Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7483 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, יש לי שאלה שהיא אולי גם קצת טכנית.

לפני כשבוע בערך עשיתי תאונה קטנה עם מישהי כאשר נתקעתי בה מאחור. החלטתי לפנות למוסך הסדר של חברת הביטוח שלי, שם עשו לי בעיקר עבודות פחחות והחליפו מספר פריטים. יש לציין שלפני התאונה המזגן קירר היטב (מה שמעיד על כך שהמדחס היה תקין).

בין השאר, החליפו בטיפול את רדיאטור המים שנסדק, ואת רדיאטור הקירור השאירו כפי שהוא. ביום שבו קיבלתי את הרכב בחזרה, הרגשתי שהקירור לא עובד. חזרתי יום למחרת למוסך והוא בדק את המיזוג: הוא נתן הרבה מאוד גז והגיע לטורים גבוהים, יצא מעט קור ולאחר מכן האוטו נכבה. לאחר כמה ניסיונות שכאלה, הדבר הגיע למצב שאיך שמדליקים את ה-AC, המנוע כבה. בדקנו את המדחס - והוא היה תפוס.

פנינו לשמאי של חברת הביטוח, והוא טען שהתאונה כלל לא הגיע למדחס ולא הייתה קרובה אליו, והוא לא נפגע, ולכן הוא לא מוכן להחליפו.

אני בתמימותי, ובהיותו לא מבין גדול במכניקה של הרכב, עזבתי את המוסך. כאשר הלכתי למזגניסט כדי להחליף מדחס הוא אמר שהוא רואה שהרכב עבר תאונה, ויכול להיות שטיפול לא נכון במערכת גרם להיתפסות המדחס, ושכדאי שאבדוק זאת לפני שאוציא את הטיפול מכיסי.

לאחר כמה ימים ומחוסר הבנה בנושא, החלטתי למנוע מריבות מיותרות שאני לא מבין בהם, והחלפתי את המדחס מכיסי הפרטי. אולם לאחר הרכבת המדחס החדש, הקירור עדיין לא עבד היטב, ובבדיקה שהמתקין עשה, הוא גילה שרדיאטור הקירור היה סדוק. לאחר הלחמת הרדיאטור הקירור עבד פיקס.

עכשיו לפי מה שהבנתי מכל המוסכניקים שבהם ביקרתי, וקצת מההודעות בפורום:

1. רדיאטור קירור שבור יכול לגרום להיתפסות מיידית של המדחס.

2. אם בתאונה נפגע רדיאטור המים, אז רדיאטור הקירור שנמצא לפניו נפגע גם כן כמעט בטוח.

כעת אני חש יחסית נדפק, אבל לדעתי יש לי מספיק "חומר" כדי לנצח בוויכוח הזה עם הביטוח. הרי בטיפול הם החליפו רדיאטור מים, אז מדוע לא החליפו את רדיאטור הקירור שנמצא לפני וככל הנראה גם נפגע?

מה דעתכם? האם אני צודק במקרה והאם זוהי הוכחה מספקת שהביטוח צריך לשלם עבור החלפת המדחס. אולם המדחס לא נפגע ישירות מהתאונה, אבל חסכון שלהם בהחלפת רדיאטור הקירור ככל הנראה גרם לו להתפס..

האם כל התאוריה הזו נראית לכם הגיונית, ומה עליי לעשות לדעתכם? האם הביטוח אחראי (לא לשכוח שזהו מוסך הסדר)?

בתודה מראש!

פורסם

בשלב ראשון, אני הייתי שולח להם מכתב רשמי ומצרף את כל הקבלות.

תחתום את המכתב בסגנון - "אבקש את תגובתכם תוך 14 יום. ולא, אאלץ לנצל את זכויותי המשפטיות".

שלח את המכתב בדואר רשום, עם אישור קבלה. שמור העתקים של ה-כ-ל, ודאג לציין תאריכים.

בלית ברירה, הולכים לתביעות קטנות.

פורסם
.

חזרתי יום למחרת למוסך והוא בדק את המיזוג: הוא נתן הרבה מאוד גז והגיע לטורים גבוהים

בתודה מראש!

אני יכול לתאר לך את מה שקרה מנקודת מבט של טכנאי מזגנים

אחרי התאונה נגרם נזק לרדיאטור של המזגן, שכתוצאה ממנו היתה בריחת גז מהמערכת

כשבאת למוסך במקום לבדוק את הבעיה הם עשו מה שרוב החאפרים המזגניניסטים עושים (ולא חסר ) ודחף לך גז כדי שאתה תיהיה מרוצה, הרי כולם חושבים שכמה שיותר גז ידחפו אז יהיה יותר טוב

בעקבות זאת המערכת שלך התמלאה בגז בלחץ שהיא לא אמורה לעבוד בו, לכן כשהדלקת את המדחס הלחץ הגדול הזה שבו המדחס לא רגיל אליו גרם להתחממות המדחס מה שגרם לו להתבשל ולהישרף

מקווה שאתה תבין אותי, זאת סך הכל דעה יכול להיות ואני טועה .

פורסם

השאלה העיקרית לדעתי היא האם רדיאטור סדוק הוא גורם ישיר להיתפסות של המדחס, כי אם כן אז זה כמעט אשמתו המלאה של הביטוח?

פורסם

אגב מדחס תפוס ניתן לתקן על ידי נתינת מכות קלות עם פטיש,

זה לא תמיד עובד, וגם כשכן לא בטוח שיחזיק הרבה זמן

אבל הוא יכול לחזור גם לעבודה רגילה והכל יהיה בסדר

פורסם

רצוי מאד מאד לקחת עורך דין (ולתבוע גם את שכר הטרחה אחר כך).

ההליך המומלץ הוא "תביות קטנות" - הרבה יותר זריז ואגרה סמלית, מצד שני לא בטוח שאפשר לתבוע הוצאות עו"ד בתביעות קטנות.

חשוב להיות נחרץ ולהמנע משימוש בביטויים כמו בכותרת "ככל הנראה".

גם אם חתמת שאין לך תביעות נוספות תטען שהצבעת על הבעיה ושרק לאחר מעשה התברר לך שמקור הבעייה במוסך או בתאונה ו/או שהוטעית ע"י דו"ח השמאי שלא הבחין בנזק

עובדי המחלקות המשפטיות של חברות ביטוח מונחים לנסות לנפנף כל תביעה אפילו אם היא נראית להם מוצדקת ולכן: א) אל תיקח ללב שהם לא "משתכנעים" מטיעוניך המוצדקים ב) איים בפנייה לבית משפט ולמפקח על הביטוח.

תשאל תמיד "עם מי אני מדבר", זה עושה רושם יותר רציני, וכפי שאמרתי בהתחלה - אם אתה יכול להסתייע בעו"ד - רצוי חבר שינסח מכתב או אפילו רק ירשה לך לכתוב על נייר פירמה שלו ויחתום על המכתב שלך.

בהצלחה!

• תוכן חדש...