Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7459 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הסיפור הוא כזה: באמצע ינואר העברתי את הרכב שלי טסט. בפעם הראשונה הוא נכשל על תפוחי הגה וכיוון גלגלים. המוסכניק הקבוע שלי תיקן לי את שני הנושאים הללו והרכב עבר טסט יום למחרת.

אבל דוקא מאז הרכב הרגיש לי כסוטה מעט (ממש מעט) ימינה בנסיעה בקו ישר, וכשהגלגלים מיושרים ההגה עצמו נוטה דוקא קצת שמאלה. חשבתי לתקן את זה בביקור הבא במוסך ולהסתדר עם זה ככה בינתיים.

לפני יומיים נכנסתי לתוך בור בכביש והתפוצץ לי הצמיג הימני הקדמי (קרע בדופן). למחרת בפנצ'ריה, הסתבר שגם הג'אנט התעקם מעט (מדובר בחישוק קל/סגסוגת/"מגנזיום"). החלפתי את כל רביעיית הצמיגים לחדשה (האחוריים היו כבר יבשים), יישרו לי את הג'אנט, והעבירו אותו לצמיג האחורי הימני (הסבירו לי שככה זה ישפיע הרבה פחות על ההיגוי=ללא רעידות בהגה).

בהחלפה בוצע איזון גלגלים, עמדתי ליד המכונה הממוחשבת וראיתי לפחות 3 מהם מאוזנים במו עיניי.

לאחר ההחלפה עצרתי בתחנת דלק ומילאתי אויר בצורה מתאימה בכל הצמיגים.

הבעיה: במהירות של 100 קמ"ש ומעלה ההגה רועד לי בידיים (לא בטירוף, רק ויברציות קטנות כאלה). הרעידות האלה בפירוש לא היו קיימות לפני הפנצ'ר והחלפת הצמיגים.

השאלות: האם ישנה אפשרות שהאיזון לא בוצע בצורה תקינה? (זו האפשרות הפחות סבירה בעיניי). האם יכול להיות שהג'אנט שהתעקם, יושר ומורכב כרגע כג'אנט אחורי, הוא הסיבה היחידה לרעידות? ובכלל-האם לאחר החלפת צמיגים נהוג לעשות כיוון גלגלים מחדש? בחיפוש בפורום קראתי שבמכוניות PSA אין דבר כזה "כיוון פרונט" (הרכב הוא כאמור פג'ו 205)... האם זה נכון? ואם לא- האם כיוון פרונט יעזור? (יש הבדל בין כיוון גלגלים לכיוון פרונט בכלל?)

האם זה שההגה נוטה שמאלה כשהגלגלים מיושרים אומר שכיוון הגלגלים המקורי (לפני הטסט) היה לא תקין?

בסופו של דבר, למי לגשת קודם: למוסכניק שביצע את הכיוון? לפנצ'ריה שביצעה את האיזון? או אולי בכלל למכון פרונטים?

בזבזתי ימי עבודה יקרים וכסף רב החודש על הטסט והצמיגים החדשים והייתי רוצה לפתור את הבעיה הזו כמה שיותר מהר וביעילות. אשמח לעצות מנסיונכם, בתודה מראש.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

יתכן וחישוק גלגל (ג'נט) שהועבר מאחור קדימה קצת עקום או לא מאוזן ולכן רועד ההגה.

חזרי אל הצמיגיה (פנצ'ריה) לבדיקה ואיזון גלגלים חוזר. אם אחרי כן לא תיפסק הרעידה אז גשי למכון כווני מתלה (פרונט) טוב.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
...

בחיפוש בפורום קראתי שבמכוניות PSA אין דבר כזה "כיוון פרונט" (הרכב הוא כאמור פג'ו 205)... האם זה נכון?

אשמח אם תצרף לינק לאיכן שקראת זאת.

נשמע תמוהה.

פורסם

רעידות בהגה נגרמות בדרך כלל בגלל גלגלים לא מאוזנים.

אני שותף לדעתו של רפי לין - גש לאיזון חוזר. לחילופין, נסה להחליף בין הגלגלים הקדמיים לאחוריים, כדי לנסות ולגלות אילו מהם, אם בכלל, לא מאוזנים היטב.

אם זה לא יעזור - הלאה למכון פרונט (ולא למוסך).

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

יש לי שאלה

הרעידות מתחילות במהירות מסוימת ונפסקות שמעלים מהירות ?

זה גם אפשרות כמובן ללא בדיקה אי אפשר לדעת אבל כאשר צירה נפגמת

בצד גיר יש תופעה כזו .

החלפת תפוחים משנה את המיקום השחיקה בציריה וגם זה יכול להיות .

בהצלחה אורי

פורסם

תודה לכולכם על התגובות (ולרפי, שבדרך כלשהי ידע לפנות אליי בלשון נקבה... תודה :) )

אורי: הרעידות מתחילות קצת לפני ה100 ונראה שמחמירות קצת עד 110. לא ניסיתי יותר מזה... בבירור לא היו רעידות לפני החלפת הצמיגים, גם לא במהירויות כאלה, כך שעניין התפוחים נפסל. תודה על הנסיון בכל מקרה.

ebari: אני אחפש את ההודעה. יכול להיות שהיא לא מפה אלא מהפורומים של psi. אחזור עם קישור.

אגש לאיזון חוזר ואעדכן באם הבעיה נפתרה. שוב- תודה לכולכם!

(תוספת מאוחרת ושאלה) :

במהלך החיפוש אחר ההודעה לebari נתקלתי בהודעה של מישהו בפורומים של PSI שההגה רועד לו בשעת בלימה, ואחת ההצעות היתה חופש בתפוחי הגה. מכיוון שגם אצלי זה ככה לאחרונה (מרגישים את זה בבלימות ממהירות גבוהה בלבד), עולה בי החשש שההחלפה של התפוחים אצלי (שנעשתה לפני חצי חודש בלבד!) איננה תקינה. האם דבר כזה יכול להסביר גם רעידות הגה במהירויות גבוהות?

ושאלה: בנוגע להגה שפונה קצת שמאלה כשהגלגלים ישרים- מה עושים עם זה? כיוון גלגלים נוסף יעזור?

כמו שזה נראה עכשיו, אני אצטרך להקדיש לעצמי "יום טיול" בין הפנצ'ריה למוסך, כי זה ממש מרגיז.

פורסם

בקשר לתוספת מאוחרת:

במכון כיוון פרונט צריכים ליישר לך את ההגה.

כמו קודמי, קודם תנסי לעשות איזון גלגלים נוסף.

Veni Vidi Vici

פורסם

לשלול את הגאנט העקום תחליפי לגלגל רזרבי ותסעי

אם הרעידות נעלמות הבעיה בגלגל

ברגע שפוגעים בבור\מדרכה הכיוון פורונט לרוב משתנה

יכול להיות נזק למשולש \תפוח הגה

חיה בסכנת הכחדה 205 GTI

פורסם

אינ חייב להתערב לך בשרשור כי אני סובל גם מבעיית החופש בהגה.

(ב205 שלי) ,כאשר הגלגלים ישרים ההגה נוטה שמאלה

ידעתי שזה כיוון פרונט.

סוף סוך מישהו אישר לי את זה

יש לי טסט עוד כמה ימים.. אני אצטרך לסדר את זה לפני כן נכון? היכן אני מיישר את ההגה שיהיה בקו ישר עם הגלגלים במה זה כרוך-מבחינת חלקים וכמה זה אמור לעלות??

-עכשיו לגבי פותחת השרשור,אני חושב שעלייך לשלול את הבעיה מכיוון הג'אנט העקום הרי העבירו לך אותו לאחור ואם הוא היה משפיע זה היה כמעט בכל מהירות ולא רק בגבוהה(100 קמ"ש ומעלה..)

בדקי אופציות אחרות.

פורסם

עדכון:

בוצע איזון חוזר. הבעיה עדיין קיימת (אבל אולי בחומרה מעטה יותר).

אחד מהפנצ'ריה הרים לי את הרכב על ליפט לבדוק תושבות מנוע, ראה שהן בסדר, ואז הראה לי שיש חופש במוט המייצב של הגלגל הימני (הקדמי, כמובן). הוא דחף את הגלגל אחורה והראה לי שיש תזוזה במוט, בעוד בצד שמאל זה לא קורה. הוא טען שבמוסך יחליפו לי את כל המוט, אבל שהוא יכול לסדר את זה עם "גומיית לחץ". הוא צייר לי למה הוא מתכוון (מדובר בגומיה בקוטר של המוט, ברוחב של סנטימטר) ושלח אותי לחפש. אחרי שעברתי 4 חנויות חלפים, ורק בחנות הרביעית היה להם את זה, אבל בקטרים שונים (ולי לא היה מושג מה הקוטר המדוייק), התייאשתי והרמתי טלפון למוסכניק הקבוע שלי שאמר לי להגיע אליו לבדיקה.

המוסכניק עשה סיבוב עם האוטו, חזר ואמר שהוא לא מרגיש שום דבר יוצא דופן, ושהאוטו לא מושך לשום כיוון. הוא הרים את האוטו על ליפט (ליפט כזה שהגלגלים באויר, בעוד בפנצ'ריה זה היה ליפט שהאוטו עומד עליו), הסתכל על המוט, הציריה, התפוחים- הכל היה תקין. הוא הראה לי שבדחיפה שום דבר לא זז ושלח אותי לדרכי.

עכשיו אני תוהה- המוסכניק הזה מטפל לי באוטו מאז שקניתי אותו (למעלה משנה), וברכבים של ההורים שלי כבר כמה שנים. הוא מקצועי, אמין מאוד ופדנט. אם הוא אומר שהכל בסדר, אני נוטה מאוד להאמין לו (מה גם שהוא ביצע בדיקה, ולא סתם נפנף אותי).

מצד שני- בפנצ'ריה ראיתי במו עיניי שיש איזשהו חופש במוט המייצב, והרעידות בהגה נמשכות (המוסכניק שלי אומר שההוא בפנצ'ריה כנראה דחף את הגלגל הימני חזק יותר מהשמאלי בכוונה, כדי להראות לי שיש לכאורה בעיה, ושההגה לא רועד, שאלו ויברציות נורמליות מהדרך).

אז נשארתי עם השאלות הבאות:

1. במידה ויש חופש במוט המייצב- מה התופעות שעלולות להיגרם מכך? (כדי שאוכל לפסול את האפשרות שזו בכל זאת הבעיה, במידת הצורך).

2. בחזרה לשאלה המקורית: האם ייתכן שג'אנט אובלי (התעקם ועבר יישור) בגלגל *האחורי* יגרום לרעידות קלות בהגה במהירויות גבוהות? (לא כל האוטו רועד, רק ההגה)

תשובות לשאלות האלה יעזרו לי להחליט באם לנסות לתקן את המוט המייצב בכל זאת אצל אותו אחד מהפנצ'ריה, או האם להחליף את הג'אנטים שלי וזהו (החלטתי שאם אחליף זה יהיה לרביעיית ברזל צבועה לבן, אבל אעדיף להימנע מההוצאה הזו כרגע).

תודה על כל ייעוץ.

פורסם

עדכון חדש:

הבעיה נפתרה!

ניגשתי לפנצ'ריה אחרת, איזנו לי מחדש את כל 4 הגלגלים, העבירו את הג'אנט העקום יישור נוסף, והתברר גם שהגלגל הקדמי-שמאלי לא ישב ישר על הג'אנט, אלא במעין פיתול.

אחרי כל זה עשיתי נסיעה בכביש מהיר, וההגה פיקס, לא רועד ולא כלום.

בנוגע לגלגל ההגה שנוטה שמאלה: הלכתי למוסך שמכוון גם פרונטים בכוונה לעשות כיוון פרונט. עשו לי סיבוב על האוטו, העבירו אותו כיוון גלגלים, וההגה מיושר פיקס (הסבירו לי שאת הכיוון גלגלים שעשו לי לפני חודש עשו טוב, אבל לא מהכיוון הנכון, והיה צריך רק לתקן את זה קצת).

על כל זה הם אפילו לא רצו לקחת ממני כסף!

אז זה הזמן להמליץ על המקום: מוסך מכסיקו, רח' אורט 19, אזה"ת הישן נתניה.

וזהו. עכשיו שוב תענוג לנסוע על האוטו :)

פורסם
בחיפוש בפורום קראתי שבמכוניות PSA אין דבר כזה "כיוון פרונט" (הרכב הוא כאמור פג'ו 205)... האם זה נכון?

אין קאמבר וקאסטר , יש TOE-IN ו-TOE-OUT.

CasterCamberToe3.jpg

• תוכן חדש...