Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7414 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכול אנשי הפורום.

היום בשעה טובה ניגש הרכב שלי לטסט. האוטו לא במצב קטסטרטופה הוא מטופל סבבה והכול טוב לא מושלם אבל יחסית סביר (תכף תבינו).

אני מגיע למכון הטסטים בא.ת תלפיות בירידה הזאת (לא דינמומטר) אלא מכון בשם מ.מ.מ. איך שהגעתי אמרו אישור ברקסים למה האוטו ישן(120 ש"ח). אבל למה ליבדוק ליראות שהכול תקין ולאשר?? כשאפשר להמציא איזה 2 צינורות מעפנים שלא תקינים(עוד 300ש"ח) עד עכשיו 420 ש"ח.

אחרי ההרכבה חשבתי שאני ניפרד לשלום??!! אבל אז היתבשר לי שרק עכשיו אני נכנס שוב (כמובן משלם בדיקה נוספת120 ש"ח) לבדיקה רק שהפעם כבר יש תור של כמעט שעה המתנה בסדר מקובל.. יצאתי מהבדיקה השנייה עם 2 תפוחים(להחליף) כיוון אורות שהיתגלגל אחר כך להחלפת מנורות(למרות שהורכבו יום ליפני חדשות), כיוון גלגלים למרות שרק יומיים ליפני עשיתי 2 קידמיים חדשים+כיוון פרונט וכיוון גלגלים.

בדרך כלל אני אדם רגוע שהיתרגל כבר "לאכול" את כול הבירוקרטיות המסריחות שהמדינה הזאת מפליצה בכול יום אבל לא ניסטה מהנושא. אחרי שהיום הזה עלה לי 800 ש"ח בערך שיום לפני כן הושקעו 700 ש"ח ורק בשעה 14:00 יצאתי מישם (הגעתי ב 7 וחצי) אחרי שהורידו לי קצת יותר מרק את החשק לחיות.

***נמחקו הוצאות הדיבה***

:roll:
  • תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בקשר להודעה,אכן המכון הזה מ.מ.מ. מאוד לא מקצועי ומתעסק עם שטויות,הרכב שלי מודל 87 והם הכשילו אותי על פנס בלימה שלישי...

אבל מנסיון לומדים,למה בכלל הלכת לשם כשיש מכון מקצועי ומעולה כמו "דינמומטר" במרחק דקה משם,עם חבר'ה מאוד מקצועיים שבודקים דברים בטיחותיים כמו שצריך.

אני ממליץ לכל הירושלמים,על "דינמומטר" שבודקים ת'כלס דברים בטיחותיים ו90 אחוז מהזמן בקיאים בחוקים.

פורסם

א. דינמומטר - בפעם הבאה תלך אליהם. אמנם "הכשילו" אותי על פסים זוהרים, אבל ניחא.

ב. 120 ש"ח בדיקה??? ממתי?

ג. ממתי משלמים עוד 120 ש"ח על בדיקה חוזרת? ((( עריכה: צביקה צודק - 19 ש"ח ))))

בכל מקום שהלכתי אליו כל מה שנדרש זה או להציג אישור מוסך או שהם בודקים רק אם הליקוי הדרוש תוקן.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ג. ממתי משלמים עוד 120 ש"ח על בדיקה חוזרת? בכל מקום שהלכתי אליו

כל מה שנדרש זה או להציג אישור מוסך או שהם בודקים רק אם הליקוי הדרוש תוקן. שום תשלום נוסף.

אכן הנס צודק, על בדיקה חוזרת משלמים 19 שקל בלבד. אם הרכב היה במכון פרונט, אין אפשרות שהרכב הוכשל על תפוחי הגה, אם הוחלפו מנורות חדשות, אין סכוי שנדרש החלפתם בשנית, אלא כוון אורות בגלל פיזור, וזאת ללא שום תשלום נוסף!

כל השירשור הזה הוא כמו רבים אחרים לאחרונה. פיקציה והזוי, ויש לנועלו למחקו ולמסמרו עם פטישון, וכל המקדים הרי זה משובח!

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

ג. ממתי משלמים עוד 120 ש"ח על בדיקה חוזרת? בכל מקום שהלכתי אליו

כל מה שנדרש זה או להציג אישור מוסך או שהם בודקים רק אם הליקוי הדרוש תוקן. שום תשלום נוסף.

דורשים מחיר בדיקה חוזרת, אין מה לעשות, אבל לא 120 ש"ח.

לצביקה - מה הזוי כ"כ בשירשור הזה ?!

זאת המציאות העגומה שאנו חיים בה.

אם תריץ חיפוש עליי אתה תמצא שגם לי היה סיפור עם מכון טסטים, הם נבלות לא קטנות.

שוב, אני לא מכליל את כולם, בכל כלל יש יוצא מן הכלל, אבל הרוב פשוט מוצצי דם.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

צביקה זה ממש לא היתה המטרה-הכסף כבר נילקלח וגם בעבור הפיזור אורות שילמתי 105 ש"ח אז מה אתה מצפה שאני אולי גם ייתן להם איזה בונבוניירה על זה?! ואני כולה חייל משוחרר שעובד מאוד קשה בשביל הכסף שאני מרוויח(לא שחור ובטח שלא קומבינות) לומד ומקיים את עצמי לבד וזה לא ניתפס לי איך הגופים האלה לוקחקים את מייטב כספי במירמה רצינית מאד חוצה גבולות וללא שום רחמים!! זה ועוד איך מקומם!! ודווקה פה כן צריך לעשות שערוריה.

:roll:
פורסם

רק השגיאות כתיב שלך מראות שאתה בעצבים..

עזוב,את מי לא דפקו במקומות הללו?

שלוש פעמים הריצו אותי עד שהמוסך שלי חתם שהוא לוקח אחריות על התיקון שביצע.

היה לי אוטו ישן,גם אני הייתי חייל משוחרר וגם כן קרעתי את הטוסיק בשביל גרושים,לא עניין אותם.

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

דווקא אני חושב לציין לטובה שאת ארבעת הרכבים שיש ברשותי וברשות משפחתי אני מעביר מידי שנה במ.מ.מ. בבני ברק.(ר"ג).

לא נתקלתי ב"המצאת" ליקויים למעט אלו שידעתי עליהם לפני כן.

בדיקה חוזרת עלתה לי 19 ש"ח.

בד"כ אם מעלים דברים שטותיים, קוראים לרב בוחן והוא בודק את זה, תעמדו על שלכם!.

אם עשית פרונט ונתקלת בבעיה, גש למכון הפרונט שלך, הבדיקה במכון טסטים היא עפ"י מחשב שסה"כ מוציא פלט, ועפ"י התוצאות הם מכשילים על תקלה או מעבירים במידה ואין בעיה.

כנ"ל גם לגבי האורות, לא ייתכן שעם נורות חדשות יש בעיה, אולי מדובר על מרכוז ופיזור בלבד, ואת זה גם אם החלפת לבד, כנראה שלא בדקת.

under construction..

פורסם

לאחר שהודעתך נערכה וגם נמחקו ממנה אי-אלו הוצאות דיבה+ניקוי השרשור מהודעות מיותרות, ניתן לגשת לתגובה מסודרת.

(א)כל רכב מיושן שמלאו לו 15 שנים(החל מהשנה ה-16) חייב בבואו למכון רישוי להציג אישור תקינות בלמים ממוסך מורשה.

אלו הן תקנות מ.התחבורה ולא גחמה של המכון, מקובל וסביר להניח שרכב מיושן מטופל באופן מוזנח מרכב חדיש יחסית(גם אם ישנם 10 צדיקים בסדום, זוהי תקנה מבורכת).

(ב)הבדיקה השניה שהנך מחשיב, הינה בעצם הבדיקה הראשונה שרכב נבדק במכון, הרי בפעם הראשונה שהופעת הרכב לא התקבל לטסט מפאת החוסר באישור.

בבדיקה זו התגלו ברכבך מס' תקלות:

(1)תפוחי הגה פגומים.

(2)כיוון אורות לקוי - תאורה פזורה.

(ג)את הטענות על תמחור אישור הבלמים(120) והחלפת 2 צינורות בלמים(300) אינך יכול להטיל על המכון, את זה קבע מוסכניק מוסמך.

(1)אינך מצפה שהוא ימציא לך אישור תקינות בגלל עיניך היפות.

(2)צינורות בלמים סדוקים/קרועים יש להחליף, אתה לא מצפה שנוקיע את המוסכניק ע"כ שדרש ממך לתקן זאת.

(ד)כיוון פרונט בצעת לפני יומיים - גש בטענות אל מכוון הפרונטים ששם בצעת זאת, הכיצד הוא מבצע כיוון עם חופש בתפוחים?!

כיוון גלגלים - לאחר החלפת תפוחי הגה יש לבצע כיוון זה, גם אם בצעת יומיים קודם כיוון גלגלים.

תאורת חזית לקויה - לפני יום החלפת לחדש, בשוק מסתובות נורות פגומות(בעיקר תוצרת סין) אשר תאורתן לקויה גם בהיותן חדשות-טריות.

(ה)השקעת 1500 ש"ח על רכבך, זוהי הוצאה סבירה בהתחשב בשנתון.

בתמחור מצויים - זוג צמיגים, צנורות בלימה, תפוחי הגה+כיוון פרונט, ידית אורות, אלו לא זוטות אלא השקעה לטווח ארוך.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

את כל ההוצאה הכספית המיותרת הזאת ובזבוז של חצי יום והכי חשוב עצבים , היית יכול לחסוך אם היית נוסע חצי שעה נסיעה.

והמבין יבין.

פורסם

לא נותר לי אלא לאחל למי שמוכן לנסוע חצי שעה (והמבין הבין את שהיה צריך להבין) רק בשביל להמשיך ולסכן את חיי כולם על הכביש - לפגוש בדרך עץ או גדר בטיחות , בעקבות כשל של אחת המערכות שהזניח ובגללה הוא לא מצליח לעבור במכון הפועל על פי החוק.:evil:

פורסם

לאחר והמבין הבין...והייתה מהומה על לא מאומה - נכתב בין היתר המשפט ה"חכם" הבא - "...כול הבירוקרטיות המסריחות שהמדינה הזאת מפליצה בכול יום..."

אני מבין שאתה מומחה בינלאומי בענייני רישוי בעולם כולו - תבדוק בפעם הבאה איך עוברים טסט באנגליה לשם הדוגמא (וגם באילו אגרות רישוי מדובר) - ואז אתה תהייה כולך אסיר תודה למכוני הרישוי בארץ!!

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

קומפי הידוע כגזלן וחמדן פתולוגי - הוא הרי עובד במכון המעביר טסטים - טרח לרשום עבורך תגובה שיטתית ומסודרת, והסביר כל צעד בסאגה שתארת.

המעט שיכול היית להוסיף הם דברי תודה והתנצלות על מיעוט ההבנה שגלית.

רק כדי שלא תחשוב שרק בישראל מקפידים בזמן הטסט - אני מחזיק בידי טופס ממכון טסטים באוקלנד, ניו-זילנד (כן, לא תאמין, אפילו בארץ הקיווי יש מוסדות כאלה), ובו מצויין באנגלית על גבי נייר בין שאר הריג'קטים - כפתור הנעילה של הדלת האחורית שמאלית שבור או בנוסח האנגלי - L/H rear door lock knob broken . לא טרחתי לרשום שאר ירקות כמו דליפות ממשאבות אופן, נורות לא תקינות וכדומה.

ביהדות מקובלת האמרה "מודה ועוזב ירוחם".

אז עזוב את דרך ההשמצות האוטומטית, הודה שטעית ותרוחם.

וליועץ הסתרים בנושא קומבינות בטסט, מקווה שיום אחד לא תצטרך לשבת שבעה או לסעוד נכה בגלל קומבינטור.

יוסי

פורסם

מעניין שאף לא אחד מכם , הס מלהזכיר את הריחות הלא כשרים שעולים ממכוני הטסט.כבר שכחנו את נושא כוון האורות כשהיה עדיין בתשלום והוסר לאחר תוכנית כלבוטק דאז.ישנה בעיתיות בסמיכות של בעליי המקצוע למכון והקשרים שבינם לבוחנים.כאחד שחווה על בשרו את הקומבינות על האזרח הקטן (מה לעשות - רכב ישן) אני יכול לומר לכם בוודאות שלא פעם ולא פעמיים הרגשתי שנושא הבטיחות אינו בראש מעייני המכון, אלא שיקול כלכלי נטו.מי שמזלזל ב-19 ש"ח של בדיקה חוזרת ,לא יודע על מה הוא מדבר.תכפילו כמויות ותקבלו תוצאות יפות.משום מה לא פעם יש גם צורך בהחלפת לוחית רישוי . מי הבעלים של מייצר הלוחיות ?!....לא טעיתם!.."קפוץ שניה למוסך....יעשה לך כוון..."...אחר כך הם שותים קפה יחד...הלכו עוד 50 ש"ח....מי שעכשיו יקפוץ ויאמר שזה לא נכון,או שבטיחות אינה בראש מעייני-שיבושם לו.בעייתי מאוד כל הנושא הזה של מכוני הטסט (מבלי להכליל) . אשמח לקבל מידע לגביי רכבים שהיו מעורבים בתאונות עקב ליקויים טכניים מול תאונות הנובעות מסיבות אחרות.כמו כן אשמח לקבל נתונים של מעורבות של רכבים מיושנים בתאונות מול רכבים מודרניים. עם כל הסתייגותי מדבריו של פותח השרשור, אני מבין לליבו,ומציע לו פעם אחרת לדבר מתוך הראש ולא מהלב.כפי שנאמר-"אל תהיה צודק,היה חכם ".כמו כן מעולם לא הבנתי מדוע אני צריך להביא אישור ממוסך מורשה על תקינות בלמים.הרפידות הן אותן רפידות כמו בכל רכב אחר ,אותם מרכיבים בדיוק (למעט ABS )..למה אני צריך לשלם ולהענש ?!.יש מכשיר בדיקה....יש בדיקה ויזואלית (צינוריות אותן צינוריות).אבל זה כבר נושא אחר.......

• תוכן חדש...