אוף-שור" באיי קיימן, איי הבתולה, גיברלטר וכן הלאה

אם אתה בוחר לנהל את ההשקעות בעצמך אז העמלות הנמוכות ביותר הם באמצעות בנקאות אינטרנטית בישראל ובחו"ל.

לאחר שתחשוב ותחליט מה אתה רוצה/מחפש אפשר יהיה לעזור לך יותר. תענה בקצרה על השאלות ואפשר יהיה לתת לך תשובה שתועיל לך יותר "תקנה אופציות".

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

אז כך

קודם כל תודה רבה

אני אגדיר את עצמי כאוהב סיכון- כמובן שזה ישפיע על התשואות או ההפסדים,(אני מתכוון למונך המיקצועי),לתקופה של עד 4 חודשים

אני רוצה יחסית שליטה מועטה- כנראה שינהלו לי את תיק ההשקעות

המיסוי בארץ הוא 15% , האם?

אני רוצה שהתיק יהיה בארץ

שוב תודה

פורסם

שיעורי המס על רווחי הון בבורסה הם:

למניות 20% אם מדובר באדם שאינו "בעל מניות מהותי". 25% ל"בעל מניות מהותי". מס זה יהיה על התשואה הריאלית (תשואה בניכוי עליית המדד).

אני לא היתי שם את כספי בחברת השקעות עם הוראות לנהל את התיק תוך מדיניות של סיכון גבוה, וזאת מהסיבה העיקרית ש:

המינוח של סיכון גבוה שונה בין בתי ההשקעות ולפי שאילותיך אני מניח שיהיה לך קשה לנתח את הסיכון שגלום בתיק שיוצע לך. האם מושגים הללו מוכרים או מובנים לך; מדד שארפ, מקדם אלפא וביתה (לפי CAPM), סטיית תקן גלומה (implied volatility), אסטרטגיות גידור...

בבנקים (הישראלים) למשל יציעו לך לבנות תיק "אגרסיבי" שיכיל 30% מניות, 50% אג"ח, 20% מט"ח. לפי הראייה שלי מדובר בתיק דיפנסיבי למדי.

הבעיה היא שחלק גדול מהמוסדות הפיננסיים יעדיפו להציג תשואה נמוכה יותר מאשר להציג הפסדים ללקוחותיהם. צמצום ההפסדים נעשה לרוב ע"י עסקאות גידור (HEDGING) שמורידות את תשואת התיק ומהוות מעין "פוליסות ביטוח" לנכסים בתיק.

כאשר תפנה לברוקרים קטנים ותבקש מהם "תיק מסוכן" או "תיק ספקולטיבי" הם ברוב המקרים "ישחקו" עם הכסף ויבצעו פעולות ספקולטיביות שדומות יותר להימור מאשר להשקעה.

לפי מה שאתה כותב, זמן נזילות 4 חודשים, חובב סיכון ורוצה תיק מנוהל בארץ המלצה שלי היא:

בניית "תיק קרנות" שיורכב משילוב של קרנות נאמנות שמשקיעות

בשווקים מתפתחים - הודו, סין, מזרח אירופה, דרום אמריקה.

בתחומים טכנולוגים עתירי סיכון, אך עם זאת עתירי תשואה - ביוטכנולוגיה ותעשייה התרופות האתיות בפרט (לא בחברות גנריות)

בתחומים "חמים" כמו תעשיית ה-"homeland security" והאנרגיה האלטרנטיבית/ירוקה.

קיימות קרנות הנאמנות רבות בתחומים הללו ויש אתרים רבים שיאשרו לך לדרג את ביצועי הקרנות האתר המומלץ:

http://funds.globes.co.il/funds/default.asp

קרנות נאמנות אתה יכול לרכוש בכל מוסד פיננסי שמאפשר לך להזיק חשבון משמרת נירות ערך. שילוב כזה של קרנות יאפשר לך לקבל חשיפה לאפיקים בעלי פוטנציאל תשואה גבוה יחסית תוך הבנה שיקיימים סיכונים שגלומים בהשקעה בשווקים מתפתחים ותעשיות מחקריות. לפי דעתי, מהיעדר ידע מקצועי בתחום כדאי לך להימנע מהשקעה באפיקי השקעה "אקזוטיים" כמו אופציות, חוזים עתידיים ונכסים מותנים . גם אם משהו אחר יצע עבורך השקעות "אקזוטיות" לא יהיה ביכולתך לעקוב ולבקר את צעדיו וקיים הסיכון שלאחר תקופת השקעה תמצא את עצמך מול שוקת שבורה.

אם יש לך שאלות נוספות אשמח לענות עליהם.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם
שיעורי המס על רווחי הון בבורסה הם:

למניות 20% אם מדובר באדם שאינו "בעל מניות מהותי". 25% ל"בעל מניות מהותי". מס זה יהיה על התשואה הריאלית (תשואה בניכוי עליית המדד).

אני לא היתי שם את כספי בחברת השקעות עם הוראות לנהל את התיק תוך מדיניות של סיכון גבוה, וזאת מהסיבה העיקרית ש:

המינוח של סיכון גבוה שונה בין בתי ההשקעות ולפי שאילותיך אני מניח שיהיה לך קשה לנתח את הסיכון שגלום בתיק שיוצע לך. האם מושגים הללו מוכרים או מובנים לך; מדד שארפ, מקדם אלפא וביתה (לפי CAPM), סטיית תקן גלומה (implied volatility), אסטרטגיות גידור...

בבנקים (הישראלים) למשל יציעו לך לבנות תיק "אגרסיבי" שיכיל 30% מניות, 50% אג"ח, 20% מט"ח. לפי הראייה שלי מדובר בתיק דיפנסיבי למדי.

הבעיה היא שחלק גדול מהמוסדות הפיננסיים יעדיפו להציג תשואה נמוכה יותר מאשר להציג הפסדים ללקוחותיהם. צמצום ההפסדים נעשה לרוב ע"י עסקאות גידור (HEDGING) שמורידות את תשואת התיק ומהוות מעין "פוליסות ביטוח" לנכסים בתיק.

כאשר תפנה לברוקרים קטנים ותבקש מהם "תיק מסוכן" או "תיק ספקולטיבי" הם ברוב המקרים "ישחקו" עם הכסף ויבצעו פעולות ספקולטיביות שדומות יותר להימור מאשר להשקעה.

לפי מה שאתה כותב, זמן נזילות 4 חודשים, חובב סיכון ורוצה תיק מנוהל בארץ המלצה שלי היא:

בניית "תיק קרנות" שיורכב משילוב של קרנות נאמנות שמשקיעות

בשווקים מתפתחים - הודו, סין, מזרח אירופה, דרום אמריקה.

בתחומים טכנולוגים עתירי סיכון, אך עם זאת עתירי תשואה - ביוטכנולוגיה ותעשייה התרופות האתיות בפרט (לא בחברות גנריות)

בתחומים "חמים" כמו תעשיית ה-"homeland security" והאנרגיה האלטרנטיבית/ירוקה.

קיימות קרנות הנאמנות רבות בתחומים הללו ויש אתרים רבים שיאשרו לך לדרג את ביצועי הקרנות האתר המומלץ:

http://funds.globes.co.il/funds/default.asp

קרנות נאמנות אתה יכול לרכוש בכל מוסד פיננסי שמאפשר לך להזיק חשבון משמרת נירות ערך. שילוב כזה של קרנות יאפשר לך לקבל חשיפה לאפיקים בעלי פוטנציאל תשואה גבוה יחסית תוך הבנה שיקיימים סיכונים שגלומים בהשקעה בשווקים מתפתחים ותעשיות מחקריות. לפי דעתי, מהיעדר ידע מקצועי בתחום כדאי לך להימנע מהשקעה באפיקי השקעה "אקזוטיים" כמו אופציות, חוזים עתידיים ונכסים מותנים . גם אם משהו אחר יצע עבורך השקעות "אקזוטיות" לא יהיה ביכולתך לעקוב ולבקר את צעדיו וקיים הסיכון שלאחר תקופת השקעה תמצא את עצמך מול שוקת שבורה.

אם יש לך שאלות נוספות אשמח לענות עליהם.

רוב המושגים שהזכרת אכן מוכרים לי

אני עדיין אצטרך לחשוב מה לעשות ושוב תודה רבה רבה!!!

פורסם

עוגי :) ניסח את זה היטב, אבל חסר דבר מהותי. לפני שמתחילים, אתה חייב לקבוע סף הפסדים שאתה מוכן לספוג.

הרבה מאוד אנשים שיש להם השקעות טובות מפסידים לא מעט כסף בגלל שהם לא מודעים למימד הפסיכולוגי של העניין. היות והשוק הוא תנודתי, המדד של רווחים צריך להיות פר תקופה, ותנועות של יום, שבוע, ואפילו חודש הן לא כל כך מהותיות (בהתאם לאופי ההשקעה).

לכן, אם תגדיר לעצמך מראש סף הפסדים, 20% נניח, ולא תסגור את הפוזיציה עד שתגיע אליו, תחסוך לעצמך פינג פונג של קניה ביוקר ומכירה בזול.

דבר נוסף שיש לשים לב אליו, הוא נטיה לדרוש ממניה שהפסידה את הכסף בחזרה. אנשים קונים מניה מסויימת, היא מפסידה סכום מסויים, והם לא מוכנים למכור אותה עד שהיא תראה רווח. הרבה פעמים המניה הזו אכן תראה רווח, אבל אם היו מוכרים אותה בהפסד וקונים מניה אחרת, התשואה שלהם הייתה גבוהה בהרבה.

כמו כן, שים לב לביצועי התיק הכוללים, אל תסתכל על מניות מסויימות. הפיזור הוא מה שחשוב לאורך זמן.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

ההמלצה שלי לפתיחת תיק השקעות בניהול עצמי עם מינימום עמלות:

להשקעות בארץ - מגדל שוקי הון (המערכת מעט מסורבלת, אבל עדיין טובה. בחדר המסחר עונים מיד).

להשקעות בארה"ב - scottrade (המערכת פשוטה ומדהימה. לא בדקתי אם יש חדר מסחר, אני חושב שאין).

פורסם

לא בטוח שמישהו יקח אותך לניהול תיק ל-4 חודשים בלבד. וגם אם כן, רוב בתי ההשקעות האלה מפזרים את התיק בין קרנות הנאמנות של אותו בית השקעות - עבודה בעיניים.

ניהול תיק עצמאי באמצעות פיזור הקרן במספר קרנות נאמנות יהיה פתרון טוב למדי אם אתה חסר כל ידע בתחום

לחילופין תוכל להשקיע ישירות בתעודות סל על מדדים מובילים בארץ ובחול...

כמו כן, תוכל למנף את השקעתך באמצעות אופציות מעו"ף - אולם הדבר דורש נסיון

וטיפים יש רק במסעדות, לא במניות.

בהצלחה!

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

• תוכן חדש...