Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מודיעין צילום

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7481 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ובהמשך לנכתב בחתימתו של אישפוז וספציפית בשרשור זה, משהו מפרי עטו של חנניה רייכמן ז"ל:

לו הטימטום היה מכאוב,

היה צווח כל הרחוב.

יוסי

פורסם
התקבלתי לתפקיד ורציתי לדעת מה עושים בו בעצם ?

איפה אני אמוקם?

תודה

מבלי לדבר יותר מידי על בסיסי המערך הפרוס של חמ"ן או על היעדים המודיעיניים שלהם, אפשר לומר שמלאכת איסוף המודיעין נחלקת למספר תחומים:

1. יומינט - Human intelligence - מודיעין ממקורות אנושיים, להלן: מרגלים, סוכנים, משת"פים, חקירות שבויים וכיו"ב.
  2. ויזינט - Visual intelligence - מודיעין המופק ממקורות חזותיים, למשל: תצ"א, תצפיתנים, תצלומי לווין.
  3. סיגינט - Signal intelligence - מודיעין המופק מאותות. סיגינט נחלק לקומינט - Communication intelligence ואלינט - Electronic intelligence.
    קומינט זה בעצם מודיעין שמופק משיחה בין מספר מסויים של אנשים בתווך כלשהו (טלפון, מכשירי קשר) בעוד שאלינט מתייחס ל"שיחה" בין שני מכשירים אלקטרוניים (לדוגמה: מטוס שמפעיל מכ"מ או מנחה פצצה כלשהי).

ולענייננו: לפי דבריך נראה כי אתה מועמד להצטרף לעוצבת החוזי של חמ"ן. אם אכן כך הם פני הדברים, ראשית תעבור תחקיר בטחוני כדי לוודא שאתה לא הולך לדבר על הדברים שאליהם אתה עתיד להיחשף עם אנשים שלא אמורים לדעת עליהם. במידה ועברת את השלב הזה, תוצב בקורס במהלכו תלמד את רזי המקצוע ולאחריו תוצב באחד מבסיסי המערך הפרוס (אתה לא באמת מאמין שאני הולך לכתוב פה איפה הבסיסים ממוקמים, נכון?).

בהצלחה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מי בדיוק הולך להעביר תחקיר בטחוני אדם שיש לו מספיק שכל לשאול ברצינות שאלות על חיל המודיעין על גבי רשת ציבורית?...

פורסם

אלעד, עם כל הכבוד לידע שלך, זה ממש לא המקום לחלוק אותו. אולי מה שכתבת אינו הסוד הכי שמור בצה"ל אבל ללא ספק זה לא המקום. אני שמח שלספר על מיקום בסיס חמ"ן הוא הגבול שלך.

מנהלים, נא למחוק את ההודעה של אלעד ס.

תודה.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם
אלעד, עם כל הכבוד לידע שלך, זה ממש לא המקום לחלוק אותו. אולי מה שכתבת אינו הסוד הכי שמור בצה"ל אבל ללא ספק זה לא המקום. אני שמח שלספר על מיקום בסיס חמ"ן הוא הגבול שלך.

מנהלים, נא למחוק את ההודעה של אלעד ס.

תודה.

בחור יקר,

לא יודע מי אתה, אבל לא עברתי פה על אף אחד מחוקי בטחון השדה ולכן אינני רואה כל סיבה למחוק את ההודעה שלי.

במסגרת השירות הצבאי שלי לקחתי חלק בפרוייקט שמטרתו לשווק את חיל המודיעין והדברים שאמרתי פה נאמרים מול תלמידי תיכון שאותם אנחנו מנסים לגייס לחיל.

כל הכבוד לך על הדאגה לבטחון המדינה, אבל אני יכול להרגיע אותך: אני דואג לבטחון המדינה לא פחות ממך.

בברכה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

http://www1.idf.il/aman/Site/spotting/spotting.asp?folder_id=40010

שים לב לקטגוריות:

tans.gifmaslul_arrow.gifצילום

maslul_arrow.gifבטחון מידע

maslul_arrow.gifמודיעין אלקטרוני

maslul_arrow.gifמחקר מודיעין

maslul_arrow.gifמסלולי איסוף ועיבוד מידע חזותי

maslul_arrow.gifמסלולי השפה הערבית

maslul_arrow.gifמסלולי טכנולוגיה מתקדמים - פרוייקט "גאמא"

maslul_arrow.gifמסלולי שו"ב ואלקטרוניקה

maslul_arrow.gifמסלולי שפות זרות

maslul_arrow.gifפרויקט "שחקים"

maslul_arrow.gifתכנית חבצלות

maslul_arrow.gifפרויקט סיגמא

רגוע עכשיו? :wink:

פורסם

אלעד,

1. המידע בקישור שנתת לא קרוב לרמת הפרוט שהזכרת.

2. אני ממש לא חושב שרצוי להתחיל פה מגמה של שרשורים על מבנים של מערכים/יחידות וכד'. אז כמו שאמרתי, זה לא הסוד הכי שמור בצה"ל, אבל גם לא כדאי להתחיל עם הדיקלומים האלו.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם

טוב.

ורק כדי להרגיע אותך עוד יותר, מה שכתבתי כאן מחוויר לעומת כתבת תחקיר מפורטת ביותר שנערכה על החיל ע"י עיתון ידיעות אחרונות ביום העצמאות לפני כמה שנים, כתבה שהתראיינו אליה קצינים ואנשי החיל בהווה ובעבר.

ושוב: לא יחסתי בין מה שכתבתי לבין פעולותיו ו/או יכולותיו של צה"ל, לא כתבתי שזה מה שצה"ל עושה או לא עושה, לא כתבתי אחרי מי אנחנו עוקבים, מאיפה אנחנו משיגים מידע, או כל דבר אחר הקשור בשרשרת הפקת הידיעה המודיעינית.

מה שכן כתבתי זה איך אוספים מודיעין, c'est tout. זה אינו דבר סודי ואף אושר ע"י קב"ט היחידה להעביר דברים אלה (ודברים נוספים שלא הזכרתי כי פשוט אינם רלבנטיים לשאלה) במסגרת ההרצאות שנתתי.

בברכת לילה טוב.

פורסם

תרדו מהעץ, מה שהוא אמר כבר ממזמן נמצא בpublic domain, ולא יכול להזיק לאיש כשהוא מפורסם בקארזפורום - ובוודאי יועיל למתגייס אובד העצות. יומינט, סיגאינט.. אין בזה שום דבר סודי, מסוכן או אפילו ייחודי לחמ"ן.

השאלה "מה עושים" לגיטימית לגמרי. כרגע, הוא לא חתום על שום דבר ולא חייב דבר לאיש מבחינת בטחון שדה, ולעומת זאת, בוודאי היה רוצה לדעת מה יקרה לו בשירות הצבאי.

הוא כמובן גם לא מצפה להשתפכות סטייל "הקב"ר המזמר" אלא בסך הכל כמה אינדיקטורים.

אגב, מתגייס, רק שתדע שבפורומי מתגייסים של "תפוז" (אותם שזפו עיני במקרה לאחרונה - אני עם חמ"ן כבר סיימתי ;) ) הסכרים באמת נפרצו, בכל הקשור למידע על מסלולים.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תוכן חדש...