Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7416 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אף אחד לא אמר כלום על המכון הזה, וכולנו מודעים לשיטת הגדלת ההכנסות של מכוני הרישוי.

עם זאת :

אישור בלמים לרכב מיושן הינו הנחייה שלל משרד הרישוי , ולא גחמה של המכון.

אם אותו אדון נכבד שפתח את השרשור אכן החליף נורות וטיפל בפרונט -הרי שלא היה צורך בשום תיקון נוסף.

אם כבר -היה עליו לחזור אל המוסכים שטיפלו בו ולבוא אליהם בטענות.

כנ"ל גם לגבי רכישת אביזרים/לוחיות רישוי/כיווני פרונט וכו'. מכון הרישוי מספק שירותים אלה בד"כ - אך אין שום חובה לבצע את העבודה דווקא אצלם. הדבר גם כתוב באותיות קידוש לבנה במכון הרישוי.

בקיצור - לטעמי הטענות לא מוצדקות , או שפותח השרשור תמים מאוד.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שמר אני חושב שאתה תמים.שהריי גם אם כתוב באותיות קידוש לבנה על כך שאינך חייב לבצע את העבודה אצלהם ,שהריי ברור שאתה כבר קרוב ולא תבזבז זמן בנסיעה למקום אחר וחיפוש של יצרן לוחיות רישוי או מישהו שיעשה לך "כוון" .האמן לי שהנשמות הטהורות מודעת לכך .אז הפסידו 10% של אנשים בעלי עקרונות (מזיז להם בטח).אל תהיה תמים .

פורסם

שמר תמים?!

אם כבר פותח השרשור תמים, לקבל בשווייון נפש הכשלה על בעיות של תפוחי הגה, לאחר טיפול

במכון פרונטים, ועוד לשלם על כך 120 שקל??!!

להכשל על כוון אורות או על פיזור אורות ועוד לשלם על כך, הרי כוון האורות אמור להתבצע חינם אין כסף!

רבותי מכון הטסטיפ קיים ונועד בשבילכם ולמענכם, על מנת שתוכלו לנוע בכבישים בבטחה יחסית, מבלי שיכנס בכם רכב, בלי בלמים, עם צמיגים שחוקים, והגה שמסתובב לכל כוון כלשהו \ רק לא לכוון שמסובבים אותו, ועם פנסים שבגלל סנוור , ירדת לתעלה...!

אתה הבנת את זה ברוך??!!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

(1)תוכנית כלבוטק(כיוון אורות) - בוא ואגלה לך סוד, זו היתה תוכנית מוזמנת מטעם בעלי מכונים בכדי שמשרד התחבורה יאשר תוספת תשלום לאגרת הרישוי בדמות כיוון אורות מובנה במהלך הטסט.

(2)מכון אשר מוכר אביזרים לרכב שנפסל בטסט, אסור לו לגבות תשלום עבור מבחן חוזר וזאת בתנאי שאין פסילות אחרות שתוקנו במקום אחר.

(3)בלמים - מעטים הם הרכבים אשר ניתן לזהות את עובי הרפידות מבלי לפרק גלגלים(קד'), לא כל שכן כאשר מדובר על תופי-בלימה(אחוריים).

כפי שכבר הערתי, בעלי רכן מיושן ממעטים(חוסכים) בתיקונים לעומת רכבים חדישים יותר.

(4)אביזרי רישוי מותר למכון למכור, אתה אינך חייב לבצע זאת אצלם. ישנם כאלו אשר מתרעמים מדוע רכבם נפסל על אביזר כלשהו אשר לא ניתן להשיגו במקום ואי לכך הוא "נאלץ להטרטר" למקומות אחרים.

(5)לבוחנים אסור להמליץ על בעלי תפקידים לצורך תיקונים.

(6)עם מי רצית שאשתה קפה/בירה, כל אחד מתרועע עם בעלי העסקים הקרובים אליו, בדר"כ תמצא אותי בהפסקות אצל האגזוזן שקרוב למקום עבודתי. האם זה מעיד שאני פוסל מע' פליטה כי מתחשק לי?!

(7)כאשר בעלי רכבים טוענים(ואף צועקים) כי אני מנסה לעשות עליהם קופה, אני מסרב למכור להם ממרכולתי או אני מבטל את הטסט ושולח אותו שיקמבן במקום אחר.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

הצעתי לפותח השרשור שעדיף להיות חכם ולא צודק .לצערי הרב לא הפנמתי את זה עליי בשרשור זה. אף על פי שברור לי מנסיון אישי ,שדבריי נכונים, איני רואה טעם בלנסות ל"שכנע" באמיתותם.אני מצר על כך שהינך אומר שבעלי רכב ישן חוסכים בהוצאות.לא ידעתי שלבעלי רכב ישן יש פחות רגישות לנושא בטיחות מאשר לבעלי רכב חדש. בהמשך לאותו נושא ,טרם קיבלתי נתונים על כך שבעליי רכב ישן היו מעורבים בתאונות עקב כשלים טכניים ,יותר מבעלי רכב חדש (למעט משאיות).

פורסם

נראה לי שמי שהגן על המכון המדובר לא מכיר אותם, או שהוא בעל אינטרסים.

העובדים שם לא רק שותים קפה עם בעל החשמליה הצמודה, אלא למעשה הם קוראים לו משם כדי שיבצע ברכבי הנידונים את הבדיקות שקשורות לחשמל. מישהו רוצה להמר באילו אחוזים נכשלים שם רכבים על "אורות מפזרים" וישרים לקויים וכיוצא בזה?

ואחרי שהוא הכשיל אתכם, תנסו לעשות לחשמלאי "דווקא" ולקנות את מה שהוא דורש במקום אחר, כי הוא דורש מחיר משולש על המכלולים. תקבלו ממנו כזה צינור במבחן החוזר, שתצטערו על היום שבו לא התכופפת לפניו ל "ר" . אני יודע-קיבלתי ממנו את הצינור, כי לא התכופפתי בפעם הראשונה.

זה שרשור שמפוצץ בבורות, נאיביות והתחסדות. לפותח השרשור-אני משתתף בצערך. בפעם הבאה, דינמומטר ממול, בלי קומבינות, פשוט מקבלים מבחן הגון. ועוד יותר טוב, לתת למוסכניק שמוכר לך לעשות בשבילך את הטסט. הוא מוכר, הוא מקושר, הוא "רק שותה איתם קפה" , והוא יוודא שלא מכשילים אותך על המצאות. זו לא אזרחות טובה, וזו כניעה לשחיתות, אבל זו דרך מצוינת לשרוד בג'ונגל המושחת והמכוער שקיים בתחום אחזקת הרכב בישראל. רק תביא רכב מוכן ו100-150 ש"ח ואתה אחרי הסיפור השנתי המסריח הזה. העצבים לא שווים לך 100 ש"ח?

פורסם

בתור תושב רמת גן, לפני יותר משנתיים גם אני ניגשתי עם הרכב הקודם למכון מ.מ.מ. בבני ברק ע"מ להעביר את הרכב טסט.

בקיצור, בסוף הבדיקה אמר לי הבוחן שאני חייב לעשות ברקסים חדשים מאחורה ובלי זה אני לא עובר. הסברתי לו שהוא כנראה מבולבל כי לפני פחות מחודש עשיתי חריטה ורפידות חדשות על ארבעת הברקסים!

הוא מצידו הסביר לי שחבל לי על הזמן והדיבורים ושחיקת ברקסים זו מחלה ידועה של מיאטות (?!:shock: ) ואם אני בלחץ זמן אז יש לו "חבר" שיעשה לי את העבודה עוד היום......

כמובן שבשלב זה נתמלאתי כעס ובקשתי לראות את הבוחן הראשי שכשהגיע וראה שהברקסים חדשים התנצל ושחרר אותי לאחר שחתם מיידית על הטופס.

אני לא יודע להגיד אם זה היה ארוע חד פעמי, או סתם נפלתי על בוחן מושחת ומנוול אבל זו הייתה הפעם הראשונה והאחרונה שלי שם.

פורסם

אמרו פה אנשים, ואלה שהתנסו כבר יגידו שהם צודקים:

עדיף לתת את הרכב ל"הכנה לטסט" ועל הדרך נציג המוסך יעביר אותו.

נכון שזה פסול, אך פסולה פי כמה הדרך בה מתבצעות הבדיקות במכוני הטסטים.

לי אישית יש מכונית אהובה מטופלת ושמורה, שהגיע לטסט לפני 3 שנים, והמציאו לה אי אילו המצאות של אי תקינות. שעה לאחר מכן, ללא שום תיקון כזה או אחר, הגיע אותה מכונית עם נציג מוסך, ועברה טסט לאחר שהיא "תוקנה".

שנה אחרי היא אפילו הצליחה לעבור טסט ללא מנוע :) - אבל זה סיפור אחר.

אני באמת חושב, שמסכנים האנשים התמימים שלא מבינים מה זה תפוח או משולש, ומשלמים את מיטב כספם בשביל קומבינה

פורסם

אז ככה קודם כול תודה רבה לכול המגיבים ובעיקר לתומכים בזכותכם הרמתי קצת ראש.תודה.

לשאר החברה שאולי קצת מצאו את חוסר הניסיון שלי כתירוץ לכול העסק. אז ככה שלא ממש לא,אני אולי לא בעל ניסיון כזה גדול,אבל זה לא אומר שביגלל זה צריך לישדוד אותי ככה לאור היום. אומנם שוד אלגנטי שוד למען הבטיחות שלי. זה לא עובד ככה, הייתי מוכן לשלם עוד כפול ממה ששילמתי אם היה צורך בזה וזה היה אורגינאל. האנשים האלה אמורים לידאוג לתקינות ובטיחות של רכבים בכביש אבל מה שעשו לי בזמן שאני רואה בשתי עייני אך העגלות סופר של בני המיעוטים ניכנסות ותוך 15 דקות בחוץ, זה שוד לאור היום. הם מוצאים ממך בשיא האלגנטיות בכמה שעות את מה שאני לפחות עובד בשבילו חצי חודש. אז אני מיצטער שלא עשיתי קורס בקומבינות או לפחות הכנה אבל ברגע זה סיימתי את המבוא. אל תדאגו כול גנב סופו לתלייה!!! אני כבר יסתדר בג'ונגל הזה בלי קומבינות. וגם בעל המכון טסט הזה, היום הוא למעלה מחר אולי הוא למטה העולם גלגל וכבר שנים הוא מיסתובב ועושה את האיזון.(רק בלי כיוון פרונט) בנימה אופטימית זאת שוב תודה לכול האנשים שסיפקו מידע נחוץ ותמיכה.

בברכה-פטיש אוויר בשם:יאיר.

:roll:
פורסם
נראה לי שמי שהגן על המכון המדובר לא מכיר אותם, או שהוא בעל אינטרסים.

העובדים שם לא רק שותים קפה עם בעל החשמליה הצמודה, אלא למעשה הם קוראים לו משם כדי שיבצע ברכבי הנידונים את הבדיקות שקשורות לחשמל. מישהו רוצה להמר באילו אחוזים נכשלים שם רכבים על "אורות מפזרים" וישרים לקויים וכיוצא בזה?

ואחרי שהוא הכשיל אתכם, תנסו לעשות לחשמלאי "דווקא" ולקנות את מה שהוא דורש במקום אחר, כי הוא דורש מחיר משולש על המכלולים. תקבלו ממנו כזה צינור במבחן החוזר, שתצטערו על היום שבו לא התכופפת לפניו ל "ר" . אני יודע-קיבלתי ממנו את הצינור, כי לא התכופפתי בפעם הראשונה.

זה שרשור שמפוצץ בבורות, נאיביות והתחסדות. לפותח השרשור-אני משתתף בצערך. בפעם הבאה, דינמומטר ממול, בלי קומבינות, פשוט מקבלים מבחן הגון. ועוד יותר טוב, לתת למוסכניק שמוכר לך לעשות בשבילך את הטסט. הוא מוכר, הוא מקושר, הוא "רק שותה איתם קפה" , והוא יוודא שלא מכשילים אותך על המצאות. זו לא אזרחות טובה, וזו כניעה לשחיתות, אבל זו דרך מצוינת לשרוד בג'ונגל המושחת והמכוער שקיים בתחום אחזקת הרכב בישראל. רק תביא רכב מוכן ו100-150 ש"ח ואתה אחרי הסיפור השנתי המסריח הזה. העצבים לא שווים לך 100 ש"ח?

אתה מדבר לגופו של מכון , אני (ונדמה לי שגם אחרים) דיברנו באופן כללי על תופעת הקומבינה.

ברגע שאתה פונה למסלול הקומבינה , רוב הסיכויים הם שמשהו לא תקין עם רכבך. יש לך תלונה ספציפית כלפי בעל מכון מסויים ? בבקשה - יש את המקומות (משרד הרישוי למשל ,ואפילו משטרת ישראל אם לוחצים אותה מספיק) בהם נין להלונן ולתקוע מושחתים כאלה.

אבל לבוא ולהתבכיין על זה שהכשילו בטסט כי אין אישור שנדרש ע"י המדינה על ברקסים , או אחרי החלפת נורות כביכול תקינות ? לא קונה את זה. אם הכל תקין -אומרים תודה ,יוצאים מהמכון , מוודאים שהכל אכן תקין -ומתלוננים על המכון הזה. לא מתכופפים בפניו.

פורסם
אמרו פה אנשים, ואלה שהתנסו כבר יגידו שהם צודקים:

עדיף לתת את הרכב ל"הכנה לטסט" ועל הדרך נציג המוסך יעביר אותו.

נכון שזה פסול, אך פסולה פי כמה הדרך בה מתבצעות הבדיקות במכוני הטסטים.

לי אישית יש מכונית אהובה מטופלת ושמורה, שהגיע לטסט לפני 3 שנים, והמציאו לה אי אילו המצאות של אי תקינות. שעה לאחר מכן, ללא שום תיקון כזה או אחר, הגיע אותה מכונית עם נציג מוסך, ועברה טסט לאחר שהיא "תוקנה".

שנה אחרי היא אפילו הצליחה לעבור טסט ללא מנוע :) - אבל זה סיפור אחר.

אני באמת חושב, שמסכנים האנשים התמימים שלא מבינים מה זה תפוח או משולש, ומשלמים את מיטב כספם בשביל קומבינה

רמאים וקומבינטורים יש בכל מקום.

אני מעדיף להעביר את הרכבים שלי טסט בעצמי, ואני מקבל את הדין במקרה שנמצא פגם בטיחותי ברכב. מכון רישוי שהכשיל אותי על אור מספר וגבה 19 ש"ח נוספים פשוט לא ראה אותי יותר...

לא הייתי רוצה להיות על אותה דרך עם רכבו של Tweet או כל אחד אחר שהעביר את רכבו הבלתי בטיחותי בקומבינה, בדיוק כמו שלא הייתי מסיע את משחפתי ברכב כזה.

( והיתה תקופה לפני כשלוש שהיה לי ויכוח עם חברת הליסינג על מצב הברקסים של הרכב שלי, משפחתי לא נסעה ברכב עד שברקסים תוקנו, כי פשוט לא משחקים עם זה גם אם זה עולה כסף רב )

ולפטישון - להחזיק רכב בצורה נאותה עולה לא מעט - אין צורך להמתין למבחן השנתי בכדי לתקן דברים אילו ואחרים, הרכב צריך להיות תקין בכל ימות השנה - ואם אין לך כסף בכדי להחזיקו כיאות, חשוב פעמיים אם להחזיק את הרכב בכלל.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מסכים עם ZVIT בכל מילה.

אני מכין את המכוניות שלי לטסט בעצמי, ומעולם לא נכשלתי על שטויות (אמת, צריך לדעת לאיזה מכון ללכת) אלא על דברים בטיחותיים בלבד שאני שמח שמכון הטסטים עלה עליהם, אחרת הייתי נוסע ברכב לא בטוח (למשל צינורות בלם יבשים, אורות חלשים מדיי, בלימה לא מאוזנת וכו')

ואני עוד עושה את זה פעמיים בשנה... ואם לא עובר ממכה ראשונה - אז מהשניה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

נמחקה ההודעה

הגולש הבא שיצטט דברים ויוציא אותם מהקשרם יכנס מיידית למעקב.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

הרכב יהיה תקין כול כול ימות השנה עם או בלי טסט. אבל יש לי את הרכב בדיוק חודש וחצי וכבר שבוע אחריזה ראה אותי בעל הרכב ולא זיהה את הרכב. אחרי 2 בתור נהג בחפ"ק בצבא תאמין לי שיש לי מושג איך להחזיק רכב. ותתיפלא שבצבא היתה לי סופה(וגם האמר תקופה ) ורק אני הייתי עובד עליה(בפיקוח בוחן ) ותמיד משפר ומחזיק יפה כול כלי שלא יהיה. תודה על התגובה.

:roll:
פורסם

לצערי דווקא כן יש קומבינות במכוני טסטים וכן מחשילים על דברים סתם ובלי בושה בכלל. אני למדי על בשרי ועכשיו כבר שנה שנייה שאני פשוט עובר טסט בקומבינה (כולה עוד 200 ש"ח) ואחרי זה לוקח את הרכב ובודק אותו עצמאית. כמובן שבמידה ויש ליקויים הם מתוקנים בזמן ואני ממש לא מחכה לטסט, בישבילי הטסט זה רק עונש... "מערכת פליטה רועשת וללא ממיר קטליתי", נו אז מה?! יש לי אישור שזה מתחת לכמות הדציבלים הנידרשת והרכב ממש לא מזהם (כמובן שהכל נבדק) אז למה להכשיל?

יש לך פילטר אוויר פתוח? ניכשלת.

יש לך פגוש לא מקורי? ניכשלת.

יש לך גודייר f1 חדשים במידה 195/45r16 במקום זבל סיני מתפרק אבל לא כל כך יבש 145 r13

ניחשתם נכון, ניכשלת.

אין לך פח זבל ברכב? ניכשלת.

יש לך כיסאות באקט מותקנים כראוי ומאושרים בכל העולם במקום כסא רגיל ומעפן, ניכשלת.

לפחות זה רק פעם בשנה....

אופק.

• תוכן חדש...